X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy :) Od wczoraj mam potwierdzoną ciążę przez lekarza :) wg jego obliczeń 5 tydzień 2 dzień :) (wg okresu 4 tydzień 6 dzień). Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy:) Ale My już bardzo się cieszymy i mam nadzieję tak będzie do końca czerwca :) Przewidziana data porodu 30 czerwiec 2016 :) Postaram się być na bieżąco:)
    Witaj, rozgosc sie :) Cieszymy sie razem z wami i mam nadzieje, ze nasze grono to czerwca bedzie sie tylko powiekszac :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mam teraz i olej kokosowy i arganowy stosuje na zmianę na skórę na włosy na twarz:) chce też sprawdzić co na dłużej starcza i sie bardziej opłaca zwykłe kremy na rozstępy czy oleje :)
    Tez mam arganowy i jak narazie jestem zadowolona :)

Miłego wieczorku dziewczyny do zobaczenia jutro :)

Dzis mam randkę z mezem :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcue wieczorowa porą. Mnie dzis bardzo boli glowa...
    Ja uzywalam oleju arganowego, lnianego, migdalowego i kokosowego. Z tych wszystkich tylko lniany piłam. Najlepiej pachnie oczywiscie kokosowy i jest bardzo wydajny. Skora po olejach jest o wiele przyjemniejsza w dotyku niz po balsamie.
    Witam nowe mamusie.
    Annielove jak duzo włosków ma Twoja coreczka! Mojej dopiero niedawno zaczely gestniec i z tyly nawet troszke sie kręcą.

AnnieLov lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Kamenko, pewnie w trakcie poronienia miałaś bóle z krzyża, stąd teraz lęk przed każdym bólem kręgosłupa. Krzyż może podobno boleć z tego samego powodu, dla którego w ciąży stopy mogą urosnąć - więzadła się luzują od hormonów :) Odpoczywaj więcej i będzie dobrze, a z czasem pomyśl o pływaniu.

MAdzik no tak strach i obawa sa okropne to silniejsze odemnie
    Ale całe szczescie nie mam już tego śluzu brazowego.
    Teraz wieczorem z Moim jechaliśmy dokupić znicze Wyobraźcie sobie wszystko wykupione w Auchanie ludzie szaleją :P
    No jak chodziłam po sklepie o dziwo nic mnie nie bolało jak sie teraz położyłam znowu Masakraaaa

Idziecie Wieczorem na Cmentarz czy rano?
    Ja lubie wieczorem wtedy pełno zniczy kolorowych widać..

ma_rka To chudzinka z Ciebie :)

Andzia SM: Witaj :)miło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Witam, chciałabym dołączyć do Waszej grupy :) Od wczoraj mam potwierdzoną ciążę przez lekarza :) wg jego obliczeń 5 tydzień 2 dzień :) (wg okresu 4 tydzień 6 dzień). Na razie widać tylko pęcherzyk ciążowy:) Ale My już bardzo się cieszymy i mam nadzieję tak będzie do końca czerwca :) Przewidziana data porodu 30 czerwiec 2016 :) Postaram się być na bieżąco:)
    Witamy :* to twoja pierwsza ciaza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    To tak na szybko chwalę się zdjęciami z roczku. A w poniedzialek co nie co was nadrobię :*

de3b455ad33a4cf0med.jpg

abee38d6705a9cedmed.jpg

e0de02942d696303med.jpg

a664412c74861365med.jpg

1649dfa5bbafbee0med.jpg
    Zakochalam sie <3
    Wycaluj ja od forumowej ciotki :***

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja olej kokosowy uzywam na brzuch :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Wlasnie odebralam bete http://wstaw.org/m/2015/10/31/B612-2015-10-31-20-21-33_1.jpg kojarzycie, czy wynik ten jak na moj tydzien jest prawidlowy? Nie za maly?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesc. Wlasnie odebralam bete http://wstaw.org/m/2015/10/31/B612-2015-10-31-20-21-33_1.jpg kojarzycie, czy wynik ten jak na moj tydzien jest prawidlowy? Nie za maly?
    A to twoja pierwsza beta? 173 miesci sie w granicach do 5tyg jak patrze

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za miłe przyjęcie :) Zastanawiałam się czy zapisywać się, żeby nie zapeszać ale wiadomo trzeba być dobrej myśli :) Właśnie skończyłam przeglądać tematy strasznie duuuużo miałam do nadrabiania :) Ale cieszę się ze tu jestem bo widzę duże wsparcie a wiadomo w grupie raźniej :) AnnieLov Twoja historia jest niesamowita:) Teraz będzie już tylko dobrze :)

A teraz trochę o mnie :) Mam 27 lat, o ciąży dowiedziałam się dwa tygodni temu po zrobieniu testu pierwsze słaba kreska, następnego dnia powtórka kreska wyraźniejsza, więc pomyślałam że nie będę się stresować i poszłam na betę :) wynik 197.7 więc ciąża potwierdzona:) tego dnia wieczorem poinformowałam Męża był prze szczęśliwy :) W sobotę powtórka bety i wynik 581,70 więc rosła :) Naczytałam się tylu opinii o pójściu do lekarza że umówiłam się na wczorajszy piątek. Lekarz powiedział że trochę szybko ale może uda się coś zobaczyć:) I tak na ekranie pojawił się 7,2mm pęcherzyk :) dobrze, wysoko ulokowany:) Więc już radość ogromna. Obliczył wczoraj że jest to 5 tydzień 1 dzień (mam cykle 24 dniowe więc przeliczył na 28). Założył kartę ciąże, zlecił szereg badań i wskazał optymalny termin na następną wizytę na za 6 tyg. na 14.12. spytał czy chce szybciej, ale ja w tej ekscytacji nie myślałam logicznie:P i umówiłam się na tego 14. ale teraz myślę ze chyba za późno że lepiej by było zobaczyć czy zarodek się w ogóle pojawi czy serduszko bije. A tak w grudniu będę 1 11 tygodniu. więc muszę się zastanowić czy nie umówię się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża :) i mam nadzieję że się uda;) Staraliśmy się od lipca ale prawdę mówiąc od września tak bardzo dokładnie (testy ovu, temperatura)a i chodzę do Lasatowicza, piszę to bo widziałam że nie jestem jedyna :) Ale się rozpisałam :)

Kourtney, HoniKa89, AnnieLov lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do objawów, to na początku mialam bóle glowy ale na szczęście minęły. Ale za to utrzymuje się wrazliwość piersi i sutków. No ale coś się dzieję wiem że w ciąży jestem :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

ja mialam w 4tyg 1111.99 potem za 4dni ponad 5000

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja bym nie wytrzymala poltorej miesiaca do kolejnej wizyty. Zapisalabym sie szybciej tak kolo 7-8tyg zeby zovaczec serduszko

Andzia SM lubi tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    dziękuję za miłe przyjęcie :) Zastanawiałam się czy zapisywać się, żeby nie zapeszać ale wiadomo trzeba być dobrej myśli :) Właśnie skończyłam przeglądać tematy strasznie duuuużo miałam do nadrabiania :) Ale cieszę się ze tu jestem bo widzę duże wsparcie a wiadomo w grupie raźniej :) AnnieLov Twoja historia jest niesamowita:) Teraz będzie już tylko dobrze :)

A teraz trochę o mnie :) Mam 27 lat, o ciąży dowiedziałam się dwa tygodni temu po zrobieniu testu pierwsze słaba kreska, następnego dnia powtórka kreska wyraźniejsza, więc pomyślałam że nie będę się stresować i poszłam na betę :) wynik 197.7 więc ciąża potwierdzona:) tego dnia wieczorem poinformowałam Męża był prze szczęśliwy :) W sobotę powtórka bety i wynik 581,70 więc rosła :) Naczytałam się tylu opinii o pójściu do lekarza że umówiłam się na wczorajszy piątek. Lekarz powiedział że trochę szybko ale może uda się coś zobaczyć:) I tak na ekranie pojawił się 7,2mm pęcherzyk :) dobrze, wysoko ulokowany:) Więc już radość ogromna. Obliczył wczoraj że jest to 5 tydzień 1 dzień (mam cykle 24 dniowe więc przeliczył na 28). Założył kartę ciąże, zlecił szereg badań i wskazał optymalny termin na następną wizytę na za 6 tyg. na 14.12. spytał czy chce szybciej, ale ja w tej ekscytacji nie myślałam logicznie:P i umówiłam się na tego 14. ale teraz myślę ze chyba za późno że lepiej by było zobaczyć czy zarodek się w ogóle pojawi czy serduszko bije. A tak w grudniu będę 1 11 tygodniu. więc muszę się zastanowić czy nie umówię się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża :) i mam nadzieję że się uda;) Staraliśmy się od lipca ale prawdę mówiąc od września tak bardzo dokładnie (testy ovu, temperatura)a i chodzę do Lasatowicza, piszę to bo widziałam że nie jestem jedyna :) Ale się rozpisałam :)

strasznie pozno Ci dał ta nastepna wizyte ja mialam 27.10 pecherzyk 9mm ale niestety karty jeszcze nie zalozyl . Nastepna wizyta 10.11 ;-) mysle ze juz bedzie zarodek i serduszko!

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek grudnia jest na urlopie więc pewnie stad taki termin ale chyba faktycznie zadzwonię i umówię się na połowę listopada. Zawsze to spokojniejszy człowiek :) Dziękuję :-*

Kamenka lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A to twoja pierwsza beta? 173 miesci sie w granicach do 5tyg jak patrze
    Tak to moja pierwsza. W poniedzialek pojde powtorxyc. Juz glupieje z odpowiedziami....

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    ja mialam w 4tyg 1111.99 potem za 4dni ponad 5000
    Tylko mi dopiero cien cienia wyszedl w poniedzialek. W niedziele jeszcze nie bylo nix widac

magdallena69 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Tylko mi dopiero cien cienia wyszedl w poniedzialek. W niedziele jeszcze nie bylo nix widac

ale Patusia Ty masz w normie wszystko liczy sie przyrost :) każdy ma inaczej
    też szalałam jak dostałam Bete balam sie ze za mała za duza ahh
    Wiec główka do gory masz ją bardzo łądna jak na Twoj tydzien ciąży:) Twoja Niunia rośnie :)

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Początek grudnia jest na urlopie więc pewnie stad taki termin ale chyba faktycznie zadzwonię i umówię się na połowę listopada. Zawsze to spokojniejszy człowiek :) Dziękuję :-*

do innego sie zapisz chodzisz prywatnie?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka spokojnie, ja w 4 tyg + 4 dni miałam 78,6, a wszystko przez późną owulację ;) Sprawdź przyrost i już :)

Andzia ojj tyle czasu dla mnie to by była wieczność, lepiej iść po tych 4 tyg 6 to sporo...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ