Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais wrote:My tez szukamy imion mniej popularnych, Olaf w PL jest dosyc rzadkie. Jednym z imion ktore teraz bierzemy pod uwage chociaz nie jest to nr 1 jest Waleria albo Freja. Nie wiem czy niespotykane imiona to wada dziecko przynajmniej jest latwiej zapamietywane My zdecydowalismy sie nie mowic o imieniu poki dziecko sie nie urodzi. W poprzedniej ciazy mial byc Feliks ale wszyscy znajomi i rodzina probowali nas naklonic do zmiany, wyszlo na dobre, Olaf nam sie bardziej spodobalo, ale bylo to wkurzajace. Tym razem nie popelnimy tego bledu i inni poznaja imie jak dziecko je dostanie
-
nick nieaktualnyJajkoNiespodzianka wrote:A my planujemy nadać Lilianka albo Wojtuś. Co sądzicie? Mi podoba się również Laura, jednak mój mąż się krzywi
-
My za to nie mamy żadnych pomysłów na imiona, tym bardziej, że nie chcemy w tej ciąży znać płci. Mamy już parkę, za każdym razem znaliśmy płeć to teraz chcemy niespodziankę. W każdym razie staramy się zawsze wybierać imiona polskie ale z tych mniej popularnych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:57
-
nick nieaktualnyAgathea wrote:My za to nie mamy żadnych pomysłów na imiona, tym bardziej, że nie chcemy w tej ciąży znać płci. Mamy już parkę, za każdym razem znaliśmy płeć to teraz chcemy niespodziankę. W każdym razie staramy się zawsze wybierać imiona polskie ale z tych mniej popularnych.
-
Dziewczyny podrzućcie mi jakiś pomysł na ciasto, jutro mam urodziny i muszę coś dziś upichcić bo pewnie będzie najazd gości a nie mam pomysłu jakie zrobić, macie jakieś sprawdzone przepisy na pyszne ciacho które zawsze wychodzi i pysznie smakuje?
-
Kinga i Adrian.
Gdy wybierałam imię dla córki, to wydawało mi się, że Kinga nie jest taka popularna. Mieszkam w małej wsi (przyprowadziłam się więc nie znam wszystkich) i teraz się okazało, że w grupie córki w przedszkolu są trzy Kingi. Adrian też mi się wydawał mało popularny obecnie. Wśród znajomych rządzą Bartosze, Franciszki, Oliwiery itp.Kawa z mlekiem lubi tę wiadomość
-
Susana wrote:Hej, Przywitam się u Was bo belly mówi 22 czerwiec 2016
Miałam dzisiaj pierwszą wizytę państwową. Doktor zlecił mi standardowe badania krwi i skierowanie na USG, ale dopiero żeby je wykonać pomiędzy 11-14 tygodniem, żeby zbadać od razu przezierność karku. Jestem teraz na samym początku 8 tygodnia.
Czy to normalne, że tak długo mam czekać na USG? Mam też pakiet w Enelmedzie i wizytę w piątek i się zastanawiam czy też mi każe tyle czekać? Chciałabym już zobaczyć swoją fasolke a nawet jej serduszko?
Jak u Was było i jest?
Ja na NFZ usg zawsze miałam na 1 wizycie potwierdzającej ciążę. Ale mój gin ma usg w gabinecie i żadnego skierowania nie trzeba byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:09
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Sylwiak tu jest trochę na ten temat http://dzieci.pl/kat,1034539,title,Zasady-nadawania-imion-w-Polsce,wid,14904451,wiadomosc.html?smgputicaid=615e35
http://rodzice.familie.pl/artykul/Nowe-kontrowersyjne-zasady-nadawania-imion-dzieciom-zdrobnienia-i-imiona-nie-okreslajace-plci,8659,1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:17
-
miluszka wrote:Dziewczyny podrzućcie mi jakiś pomysł na ciasto, jutro mam urodziny i muszę coś dziś upichcić bo pewnie będzie najazd gości a nie mam pomysłu jakie zrobić, macie jakieś sprawdzone przepisy na pyszne ciacho które zawsze wychodzi i pysznie smakuje?
miluszka lubi tę wiadomość
-
Magda34 wrote:Hehe co piersi to mnie juz nie bolą, albo póki co Ale teraz wkoncu są duże haha, bo ja nie będąc w ciąży to zawsze marne 70 B z mialam:/
Ja w pierwszej ciąży z B przeszłam na E i już mi tak zostało teraz już nie rosną, na szczęścieMerlinMo lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
dais wrote:U mnie chyba poranne mdlosci sie dopiero zaczely, a tak sie cieszylam ze w tej ciazy mam tylko lekkie a tu niespodzianka kolejny dzien przytulania porcelany. Juz po wizycie z polozna, cukier i hemoglobina idealnie w normie. Mimo ze mialam wczesniej cesarke to raczej rodzic bede naturalnie tym razem (oby tym razem nie skonczylo sie taka katorga jak ostatnio- porod wywolywany a po 17 h cesarka ze wzgledu na brak postepu). Okazalo sie ze tutaj tez moge zrobic testy prenatalne za oplata, wiec sie zapisalam i krew bede miala 25 listopada, a potem USG jak dostana wyniki. I tak jak slyszalam plci specjalnie nie sprawdzaja wiec na USG ktore bede miala w styczniu (to jedno co jest w standardzie) jesli bobas odwroci sie tak ze zobacza to mi powiedza, ale specjalnie plci nie beda szukac bo to nie ich zadanie...
U mnie piersi raczej normalnie, troche bardziej nabrzmiale ale staniki nie uwieraja raczej. Moje sie powiekszyly po ostatniej ciazy, po karmieniu jeden jest troszke wiekszy od drugiego i tak juz zostalo, wiec mam olbrzymki od czasu pierwszej ciazy. A spodnie ciazowki juz nosze od jakiegos tygodnia bo mi po prostu wygodniej w nich. Udanych wizyt dla dzisiejszych wizytujacych jesli jakies jeszcze sa
Też jestem po cc po 35h porodu i też planuję rodzić naturalnie💙 2014
❤️ 2016
-
dais wrote:To u mnie bylo podobnie tyle ze wszystko szlo baaardzo wolno i jak juz bylo 2 cm do pelnego otwarcia podali oksytocyne na przyspieszenie i spowolnilo jeszcze bardziej. Stanelo calkowicie 0,5 cm do konca i wszystkie skurcze ustaly, odczekali godzine i nic sie nie dzialo wiec zdecydowali sie na cesarke po moich blaganiach. Tez pamietam wszystko przez mgle bo mialam tylko gaz, bez znieczulenia. Teoretycznie oni twierdzili ze to juz normalny porod a nie wywolywany bo zaczal sie 24 h po wywolywaniu samoczynnie. U mnie to bylo 41,5 tygodnia ciazy.
U mnie się samo zaczęło odejściem wód ale bardzo wolno wszystko szło. Po 32h miałam tylko 4cm i generalnie byłam prawie nieprzytomna, lezalam pod tlenem z dreszczami. Na ostatnie 3h dali oxy Ale rozwarcie poszło tylko 0,5cm więc cc. Okazało się ze rozwarcie nie postepowalo mimo pięknych skurczy bo synek był 2x owiniety pepowina . Udział się w 39+6 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:34
💙 2014
❤️ 2016
-
Jak beda tak rosły to ból kręgosłupa nas nie ominie.
Jak juz maja rosnac niech rosna ale niech zostaną na swoim miejscu. Przeraza mnie myśl o piesiach łączących sie z pępkiem
Co do imion od zawsze podoba mi sie imie Zuza Dla chłopca jeszcze nie wiem.