X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 super :-) usłyszeć serduszko to coś niesamowitego :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOURTNEY, jak Twoje samopoczucie dziś?

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Ja przed ciąża cierpiałam często na bóle głowy. Ostatnio raz w tygodniu dopada mnie taki ból, że leżę cały dzień, okłady na głowę, trochę snu, relaksujaca kąpiel i jakoś da się przeżyć. Chociaż w ubiegłym tygodniu wyć mi się chciało, bo już miałam dosyć tego bólu głowy.

Wytrzymuje bez tabletek. Boję się ich brać, zwłaszcza w I trymestrze, wole się przemęczyć. Chociaz raz nie wytrzymałam, ale to było na samym początku. Moja gin mówi, żebym brała paracetamol, ale jak tylko głowa zaczyna boleć, bo w późniejszym etapie już i tak nie pomoże.

Współczuje Ci, bo wiem co znaczy ból głowy :(
    wlasnie mi pomogl, co za ulga..tez sie balam brac i musze sprawdzic od czego te bole bo nie chce jechac non stop na tabletkach...szkoda aby miala na tym ucierpiec dzidzia moja kochana..

feegu6l.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Oto i nasza tabelka :):)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wpk50rokoEOH0bPkX0bDbu8DLXbio4jWNTeWWWVKmSE/
    edit#gid=0

Nie mogę otworzyć buuu

201703012752.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    A na zatoki polecam roztwór soli morskiej, taki w psiukaczu, coś w stylu Ibuprom Zatoki Spray. Mi pomaga oczyścić zatoki, bo bóle zatokowe też mnie dopadają

ja sposobem mojej babci wieczorem robię sobie okłady z gotowanego gorącego ziemniaka. zawijam go w papier i delikatnie spłaszczam, po czym przykładam do czółka i kładę się do wyrka. pomaga przegonić ból. co nie znaczy, że leczy! dzień zaczynam od dmuchania nosa z krwią. załatwiłam zatoki w tamtą zimę, miałam takie zapalenie zatok, że majaczyłam przez sen że chcę do mamy.... do tej pory mnie męczą.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Ja przed ciąża cierpiałam często na bóle głowy. Ostatnio raz w tygodniu dopada mnie taki ból, że leżę cały dzień, okłady na głowę, trochę snu, relaksujaca kąpiel i jakoś da się przeżyć. Chociaż w ubiegłym tygodniu wyć mi się chciało, bo już miałam dosyć tego bólu głowy.

Wytrzymuje bez tabletek. Boję się ich brać, zwłaszcza w I trymestrze, wole się przemęczyć. Chociaz raz nie wytrzymałam, ale to było na samym początku. Moja gin mówi, żebym brała paracetamol, ale jak tylko głowa zaczyna boleć, bo w późniejszym etapie już i tak nie pomoże.

Też przed ciąża mialam bole głowy, prawdopodobnie migrenowe choc neurolog nie byl w 100% przekonany. Dziwny przypadek ze mnie. Póki co w ciąży raz mnie głowa bolała strasznie caly dzien i całą noc. Ale nic nie wzięłam. Gin powiedział, ze moge brać apap-ale na mnie to nie działa oraz pyralginum- co mnie zdziwiło

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie nigdy nie działał apap, a tu wielkie zaskoczenie...wiec nasz organizm mocno się zmienia w ciązy.
    Z tymi zatokami to jakies fatum :/ spróbuje z tym ziemniakiem :)

feegu6l.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat: "Naukowcy z Uniwersytetu w Oslo, Norweskiego Instytutu Zdrowia Publicznego oraz Szpitala Dziecięcego w Toronto przeprowadzili badania z których wynika, że długotrwałe stosowanie paracetamolu w ciąży może się przyczynić do wad rozwojowych u dziecka. Okazjonalne stosowanie paracetamolu w ciąży prawdopodobnie nie jest szkodliwe dla potomstwa. Staraj się unikać preparatów ibuprofenu (Nurofen, Ibuprom), a także aspiryny. Wyrzuć z apteczki na okres ciąży metamizol (Pyralginum) i tabletki od bólu głowy. Gdy dokucza ci ból głowy, wybierz się na spacer, bo może to być oznaka niedotlenienia. Masuj skronie, odpocznij, a środek przeciwbólowy zażyj w ostateczności. Uwaga: ból głowy może być także sygnałem nadciśnienia!" KONIEC CYTATU

z mjakmama24.pl

także nie wolno pyralginy, aspiryny...

Helen lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf dziewczynyusze was czesciej nadrabiac :) alenjuz przeczytalam co naskrobalyscie :) to moje drugie dzieciątko. Mam juz 13sto miesiecznego synka Alusia <3 staralismy sie o drugie 4 miesiące w tym raz przeszlam ciaze biochemiczna. Teraz stasznie sie nie moge doczekać zeby juz zobaczyc serduszko i ze wszystko ok. Strasznie marzy mi się córeczka. Ale co to będzie? Ah zobaczymy. Objawow prawoe nie mam zadnych tyle co mnie cycki bola i od czasu do czasu zakuje na dole i tyle. :)

Helen lubi tę wiadomość

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:

Dziewczyny ja to w pierwszej ciąży z synkiem to mialam w trzcim trymestrze non stop bole glowy. Az trafilam na patologie ciazy bo nie wiedzili o co chodzi a moj synek jeszcze figle na ktg robil ;)

ckai3e3kdf77majo.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból głowy, z resztą jak na wszystkie moje bóle stosuję amol, nacieram i działa:-) do tego jak głowa boli to przykładam sobie taką ice bag, dostałam kiedyś od teściowej, to moje wybawienie

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Też przed ciąża mialam bole głowy, prawdopodobnie migrenowe choc neurolog nie byl w 100% przekonany. Dziwny przypadek ze mnie. Póki co w ciąży raz mnie głowa bolała strasznie caly dzien i całą noc. Ale nic nie wzięłam. Gin powiedział, ze moge brać apap-ale na mnie to nie działa oraz pyralginum- co mnie zdziwiło

co to znaczy nie był pewien? Przepraszam, ale na neurologów jestem cięta potwornie, bo jestem migrenowcem i to co mi te głąby zafundowały to.... !
    Mam migrenowe bóle głowy z aurą przy wzroście ciśnienia śródczaszkowego, takie atrakcje jak wymioty, drętwienie kończyn, zaburzenia mowy czy widzenia to dla mnie norma. Niestety 90% cierpiących na migreny ma je przy niskim ciśnieniu dlatego leki zapisywane przez lekarzy jeszcze potęgowały ból i objawy i wierzcie mi to nie jest "ból głowy" to jest taki ból, ze nawet po ścianach nie da się chodzić. Co do leków to są potwornie drogie, ale w moim przypadku nie ma sensu ich brać, bo i tak wszystko wyrzyguje jeszcze zanim zacznie boleć (około pół godzinna aura przed bólem).

U mojej babci migreny skończyły się po pierwszym porodzie, mam nadzieję, ze i u mnie tak będzie, bo nie wyobrażam sobie ataku migrenowego z noworodkiem w domu...

Magda miałaś robiony tomograf? Przy silnych bólach głowy od tego powinno się zacząć.

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    KOURTNEY, jak Twoje samopoczucie dziś?
    Jednym slowem zle

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysl z tabelka. Ja nie umiem takiej robic a ta co zrobila Annielove mi nie dziala :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Oto i nasza tabelka :):)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wpk50rokoEOH0bPkX0bDbu8DLXbio4jWNTeWWWVKmSE/
    edit#gid=0
    Daj tak zeby nie trzeba bylo prosic o dostep ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pomyslbych wizyt i witam nowe mamusie :*
    Nie odzywalam sie bo z moim samopoczuciem bardzo zle. Mdlosci,wymioty,bol brzucha jak na okres, panika ze zaraz dostane okres, cycki tak bola jak nigdy :/ i az z tego wszystkiego mam temperature 37,6

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi się wzrok pogorszył :( normalnie widziałam na daleko a teraz potrzebuje okulary a po moich mnie troszkę boli głowa :/ chyba za mocne albo kwestia przyzwyczajenia wzroku... masakra :(

1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak a Ty masz wade wzroku? Jaka jesli tak? :) bo ja bez okularów bym nie przezyla za długo hehe

ckai3e3kdf77majo.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, że nie wiem :/ jakieś minusy... bodajże, ale ile nie pamiętam... :/

1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to pewnie nie dużo, moze boli cie glowa dlatego ze masz roznice w widzeniu i innaczej wzrok skupiasz (nie wiem jak to napisac) albo mozesz miec za slabe lub za mocne okulary zwłaszcza jal sa za mocne to często glowa boli

ckai3e3kdf77majo.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ