X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Witam się w 9 tygodniu :D mój maluszek ma już 6 tygodni a ja jeszcze go nie widziałam :( oby wytrzymać do poniedziałku a to już tuż tuż :D
    ja też czekam do poniedziałku... na szczęście coraz bliżej <3 o ktorej masz wizyte? :)

• dais Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Dziewczyny załamka... Powtórzyłam test wczoraj popołudniu i niestety negatyw... Stwierdziłam ze zrobie dzisiaj rano kolejny ale muszę byc strasznie pechowa bo błędny wynik wyszedł.. Nie pojawiła sie żadna kreska:( okresu dalej nie mam, nawet żadnego bólu brzucha jak zwykle... Maz wczoraj dzwonił zeby zapisać mnie do lekarza... Można przyjść bez zapisu, tam lanie każą zrobic test zeby sprawdzić czy faktycznie jest sie w ciąży i wtedy do lekarza ewentualnie :o to nie Polska niestety... Ahh nie wiem juz co myslec ;(

Jak nie wyszla zadna to raczej nie niegatyw a test nieudany. Sprobuj powtorzyc, podobno najlepiej z porannego moczu bo stezenie bety bedzie najwieksze.

A ja po nieprzespanej nocy. Maz wrocil z delegacji w nocy i mielismy niemila niespodzianke. W toalecie zastalam troche swiezej krwi, tak spanikowalam ze omal nie zemdlam i pol nocy nie spalam. Teraz nie wiem czy czekac do poniedzialku na usg czy jechac do szpitala sprawdzic. Jak rano bylam w toalecie to kropeczka bya juz brazowawa. Jak myslicie?

magdallena69 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Kochane, cos takiego znalazlam na fb, nic tylko jakby robione dla nas ;)))

0980b80df51e0262gen.jpg

:>
    wyglada fajnie dopóki nie skupie sie, ze to jedzenie :P bo jak o tym pomysle to robi mi sie niedobrze :P

moje plamienie znów ustało. Chyba to przez stan zapalny, bo cala noc czułam, ze cos tam piecze :/ dzis pojade po kwas mlekowy do apteki. W srode za tydzien mam wizyte, moze dotrwam z tym stanem zapalnym. Dzis juz np. nic nie piecze. Jak nie urok to sraczka :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Jak nie wyszla zadna to raczej nie niegatyw a test nieudany. Sprobuj powtorzyc, podobno najlepiej z porannego moczu bo stezenie bety bedzie najwieksze.

A ja po nieprzespanej nocy. Maz wrocil z delegacji w nocy i mielismy niemila niespodzianke. W toalecie zastalam troche swiezej krwi, tak spanikowalam ze omal nie zemdlam i pol nocy nie spalam. Teraz nie wiem czy czekac do poniedzialku na usg czy jechac do szpitala sprawdzic. Jak rano bylam w toalecie to kropeczka bya juz brazowawa. Jak myslicie?

obserwuj sie dzis i duzo lez. Mozesz wziac nospe. Jak znów bedzie krew to do szpitala. Plamienia brazowe nie sa podobno az tak niebezpieczne jak krwiste.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    obserwuj sie dzis i duzo lez. Mozesz wziac nospe. Jak znów bedzie krew to do szpitala. Plamienia brazowe nie sa podobno az tak niebezpieczne jak krwiste.

W nocy bylo krwiste, teraz jest brazowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 08:25

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:

Dzisiaj rano był test nieudany ale wczoraj popołudniu negatyw... Poszłabym do lekarza ale zrobią mi test, wyjdzie negatywny i pomyślą ze wariatka;) moze powtórzę jutro, zobaczymy...

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    W nocy bylo krwiste, teraz jest brazowe.

Duzo było tego? oze zadzwon do gina, podpytaj. Krew to koniecznie do szpitala, brazowe plamienie lezec. Ja tak wczoraj uslyszalam od swego gina. I 3x dziennie no spe.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    dais wrote:

Dzisiaj rano był test nieudany ale wczoraj popołudniu negatyw... Poszłabym do lekarza ale zrobią mi test, wyjdzie negatywny i pomyślą ze wariatka;) moze powtórzę jutro, zobaczymy...
    A test z krwi? poczekaj moze kilka dni, one beda decydujace.

mhsvi09kjtw94wk5.png

Wysłany: 31 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    A test z krwi? poczekaj moze kilka dni, one beda decydujace.

Zrobiłabym ale tutaj nie robią tak z krwi... Przynajmniej nigdzie gdzie próbowałam sie dowiedziec

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to poczekaj przez weekend i zrob moze w pon znów test. A ile okres Ci sie spoznia?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) witam się w 9 tygodniu ciąży :-) jeju, jak ten czas leci :-) miesiąc temu dowiedziałam się że jestem w ciąży a to było przecież dopiero co :-) czasie, leć, leć, jak najszybciej do czerwca ;-)

Pati_89, Magda34, xpaulinax lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam az suwaczek pokaze chociaż 12 tydzień,jakos tak juz chciałabym by ten niebezpieczny okres minął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 08:41

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    ja też czekam do poniedziałku... na szczęście coraz bliżej <3 o ktorej masz wizyte? :)
    Coś po 14 :) a Ty?

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 31 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    no to poczekaj przez weekend i zrob moze w pon znów test. A ile okres Ci sie spoznia?

Okres miałam dostac wczoraj ale pierwszy test zrobiłam chyba w środę wieczorem i wyszedł cień cienia ale nawet maz to widział, powtórzyłam test w czwartek rano i wyszła słaba druga kreska ale widoczna bez przyglądania sie...

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyście o tym że ciąża odbiera rozum i kobieta głupieje? :D nie wiem w którym miesiącu się to zaczyna ale mnie już chyba dopadło :) wczoraj pod prysznicem umyłam się szamponem do włosów i masowałam i masowałam fajnie się pienił tylko coś mi zapach nie pasował :)

madziak2202, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Duzo było tego? oze zadzwon do gina, podpytaj. Krew to koniecznie do szpitala, brazowe plamienie lezec. Ja tak wczoraj uslyszalam od swego gina. I 3x dziennie no spe.

Dzieki, zaraz sie zbieram do szpitala. Mieszkam w Szwecji i nie mam swojego ginekologa a tylko polozna z ktora pierwszy raz bede widziaial sie dopiero 5 listopada. W pon ide prywatnie na usg do ginekologa, ale mysle ze nie wytrzymam do tego czasu i wole sie skonsultowac.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Coś po 14 :) a Ty?
    oj to Ty juz bedziesz miała za soba,, ja jeszcze będę w stresie. MY 17.15 :)

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Dzieki, zaraz sie zbieram do szpitala. Mieszkam w Szwecji i nie mam swojego ginekologa a tylko polozna z ktora pierwszy raz bede widziaial sie dopiero 5 listopada. W pon ide prywatnie na usg do ginekologa, ale mysle ze nie wytrzymam do tego czasu i wole sie skonsultowac.
    jesli masz ip i kontrole bez kładzenia sie na oddział to jedz i sie nie zastanawiaj. daj znac po, trzymam kciuki :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais trzymam kciuki.

Magdallena a to byl ten sam test na ktorym wczesniej wyszly ci dwie kreski?

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Oby ten dzien był dobry dla nas wszystkich :)
    Samych dobrych wieści dla wizytujących :)
    U mnie mglisto nie znosze takiej pogody!

Pati_89 wrote:
    Dziewczyny słyszałyście o tym że ciąża odbiera rozum i kobieta głupieje? :D nie wiem w którym miesiącu się to zaczyna ale mnie już chyba dopadło :) wczoraj pod prysznicem umyłam się szamponem do włosów i masowałam i masowałam fajnie się pienił tylko coś mi zapach nie pasował :)

Ja bywam czasem zakręcona, mam taka pauze i tez robie dziwne rzeczy. Jak wczoraj w ost momencie sie zorientowałam ze solniczkę chcialam do kosza na smieci wyrzucic :D
    A dwa dni temu maz zapytał mnie dlaczego schowałam do lodówki nóż :D
    Ale sadze ze to dlatego poziewaz moje myśli ciagle sa skupione na zyciu ktore we mnie sie rozwija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 09:16

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ