X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    3mam kciuki :)

Dziekuje! ;)

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    No co Ty ? To Twój mało śpi, albo mój dużo :) Nie dość że śpi 21-9 to w ciągu dnia jeszcze 2 razy po ok 1,5 h....Ale on już tak ma od skończenia ok roku ;) Ale nie raz nie śpi drugi raz bo np w trasie bądź na działce jesteśmy, a wtedy maruda...

Dziewczyny, u mnie na usg ok dzidzia ładnie rośnie, ale właśnie pęcherzyk żółtkowy ogromny :( Taks strasznie się martwię :(
    Paula ale lekarz coś powiedział złego o tym pęchęrzyku? Może na razie nie ma się co martwić, wiem łatwo się mówi... ale musisz myśleć pozytywnie :*

Dziewczyny też tak macie? ja wystarczy ze wejde w domu po kilku schodkach i zadyszka jak u starszej Pani .. :\

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! Miłego piąteczku :) Trzymam kciuki za wszystkie :)

Kourtney lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie szybko mecze.

Dzisiaj znowu od rana silne mdlosci i porcelana w objeciach

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wczoraj nie mialam sily pisac bo caly dzien milam mdlosci. Bylam u lekarza i widzialam moja fasolke, ma sie dobrze i rosnie ☺. Musze zrobic wyniki nastepna wizyta 17.11.. Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Kourtney, fairy_tale, Helenucha Klucha, Magdzialena, Kawokado lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochane wczoraj nie mialam sily pisac bo caly dzien milam mdlosci. Bylam u lekarza i widzialam moja fasolke, ma sie dobrze i rosnie ☺. Musze zrobic wyniki nastepna wizyta 17.11.. Pozdrawiam wszystkie mamusie :)
    Aneczka a 17.11 to masz prenatalne juz? Ja tez mam wtedy :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same zobaczcie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d4a4d3f78db.jpg

Po lewej dzidzi, po prawej pęcherzyk, lekarka nic nie mówiła, ja nie pytałam, dop teraz się dowiedziałam, ze to może oznaczac cos złego...

Kourtney lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie w ten zimny poranek :)
    Nie dość że mnie grypa bierze to jeszcze tak mi nie dobrze ze masakra. Nie wiem czy to z drapiącego gardła czy z moje maleństwo. Chyba se pracę daruję dzisiaj. Siedzę przy śniadaniu próbuje przeżuwać może mi przejdzie. Pięknie mi się weekend zaczyna :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Witam wszystkie w ten zimny poranek :)
    Nie dość że mnie grypa bierze to jeszcze tak mi nie dobrze ze masakra. Nie wiem czy to z drapiącego gardła czy z moje maleństwo. Chyba se pracę daruję dzisiaj. Siedzę przy śniadaniu próbuje przeżuwać może mi przejdzie. Pięknie mi się weekend zaczyna :)

Kochana, daruj sobie pracę, idź na zwolnienie. Ja dopiero co wygrzebałam się z trwającego tydzień, upierdliwego bólu gardła. Na szczęście obeszło się bez kataru, kaszlu i gorączki, ale i tak męczyło mnie to dłużej, niż w normalnym stanie :) Jak tylko poczułam, że coś mnie bierze, zwolniłam się z pracy i poszłam do lekarza. Dostałam zwolnienie z zaleceniem siedzenia w domu i odpoczywania, nawet wycieczkę na groby powinnam sobie w tym roku odpuścić.

9ewns65gxjq3gces.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Same zobaczcie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d4a4d3f78db.jpg

Po lewej dzidzi, po prawej pęcherzyk, lekarka nic nie mówiła, ja nie pytałam, dop teraz się dowiedziałam, ze to może oznaczac cos złego...

Paula, nie jestem specjalistą, ale nie słyszałam, żeby duży pęcherzyk żółtkowy oznaczał coś złego.. Zwłaszcza, że lekarka nic Ci nie mówiła. Nie martw się! Jeśli masz wątpliwości to zadzwoń do swojej gin lub ewentualnie idź do innego lekarza na usg lub samą konsultację.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co się orientuję to można się martwić za małym ciałkiem we wczesnej ciąży, bo dzidziuś nie ma się wtedy czym odżywiać, ale o za dużym też nie słyszałam.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Dziewczyny też tak macie? ja wystarczy ze wejde w domu po kilku schodkach i zadyszka jak u starszej Pani .. :\

Ja też szybciej się męczę. W weekend poszłam z mężem na długi spacer, cały czas pod górkę, to szłam tak wolno, jak emerytka :-P

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój Groszek ze wczorajszej wizyty. Trudno jeszcze dostrzec ten "krewetkowy" kształt u malucha ;) Ale wyraźnie widzieliśmy serduszko, pikającą kropeczkę :)

http://naforum.zapodaj.net/7efabfd52346.jpg.html

P.S. Nie ogarniam tematu, jak wstawić zdjęcie tak, żeby się ładnie wyświetliło w poście :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 09:18

Kourtney, Helen, Magda34, Kawokado lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przeciez na tym etapie pecherzyk musi byc. Zanika dopiero kolo 10tygodnia.takze wszystko w porzadku u ciebie.

Fairytale wejdz na iv.pl i tam wrzuc zdjecie :) i pojawia ci sie linki m.in do wstaienia na forum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 09:25

fairy_tale lubi tę wiadomość

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Fairytale wejdz na iv.pl i tam wrzuc zdjecie :) i pojawia ci sie linki m.in do wstaienia na forum ;)

O, dzięki! Próba generalna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:42

Helen, Kourtney, Kawa z mlekiem, Magda34, Kawokado lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    No co Ty ? To Twój mało śpi, albo mój dużo :) Nie dość że śpi 21-9 to w ciągu dnia jeszcze 2 razy po ok 1,5 h....Ale on już tak ma od skończenia ok roku ;) Ale nie raz nie śpi drugi raz bo np w trasie bądź na działce jesteśmy, a wtedy maruda...

Dziewczyny, u mnie na usg ok dzidzia ładnie rośnie, ale właśnie pęcherzyk żółtkowy ogromny :( Taks strasznie się martwię :(
    to jego jedzonko :P tym się odżywia, więc dobrze co nie :P że jest duży :)
    jakaś głupawka mnie ogarnęła

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zaczelam mocno ograniczac co do stron internetowych ktore czytam. Bo mozna naprawde niesamowite glupoty wyczytac od niektorych...
    Czytam tylko sprawdzone ciazowe serwisy i to forum

Kamenka, Kawokado lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Paula ale lekarz coś powiedział złego o tym pęchęrzyku? Może na razie nie ma się co martwić, wiem łatwo się mówi... ale musisz myśleć pozytywnie :*

niestety spadek formy, jakby płuca miały gorszą wydolność,
    strasznie to odczuwam na ćwiczeniach, ledwo oddech łapię :P i się pocę jak św...inka :P
    ale trzeba się przyzwyczaić :P później z dużym brzucholem jest podobno gorzej bo uciska na przeponę maluch :P

feegu6l.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

No to masz spiocha;) bo mi koleżanki mówią, ze z kolei mój długo śpi :P ale jeszcze niedawno miał 2 drzemki po 2h, ale wstawal o 5, wiec już wolę ten układ

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Miłego, spokojnego dnia wszystkim :)
    Przede wszystkim tym z mdłościami.
    Ja dalej nie czuje jakbym byla w ciazy, po za ciągłym strachem :(

Dla wizytacjach samych dobrych wiadomości od lekarza :)

Kamenka, Helen, Magda34 lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ