Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
HoniKa89, dziękuję USG zgodne z OM, czyli 5t5d. Wg Belly termin na 25 czerwca, ale na usg coś mi śmignęło o 26 czerwca... Sprzęt był taki sobie, ale dzień-dwa pewnie jeszcze brakuje do widocznego serducha.
Dostałam Clexane, a już biorę Acard i Duphaston 2x1 - moja apteka mnie pokocha
Następna wizyta za 10 dni, jak zastrzyki się skończą.[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Kamenko dziękuję
Wczoraj nieśmiało mdłości zaczęły mi się pojawiać, ale jeśli będzie jak w pierwszej ciąży, to od niedzieli powinnam przyzwyczajać się do widoku wielkiego ucha z porcelany
A przy takiej produkcji postów to ja ledwo za Wami nadążam, wczoraj usnęłam nadrabiając zaległości po drzemce
Jeśli się nie mylę, to były same dobre wiadomości po wizytach, serdeczne gratulacje i buziak wszystkim z osobna!Kamenka lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Madzik84 wrote:Kamenko dziękuję
Wczoraj nieśmiało mdłości zaczęły mi się pojawiać, ale jeśli będzie jak w pierwszej ciąży, to od niedzieli powinnam przyzwyczajać się do widoku wielkiego ucha z porcelany
A przy takiej produkcji postów to ja ledwo za Wami nadążam, wczoraj usnęłam nadrabiając zaległości po drzemce
Jeśli się nie mylę, to były same dobre wiadomości po wizytach, serdeczne gratulacje i buziak wszystkim z osobna! -
Madzik84 wrote:HoniKa89, dziękuję USG zgodne z OM, czyli 5t5d. Wg Belly termin na 25 czerwca, ale na usg coś mi śmignęło o 26 czerwca... Sprzęt był taki sobie, ale dzień-dwa pewnie jeszcze brakuje do widocznego serducha.
Dostałam Clexane, a już biorę Acard i Duphaston 2x1 - moja apteka mnie pokocha
Następna wizyta za 10 dni, jak zastrzyki się skończą.
Mnie na szczęście mdłości nie męczą, jem co chcę Ale za to senność jest mega. Teraz jestem na wolnym, ale w przyszłym tygodniu to nie wiem jak sobie poradzę w pracy bez południowej drzemki.Madzik84 lubi tę wiadomość
Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
mloda1995 wrote:Hej mamuski. Chcialam sie pochwalic, ze dzis widzialam malucha na usg pojechalam do szpitala bo pojawily sie plamienia. Na szczescie wszystko w porzasiu, serduszko bije i w ogole wszystko ok. Jestem mega szczesliwa. Pozdrawiam was wszystkiMagda34
-
HoniKa89 wrote:A na mdłości mi pomAga sucha bulka bądź ziemniaki.. w zasadzie tylko to mi ostatnio przechodzi przez gardło, a jak otwieram lodówkę to już w ogóle mdłości osiągają kulminacje...
W pierwszej ciąży mi się sprawdziły tylko mandarynki. Żadne krakersy, bułki, skórki od chleba, imbir czy banany, tylko MANDARYNKI. Na początku tak mi pomagały, że chciałam się w nich ze szczęścia wytarzać, ale później już nic nie pomagało i musiałam codziennie swoje w porcelanę odbębnić[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Hmm czytam że wartość graniczna pęcherzyka przed 10 tyg to 5,6 mm moje maleństwo ma 0,68 cm więc pęcherzyk dużo mniej , więc widać nie mam o co się martwić
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/193550cfd5a3.jpg
Po prostu jakoś tak proporcjonalnie wydał mi się dużyxpaulinax lubi tę wiadomość
-
kirys wrote:Widzisz Madzik, mówiłam że będzie ok Super! A z jakiego powodu bierzesz Acard i Clexane?
Mnie na szczęście mdłości nie męczą, jem co chcę Ale za to senność jest mega. Teraz jestem na wolnym, ale w przyszłym tygodniu to nie wiem jak sobie poradzę w pracy bez południowej drzemki.
Miałaś rację
Oj, bez drzemki to jak bez prawej ręki, ciężko będzie, ale dasz radę!
Acard i Clexane z powodu poronienia. Chwilę przed tym, jak zaczęłam krwawić, miałam robione usg i endometrium było niejednorodne, mój ludzik odinstalował się w 7tc, to była już druga strata, więc teraz robimy co się da, żeby utrzymać trzecią ciążę Jeśli lekarz nie zmieni zdania, to Clexane do ukończenia 34tc[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
HoniKa89 wrote:Dziewczyny tymi artykułami nabijacie sobie tylko głowę... opierajcie się na diagnozie lekarza... będzie dobrze annielove jest przykładem ze trzeba mieć nadzieję do samego końca:)
To właśnie lekarz zwrócił uwagę na duży rozmiar pęcherzyka żółciowego i dlatego mam obawy.
-
xpaulinax wrote:Clexane i Acard najczęściej są przepisane w ciąży przy problemach z krzepliwością krwi i przy zespole antyfosfolipidowym.
Ponadto przy poronieniach nawykowych zwiększają szanse na donoszenie ciąży nawet do 80-90%.xpaulinax lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)