X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Franio zrobił niespodziankę; )

DeLaCruz lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Witam się w 7 tygodniu! :)
    Mdłości zaczęły mi się na dobre dziś rano, z zegarkiem w ręku jak w pierwszej ciąży. Pluję sobie w brodę, że wczoraj nie kupiłam mandarynek ani migdałów :(
    Wiecie może jaki jest bezpieczny odstęp między zażyciem dupka a wymiotami? Jak zwróci mi się po pół godziny to jest szansa, że się cały proszek zdążył wchłonąć?
    Mam ten sam problem :/ zjadłam wczoraj witaminki i dupka i po godzinie ewakuacja. Nie mam pojęcia czy sie wchłonął czy nie :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli na pusty zoladek to po godz ,pol mysle ze juz tak. Ale jesli po posilku sie go polknelo to nie wiem

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mam ten sam problem :/ zjadłam wczoraj witaminki i dupka i po godzinie ewakuacja. Nie mam pojęcia czy sie wchłonął czy nie :/

Wcześniej miałam całą strategię - budziłam się godzinę wcześniej, żeby zdążyć podyskutować z porcelanką przed zażyciem dupka ;) A jak wymioty męczyły mnie co godzinę-półtorej, to zaraz po brałam dupka i zaklinałam wszystko możliwe, żeby się zdążył wchłonąć ;)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was dziewczynki Ja juz po kościele ale nie dalam rady tam wystac MAsakraaaaaaa zaraz na cmentarz ... ogolnie czuje sie ok MIlego Dnia

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam listopadowo :) Kiepska noc za mną, jakoś spać nie mogłam, a jak spałam to głupoty się śniły :P

DeLaCruz wrote:
    Franio już poinformował dziadków ;)
    http://www.krasnal-dzieciaczki.pl/glowna/63-faded-short-sleeve-tshirts.html

Hhehehehe dobre :) Chyba muszę mojemu Frankowi takie sprawić :D

Ja dziś na cmentarzu odwiedzam tylko tatę, potem na urodziny siostry... oj ciężki dzień ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no ciezki ale coż ....

uciekam dalej bede potem Pozdrowka dla Was Wszystkich Bez wyjątku

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jednak plany na dziś odwolalismy, bo mąż leży z gorączką :/

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry wam wszytskich ja dzis zaczęłam dzien od 10 :) Śpioch ze mnie :D

Pati_89:
    moim zdaniem od 30min do godziny czasu powinna sie wchlonac.
    Patrze na to tak. Jesli boli mnie głowa i biore apap to Bol mija mniej wiecej po 30 min wiec tabletka sie wchloneła. Wiec sadze ze jest tak samo jest po dupku. Najlepiej tabletkę zapic woda wtedy szybciej sie wchłonie :)

Współczuje wam tych uścisków z porcelana, u mnie dalej spokoj zero objawów.
    Najgorsze ze po dupku czasem m.in nudności moga byc bardziej nasilone.

Cmentarz odwiedze dopiero poznym wieczorem :)

Andzia SM
    Witaj :) Miło Cie poznac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:12

Kamenka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ze szpitalnego łoża. W nocy dostalam bólów brzucha takich skurczowy h, jak poszlam siusiu to wylecialo ze mnie cos dziwnego , bylo tego dosyc sporo, nie byla to krew tylko takie cos w kolorze brunatnym, takim brudnym. Na papierze dodatkowo maly skrzep. Wiec co? Panika i do szpitala. Przyjęli mnir na oddział. Ginekolog mnie zbadał na fotelu i stwierdzil ze nie doszlo do poronienia . Tylko na jakiej podstawie?!paranoja jakas. USG dopiero jutro rano beda mi robic. Dostaje leki na podtrzymanie, no-spe w zastrzyku i mam lezec. Pobrali mi znow krew na bete .bede tu minimum do wtorku , bo wtedy chca jeszcze powtorzyc bete. Boje sie ze dzis dali mi nadzieje a jutro to wszyztko prysnie. Wiec chyba wole nastawic sie na najgorsze choc i tak bedzie bolalo. Dzis juz nie mam sily plakac....

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena ojej ! Oby jednak było wszystko ok ! Ale dziwne, że nie zrobili ci usg... Będę trzymać, kciuki, musi być dobrze !

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena mam nadzieje ze z fasolka wszystko w porzadku

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena Ja również trzymam kciuki aby wszystko było dobrze, jesteś w szpitalu pod stałą opieką. Wiem ze łatwo sie pisze ale staraj sie uspokoić, wiem ze jest ciezko bo sama zaczelam plamic w czwartek i mialam koszmarne mysli!
    Dziwi mnie to ze nie zrobili Ci USG, pytałaś dlaczego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:24

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Witam sie ze szpitalnego łoża. W nocy dostalam bólów brzucha takich skurczowy h, jak poszlam siusiu to wylecialo ze mnie cos dziwnego , bylo tego dosyc sporo, nie byla to krew tylko takie cos w kolorze brunatnym, takim brudnym. Na papierze dodatkowo maly skrzep. Wiec co? Panika i do szpitala. Przyjęli mnir na oddział. Ginekolog mnie zbadał na fotelu i stwierdzil ze nie doszlo do poronienia . Tylko na jakiej podstawie?!paranoja jakas. USG dopiero jutro rano beda mi robic. Dostaje leki na podtrzymanie, no-spe w zastrzyku i mam lezec. Pobrali mi znow krew na bete .bede tu minimum do wtorku , bo wtedy chca jeszcze powtorzyc bete. Boje sie ze dzis dali mi nadzieje a jutro to wszyztko prysnie. Wiec chyba wole nastawic sie na najgorsze choc i tak bedzie bolalo. Dzis juz nie mam sily plakac....

Magdzialena trzymam kciuki kochana, bedzie dobrze. Dziwne właśnie, że usg nie zrobili Ci odrazu

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena trzymam kciuki, jestes w dobrych rekach. Skoro lekarz stwierdzil, ze poronienia nie bylo widocznie mial jakies podstawy. Dobry lekarz nie potrzebuje od razu USG, kiedys takich sprzetow nie bylo a tez sobie radzili. Wszystko bedzie dobrze, relaksuj sie i odpoczywaj. Staraj sie odciagnac mysli, bo stres pogarsza sprawe. Mi lekarka kazala sluchac muzyki lub ogladac filmy, pomoglo. Moze u Ciebie tez zadziala.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena, trzymaj się, jesteśmy z Tobą! :*

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja tez.mocno trzymam kciuki. Jak lekarz powiedział że nie było poroniania to to tego trzeba się trzymac:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Mam nadzije ze wszystko bedzie dobrze i skonczy sie na strachu

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylyscie na grobach? Ja sie nie wybieram...jakos przeraza mnie pojscie tam w ciazy. Wiem ze moze przesadzam...
    Ale w sumie to i tak nie mamy bliskich na grobach tutaj w warszawie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie na obiadek?
    U nas pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniaczkami puree. :)

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ