X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    To właśnie lekarz zwrócił uwagę na duży rozmiar pęcherzyka żółciowego i dlatego mam obawy.
    Rozumiem... w takim razie pozostaje na dalsze rozwinięcie sytuacji. Musi być dobrze:) kibicuje z całego serca :)

xpaulinax lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki czy ktoras z was ma mdlosci i wymiotuje? Ja mam i zaczynam sie martic czy to dobrze bo nie czuje sie najlepiej..

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laseczki czy ktoras z was ma mdlosci i wymiotuje? Ja mam i zaczynam sie martic czy to dobrze bo nie czuje sie najlepiej..

hehe to chyba normalne ze w ciaży ma się mdłosci :) ja bym sie cieszyla jakbym je miała aktualnie nie mam takich objawów tylko bolą mnie piersi..

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś pierwszy dzień bez wymiotów! Tzn póki co :P nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca :P ale! Zjadałam te wymarzone mielone (zrobione przez kochanego męża ;) ) i zostały! Wczoraj zjadłam wieczorem takiego malutkiego (Kourtney słusznie twierdziła, ze może być źle ze względu na przemęczony żołądek, więc nie ryzykowałam z porcją) i został w żołądku! Dziś na śniadanie dwa mielone z mizerią z ogórka i też zostały :D Trochę mnie mdli, ale nie jest tak źle jak ostatnio. Może w kwestii żywienia powinnam zacząć kierować się zachciankami? ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Kamila;)jak te plamienie, ustało?

Kamilce z tego co wiem znikly plamienia narazie :)
    Poszla opiekowac sie dzieciaczkami bedzie potem.

Magda34, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Kamilce z tego co wiem znikly plamienia narazie :)
    Poszla opiekowac sie dzieciaczkami bedzie potem.

Uff to dobrze, że zniknęły plamienia

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:

aneczka2015 współczuje bardzo. Ja mam "tylko" mdłości

aneczka2015 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Uff to dobrze, że zniknęły plamienia
    nioo! cale szczescie ja tez ich juz nie mam ..ale wciaz z Kamilą jestesmy na Duphaston mam nadzieje ze one do nas nie wrócą... ;)

Magda34 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem ze mdlosci to normalne ale jesli mam je caly czas...? Wymiotuje czasami kilka razy dziennie? No ok moze faktycznie nie ma co panikowac..

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Dziewczyny ja dziś pierwszy dzień bez wymiotów! Tzn póki co :P nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca :P ale! Zjadałam te wymarzone mielone (zrobione przez kochanego męża ;) ) i zostały! Wczoraj zjadłam wieczorem takiego malutkiego (Kourtney słusznie twierdziła, ze może być źle ze względu na przemęczony żołądek, więc nie ryzykowałam z porcją) i został w żołądku! Dziś na śniadanie dwa mielone z mizerią z ogórka i też zostały :D Trochę mnie mdli, ale nie jest tak źle jak ostatnio. Może w kwestii żywienia powinnam zacząć kierować się zachciankami? ;)

Ja nie moge nic rano włożyć do buzi na widok jedzenia mnie odrzuca ale za to w porze obiadowej jem za 10ciu
    Włąśnie z synem zjedlismy placek po węgiersku bo dzis robiłam na obiadek bo mialam taka ochote ze heyyy

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Ja rozumiem ze mdlosci to normalne ale jesli mam je caly czas...? Wymiotuje czasami kilka razy dziennie? No ok moze faktycznie nie ma co panikowac..

jest ok :) najgorzej jakby Cie coś bolało ....albo jakies bys miala nie daj Boże jakies Plamienia wtedy masz co się martwic;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:09

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:

Aneczka nie martw się ;) Mam to samo, wymioty praktycznie od 4tc najpierw co jakiś czas (mdłosci na okrągło, ale do porcelanki raz na parę dni), od 6tc wymioty już niemal codziennie. Najważniejsze to dużo pić żeby się nie odwodnić. Wierz mi miałam chwile załamania, zdarzało mi się nawet płakać nad toaletą z bezsilności ;) ale tłumaczę sobie, ze to dobry znak, że fasolka wciąż tam jest :) Pije dużo bardzo słabej herbaty z cytryną i cukrem żeby móc jako tako funkcjonować i nie jest źle ;) Mam nadzieję, ze po 12tc przejdzie ;)
    Moja mama wymiotowała całą ciąże, a babcia 3 ciąże i ZERO mdłości czy wymiotów :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach i schudłam kilogram :D cieszę się, bo do drobinki mi daleko ;) a nie chciałabym przytyć w ciąży zbyt wiele.. znajoma przez wymioty schudła 4,5kg a przytyła później 9, więc z pozycji wyjściowej tylko 4,5 na plusie ;) marzenie!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam łącznie 22 kg. Tylko ze w ostatnim miesiącu zaczęłam puchnać okropnie, strasznie mi się woda zatrzymywał w organizmie i przez ostatnie 3-4 tygodnie przybywało mi 2 kg.. wrrrr okropnego było jak jadac na poród nie miałam jakich butów nałożyć tak miałam opuchnięte stopy i kostki. A normalnie mam je bardzo szczupłe. Na szczęście szybko wszystko ze mnie zeszło i dwa tygodnie po porodzie, jadąc na zjazd na studiach, mogłam juz nałożyć spodnie sprzed ciąży.

W tamtej ciazy miałam tylko nudności, bez wymiotów. Teraz mam nudności na razie bez wymiotów. Zobaczymy jak dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 15:55

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• ela111 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jestem tu nowa mam mnóstwo pytań jestem zatrudniona na stale i mieszkam w Hamburgu. wczoraj od ginekologa dostałam Bechaftigungsverbot i nie bardzo wiem co to jest mój szef nie chce mi tego podpisać, a jak podpisze to kto będzie mi płacił pieniądze i ile czy dostane normalna wypłatę.proszę o pomoc bo nie wiem do kogo mam się już zgłosić pozdrawiam .

matylda
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela111 wrote:
    witam jestem tu nowa mam mnóstwo pytań jestem zatrudniona na stale i mieszkam w Hamburgu. wczoraj od ginekologa dostałam Bechaftigungsverbot i nie bardzo wiem co to jest mój szef nie chce mi tego podpisać, a jak podpisze to kto będzie mi płacił pieniądze i ile czy dostane normalna wypłatę.proszę o pomoc bo nie wiem do kogo mam się już zgłosić pozdrawiam .

oj My w Polsce wiec nie pomozemy co to Bechaftigungsverbot :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela witamy :) na kiedy masz termin ?

ojej powiem ci ze nie mam pojecia co to jest ta dziwna nazwa. To jakies zwolnienie lekarskie?

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam łącznie 22 kg. Tylko ze w ostatnim miesiącu zaczęłam puchnać okropnie, strasznie mi się woda zatrzymywał w organizmie i przez ostatnie 3-4 tygodnie przybywało mi 2 kg.. wrrrr okropnego było jak jadac na poród nie miałam jakich butów nałożyć tak miałam opuchnięte stopy i kostki. A normalnie mam je bardzo szczupłe. Na szczęście szybko wszystko ze mnie zeszło i dwa tygodnie po porodzie, jadąc na zjazd na studiach, mogłam juz nałożyć spodnie sprzed ciąży.

W tamtej ciazy miałam tylko nudności, bez wymiotów. Teraz mam nudności na razie bez wymiotów. Zobaczymy jak dalej.

ja tam narazie nie mam nic co mnie martw ale piersi mnie bolą .
    jak bylam z synem w ciazy wogole nie mialam tez objawów:)

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, a ja znów leżę. Po południu przy wizycię w wc zobaczyłam wydzielinę kawa z mlekiem. Dzwoniałm do gina, to mówił, że dopóki krwi nie ma ani nie jest czerwone to wziąć no spe i starać się lezeć. Ehhh...

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Babeczki, a ja znów leżę. Po południu przy wizycię w wc zobaczyłam wydzielinę kawa z mlekiem. Dzwoniałm do gina, to mówił, że dopóki krwi nie ma ani nie jest czerwone to wziąć no spe i starać się lezeć. Ehhh...

NO wlasnie plamienie to cos strasznego współczuje :( i trzymam kciuki by znikło jak najszybciej !
    Mi zniklo cale szczeście po Tym dupku i mam nadzieje ze nie wroci

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ