X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak prywatnie :) głównie przez to że to lekarz z polecenia, który kilka ciąż poprowadził wśród rodziny :) Do innego zapisać się tylko na USG? mam tą książeczkę ciążową to mogę zmieniać lekarzy? Może głupie pytanie ale ja dopiero jestem na etapie przyswajania wiadomości :) A rodziny nie pytam, bo postanowienie mam do 12 tygodnia się nie wygadać :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 tak też zrobię, jednak takie czekanie to najgorsze;) człowiek sie tylko będzie zastanawiać czy wszytsko wporządku a po co się martwić jak można to sprawdzić ;)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM ja ostatnio byłam u innej ginki na usg, powiedziałam że chcę zobaczyć czy wszystko w porządku z maleństwiem. To zrobiła badanie + usg i jeszcze dostałam broszurki z różnymi gadżetami dla przyszłych rodziców :)

Kamenka lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Za informację :) Na 100% umówię się jeszcze na listopad :) do 4 tygodni maksymalnie:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Tak prywatnie :) głównie przez to że to lekarz z polecenia, który kilka ciąż poprowadził wśród rodziny :) Do innego zapisać się tylko na USG? mam tą książeczkę ciążową to mogę zmieniać lekarzy? Może głupie pytanie ale ja dopiero jestem na etapie przyswajania wiadomości :) A rodziny nie pytam, bo postanowienie mam do 12 tygodnia się nie wygadać :)

wlasnie tez mam takie postanowienie do 12stego az minie ten czas zagrozenia...
    idz gdzies za 2tygodnie to powinno juz byc widac zarodek i serducho bede tzrzymac kciuki a Ty za mnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 21:44

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:28

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka kciuki już sa mocno zacisniete:)

Kamenka lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dzieki, to dopiero pierwsza, przyrost zobacze w poniedzialek. Mam nadzieje, ze bedzie Dobrze i Jestem dobrej mysli. Nie znam sie na becie, to moja pierwsza ciaza.
    bedzie dobrze nic sie nie martw ;-) wszystko masz w najlepszym porządku ;-)
    Ja nie mogę spać coś mi nie dobrze ;/ ;/

Andzia SM a ja Za Ciebie tez ściskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 22:54

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzis boli glowa.. chodze juz po scianach i placze z bolu... i stoje miedzy paracetamolem a tym ze minie samo. Mam apap ten w granulkach- co myslicie? i w ogole cos mi nos sie zatkal.. oby nie chorobsko :(

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już spałam jak obudziły mnie mdłości i ledwo zdążyłam do toalety :/ witaj porcelanko to mój pierwszy raz blee :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    dziękuję za miłe przyjęcie :) Zastanawiałam się czy zapisywać się, żeby nie zapeszać ale wiadomo trzeba być dobrej myśli :) Właśnie skończyłam przeglądać tematy strasznie duuuużo miałam do nadrabiania :) Ale cieszę się ze tu jestem bo widzę duże wsparcie a wiadomo w grupie raźniej :) AnnieLov Twoja historia jest niesamowita:) Teraz będzie już tylko dobrze :)

A teraz trochę o mnie :) Mam 27 lat, o ciąży dowiedziałam się dwa tygodni temu po zrobieniu testu pierwsze słaba kreska, następnego dnia powtórka kreska wyraźniejsza, więc pomyślałam że nie będę się stresować i poszłam na betę :) wynik 197.7 więc ciąża potwierdzona:) tego dnia wieczorem poinformowałam Męża był prze szczęśliwy :) W sobotę powtórka bety i wynik 581,70 więc rosła :) Naczytałam się tylu opinii o pójściu do lekarza że umówiłam się na wczorajszy piątek. Lekarz powiedział że trochę szybko ale może uda się coś zobaczyć:) I tak na ekranie pojawił się 7,2mm pęcherzyk :) dobrze, wysoko ulokowany:) Więc już radość ogromna. Obliczył wczoraj że jest to 5 tydzień 1 dzień (mam cykle 24 dniowe więc przeliczył na 28). Założył kartę ciąże, zlecił szereg badań i wskazał optymalny termin na następną wizytę na za 6 tyg. na 14.12. spytał czy chce szybciej, ale ja w tej ekscytacji nie myślałam logicznie:P i umówiłam się na tego 14. ale teraz myślę ze chyba za późno że lepiej by było zobaczyć czy zarodek się w ogóle pojawi czy serduszko bije. A tak w grudniu będę 1 11 tygodniu. więc muszę się zastanowić czy nie umówię się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża :) i mam nadzieję że się uda;) Staraliśmy się od lipca ale prawdę mówiąc od września tak bardzo dokładnie (testy ovu, temperatura)a i chodzę do Lasatowicza, piszę to bo widziałam że nie jestem jedyna :) Ale się rozpisałam :)
    Gratuluję!!! z własnego doświadczenia wiem, że czas od wizyty do wizyty strasznie się ciągne.. Ja mialam 24 października, teraz idę już jutro <3 ale ten tydzien dłużył mi się niemiłosiernie!!!

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wczoraj meczylam z bolem glowy i w koncu wzielam 1 tabletkę apapu i pomoglo. Z Hanua w ciazy tez mnie bolala glowa okropnie i pomagal mi poczatkowo sok z aronii

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie 1listopada :) Chcialam dluzej pospac a juz o 7 sie obudzilam.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio już poinformował dziadków ;)
    http://www.krasnal-dzieciaczki.pl/glowna/63-faded-short-sleeve-tshirts.html

Kourtney, Andzia SM, Paula222, Morwa lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj z Mężem już obskoczyliśmy częśc cmentarzy z jego stron... teściowa mnie tak uraczyła jedzeniem, zrobiła co by sie chcialo tylko zapragnąć... w chwili uniesienia jadłam flakin pozniej zagryzajac slodka bulka i ciastem :P dodam, że w domu u siebie zrobiłam gołąbki bo miałam taką starszną ochotę... Skończyło się tak, żę od 21 lezałam z mdłościami nie do wytrzymania... łakomstwo nie popłaca

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dopiero wstałam bo do 3 w nocy wymiotowałam :/ piję herbatkę i zagryzam herbatnikiem i czekam na efekty. Jakoś szkoda mi jeść śniadanie i go zwrócić. Ale mnie przywitał ten 9 tydzień :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 tygodniu! :)
    Mdłości zaczęły mi się na dobre dziś rano, z zegarkiem w ręku jak w pierwszej ciąży. Pluję sobie w brodę, że wczoraj nie kupiłam mandarynek ani migdałów :(
    Wiecie może jaki jest bezpieczny odstęp między zażyciem dupka a wymiotami? Jak zwróci mi się po pół godziny to jest szansa, że się cały proszek zdążył wchłonąć?

Pati_89 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzisiaj raz obejmowalam porcelanke.

Madzik ka nie mam pojecia ile trzeba czasu zeby wchlonelo tabletke

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Franio już poinformował dziadków ;)
    http://www.krasnal-dzieciaczki.pl/glowna/63-faded-short-sleeve-tshirts.html
    Ale fajny pomysl :) i co na to dziadkowie?

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ale fajny pomysl :) i co na to dziadkowie?

Śmiesznie, bo na początku nie ogarneli. "Taaak? Ale jak to? Taaaaaaak? ;)"

Kourtney lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ