X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy :) Od wczoraj mam potwierdzoną ciążę przez lekarza :) wg jego obliczeń 5 tydzień 2 dzień :) (wg okresu 4 tydzień 6 dzień). Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy:) Ale My już bardzo się cieszymy i mam nadzieję tak będzie do końca czerwca :) Przewidziana data porodu 30 czerwiec 2016 :) Postaram się być na bieżąco:)
    Witaj, rozgosc sie :) Cieszymy sie razem z wami i mam nadzieje, ze nasze grono to czerwca bedzie sie tylko powiekszac :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mam teraz i olej kokosowy i arganowy stosuje na zmianę na skórę na włosy na twarz:) chce też sprawdzić co na dłużej starcza i sie bardziej opłaca zwykłe kremy na rozstępy czy oleje :)
    Tez mam arganowy i jak narazie jestem zadowolona :)

Miłego wieczorku dziewczyny do zobaczenia jutro :)

Dzis mam randkę z mezem :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcue wieczorowa porą. Mnie dzis bardzo boli glowa...
    Ja uzywalam oleju arganowego, lnianego, migdalowego i kokosowego. Z tych wszystkich tylko lniany piłam. Najlepiej pachnie oczywiscie kokosowy i jest bardzo wydajny. Skora po olejach jest o wiele przyjemniejsza w dotyku niz po balsamie.
    Witam nowe mamusie.
    Annielove jak duzo włosków ma Twoja coreczka! Mojej dopiero niedawno zaczely gestniec i z tyly nawet troszke sie kręcą.

AnnieLov lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Kamenko, pewnie w trakcie poronienia miałaś bóle z krzyża, stąd teraz lęk przed każdym bólem kręgosłupa. Krzyż może podobno boleć z tego samego powodu, dla którego w ciąży stopy mogą urosnąć - więzadła się luzują od hormonów :) Odpoczywaj więcej i będzie dobrze, a z czasem pomyśl o pływaniu.

MAdzik no tak strach i obawa sa okropne to silniejsze odemnie
    Ale całe szczescie nie mam już tego śluzu brazowego.
    Teraz wieczorem z Moim jechaliśmy dokupić znicze Wyobraźcie sobie wszystko wykupione w Auchanie ludzie szaleją :P
    No jak chodziłam po sklepie o dziwo nic mnie nie bolało jak sie teraz położyłam znowu Masakraaaa

Idziecie Wieczorem na Cmentarz czy rano?
    Ja lubie wieczorem wtedy pełno zniczy kolorowych widać..

ma_rka To chudzinka z Ciebie :)

Andzia SM: Witaj :)miło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy :) Od wczoraj mam potwierdzoną ciążę przez lekarza :) wg jego obliczeń 5 tydzień 2 dzień :) (wg okresu 4 tydzień 6 dzień). Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy:) Ale My już bardzo się cieszymy i mam nadzieję tak będzie do końca czerwca :) Przewidziana data porodu 30 czerwiec 2016 :) Postaram się być na bieżąco:)
    Witamy :* to twoja pierwsza ciaza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    To tak na szybko chwalę się zdjęciami z roczku. A w poniedzialek co nie co was nadrobię :*

de3b455ad33a4cf0med.jpg

abee38d6705a9cedmed.jpg

e0de02942d696303med.jpg

a664412c74861365med.jpg

1649dfa5bbafbee0med.jpg
    Zakochalam sie <3
    Wycaluj ja od forumowej ciotki :***

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja olej kokosowy uzywam na brzuch :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Wlasnie odebralam bete http://wstaw.org/m/2015/10/31/B612-2015-10-31-20-21-33_1.jpg kojarzycie, czy wynik ten jak na moj tydzien jest prawidlowy? Nie za maly?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesc. Wlasnie odebralam bete http://wstaw.org/m/2015/10/31/B612-2015-10-31-20-21-33_1.jpg kojarzycie, czy wynik ten jak na moj tydzien jest prawidlowy? Nie za maly?
    A to twoja pierwsza beta? 173 miesci sie w granicach do 5tyg jak patrze

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za miłe przyjęcie :) Zastanawiałam się czy zapisywać się, żeby nie zapeszać ale wiadomo trzeba być dobrej myśli :) Właśnie skończyłam przeglądać tematy strasznie duuuużo miałam do nadrabiania :) Ale cieszę się ze tu jestem bo widzę duże wsparcie a wiadomo w grupie raźniej :) AnnieLov Twoja historia jest niesamowita:) Teraz będzie już tylko dobrze :)

A teraz trochę o mnie :) Mam 27 lat, o ciąży dowiedziałam się dwa tygodni temu po zrobieniu testu pierwsze słaba kreska, następnego dnia powtórka kreska wyraźniejsza, więc pomyślałam że nie będę się stresować i poszłam na betę :) wynik 197.7 więc ciąża potwierdzona:) tego dnia wieczorem poinformowałam Męża był prze szczęśliwy :) W sobotę powtórka bety i wynik 581,70 więc rosła :) Naczytałam się tylu opinii o pójściu do lekarza że umówiłam się na wczorajszy piątek. Lekarz powiedział że trochę szybko ale może uda się coś zobaczyć:) I tak na ekranie pojawił się 7,2mm pęcherzyk :) dobrze, wysoko ulokowany:) Więc już radość ogromna. Obliczył wczoraj że jest to 5 tydzień 1 dzień (mam cykle 24 dniowe więc przeliczył na 28). Założył kartę ciąże, zlecił szereg badań i wskazał optymalny termin na następną wizytę na za 6 tyg. na 14.12. spytał czy chce szybciej, ale ja w tej ekscytacji nie myślałam logicznie:P i umówiłam się na tego 14. ale teraz myślę ze chyba za późno że lepiej by było zobaczyć czy zarodek się w ogóle pojawi czy serduszko bije. A tak w grudniu będę 1 11 tygodniu. więc muszę się zastanowić czy nie umówię się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża :) i mam nadzieję że się uda;) Staraliśmy się od lipca ale prawdę mówiąc od września tak bardzo dokładnie (testy ovu, temperatura)a i chodzę do Lasatowicza, piszę to bo widziałam że nie jestem jedyna :) Ale się rozpisałam :)

Kourtney, HoniKa89, AnnieLov lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do objawów, to na początku mialam bóle glowy ale na szczęście minęły. Ale za to utrzymuje się wrazliwość piersi i sutków. No ale coś się dzieję wiem że w ciąży jestem :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

ja mialam w 4tyg 1111.99 potem za 4dni ponad 5000

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja bym nie wytrzymala poltorej miesiaca do kolejnej wizyty. Zapisalabym sie szybciej tak kolo 7-8tyg zeby zovaczec serduszko

Andzia SM lubi tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    dziękuję za miłe przyjęcie :) Zastanawiałam się czy zapisywać się, żeby nie zapeszać ale wiadomo trzeba być dobrej myśli :) Właśnie skończyłam przeglądać tematy strasznie duuuużo miałam do nadrabiania :) Ale cieszę się ze tu jestem bo widzę duże wsparcie a wiadomo w grupie raźniej :) AnnieLov Twoja historia jest niesamowita:) Teraz będzie już tylko dobrze :)

A teraz trochę o mnie :) Mam 27 lat, o ciąży dowiedziałam się dwa tygodni temu po zrobieniu testu pierwsze słaba kreska, następnego dnia powtórka kreska wyraźniejsza, więc pomyślałam że nie będę się stresować i poszłam na betę :) wynik 197.7 więc ciąża potwierdzona:) tego dnia wieczorem poinformowałam Męża był prze szczęśliwy :) W sobotę powtórka bety i wynik 581,70 więc rosła :) Naczytałam się tylu opinii o pójściu do lekarza że umówiłam się na wczorajszy piątek. Lekarz powiedział że trochę szybko ale może uda się coś zobaczyć:) I tak na ekranie pojawił się 7,2mm pęcherzyk :) dobrze, wysoko ulokowany:) Więc już radość ogromna. Obliczył wczoraj że jest to 5 tydzień 1 dzień (mam cykle 24 dniowe więc przeliczył na 28). Założył kartę ciąże, zlecił szereg badań i wskazał optymalny termin na następną wizytę na za 6 tyg. na 14.12. spytał czy chce szybciej, ale ja w tej ekscytacji nie myślałam logicznie:P i umówiłam się na tego 14. ale teraz myślę ze chyba za późno że lepiej by było zobaczyć czy zarodek się w ogóle pojawi czy serduszko bije. A tak w grudniu będę 1 11 tygodniu. więc muszę się zastanowić czy nie umówię się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża :) i mam nadzieję że się uda;) Staraliśmy się od lipca ale prawdę mówiąc od września tak bardzo dokładnie (testy ovu, temperatura)a i chodzę do Lasatowicza, piszę to bo widziałam że nie jestem jedyna :) Ale się rozpisałam :)

strasznie pozno Ci dał ta nastepna wizyte ja mialam 27.10 pecherzyk 9mm ale niestety karty jeszcze nie zalozyl . Nastepna wizyta 10.11 ;-) mysle ze juz bedzie zarodek i serduszko!

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek grudnia jest na urlopie więc pewnie stad taki termin ale chyba faktycznie zadzwonię i umówię się na połowę listopada. Zawsze to spokojniejszy człowiek :) Dziękuję :-*

Kamenka lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A to twoja pierwsza beta? 173 miesci sie w granicach do 5tyg jak patrze
    Tak to moja pierwsza. W poniedzialek pojde powtorxyc. Juz glupieje z odpowiedziami....

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    ja mialam w 4tyg 1111.99 potem za 4dni ponad 5000
    Tylko mi dopiero cien cienia wyszedl w poniedzialek. W niedziele jeszcze nie bylo nix widac

magdallena69 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Tylko mi dopiero cien cienia wyszedl w poniedzialek. W niedziele jeszcze nie bylo nix widac

ale Patusia Ty masz w normie wszystko liczy sie przyrost :) każdy ma inaczej
    też szalałam jak dostałam Bete balam sie ze za mała za duza ahh
    Wiec główka do gory masz ją bardzo łądna jak na Twoj tydzien ciąży:) Twoja Niunia rośnie :)

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Początek grudnia jest na urlopie więc pewnie stad taki termin ale chyba faktycznie zadzwonię i umówię się na połowę listopada. Zawsze to spokojniejszy człowiek :) Dziękuję :-*

do innego sie zapisz chodzisz prywatnie?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka spokojnie, ja w 4 tyg + 4 dni miałam 78,6, a wszystko przez późną owulację ;) Sprawdź przyrost i już :)

Andzia ojj tyle czasu dla mnie to by była wieczność, lepiej iść po tych 4 tyg 6 to sporo...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ