X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wieczorem juz lepiej udalo mi sie zjesc lekka kolacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:34

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zadna nie wizytowala? Jalos cicho bez zadnych wiesci

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichy wieczór...Ja chyba tez zmykam do kąpieli i pod kołderkę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:51

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jesteście w stanie mi podpowiedziec co oprócz Pregnofer Uro można wziąść na problemy z ukł.moczowym? bo mąż biega po aptekach i go nie ma nigdzie, może jest jeszcze coś co można wziąść ?

feegu6l.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny współczuję Wam tych mdłości i wymiotów. Ja nie mam wogóle, a co do jedzenia to mam ochotę na same zdrowe rzeczy, autentycznie. Więcej owoców, warzyw, sałatki itp. a na śniadanie owsianka z gruszką i bananem mniam.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dzisiaj zadna nie wizytowala? Jalos cicho bez zadnych wiesci
    Może zapiszmy na pierwszej stronie daty wizyt? Choć jest nas sporo, więc miałabyś trochę z tym roboty...

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen może jedź na jakiś oddział całodobowy typu opieka nocna i świąteczna, coś Ci doraźnie podpowiedzą.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Czy jesteście w stanie mi podpowiedziec co oprócz Pregnofer Uro można wziąść na problemy z ukł.moczowym? bo mąż biega po aptekach i go nie ma nigdzie, może jest jeszcze coś co można wziąść ?
    Jesli chodzi o leki to nie pomogę ale znam zdrowy sposób. Żurawina ma własnościowi lecznicze przy zapaleniu pęcherza i nie tylko!

Specjalnie poszukałam linka abys mogla poczytac :)

http://www.mjakmama24.pl/kuchnia/dieta/w-ciazy/zurawina-na-dolegliwosci-w-ciazy-zapalenie-pecherza-przeziebienie-klopoty-trawienne-zylaki,285_3149.html

https://parenting.pl/portal/zurawina-w-ciazy

Co sadzisz?

Gotowy sok mozna kupic. Jest tez w tabletkach ale nie brałam nigdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:02

Helen lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Clexane i Acard najczęściej są przepisane w ciąży przy problemach z krzepliwością krwi i przy zespole antyfosfolipidowym.
    Paulina masz wykształcenie medyczne/farmaceutyczne, czy po prostu dużą wiedzę praktyczną?

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w poniedziałek mam wizytę ale już się nie mogę doczekać :D

Helen lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela111 wrote:
    witam jestem tu nowa mam mnóstwo pytań jestem zatrudniona na stale i mieszkam w Hamburgu. wczoraj od ginekologa dostałam Bechaftigungsverbot i nie bardzo wiem co to jest mój szef nie chce mi tego podpisać, a jak podpisze to kto będzie mi płacił pieniądze i ile czy dostane normalna wypłatę.proszę o pomoc bo nie wiem do kogo mam się już zgłosić pozdrawiam .
    Najlepiej zapytaj na forum o temacie "Ciąża w Niemczech". Tutaj masz link
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciaza-w-niemczech,1442,1.html

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Jesli chodzi o leki to nie pomogę ale znam zdrowy sposób. Żurawina ma własnościowi lecznicze przy zapaleniu pęcherza i nie tylko!

Specjalnie poszukałam linka abys mogla poczytac :)

http://www.mjakmama24.pl/kuchnia/dieta/w-ciazy/zurawina-na-dolegliwosci-w-ciazy-zapalenie-pecherza-przeziebienie-klopoty-trawienne-zylaki,285_3149.html

https://parenting.pl/portal/zurawina-w-ciazy

Co sadzisz?

Gotowy sok mozna kupic. Jest tez w tabletkach ale nie brałam nigdy.
    o kurczę, wklejam link patrzę i właśnie też czytam ten artykuł :)
    na pewno będę naturalnie jeść żurawinę, jutro kupię sok, do tego widzę, ze jest tez na zylaki, wiec podwójne korzyści.
    A teraz mi się zaparza dzbanek herbatki z rumianku :)
    dziekuję ci radę :)
    na noc wezmę suplement, aby sie nie zamartwiac, a jutro naturalne sposoby :)
    na szczęście we wtorek mam kolejną wizytę, jak nie przejdzie to lekarz pewnie coś poradzi.

feegu6l.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    na pewno będę naturalnie jeść żurawinę, jutro kupię sok, do tego widzę, ze jest tez na zylaki, wiec podwójne korzyści.
    na szczęście we wtorek mam kolejną wizytę, jak nie przejdzie to lekarz pewnie coś poradzi.

Super ze mogłam pomoc :)
    Ja zawsze najpierw sięgam po naturalne sposoby, na szczęście mam do tego tez pamieć.
    Jak jest sezon na żurawinę to kupuje wiecej i mrożę. Jest super do herbatki :)

Jeszcze jest dobra pokrzywa, ostatnio pilam. Kupialam gotowa do picia a Auchan na półce z zdrowymi produktami typu bio itp.

https://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/pokrzywa-wlasciwosci-lecznicze-i-prozdrowotne-pokrzywy_34065.html

Moze pokwyrza bedzie dobra dla tych które maja mdłości?

Co sadzicie?

We wtorek tez mam wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:25

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuestety u mnie pokrzywa sie nie sprawdzi :P nie dam rady jej przelknac

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwile pomaga mi herbatka z imbirem . tak na pol godzinki a potem znowu wraca wszystko

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Nuestety u mnie pokrzywa sie nie sprawdzi :P nie dam rady jej przelknac
    Ale to jest sok, ja miałam taka ze pilo sie jej tylko kieliszek. Samk dziwny zawsze zapijałam woda :D
    Jak to zazwyczaj bywa z piciem z kielicha :D trzeba zapić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:37

Helen lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:

Kurcze powiem Ci,że cięko. Ja niewidząc,ze jestem w ciążyzłapałam zapalenie cewki moczowej i brałam furagine (ale tylko 3 tabletki). Gin powiedział,że nie może mi dać gwarancji,że to nie wpłynie w jakikolwiek sposób na moją ciąże. Ciągle mi to siedzi w głowie :(

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Zapalenie pęcherza u mnie to standard i bez ciąży. Kiedyś lekarz powiedział mi że jeśli tylko czuję że coś mnie piecze to od razu trzeba zakwasić mocz. Albo na raz i z 5 tabl wit C albo sok z całej cytryny wypić i oczywiście żurawina i dużo dużo pić :) ja robiłam sobie jeszcze nasiadówki z rumianku ale w ciąży to chyba lepiej sobie odpuścić :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Kup sobie w rossmanie naturalny sok z żurawiny, super pomaga :) drogi bo 29 zł jakoś kosztuje ale pomaga.

Helen lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Super ze mogłam pomoc :)
    Ja zawsze najpierw sięgam po naturalne sposoby, na szczęście mam do tego tez pamieć.
    Jak jest sezon na żurawinę to kupuje wiecej i mrożę. Jest super do herbatki :)

Jeszcze jest dobra pokrzywa, ostatnio pilam. Kupialam gotowa do picia a Auchan na półce z zdrowymi produktami typu bio itp.

https://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/pokrzywa-wlasciwosci-lecznicze-i-prozdrowotne-pokrzywy_34065.html

Moze pokwyrza bedzie dobra dla tych które maja mdłości?

Co sadzicie?

We wtorek tez mam wizytę :)
    to udanej wizyty :)
    pokrzywę piłam bardzo często, w ciąży to zaniedbałam.
    Miałam nawet ją pozbierac i zamrozić, ale się nie udało :/
    a o zurawinie jak co roku zapominam, aby jej kupić zapasy :)

feegu6l.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ