X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Wspaniałe imiona wybieracie dziewczyny :) Ja zaklinam rzeczywistość i wmawiam sobie, ze pod sercem noszę Zuzię ;) TAK BARDZO chciałabym dziewczynkę! Nawet do niej gadam :D Dobrze, że jestem w domu tylko z psem, bo muszę wyglądać jak jakaś nienormalna ;D Będzie śmiesznie jak Zuzia okaże się Kubusiem na co liczy mój mąż :P Jeżeli chodzi o imiona w USC to oczywiście Zuzanna albo Jakub, a w domu to wiadomo ;)
    Jak tak myślę o płci dzidziusia to zawsze zapala mi się w głowie czerwona lampka pt "najważniejsze żeby było zdrowe", bo to najważniejsze, ale kurcze pomarzyć o córeczce przecież mogę? ;) :(
    Ja mam to samo, już nawet mój mąż orzekł: "będzie dziewczyna!" :) Marzę sobie o naszej małej Lili :)

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już widoczne brzuszki? Mój wygląda tak jakby mi tłuszczu przybyło, a nie jakby ktoś tam mieszkał :P

mloda1995 lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    zastanawiam się tylko nad jedną rzeczą, dostałam od koleżanki 3 opakowania luteiny 50 mg i tak sobie gdybam, czy mogę zaaplikować sobie 2 tabletki na raz? mam na myśli to, czy to musi być 100 mg w jednej tabletce czy może być 2x50 mg. Pytam, moze któraś z Was miała taką sytuacę? jak zapytałam (bardzo młodej farmaceutki) to powiedziała "no ale jak to sobie pani wyobraża, włoży pani sobie dwie???" już dalej nie pytałam... póki co biorę te po 100 mg a zapytam gin czy ewentualnie jak te się skończą to czy takie rozwiązanie z 2x50 mg jest ok. Koleżanka mi oddała właśnie swoje bo urodziła już i zostały. Chociaż po rozmowie z farmaceutką zastanawiam się, może moje pytanie rzeczywiście jest dziwne?
    no ja miaam akurat taka sytuacje bo na poczatku bralam 50mg pozniej zwiekszyli mi dawke i wtedy aplikowalam dwie tabletki.

miluszka lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki,

Moje imię dla dziewczynki to Ada. Dla chłopca Antek, Kajtek albo Kostek.

Czuję, że to będzie dziewczynka :)

Co do widocznego brzuszka, to ciężko powiedzieć bo nigdy do najszczuplejszych nie należałam, ale też wyglada tak jakby tłuszczu przybyło ;)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Macie już widoczne brzuszki? Mój wygląda tak jakby mi tłuszczu przybyło, a nie jakby ktoś tam mieszkał :P
    tak u mnie widac, ledwo dopinam sie w kurtke, tylko on wyglada tak jeszcze niezdecydowanie, jak patrze na niektore panny to maja takie z otylosci, wiec pewnie juz na swieta bedzie widac jasno, ze to od ciazy te centymetry.
    Sama myslalam ze jak 1a ciaza to bedzie widac pozniej... wazne ze my same wiemy to od czego sie wzielo. Babelek sam jest maly, ale pecherzyk jest dosc duzy i macica 2xwieksza, wiec gdzies sie to musi pomiescic :P

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Oto i nasza tabelka :):)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wpk50rokoEOH0bPkX0bDbu8DLXbio4jWNTeWWWVKmSE/
    edit#gid=0
    Wyslalam prosbe o dostep z gmaila :P

feegu6l.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam od 5tyg do dzisiaj 3x2 duphaston,3x2 luteina(100mg) i dodatkowo prognove 3x1,wiec ja miałam mega dawki. Od dzisiaj na szczeście biore mniejsze dawki.

miluszka myśle że jak ja wkładam dwie tabletki to tobie tym bardziej nic sie nie stanie,ważne żeby dawkowanie było zachowane. Ja tez dostałam od siostry luteine 50mg... tylko ja bym musiała wkładać po 4 tabletki... wiec to byłoby przegięcie hihihi :))

Ja brzuszka jeszcze nie mam (10tyg).

AnnieLov jak ja bede mieć córeczkę to prawdopodobnie będzie Anielką (po męża babci) :)) Myślałam że to rzadkie imie... ale żeby w przedszkolu były 4 Anielki to SZOK!!
    Chłopczykiem u nas bedzie Hubert :)

miluszka lubi tę wiadomość

Pati
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi piersi też rosna... miaam 75b, teraz juz mam chyba 2 razy wieksze... co to luteiny to biore 2 x 100mg również dopochwowo.

Co do imion moje wybrane dla chłopca to Franciszek, Ignacy, Stefan, Wojtek :) Dla dziewczynki: Pola, Zoja, Zosia, Laura :)

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że tylko ja wpadłam na pomysł z imieniem Wojtek :) Od jakichś 3 lat mi się podoba i nie jest to jakieś popularne imię w moich okolicach. Jestem zaskoczona :)

• eidth Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę teraz luteine 100 3x2 więc też nie mała dawka.
    Co do piersi to ją mam miseczkę B i trochę się powiększyły. Zaczynają mi się delikatnie wylewac ze stanika :-P
    Brzuch widać mi jedynie wieczorem...wtedy nieźle mnie wysadza :-P

Jak będzie chłopczyk to myślimy nad Michałem a jak dziewczynka to nie mam pojęcia...

f2w343r8930pqaay.png
  • Czeszka Nowa

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy. Dopiero zaczynam swoją przygodę na forum. Jestem w 7 to. Często siusiam i baaaardzo bolą mnie piersi. Mam duży apetyt najgorzej wieczorem. Pozdrawiam :-)

Magda34, Helen, Helenucha Klucha, miluszka, Kourtney, wisnia11, xpaulinax, MerlinMo lubią tę wiadomość

Czeszka
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeszka wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamy. Dopiero zaczynam swoją przygodę na forum. Jestem w 7 to. Często siusiam i baaaardzo bolą mnie piersi. Mam duży apetyt najgorzej wieczorem. Pozdrawiam :-)

Witaj :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie ;) Fasolka sie rozwija super. Serducho bije jak szalone. Termin wyznaczony na 18.06.

JajkoNiespodzianka, Helenucha Klucha, Helen, Kourtney, xpaulinax lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeszka wrote:
    Ja też nie mogę sobie poradzić z apetytem, tym bardziej, że oprócz jabłek mam ochotę na same niezdrowe rzeczy...

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    I po wizycie ;) Fasolka sie rozwija super. Serducho bije jak szalone. Termin wyznaczony na 18.06.
    Jak szybko biło?

• Helen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski czy bralyscie przeciwbolowe w ciazy? ja nie wytrzymalam i wzielam 1tabletke, mam nawracajace bole, jakby zatoki, az czuje wszystkie zeby.
    Dzisiaj sie poddalam i nie dawno lyknelam..chyba musze sie zglosic do rodzinnego bo nie idzie wytrzymac a mam bole juz drugi tydzien z przerwami...
    tez tak macie?

feegu6l.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    laski czy bralyscie przeciwbolowe w ciazy? ja nie wytrzymalam i wzielam 1tabletke, mam nawracajace bole, jakby zatoki, az czuje wszystkie zeby.
    Dzisiaj sie poddalam i nie dawno lyknelam..chyba musze sie zglosic do rodzinnego bo nie idzie wytrzymac a mam bole juz drugi tydzien z przerwami...
    tez tak macie?

Przy bólach moj lekakrz powiedział ze moge brac apap.
    Dzis meczy mnie taki "tepy" ból głowy, raz sie pojawia później znika.

Odnosnie tabelki czekam na potwierdzenie, potrzebuje pozwolenia.

Jak czytam wasze terminy to ja urodzę z was ostatnia :D Lekarz wedlug USG wyliczył mi na 30 czerwca termin :D

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    tez tak macie?

Ja przed ciąża cierpiałam często na bóle głowy. Ostatnio raz w tygodniu dopada mnie taki ból, że leżę cały dzień, okłady na głowę, trochę snu, relaksujaca kąpiel i jakoś da się przeżyć. Chociaż w ubiegłym tygodniu wyć mi się chciało, bo już miałam dosyć tego bólu głowy.

Wytrzymuje bez tabletek. Boję się ich brać, zwłaszcza w I trymestrze, wole się przemęczyć. Chociaz raz nie wytrzymałam, ale to było na samym początku. Moja gin mówi, żebym brała paracetamol, ale jak tylko głowa zaczyna boleć, bo w późniejszym etapie już i tak nie pomoże.

Współczuje Ci, bo wiem co znaczy ból głowy :(

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zatoki polecam roztwór soli morskiej, taki w psiukaczu, coś w stylu Ibuprom Zatoki Spray. Mi pomaga oczyścić zatoki, bo bóle zatokowe też mnie dopadają

Helen lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:

Super:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ