Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
HoniKa89, dziękuję
USG zgodne z OM, czyli 5t5d. Wg Belly termin na 25 czerwca, ale na usg coś mi śmignęło o 26 czerwca... Sprzęt był taki sobie, ale dzień-dwa pewnie jeszcze brakuje do widocznego serducha.
Dostałam Clexane, a już biorę Acard i Duphaston 2x1 - moja apteka mnie pokocha
Następna wizyta za 10 dni, jak zastrzyki się skończą.[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Kamenko dziękuję
Wczoraj nieśmiało mdłości zaczęły mi się pojawiać, ale jeśli będzie jak w pierwszej ciąży, to od niedzieli powinnam przyzwyczajać się do widoku wielkiego ucha z porcelany
A przy takiej produkcji postów to ja ledwo za Wami nadążam, wczoraj usnęłam nadrabiając zaległości po drzemce
Jeśli się nie mylę, to były same dobre wiadomości po wizytach, serdeczne gratulacje i buziak wszystkim z osobna!Kamenka lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Madzik84 wrote:Kamenko dziękuję
Wczoraj nieśmiało mdłości zaczęły mi się pojawiać, ale jeśli będzie jak w pierwszej ciąży, to od niedzieli powinnam przyzwyczajać się do widoku wielkiego ucha z porcelany
A przy takiej produkcji postów to ja ledwo za Wami nadążam, wczoraj usnęłam nadrabiając zaległości po drzemce
Jeśli się nie mylę, to były same dobre wiadomości po wizytach, serdeczne gratulacje i buziak wszystkim z osobna!ja jeszcze siedzę w pracy... Ale oczy już mnie szczypia, nie mogę sobie dac rady ze spaniem... A na mdłości mi pomAga sucha bulka bądź ziemniaki.. w zasadzie tylko to mi ostatnio przechodzi przez gardło, a jak otwieram lodówkę to już w ogóle mdłości osiągają kulminacje...
-
Madzik84 wrote:HoniKa89, dziękuję
USG zgodne z OM, czyli 5t5d. Wg Belly termin na 25 czerwca, ale na usg coś mi śmignęło o 26 czerwca... Sprzęt był taki sobie, ale dzień-dwa pewnie jeszcze brakuje do widocznego serducha.
Dostałam Clexane, a już biorę Acard i Duphaston 2x1 - moja apteka mnie pokocha
Następna wizyta za 10 dni, jak zastrzyki się skończą.Super! A z jakiego powodu bierzesz Acard i Clexane?
Mnie na szczęście mdłości nie męczą, jem co chcęAle za to senność jest mega. Teraz jestem na wolnym, ale w przyszłym tygodniu to nie wiem jak sobie poradzę w pracy bez południowej drzemki.
Madzik84 lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
mloda1995 wrote:Hej mamuski. Chcialam sie pochwalic, ze dzis widzialam malucha na usg
pojechalam do szpitala bo pojawily sie plamienia. Na szczescie wszystko w porzasiu, serduszko bije i w ogole wszystko ok. Jestem mega szczesliwa. Pozdrawiam was wszystki
Magda34
-
HoniKa89 wrote:A na mdłości mi pomAga sucha bulka bądź ziemniaki.. w zasadzie tylko to mi ostatnio przechodzi przez gardło, a jak otwieram lodówkę to już w ogóle mdłości osiągają kulminacje...
W pierwszej ciąży mi się sprawdziły tylko mandarynki. Żadne krakersy, bułki, skórki od chleba, imbir czy banany, tylko MANDARYNKI. Na początku tak mi pomagały, że chciałam się w nich ze szczęścia wytarzać, ale później już nic nie pomagało i musiałam codziennie swoje w porcelanę odbębnić[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Hmm czytam że wartość graniczna pęcherzyka przed 10 tyg to 5,6 mm moje maleństwo ma 0,68 cm więc pęcherzyk dużo mniej , więc widać nie mam o co się martwić
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/193550cfd5a3.jpg
Po prostu jakoś tak proporcjonalnie wydał mi się dużyxpaulinax lubi tę wiadomość
-
kirys wrote:Widzisz Madzik, mówiłam że będzie ok
Super! A z jakiego powodu bierzesz Acard i Clexane?
Mnie na szczęście mdłości nie męczą, jem co chcęAle za to senność jest mega. Teraz jestem na wolnym, ale w przyszłym tygodniu to nie wiem jak sobie poradzę w pracy bez południowej drzemki.
Miałaś rację
Oj, bez drzemki to jak bez prawej ręki, ciężko będzie, ale dasz radę!
Acard i Clexane z powodu poronienia. Chwilę przed tym, jak zaczęłam krwawić, miałam robione usg i endometrium było niejednorodne, mój ludzik odinstalował się w 7tc, to była już druga strata, więc teraz robimy co się da, żeby utrzymać trzecią ciążęJeśli lekarz nie zmieni zdania, to Clexane do ukończenia 34tc
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
HoniKa89 wrote:Dziewczyny tymi artykułami nabijacie sobie tylko głowę... opierajcie się na diagnozie lekarza...
będzie dobrze annielove jest przykładem ze trzeba mieć nadzieję do samego końca:)
To właśnie lekarz zwrócił uwagę na duży rozmiar pęcherzyka żółciowego i dlatego mam obawy.
-
xpaulinax wrote:Clexane i Acard najczęściej są przepisane w ciąży przy problemach z krzepliwością krwi i przy zespole antyfosfolipidowym.
Ponadto przy poronieniach nawykowych zwiększają szanse na donoszenie ciąży nawet do 80-90%.xpaulinax lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)