X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak prywatnie :) głównie przez to że to lekarz z polecenia, który kilka ciąż poprowadził wśród rodziny :) Do innego zapisać się tylko na USG? mam tą książeczkę ciążową to mogę zmieniać lekarzy? Może głupie pytanie ale ja dopiero jestem na etapie przyswajania wiadomości :) A rodziny nie pytam, bo postanowienie mam do 12 tygodnia się nie wygadać :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 tak też zrobię, jednak takie czekanie to najgorsze;) człowiek sie tylko będzie zastanawiać czy wszytsko wporządku a po co się martwić jak można to sprawdzić ;)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM ja ostatnio byłam u innej ginki na usg, powiedziałam że chcę zobaczyć czy wszystko w porządku z maleństwiem. To zrobiła badanie + usg i jeszcze dostałam broszurki z różnymi gadżetami dla przyszłych rodziców :)

Kamenka lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Za informację :) Na 100% umówię się jeszcze na listopad :) do 4 tygodni maksymalnie:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Tak prywatnie :) głównie przez to że to lekarz z polecenia, który kilka ciąż poprowadził wśród rodziny :) Do innego zapisać się tylko na USG? mam tą książeczkę ciążową to mogę zmieniać lekarzy? Może głupie pytanie ale ja dopiero jestem na etapie przyswajania wiadomości :) A rodziny nie pytam, bo postanowienie mam do 12 tygodnia się nie wygadać :)

wlasnie tez mam takie postanowienie do 12stego az minie ten czas zagrozenia...
    idz gdzies za 2tygodnie to powinno juz byc widac zarodek i serducho bede tzrzymac kciuki a Ty za mnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 21:44

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:28

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka kciuki już sa mocno zacisniete:)

Kamenka lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dzieki, to dopiero pierwsza, przyrost zobacze w poniedzialek. Mam nadzieje, ze bedzie Dobrze i Jestem dobrej mysli. Nie znam sie na becie, to moja pierwsza ciaza.
    bedzie dobrze nic sie nie martw ;-) wszystko masz w najlepszym porządku ;-)
    Ja nie mogę spać coś mi nie dobrze ;/ ;/

Andzia SM a ja Za Ciebie tez ściskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 22:54

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzis boli glowa.. chodze juz po scianach i placze z bolu... i stoje miedzy paracetamolem a tym ze minie samo. Mam apap ten w granulkach- co myslicie? i w ogole cos mi nos sie zatkal.. oby nie chorobsko :(

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już spałam jak obudziły mnie mdłości i ledwo zdążyłam do toalety :/ witaj porcelanko to mój pierwszy raz blee :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    dziękuję za miłe przyjęcie :) Zastanawiałam się czy zapisywać się, żeby nie zapeszać ale wiadomo trzeba być dobrej myśli :) Właśnie skończyłam przeglądać tematy strasznie duuuużo miałam do nadrabiania :) Ale cieszę się ze tu jestem bo widzę duże wsparcie a wiadomo w grupie raźniej :) AnnieLov Twoja historia jest niesamowita:) Teraz będzie już tylko dobrze :)

A teraz trochę o mnie :) Mam 27 lat, o ciąży dowiedziałam się dwa tygodni temu po zrobieniu testu pierwsze słaba kreska, następnego dnia powtórka kreska wyraźniejsza, więc pomyślałam że nie będę się stresować i poszłam na betę :) wynik 197.7 więc ciąża potwierdzona:) tego dnia wieczorem poinformowałam Męża był prze szczęśliwy :) W sobotę powtórka bety i wynik 581,70 więc rosła :) Naczytałam się tylu opinii o pójściu do lekarza że umówiłam się na wczorajszy piątek. Lekarz powiedział że trochę szybko ale może uda się coś zobaczyć:) I tak na ekranie pojawił się 7,2mm pęcherzyk :) dobrze, wysoko ulokowany:) Więc już radość ogromna. Obliczył wczoraj że jest to 5 tydzień 1 dzień (mam cykle 24 dniowe więc przeliczył na 28). Założył kartę ciąże, zlecił szereg badań i wskazał optymalny termin na następną wizytę na za 6 tyg. na 14.12. spytał czy chce szybciej, ale ja w tej ekscytacji nie myślałam logicznie:P i umówiłam się na tego 14. ale teraz myślę ze chyba za późno że lepiej by było zobaczyć czy zarodek się w ogóle pojawi czy serduszko bije. A tak w grudniu będę 1 11 tygodniu. więc muszę się zastanowić czy nie umówię się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża :) i mam nadzieję że się uda;) Staraliśmy się od lipca ale prawdę mówiąc od września tak bardzo dokładnie (testy ovu, temperatura)a i chodzę do Lasatowicza, piszę to bo widziałam że nie jestem jedyna :) Ale się rozpisałam :)
    Gratuluję!!! z własnego doświadczenia wiem, że czas od wizyty do wizyty strasznie się ciągne.. Ja mialam 24 października, teraz idę już jutro <3 ale ten tydzien dłużył mi się niemiłosiernie!!!

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wczoraj meczylam z bolem glowy i w koncu wzielam 1 tabletkę apapu i pomoglo. Z Hanua w ciazy tez mnie bolala glowa okropnie i pomagal mi poczatkowo sok z aronii

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie 1listopada :) Chcialam dluzej pospac a juz o 7 sie obudzilam.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio już poinformował dziadków ;)
    http://www.krasnal-dzieciaczki.pl/glowna/63-faded-short-sleeve-tshirts.html

Kourtney, Andzia SM, Paula222, Morwa lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj z Mężem już obskoczyliśmy częśc cmentarzy z jego stron... teściowa mnie tak uraczyła jedzeniem, zrobiła co by sie chcialo tylko zapragnąć... w chwili uniesienia jadłam flakin pozniej zagryzajac slodka bulka i ciastem :P dodam, że w domu u siebie zrobiłam gołąbki bo miałam taką starszną ochotę... Skończyło się tak, żę od 21 lezałam z mdłościami nie do wytrzymania... łakomstwo nie popłaca

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dopiero wstałam bo do 3 w nocy wymiotowałam :/ piję herbatkę i zagryzam herbatnikiem i czekam na efekty. Jakoś szkoda mi jeść śniadanie i go zwrócić. Ale mnie przywitał ten 9 tydzień :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 tygodniu! :)
    Mdłości zaczęły mi się na dobre dziś rano, z zegarkiem w ręku jak w pierwszej ciąży. Pluję sobie w brodę, że wczoraj nie kupiłam mandarynek ani migdałów :(
    Wiecie może jaki jest bezpieczny odstęp między zażyciem dupka a wymiotami? Jak zwróci mi się po pół godziny to jest szansa, że się cały proszek zdążył wchłonąć?

Pati_89 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzisiaj raz obejmowalam porcelanke.

Madzik ka nie mam pojecia ile trzeba czasu zeby wchlonelo tabletke

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Franio już poinformował dziadków ;)
    http://www.krasnal-dzieciaczki.pl/glowna/63-faded-short-sleeve-tshirts.html
    Ale fajny pomysl :) i co na to dziadkowie?

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ale fajny pomysl :) i co na to dziadkowie?

Śmiesznie, bo na początku nie ogarneli. "Taaak? Ale jak to? Taaaaaaak? ;)"

Kourtney lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ