Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda34 wrote:Ja jeszcze mieszcze się w spodnie. W ciąży 7 lat temu przybralam aż..25 kg, masakra. A wcale się nie objadalam. Brzuch byl widoczny w 4 miesiącu a tak drastycznie zaczelam tyć z momentem wejscia w 7 miesiąc ciąży
no ja tez pare lat do tyłu rodziłam ale przytylam dosc wiecej niz 25kg ale w ciazy sie nie oszczedzalam z jedzeniem natomiast po urodzeniu syna to szybko wrociłam do swej Wagi sprzed ciaży i znów moglam cieszyć sie szczupła sylwetką teraz natomiast znowu grubnę bo jem za 10ciu a co tam sie będe żałować hehe:) -
nick nieaktualny
-
Pola7 wrote:Od zwierząt jest się najtrudniej zarazić. Musiałabyś np dotknąć do ust nieumytą rękę, która wybierałaś odchody zarażonego zwierzecia. Sorki, że tak tłumacze, ale kiedyś tak mi to przełożył lekarz. Sama widzisz, że trudno. Bo domowe koty niewychodzace napewno nie są chore.
Kuzynka zachorowala od kota. Karmila go jedna lyzeczka ktora pozniej sama jadla. Ciezko to przechodzila.Kruszynko rośnij zdrowo... Kochamy Cię...
1 cykl udany
-
Bylam dzisiaj na tsh i przy okazji zrobilam sobie zelazo.
tsh 1.520 [0.440-3.63]
zelazo 19.4 [6.6-26]
w srode ide do lekarza z wynikiem tsh i po recepte bo ang. lekarza sie nie doproszeWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 16:51
Kruszynko rośnij zdrowo... Kochamy Cię...
1 cykl udany
-
CZy Was tez tak Boli kręgosłup ? bo ja jak dlugo stoje chodze to okropnie ;/ nie aby to byl ból nie do wytrzymania ale boli....
Myslicie ze to normalna rzecz w ciązy ?Czy nie powinno tak byc?
Jak natomiast leże nie ma mi nic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:19
-
Kamenka wrote:CZy Was tez tak Boli kręgosłup ? bo ja jak dlugo stoje chodze to okropnie ;/ nie aby to byl ból nie do wytrzymania ale boli....
Myslicie ze to normalna rzecz w ciązy ?Czy nie powinno tak byc?
Jak natomiast leże nie ma mi nic... -
Pati_89 wrote:Boli boli ja mam pracę stojącą i po 4 godzinach odczuwam pieczenie w plecach pod łopatkami.
Boje sie że coś nie tak ......czasem ponieważ jak wtedy poronilam to mnie bolał właśnie tak ale to był mega mocny ból ten jako tako nie jest tak bardzo mocny... -
Kamenka wrote:Pati dzieki za odpowiedź ale ja mam bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym jak dlugo stoje to katastrofa ;/
Boje sie że coś nie tak ......czasem ponieważ jak wtedy poronilam to mnie bolał właśnie tak ale to był mega mocny ból ten jako tako nie jest tak bardzo mocny...
Kamenko, pewnie w trakcie poronienia miałaś bóle z krzyża, stąd teraz lęk przed każdym bólem kręgosłupa. Krzyż może podobno boleć z tego samego powodu, dla którego w ciąży stopy mogą urosnąć - więzadła się luzują od hormonów Odpoczywaj więcej i będzie dobrze, a z czasem pomyśl o pływaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:52
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy Od wczoraj mam potwierdzoną ciążę przez lekarza wg jego obliczeń 5 tydzień 2 dzień (wg okresu 4 tydzień 6 dzień). Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy:) Ale My już bardzo się cieszymy i mam nadzieję tak będzie do końca czerwca Przewidziana data porodu 30 czerwiec 2016 Postaram się być na bieżąco:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 18:08
Morwa, Magda34, Paula222, Kourtney, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Andzia SM wrote:Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy Od wczoraj mam potwierdzoną ciążę przez lekarza wg jego obliczeń 5 tydzień 2 dzień (wg okresu 4 tydzień 6 dzień). Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy:) Ale My już bardzo się cieszymy i mam nadzieję tak będzie do końca czerwca Przewidziana data porodu 30 czerwiec 2016 Postaram się być na bieżąco:)
WitajMagda34
-
Witajcie
Nadrobiłam zaległości
Dzis mialam przypływ energi wiec ja wykorzystałam:
na obiad zrobiłam bitki w sosie pieczarkowym z śląskimi kluskami +sałatka
Na kolacje robie domowa pizze i jakis długi film obejrze z mezem
Zrobilam dzis duze zakupy i m.in. kupiłam olej kokosowy zaczelam czytac o jego zastosowaniu i jestem pod wrażeniem!!
Spożywczym i kosmetycznym
Cos dla tych ktore walcza z mdłościami:
https://parenting.pl/portal/zalety-oleju-kokosowego-dla-mamy-i-dziecka
Używałyście kiedys tego oleju?
Ogarnelam cale mieszkanie i teraz moge juz miec relaks, chociaz przesadzilam i najchetniej poszlabym juz spac
Co do wagi to o dziwo schudłam 2 kg a jem jak zawsze.
Co do spodni do juz 2 tygodnie temu zrezygnowalam z jeansów bo juz mnie cisneły dobrze ze sa legginsy Po zmienie spodni zauwazylam ze podbrzusze przestalo mnie bolec.
AnnieLov:
Ślicznotka Ci rośnie!!!
Andzia SM:
Witaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 18:32
-
Andzia SM wrote:Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy Od wczoraj mam potwierdzoną ciążę przez lekarza wg jego obliczeń 5 tydzień 2 dzień (wg okresu 4 tydzień 6 dzień). Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy:) Ale My już bardzo się cieszymy i mam nadzieję tak będzie do końca czerwca Przewidziana data porodu 30 czerwiec 2016 Postaram się być na bieżąco:)
-
Kamila ;) wrote:Witajcie
Nadrobiłam zaległości
Dzis mialam przypływ energi wiec ja wykorzystałam:
na obiad zrobiłam bitki w sosie pieczarkowym z śląskimi kluskami +sałatka
Na kolacje robie domowa pizze i jakis długi film obejrze z mezem
Zrobilam dzis duze zakupy i m.in. kupiłam olej kokosowy zaczelam czytac o jego zastosowaniu i jestem pod wrażeniem!!
Spożywczym i kosmetycznym
Cos dla tych ktore walcza z mdłościami:
https://parenting.pl/portal/zalety-oleju-kokosowego-dla-mamy-i-dziecka
Używałyście kiedys tego oleju?
Ogarnelam cale mieszkanie i teraz moge juz miec relaks, chociaz przesadzilam i najchetniej poszlabym juz spac
Co do wagi to o dziwo schudłam 2 kg a jem jak zawsze.
Co do spodni do juz 2 tygodnie temu zrezygnowalam z jeansów bo juz mnie cisneły dobrze ze sa legginsy Po zmienie spodni zauwazylam ze podbrzusze przestalo mnie bolec.
AnnieLov:
Ślicznotka Ci rośnie!!!
Andzia SM:
Witaj
Używam oleju kokosowego głównie do ciała razem z balsamem, siostra za to prawie cały zjadła zachowuje się jak masło czy cieplej tym się bardziej upłynnia tylko używaj w małych ilościach bo po rozpuszczeniu np w dłoniach jest go mega dużo
-
Dzieki za informacje mam sucha skóre wiec na pewno wypróbuje stosowałaś na włosy?
Jesc pewnie tez go bede, mam sloik 900ml mysle za na jakis czas starczy. Jesli mi podejdzie to bedzie stałym bywalcem w moim mieszkaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 19:43
-
Kamila ;) wrote:Dzieki za informacje mam sucha skóre wiec na pewno wypróbuje stosowałaś na włosy?
Jesc pewnie tez go bede, mam sloik 900ml mysle za na jakis czas starczy. Jesli mi podejdzie to bedzie stałym bywalcem w moim mieszkaniu