X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem co na obiad zrobić, szczerze mówiąc nawet śniadania nie wcisnęłam całego... hmm może mnie zainspirujecie :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:11

Kourtney lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 mniam zjadlabym ale nie chce mi sie robic...

Magda34 mmmmmmm ogórek i mielone pychotka

Paula222 tez jeszcze dzis nic nie jadłam jakos nie potrafie rano jesc nie wiem czmeu tez tak masz?

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy coś z ziemniakami :D Niedaleko mnie otworzyli knajpę, gdzie podają pieczone ziemniaki, zupełnie jak z ogniska, a dodatkowo z farszem, PYCHA :D

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Termin mam na 30.06 :) takze ostatki:)

a To ciekawe troche bo ja mam 5tydz i 4dni a mam na 28 a Ty masz 2 dni wczesniejsza ciąże z tego co widze na suwaczku.
    Ciekawe jak oni to tam liczą ... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja na obiad mam gołąbki. Zrobiłam już w czwartek wiec tylko odgrzeje. Miało dzisiaj być coś innego ale nie mam siły. Od rana tylko leżę, jakoś mi cały czas niedobrze. Nawet jedzenie nie pomaga, a dotąd super się sprawdzało. Wczoraj byłam cały dzień na mieście z koleżankami, na kawce i shoppingu i chyba dzisiaj muszę odleżeć swoje by wrócić do formy. Na wieczór jestem zaproszona do koleżanki ale dopiero na 19, a o 19 to ja ostatnio z łóżkiem się witam wiec pewnie się nie wybiorę. A od poniedziałku do pracy po tygodniowym urlopie. Strasznie mi się nie chce.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka tak rano najchętniej nic bym nie jadła, ale za to wieczorem czasem nadrabiam :/ Okropne te mdłości, a co dopiero jak niektóre z nas wymiotują... Współczuję strasznie

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem z powrotem. Bylam w szpitalu, opisalam sytuacje i lekarka powiedziala ze poki krawienia bylo malutko (ok lyzeczka do herbaty) i juz ustalo to nie powinnam sie martwic, szczegolnie ze krwawieniu nie towarzyszyl mocny bol. Jest to dosyc czeste i tlumaczyla, ze powodow moze byc wiele i ciezko czesto cokolwiek znalezc, bo blony w ciazy sa delikatne i moze nawet zwykle podrazenienie wywolac krwawienie. Mam lezec, relaksowac sie i sluchac muzyki. Jakby sie pojawilo znowu mam przyjechac, mam nadzieje ze nie bedzie potrzeby.
    Mam nadzieje, ze krwawienie juz sie nie pojawi.

Hmmm ogoreczki kwaszone, jakbys sobie zjadla :P Niestety tutaj maja dziwny posmak, jakby korzenny, bleh. My dzisiaj mamy kurczaka z pieczarkami w sosie smietanowym i ziemniaczki albo ryz.

Powodzenia dla wizytujacych i milego dnia dla wszystkich. Nie szalejcie ze sprzataniem za bardzo :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Kamenka tak rano najchętniej nic bym nie jadła, ale za to wieczorem czasem nadrabiam :/ Okropne te mdłości, a co dopiero jak niektóre z nas wymiotują... Współczuję strasznie
    ja cale szczescie nie wymiotuje i to mnie martwi bo tak czytajac inne dziewczyny to maja takie objawy ze hey a ja nic ..
    Dzis rano mnie tylko kregosł bolał a tak to spokojnie ...
    No i tez biore na podtrzymanie "dupka" bo mialam śluz brązowy boje sie ze cos bd nie tak.ale jestem dobrej nadzieji./pozdrawim

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A zabierasz męża? Mój jakoś nie chce iść bo twierdzi że i tak tam nic nie będzie widział i też musi się z pracy zwolnić więc nie wiem czy go przekonywać czy nie :)
    Pewnie ze zabieram :) to są cudowne chwile dla Was dwojga, przy okazji druga połówka utożsamia się trochę z nami :)

• kirys Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    a To ciekawe troche bo ja mam 5tydz i 4dni a mam na 28 a Ty masz 2 dni wczesniejsza ciąże z tego co widze na suwaczku.
    Ciekawe jak oni to tam liczą ... :)
    Kamenka ja też mam 5 tydz i 4 dzień i liczy mi na 28, jak Tobie. Patutka ma 2 dni młodszą ciążę, więc liczy termin porodu dwa dni później, wszystko się zgadza ;-)

Kamenka lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:12

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Kamenka ja też mam 5 tydz i 4 dzień i liczy mi na 28, jak Tobie. Patutka ma 2 dni młodszą ciążę, więc liczy termin porodu dwa dni później, wszystko się zgadza ;-)
    Dokladnie :3 jak sie czujesz w tym tygodniu?

2016 🩷

2020 🩵

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

no tak masz racje wszystko sie zgadza jestes 2 dni po mnie Patusiu:)

• kirys Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dokladnie :3 jak sie czujesz w tym tygodniu?
    Tak, idziemy łeb w łeb dziewczyny ;-)
    Ja się czuję świetnie, zero mdłości, tylko szybciej się męczę, ale mam wolne, więc byczę się w domu i duuużo odpoczywam. Piersi są pełniejsze, sutki bardzo wrażliwe, ciągle chce mi się pić i często siku. A Ty jak się czujesz? Pracujesz?

Helen lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Tak, idziemy łeb w łeb dziewczyny ;-)
    Ja się czuję świetnie, zero mdłości, tylko szybciej się męczę, ale mam wolne, więc byczę się w domu i duuużo odpoczywam. Piersi są pełniejsze, sutki bardzo wrażliwe, ciągle chce mi się pić i często siku. A Ty jak się czujesz? Pracujesz?

to przynajmniej czujesz ze jestes w ciazy :) Ja nie mam żadnych objawow ;) Zmuszam sie do picia ;p siku raczej normalnie :) ciekawe jak to jest jedni maja drudzy nic....

• kirys Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    to przynajmniej czujesz ze jestes w ciazy :) Ja nie mam żadnych objawow ;) Zmuszam sie do picia ;p siku raczej normalnie :) ciekawe jak to jest jedni maja drudzy nic....
    Właśnie tak średnio czuję. Jak czytam, że dziewczyny mają codziennie mdłości i wymioty, to dopiero czują ciążę. Ale w sumie nie ma za czym tęsknić, no nie?
    Chyba każdy ma inaczej, każdy organizm jest inny i nie ma się czym martwić.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zdecydowanie lepiej. Bylismy w galerii i ...kupilam cos dla dzidziulka. Malego pajacyka. Wiem ze to bardzo szybko ale nie moglam sie powstrzymac

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Właśnie tak średnio czuję. Jak czytam, że dziewczyny mają codziennie mdłości i wymioty, to dopiero czują ciążę. Ale w sumie nie ma za czym tęsknić, no nie?
    Chyba każdy ma inaczej, każdy organizm jest inny i nie ma się czym martwić.

tak kochana masz racje ale czasem sie martwie czemu mi nic nie ma i ze moz ebyc cos nie tak
    Jedynie jak dlugo stoje czy chodze boli mnie ten kregosl w dole.. jak sie poloze przechodzi...

• dais Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    tak kochana masz racje ale czasem sie martwie czemu mi nic nie ma i ze moz ebyc cos nie tak
    Jedynie jak dlugo stoje czy chodze boli mnie ten kregosl w dole.. jak sie poloze przechodzi...
    Ciesz sie, ze nie masz problemow, a nie doszukuj sie ich :D Wazne zeby wszystko rozwijalo sie prawidlowo, jedne maja mdlosci inne nie. Jak urosnie brzuszek dojda inne problemy :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ