Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas to jest kupa śmiechu bo mój mąż jest kanadyjczykiem wiec to co dla niego jest niespotykane dla mnie jest pospolite i na odwrót. Np mój typ dla chłopca to był Colin no i on stwierdził że za dużo zna colinow, natomiast jego typ to Sebastian (bo takie rzadkie imie) haha tez musimy brać pod uwagę jego nazwisko które jest oryginalne i nieznane w polsce wiec ja nie chce polskiego imienia bo będzie smiesznie brzmiało z nazwiskiem. Dla dziewczynki mój typ to Carmen no ale mąż zna dwie i tez nie chce! Buuuu
-
dziewczyny świetne imiona wybieracie. mój mały ma na imię Darek. polskie, mało popularne, ładne imię. też wybieraliśmy takie żeby nie był w przedszkolu czy szkole kolejnym jasiem, antosiem czy frankiem (z całym szacunkiem do tych imion;są piękne ale bardzo popularne; antek też był na mojej liście bardzo mocnym imieniem ale nie przeszedł) dla dziewczynki w pierwszej ciąży myślałam o liliannie, kornelii i konstancji teraz moim nr 1 jest Felicja a dla chłopca Tymon, Tobiasz lub Tymoteusz (mąż jeszcze nie wie o moich wyborach... heheh)
co do nadawania zdrobnień imion. wg prawa się nie da chociaż istnieją takie imiona jak magda czy kuba. Ja osobiście nie jestem za takim rozwiązaniem. wyobraźcie sobie wasze dziecko w życiu dorosłym odnoszące sukcesy zawodowe, będące szefem firmy, adwokatem czy lekarzem ze zdrobniałym imieniem, np. dr zosia kowalska, mecenas zuzia nowak, czy prezes firmy adaś tomczak. NADAJCIE SWOIM DZIECIOM NORMALNE PEŁNOWYMIAROWE IMIONA W USC I NAZYWAJCIE W DOMU JAK TYLKO CHCECIE.
nelus sebastian bardzo mi się podoba. na punkcie Carmen oszalałam! cudowne imię :)jak ma na imie twoja córcia??
z zagranicznych mi się podobają Charlotte, Rozalin, Jasmine i AnabelleWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:27
miluszka, sylwiak lubią tę wiadomość
-
Jestem takze za nadawaniem pelnych imion. My rowniez szukamy czegos uniwersalnego co nie bedzie problemem do przeczytania dla Szwedow ale tez bedzie spelnialo Polskie normy. Moj maz nazywa sie Ireneusz i dla wiekszosci ludzi tutaj przeczytanie imienia jest katorga, wiekszosc ma problemy z 'sz', wiec musimy takich imion unikac. Zuza i Zosia ladne imiona, tez mi sie podobaja, niestety tak to bywa ze znam kilka osob o takim imieniu za ktorymi nie przepadam, wiec ciezej tak mi dziecko nazwac. Tez tak macie, ze jak myslicie o imieniu automatycznie laczycie je z osobami, ktore znacie. My tak mamy i jest np ja: jej wiem, wiem, nazwijmy syna Bartek, maz na to : niee znalem takiego Bartka nie chcialbym aby nasz syn sie tak nazywal Tymek nazwali nasi znajomi dzieciaczka jakies 2 lata temu. Ciekawe imie
Co do piersi to mi tez z C skoczyly do E i tak sie trzyma.
Co do CC to nie wiem czemu u mnie szlo tak wolno, ale synek urodzil sie dosyc spory bo 4kg, wiec moze to bylo przyczyna. Dodatkowo moj gin nie wpisal terminu porodu z USG wiec mialam tylko ten z miesiaczki, ktory mogl byc nieprawdziwy, wiec moglam wcale nie byc prawie 2 tygodnie po terminie.
miluszka lubi tę wiadomość
-
my też tak mamy ze skojarzeniami imion mi też się podoba imię Bartosz ale nie możemy takiego dać bo będzie się pokrywało z nazwiskiem. ogólnie też nie jestem za nadawaniem imion takich samych jak nazwisko, np. michał michałowski, andrzej andrzejewski czy daniel danielewski, itd. nie podoba mi się to po prostu. dlatego u nas bartek na wstępie odpada
-
Ja też jestem za nadawaniem pełnych imion, nie wyobrażam sobie nadać zdrobnienia jako imienia, mąż także. Jednak każdy ma prawo do swojego zdania i na to nie mamy wpływu. Nowe prawo przewiduje taką możliwość nadania imienia- zdrobnienia, podobnie jak imienia Dżesika, Brajan, Dżonatan, niestety.
Dais, to prawda, że imiona kojarzą się z konkretnymi osobami. U nas Zosia będzie po męża ukochanej babci, zakochałam się w tym imieniu właśnie po opowieściach męża o babci, mimo, że sama jej nie poznałam.wisnia11, dais lubią tę wiadomość
-
miluszka wrote:Ja też jestem za nadawaniem pełnych imion, nie wyobrażam sobie nadać zdrobnienia jako imienia, mąż także. Jednak każdy ma prawo do swojego zdania i na to nie mamy wpływu. Nowe prawo przewiduje taką możliwość nadania imienia- zdrobnienia, podobnie jak imienia Dżesika, Brajan, Dżonatan, niestety.
Dais, to prawda, że imiona kojarzą się z konkretnymi osobami. U nas Zosia będzie po męża ukochanej babci, zakochałam się w tym imieniu właśnie po opowieściach męża o babci, mimo, że sama jej nie poznałam.miluszka, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Zosia też jest popularnym imieniem w Polsce ale u nas na szczęście póki co nie ma i nie zanosi się żeby była jakaś Zosia mieszkamy od 3 lat w małej miejscowości, jesteśmy nowymi mieszkańcami, jednak zorientowana jestem że Zosi nie ma żadnej więc jestem spokojna
właśnie zdałam sobie sprawę, że od jakiegoś czasu myślę, że pod sercem noszę dziewczynkę, ciekawe czy się sprawdzi moje przeczucieHelen lubi tę wiadomość
-
wisnia11 wrote:dziewczyny świetne imiona wybieracie. mój mały ma na imię Darek. polskie, mało popularne, ładne imię. też wybieraliśmy takie żeby nie był w przedszkolu czy szkole kolejnym jasiem, antosiem czy frankiem (z całym szacunkiem do tych imion;są piękne ale bardzo popularne; antek też był na mojej liście bardzo mocnym imieniem ale nie przeszedł) dla dziewczynki w pierwszej ciąży myślałam o liliannie, kornelii i konstancji teraz moim nr 1 jest Felicja a dla chłopca Tymon, Tobiasz lub Tymoteusz (mąż jeszcze nie wie o moich wyborach... heheh)
co do nadawania zdrobnień imion. wg prawa się nie da chociaż istnieją takie imiona jak magda czy kuba. Ja osobiście nie jestem za takim rozwiązaniem. wyobraźcie sobie wasze dziecko w życiu dorosłym odnoszące sukcesy zawodowe, będące szefem firmy, adwokatem czy lekarzem ze zdrobniałym imieniem, np. dr zosia kowalska, mecenas zuzia nowak, czy prezes firmy adaś tomczak. NADAJCIE SWOIM DZIECIOM NORMALNE PEŁNOWYMIAROWE IMIONA W USC I NAZYWAJCIE W DOMU JAK TYLKO CHCECIE.
nelus sebastian bardzo mi się podoba. na punkcie Carmen oszalałam! cudowne imię :)jak ma na imie twoja córcia??
z zagranicznych mi się podobają Charlotte, Rozalin, Jasmine i Anabelle
U mnie jest bardzo dużo Darków
Co do imion, ja dla dziewczynki chcę dać Hania lub Eliza, a dla synka jeszcze nie wiadomo... Ale może Antoś albo Wojtek ?W sumie Mikołaj też ładne imię
Quatriona lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:U mnie jest bardzo dużo Darków
-
wisnia11 wrote:no widzisz a u nas praktycznie niespotykane wśród dzieci. jak ktoś słyszy że młody ma Darek na imie to się zachwyca że takie niespotykane teraz albo mój syn (dorosły) ma tak na imie albo mój mąż ma tak na imię. w tym "starszym" pokoleniu można jeszcze spotkać ale u dzieci bardzo rzadko
-
Ja znam łącznie 3 małych Darków Ale chyba wszystko zależy od regionu ... U mnie dla synka mąż wybrał imię Franek, ja strasznie chciałam Wojtka. No ale przegadał mnie Tylko nie mieliśmy pojęcia że to imię będzie tak popularne ... Bo Franków prócz mojego znam 2 A wolę nie myśleć co będzie jak pójdzie do przedszkola
Ktoś dziś ma wizytę? -
Magda34 wrote:Hehe co piersi to mnie juz nie bolą, albo póki co Ale teraz wkoncu są duże haha, bo ja nie będąc w ciąży to zawsze marne 70 B z mialam:/
Ja to samoMagda34 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Ja znam łącznie 3 małych Darków Ale chyba wszystko zależy od regionu ... U mnie dla synka mąż wybrał imię Franek, ja strasznie chciałam Wojtka. No ale przegadał mnie Tylko nie mieliśmy pojęcia że to imię będzie tak popularne ... Bo Franków prócz mojego znam 2 A wolę nie myśleć co będzie jak pójdzie do przedszkola
Ktoś dziś ma wizytę?
U nas z kolei królują Jasie i Kubusie, Wojtusiów i Antków też sporo. Mój Franio na razie jest jedyny💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...