X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja jeszcze mieszcze się w spodnie. W ciąży 7 lat temu przybralam aż..25 kg, masakra. A wcale się nie objadalam. Brzuch byl widoczny w 4 miesiącu a tak drastycznie zaczelam tyć z momentem wejscia w 7 miesiąc ciąży

no ja tez pare lat do tyłu rodziłam ale przytylam dosc wiecej niz 25kg :D ale w ciazy sie nie oszczedzalam z jedzeniem natomiast po urodzeniu syna to szybko wrociłam do swej Wagi sprzed ciaży i znów moglam cieszyć sie szczupła sylwetką teraz natomiast znowu grubnę bo jem za 10ciu a co tam sie będe żałować hehe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak na szybko chwalę się zdjęciami z roczku. A w poniedzialek co nie co was nadrobię :*

de3b455ad33a4cf0med.jpg

abee38d6705a9cedmed.jpg

e0de02942d696303med.jpg

a664412c74861365med.jpg

1649dfa5bbafbee0med.jpg

Kamenka, kirys, xpaulinax, Magda34, miluszka, Kourtney, Helenucha Klucha, madziak2202 lubią tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov przreśliczna księzniczka z tej młodej pani :) slicznotka;)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznotka :D

Kamenka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Od zwierząt jest się najtrudniej zarazić. Musiałabyś np dotknąć do ust nieumytą rękę, która wybierałaś odchody zarażonego zwierzecia. Sorki, że tak tłumacze, ale kiedyś tak mi to przełożył lekarz. Sama widzisz, że trudno. Bo domowe koty niewychodzace napewno nie są chore.

Kuzynka zachorowala od kota. Karmila go jedna lyzeczka ktora pozniej sama jadla. Ciezko to przechodzila.

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na tsh i przy okazji zrobilam sobie zelazo.

tsh 1.520 [0.440-3.63]
    zelazo 19.4 [6.6-26]

w srode ide do lekarza z wynikiem tsh i po recepte bo ang. lekarza sie nie doprosze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 16:51

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZy Was tez tak Boli kręgosłup ? bo ja jak dlugo stoje chodze to okropnie ;/ nie aby to byl ból nie do wytrzymania ale boli....
    Myslicie ze to normalna rzecz w ciązy ?Czy nie powinno tak byc?
    Jak natomiast leże nie ma mi nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:19

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    CZy Was tez tak Boli kręgosłup ? bo ja jak dlugo stoje chodze to okropnie ;/ nie aby to byl ból nie do wytrzymania ale boli....
    Myslicie ze to normalna rzecz w ciązy ?Czy nie powinno tak byc?
    Jak natomiast leże nie ma mi nic...
    Boli boli :/ ja mam pracę stojącą i po 4 godzinach odczuwam pieczenie w plecach pod łopatkami.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Boli boli :/ ja mam pracę stojącą i po 4 godzinach odczuwam pieczenie w plecach pod łopatkami.
    Pati dzieki za odpowiedź ale ja mam bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym jak dlugo stoje to katastrofa ;/ :(
    Boje sie że coś nie tak ......czasem ponieważ jak wtedy poronilam to mnie bolał właśnie tak ale to był mega mocny ból ten jako tako nie jest tak bardzo mocny...

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Pati dzieki za odpowiedź ale ja mam bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym jak dlugo stoje to katastrofa ;/ :(
    Boje sie że coś nie tak ......czasem ponieważ jak wtedy poronilam to mnie bolał właśnie tak ale to był mega mocny ból ten jako tako nie jest tak bardzo mocny...

Kamenko, pewnie w trakcie poronienia miałaś bóle z krzyża, stąd teraz lęk przed każdym bólem kręgosłupa. Krzyż może podobno boleć z tego samego powodu, dla którego w ciąży stopy mogą urosnąć - więzadła się luzują od hormonów :) Odpoczywaj więcej i będzie dobrze, a z czasem pomyśl o pływaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 17:52

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli kręgosłup, szczegolnie dziś:/ chyba przecholowałam z tym sprzątaniem dziś

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy :) Od wczoraj mam potwierdzoną ciążę przez lekarza :) wg jego obliczeń 5 tydzień 2 dzień :) (wg okresu 4 tydzień 6 dzień). Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy:) Ale My już bardzo się cieszymy i mam nadzieję tak będzie do końca czerwca :) Przewidziana data porodu 30 czerwiec 2016 :) Postaram się być na bieżąco:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 18:08

Morwa, Magda34, Paula222, Kourtney, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy :) Od wczoraj mam potwierdzoną ciążę przez lekarza :) wg jego obliczeń 5 tydzień 2 dzień :) (wg okresu 4 tydzień 6 dzień). Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy:) Ale My już bardzo się cieszymy i mam nadzieję tak będzie do końca czerwca :) Przewidziana data porodu 30 czerwiec 2016 :) Postaram się być na bieżąco:)

Witaj :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Nadrobiłam zaległości :)

Dzis mialam przypływ energi wiec ja wykorzystałam:

na obiad zrobiłam bitki w sosie pieczarkowym z śląskimi kluskami +sałatka

Na kolacje robie domowa pizze i jakis długi film obejrze z mezem :)

Zrobilam dzis duze zakupy i m.in. kupiłam olej kokosowy zaczelam czytac o jego zastosowaniu i jestem pod wrażeniem!!
    Spożywczym i kosmetycznym :)

Cos dla tych ktore walcza z mdłościami:

https://parenting.pl/portal/zalety-oleju-kokosowego-dla-mamy-i-dziecka

Używałyście kiedys tego oleju?

Ogarnelam cale mieszkanie i teraz moge juz miec relaks, chociaz przesadzilam i najchetniej poszlabym juz spac :D

Co do wagi to o dziwo schudłam 2 kg a jem jak zawsze.

Co do spodni do juz 2 tygodnie temu zrezygnowalam z jeansów bo juz mnie cisneły dobrze ze sa legginsy :) Po zmienie spodni zauwazylam ze podbrzusze przestalo mnie bolec.

AnnieLov:
    Ślicznotka Ci rośnie!!!

Andzia SM:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 18:32

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Witajcie :)

Nadrobiłam zaległości :)

Dzis mialam przypływ energi wiec ja wykorzystałam:

na obiad zrobiłam bitki w sosie pieczarkowym z śląskimi kluskami +sałatka

Na kolacje robie domowa pizze i jakis długi film obejrze z mezem :)

Zrobilam dzis duze zakupy i m.in. kupiłam olej kokosowy zaczelam czytac o jego zastosowaniu i jestem pod wrażeniem!!
    Spożywczym i kosmetycznym :)

Cos dla tych ktore walcza z mdłościami:

https://parenting.pl/portal/zalety-oleju-kokosowego-dla-mamy-i-dziecka

Używałyście kiedys tego oleju?

Ogarnelam cale mieszkanie i teraz moge juz miec relaks, chociaz przesadzilam i najchetniej poszlabym juz spac :D

Co do wagi to o dziwo schudłam 2 kg a jem jak zawsze.

Co do spodni do juz 2 tygodnie temu zrezygnowalam z jeansów bo juz mnie cisneły dobrze ze sa legginsy :) Po zmienie spodni zauwazylam ze podbrzusze przestalo mnie bolec.

AnnieLov:
    Ślicznotka Ci rośnie!!!

Andzia SM:

Używam oleju kokosowego głównie do ciała razem z balsamem, siostra za to prawie cały zjadła :) zachowuje się jak masło czy cieplej tym się bardziej upłynnia :) tylko używaj w małych ilościach bo po rozpuszczeniu np w dłoniach jest go mega dużo :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to -1kg. Ale jestem raczej chuda, więc ten spadek mi nie służy w ogóle. W pierwszej ciąży wag spadła do 42 kg. Teraz jest 50 kg i wolałabym, żeby tak zostalo, bo twarz wygląda okropnie taka chuda.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje mam sucha skóre wiec na pewno wypróbuje :) stosowałaś na włosy?
    Jesc pewnie tez go bede, mam sloik 900ml mysle za na jakis czas starczy. Jesli mi podejdzie to bedzie stałym bywalcem w moim mieszkaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 19:43

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Dzieki za informacje mam sucha skóre wiec na pewno wypróbuje :) stosowałaś na włosy?
    Jesc pewnie tez go bede, mam sloik 900ml mysle za na jakis czas starczy. Jesli mi podejdzie to bedzie stałym bywalcem w moim mieszkaniu :)
    Nie próbowałam ale wiem że siostra nim i tosty smarowała :) jest bardzo wydajny :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz i olej kokosowy i arganowy stosuje na zmianę na skórę na włosy na twarz:) chce też sprawdzić co na dłużej starcza i sie bardziej opłaca zwykłe kremy na rozstępy czy oleje :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ