X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny wczoraj nie mialam mdlosci(swoja droga moze byc tak ze jest przerwa i znow moga sie pojawic?)ale zlapalo mnie chorobsko , leze i leze mam nadzieje ze nie zaszkodzi dziecku

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Czesc dziewczyny wczoraj nie mialam mdlosci(swoja droga moze byc tak ze jest przerwa i znow moga sie pojawic?)ale zlapalo mnie chorobsko , leze i leze mam nadzieje ze nie zaszkodzi dziecku
    Przeziebienie jakies? Kuruj sie domowymi sposobami .
    Co do przerwy w mdlosciach to u mnie tak jest. Mam w kratke. Jeden dzien potrafi byc gites a drugi caly dzien wymioty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 13:06

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kourtney katar i kichanie , ale gardlo mnie nie boli. To mnie pocieszylas , bo myslalam ze cos sie dzieje skoro nie mam mdlosci a jest choroba

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Witam sie ze szpitalnego łoża. W nocy dostalam bólów brzucha takich skurczowy h, jak poszlam siusiu to wylecialo ze mnie cos dziwnego , bylo tego dosyc sporo, nie byla to krew tylko takie cos w kolorze brunatnym, takim brudnym. Na papierze dodatkowo maly skrzep. Wiec co? Panika i do szpitala. Przyjęli mnir na oddział. Ginekolog mnie zbadał na fotelu i stwierdzil ze nie doszlo do poronienia . Tylko na jakiej podstawie?!paranoja jakas. USG dopiero jutro rano beda mi robic. Dostaje leki na podtrzymanie, no-spe w zastrzyku i mam lezec. Pobrali mi znow krew na bete .bede tu minimum do wtorku , bo wtedy chca jeszcze powtorzyc bete. Boje sie ze dzis dali mi nadzieje a jutro to wszyztko prysnie. Wiec chyba wole nastawic sie na najgorsze choc i tak bedzie bolalo. Dzis juz nie mam sily plakac....

Oj Madziulka :( Trzymam kciuki za Ciebie ! Jesli Cie zbadał nie stwierdził poronienia to go nie będzie !! Nie mysl negatywnie Bedzie ok Wierze w to .
    Staraj sie pozytywnie myśleć a zobaczysz juz niebawem będziesz w domku Czego Ci życze z całego Serca.
    Pozdrawiam i Trzymam Kciuki za Ciebie i Dzidzie.
    a Te Usg hmm troche coś nie tak powinni od razu zrobić a może zarządaj tego i tyle ja bym tak zorbiła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 13:50

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dziewczyny bylyscie na grobach? Ja sie nie wybieram...jakos przeraza mnie pojscie tam w ciazy. Wiem ze moze przesadzam...
    Ale w sumie to i tak nie mamy bliskich na grobach tutaj w warszawie.

Oczywiście że byłam ..
    Myśle kochana że to nie ma różnicy czy ktoś jest w ciąży czy nie dziś widziałąm tam z brzuszkami już dość duzymi tam pare Mamusiek ;-)
    Wiec spokojnie nie przesadzaj hihi to że odwiedzisz zmarłego w Dniu Ich Święta nic sie nie stanie:)

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na groby nie idę bo nie jestem w Polsce, ale wybieramy się do kościoła.
    Potem małe zakupy i na obiado-kolację do restauracji polskiej.
    Wczoraj też wzięłam apap i zasnęłam, inaczej bym chyba chodziła po ścianach albo już po suficie... daaaawno takie bólu nie miałam...

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na groby ide ale gdzies po 18 jak juz będzie ciemno...

A teraz kakao i domowa wz-tka :)

Kamenka, Kourtney lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi sie dzisiwj dluzy czas. Ciagle zyje po starym czasie :) dla mnie jest juz po 18;) nie umiem sie przestawic

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Na groby ide ale gdzies po 18 jak juz będzie ciemno...

A teraz kakao i domowa wz-tka :)
    Mniaam . zjadlabym :)

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Strasznie mi sie dzisiwj dluzy czas. Ciagle zyje po starym czasie :) dla mnie jest juz po 18;) nie umiem sie przestawic

Ja sie juz przestawilam w tamtym tyg jak zmienialismy godziny heheh :)
    ale fakt dzien jakos sie dzis dluuuuuuuuuzy okropnie i nudny strasznie

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mniaam . zjadlabym :)
    Zapraszam :)

Co do dnia dzisiejszego to faktycznie ciągnie sie wyjątkowo...

Kamenka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mialam dziwna sytuacje. Zasłabłam przy robieniu biszkoptu. Tak jakbym dostala kopniaka z klatke piersiowa zakręciło mi sie w glowie, ciezko bylo mi złapać oddech.
    Wystraszyłam sie! Nie przyjemne uczucie....
    A teraz wyczytałam Cotygodniowe informacje z tej stronki o ciazy :) fajne to jest :)
    pisze tam tak m.in.:
    ...Hormony ciążowe (HCG, progesteron i estrogen) obniżają ciśnienie krwi w skutek czego możesz mieć zawroty głowy i być bardziej podatna na zasłabnięcia podczas dłuższego stania w miejscu. ...
    a biore tabletki ktore maja w sobie progesteron, Duphaston.
    A co do ciśnienia Mam zazwyczaj wysokie a dzis w normie lub lekko podwyższone Tylko standardowo wysoki puls.

Miałyście podobnie?
    Na pewno dobrze mi zrobi świeże powietrze w drodze na cmentarz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 18:07

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeże powietrze napewno dobrze Ci zrobi:) Szczerze mówiąc jeszcze mi sie to nie zdarzyło, ale slyszalam, że może się tak dziać. Ja dzis też się nieźle wystraszylam i myślę o tym do teraz. Drapało coś mnie w gardle az wkoncu zakasłałam lekko i nagle cos mnie bardzo zakłuło w okolicy lewego jajnika. Nie wiem teraz czy to jajnik czy....? Jak myślicie?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:26

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz nie bolą od 3 dni

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Witam sie ze szpitalnego łoża. W nocy dostalam bólów brzucha takich skurczowy h, jak poszlam siusiu to wylecialo ze mnie cos dziwnego , bylo tego dosyc sporo, nie byla to krew tylko takie cos w kolorze brunatnym, takim brudnym. Na papierze dodatkowo maly skrzep. Wiec co? Panika i do szpitala. Przyjęli mnir na oddział. Ginekolog mnie zbadał na fotelu i stwierdzil ze nie doszlo do poronienia . Tylko na jakiej podstawie?!paranoja jakas. USG dopiero jutro rano beda mi robic. Dostaje leki na podtrzymanie, no-spe w zastrzyku i mam lezec. Pobrali mi znow krew na bete .bede tu minimum do wtorku , bo wtedy chca jeszcze powtorzyc bete. Boje sie ze dzis dali mi nadzieje a jutro to wszyztko prysnie. Wiec chyba wole nastawic sie na najgorsze choc i tak bedzie bolalo. Dzis juz nie mam sily plakac....
    Kochana trzymaj się!!! tylko się możemy domyslać jak Ci tam jest... ściskam

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Mnie juz nie bolą od 3 dni
    Rozumiem, ze wszystko jest okej?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję, bo dzis przy zakasłaniu cos mnie bardzo zakłuło bardzo w okolicy lewego jajnika:/

Nelus lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie tylko przez czas miesiaczki odczuwałam ból piersi... za to urosły mi strasznie... :O

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski. Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze!!! Ostatnio nie mam czasu wchodzić na forum ale postaram się niedługo to nadrobić. Napisze tylko ze jutro rano mam pierwsze usg i proszę o kciuki za serduszko! Trzymajcie się i miłego wieczoru

DeLaCruz, Helenucha Klucha, Kawokado, madziak2202, Quatriona, xpaulinax, AnnieLov lubią tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ