Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mili_Vanilli wrote:Ja przed ciąża cierpiałam często na bóle głowy. Ostatnio raz w tygodniu dopada mnie taki ból, że leżę cały dzień, okłady na głowę, trochę snu, relaksujaca kąpiel i jakoś da się przeżyć. Chociaż w ubiegłym tygodniu wyć mi się chciało, bo już miałam dosyć tego bólu głowy.
Wytrzymuje bez tabletek. Boję się ich brać, zwłaszcza w I trymestrze, wole się przemęczyć. Chociaz raz nie wytrzymałam, ale to było na samym początku. Moja gin mówi, żebym brała paracetamol, ale jak tylko głowa zaczyna boleć, bo w późniejszym etapie już i tak nie pomoże.
Współczuje Ci, bo wiem co znaczy ból głowy -
Mili_Vanilli wrote:A na zatoki polecam roztwór soli morskiej, taki w psiukaczu, coś w stylu Ibuprom Zatoki Spray. Mi pomaga oczyścić zatoki, bo bóle zatokowe też mnie dopadają
ja sposobem mojej babci wieczorem robię sobie okłady z gotowanego gorącego ziemniaka. zawijam go w papier i delikatnie spłaszczam, po czym przykładam do czółka i kładę się do wyrka. pomaga przegonić ból. co nie znaczy, że leczy! dzień zaczynam od dmuchania nosa z krwią. załatwiłam zatoki w tamtą zimę, miałam takie zapalenie zatok, że majaczyłam przez sen że chcę do mamy.... do tej pory mnie męczą. -
Mili_Vanilli wrote:Ja przed ciąża cierpiałam często na bóle głowy. Ostatnio raz w tygodniu dopada mnie taki ból, że leżę cały dzień, okłady na głowę, trochę snu, relaksujaca kąpiel i jakoś da się przeżyć. Chociaż w ubiegłym tygodniu wyć mi się chciało, bo już miałam dosyć tego bólu głowy.
Wytrzymuje bez tabletek. Boję się ich brać, zwłaszcza w I trymestrze, wole się przemęczyć. Chociaz raz nie wytrzymałam, ale to było na samym początku. Moja gin mówi, żebym brała paracetamol, ale jak tylko głowa zaczyna boleć, bo w późniejszym etapie już i tak nie pomoże.
Współczuje Ci, bo wiem co znaczy ból głowy
Też przed ciąża mialam bole głowy, prawdopodobnie migrenowe choc neurolog nie byl w 100% przekonany. Dziwny przypadek ze mnie. Póki co w ciąży raz mnie głowa bolała strasznie caly dzien i całą noc. Ale nic nie wzięłam. Gin powiedział, ze moge brać apap-ale na mnie to nie działa oraz pyralginum- co mnie zdziwiło
Magda34
-
Cytat: "Naukowcy z Uniwersytetu w Oslo, Norweskiego Instytutu Zdrowia Publicznego oraz Szpitala Dziecięcego w Toronto przeprowadzili badania z których wynika, że długotrwałe stosowanie paracetamolu w ciąży może się przyczynić do wad rozwojowych u dziecka. Okazjonalne stosowanie paracetamolu w ciąży prawdopodobnie nie jest szkodliwe dla potomstwa. Staraj się unikać preparatów ibuprofenu (Nurofen, Ibuprom), a także aspiryny. Wyrzuć z apteczki na okres ciąży metamizol (Pyralginum) i tabletki od bólu głowy. Gdy dokucza ci ból głowy, wybierz się na spacer, bo może to być oznaka niedotlenienia. Masuj skronie, odpocznij, a środek przeciwbólowy zażyj w ostateczności. Uwaga: ból głowy może być także sygnałem nadciśnienia!" KONIEC CYTATU
z mjakmama24.pl
także nie wolno pyralginy, aspiryny...
Helen lubi tę wiadomość
Kruszynko rośnij zdrowo... Kochamy Cię...
1 cykl udany
-
Uf dziewczynyusze was czesciej nadrabiac alenjuz przeczytalam co naskrobalyscie to moje drugie dzieciątko. Mam juz 13sto miesiecznego synka Alusia staralismy sie o drugie 4 miesiące w tym raz przeszlam ciaze biochemiczna. Teraz stasznie sie nie moge doczekać zeby juz zobaczyc serduszko i ze wszystko ok. Strasznie marzy mi się córeczka. Ale co to będzie? Ah zobaczymy. Objawow prawoe nie mam zadnych tyle co mnie cycki bola i od czasu do czasu zakuje na dole i tyle.
Helen lubi tę wiadomość
26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Współczuje Ci, bo wiem co znaczy ból głowy
Dziewczyny ja to w pierwszej ciąży z synkiem to mialam w trzcim trymestrze non stop bole glowy. Az trafilam na patologie ciazy bo nie wiedzili o co chodzi a moj synek jeszcze figle na ktg robil26.09.2014 Aluś :*
-
Magda34 wrote:Też przed ciąża mialam bole głowy, prawdopodobnie migrenowe choc neurolog nie byl w 100% przekonany. Dziwny przypadek ze mnie. Póki co w ciąży raz mnie głowa bolała strasznie caly dzien i całą noc. Ale nic nie wzięłam. Gin powiedział, ze moge brać apap-ale na mnie to nie działa oraz pyralginum- co mnie zdziwiło
co to znaczy nie był pewien? Przepraszam, ale na neurologów jestem cięta potwornie, bo jestem migrenowcem i to co mi te głąby zafundowały to.... !
Mam migrenowe bóle głowy z aurą przy wzroście ciśnienia śródczaszkowego, takie atrakcje jak wymioty, drętwienie kończyn, zaburzenia mowy czy widzenia to dla mnie norma. Niestety 90% cierpiących na migreny ma je przy niskim ciśnieniu dlatego leki zapisywane przez lekarzy jeszcze potęgowały ból i objawy i wierzcie mi to nie jest "ból głowy" to jest taki ból, ze nawet po ścianach nie da się chodzić. Co do leków to są potwornie drogie, ale w moim przypadku nie ma sensu ich brać, bo i tak wszystko wyrzyguje jeszcze zanim zacznie boleć (około pół godzinna aura przed bólem).
U mojej babci migreny skończyły się po pierwszym porodzie, mam nadzieję, ze i u mnie tak będzie, bo nie wyobrażam sobie ataku migrenowego z noworodkiem w domu...
Magda miałaś robiony tomograf? Przy silnych bólach głowy od tego powinno się zacząć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratuluje pomyslbych wizyt i witam nowe mamusie :*
Nie odzywalam sie bo z moim samopoczuciem bardzo zle. Mdlosci,wymioty,bol brzucha jak na okres, panika ze zaraz dostane okres, cycki tak bola jak nigdy i az z tego wszystkiego mam temperature 37,6 -
E to pewnie nie dużo, moze boli cie glowa dlatego ze masz roznice w widzeniu i innaczej wzrok skupiasz (nie wiem jak to napisac) albo mozesz miec za slabe lub za mocne okulary zwłaszcza jal sa za mocne to często glowa boli26.09.2014 Aluś :*