X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 13.11. Póki co wiem, ze serduszko bije prawidłowo, widzieliśmy naszego Maluszka jak miał 1 cm. Lekarz umawia mnie co ok. 2 tyg, mam nadzieję, ze tak częste usg nie szkodzi. Biorę Duphaston, sporo miałam przebójów zanim udało mi się zajść w ciążę. Tak bardzo się boję obwieścić wszystkim nowinę... Wiedzą tylko niektórzy najbliżsi.

• Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Tak prenatalne mam 27 listopada u gina, którego poleciła mi moja gin. U mojej gin kolejną wizytę mam jeszcze przed prenatalnymi, 24 listopada :-)

Annielove, już tyle razy miałam Ci napisać, uwielbiam imię Twojej córci, naprawdę, jest po prostu mega, gdyby nie to, że nasza córcia ma być Zosią po babci męża, na pewno byłaby Anielką :-) chociaż kto wie, może druga córka tak będzie miała na imię, kiedyś ;-)
    Oba imiona sa piekne. To sa nasze dwa the best of typy dla dziewczynek

miluszka lubi tę wiadomość

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, śliczne dzieciaczki i jakie już duże. We Wrocławiu prowadziłam pierwszą ciążę i wiem jakiego lekarza nie polecać. U mnie dzisiaj cały dzień z mdlosciami niestety. Co do smaków to ja kolejny raz mam ochotę na słone, chociaż od słodyczy nie stroniłam przed ciąża. Mam nadzieje ze tym razem mimo wszystko będzie dziewczynka. Na poznanie płci jeszcze poczekam bo kolejna wizyta usg ok 20 tygodnia i zobaczymy czy lekarz wtedy zobaczy. Z synkiem też długo czekaliśmy bo na każdej wizycie wystawiał pupę i lekarz nic nie widział. Jutro mam pierwszą wizytę z położną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:00

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Oczywiście trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki kochana
    I bardzo mi przykro straty maluszka w 6 miesiacu. Co oznaczała taka poziermosx karkowa?
    Praktycznie wszystko to oznaczalo, zaczynajac od tego ze dziecko moze miec wade genetyczna badz byc zupelnie zdrowe. Niestety u dzidzusia pojawiolo sie z czasem wodonercze i takze wiele innych chorob, gdzie od razu nas przygotowano ze dziecko dlugo nie pozyje , a jak jakims cudem dozyje porodu to na swiecie bedzie krotko. No i niestety w 6 miesiacu musieli wywolywac porod bo ...... wiadomo. Profesor u ktorego blismy powiedzial ze zle to zabrzmi, ale tak sie zdarza i trzeba probowac dalej jezeli ma sie sily. I tak oto znow jestem w ciazy...pelna nadziei :)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Praktycznie wszystko to oznaczalo, zaczynajac od tego ze dziecko moze miec wade genetyczna badz byc zupelnie zdrowe. Niestety u dzidzusia pojawiolo sie z czasem wodonercze i takze wiele innych chorob, gdzie od razu nas przygotowano ze dziecko dlugo nie pozyje , a jak jakims cudem dozyje porodu to na swiecie bedzie krotko. No i niestety w 6 miesiacu musieli wywolywac porod bo ...... wiadomo. Profesor u ktorego blismy powiedzial ze zle to zabrzmi, ale tak sie zdarza i trzeba probowac dalej jezeli ma sie sily. I tak oto znow jestem w ciazy...pelna nadziei :)

Ojej to biedna się wycierpislas. Wiem jak boli strata fasolki na początku ale w tym miesiącu to już na pewno odczuwa się to dużo mocniej. Trzymam kciuki za twój maly cud, zasługujesz na pięknego zdrowego i różowego niemowlaka!!! Będzie dobrze

201703012752.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Serdeczne gratulacje dla nowych Czerwcówek i dla wszystkich wizytujacych i ich maluszków.
    Ja dziś wybieram się na zakupy z mamą i siostrą i chyba trzeba będzie kupić cos ciążowego bo wszystko mnie na brzuchu uwiera a piersi wylewają się ze stanika :)

Miłego dnia i udanych wizyt :-*

Susana, Magda34 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja też marzę :) a masz jakieś smaki konkretne? Bo faktycznie w ciązy z córką mialam smaka na słodkie

Ja z synem obzeralam się słodyczami, a teraz z kolei mam smaka na słone . A o płci dowiedziałam się na polowkowym. Nie było wątpliwości :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:38

Magda34 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja mam z piersiami to samo! A bolą tak, że chyba w staniku zacznę spać :)

ckai3e3kqitwq8tc.png

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:

ckai3e3kqitwq8tc.png
    ja też od jakiegoś czasu śpię w staniku, tak mi teraz wygodniej:)

Susana lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski ;) ja dzisiaj ide do gina na pierwsza wizyte. Strasznie sie boje bo jakos tak objawow brak. Nawet zmeczenie minelo i piersi nie bola :( mam nadzieje, ze bedzie ok. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Czesc mamuski ;) ja dzisiaj ide do gina na pierwsza wizyte. Strasznie sie boje bo jakos tak objawow brak. Nawet zmeczenie minelo i piersi nie bola :( mam nadzieje, ze bedzie ok. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam
    no to 3mam bardzo mocno kciukasy i czekamy na relację po wizycie:) a o której masz wizytę?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:

Ja mam to samo... strasznie bolą mnie piersi ale nie wpadłam na to by spać w staniku; )
    Od samego początku tak mam i już się trochę przyzwyczailam. To mój praktycznie jedyny objaw poza większym apetytem

ckai3e3kqitwq8tc.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:59

Susana lubi tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:

Trzymamy kciuki i czekamy na napewno same dobre wieści:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co piersi to mnie juz nie bolą, albo póki co ;) Ale teraz wkoncu są duże haha, bo ja nie będąc w ciąży to zawsze marne 70 B z mialam:/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Susana Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Hehe co piersi to mnie juz nie bolą, albo póki co ;) Ale teraz wkoncu są duże haha, bo ja nie będąc w ciąży to zawsze marne 70 B z mialam:/

No widzisz, kobiecie to nie dogodzisz, bo ja lubiłam swoją miseczkę B i w cale nie chce większych, mam nadzieję, że po karmieniu wrócą do swoich rozmiarów :)

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    Udanych wizyt samych pozytywnych wieści :)
    U mnie standardowo godzina 9-10 pora na wstawanie :D

Co do objawów dalej spokój, ciesze sie ze nie mam mdłości, współczuje tym które maja.
    U mnie jedynie dosc nasilone zawroty głowy. Oraz nowy objaw wczoraj około 23 maz jadł przed praca, podczas kąpieli czułam okropny zapach kiszonki ble...okazało sie ze maz jadł m.in. ogórki kiszone :D
    Piersi bola mnie juz tylko wieczorem, biustonosz wymieniłam na wiekszy.

Miłego Dnia :*

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja zazdroszcze laski wam brak mdlosci i wymiotow... A ja od rana tulilam porcelanke... Bleeee

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba poranne mdlosci sie dopiero zaczely, a tak sie cieszylam ze w tej ciazy mam tylko lekkie a tu niespodzianka kolejny dzien przytulania porcelany. Juz po wizycie z polozna, cukier i hemoglobina idealnie w normie. Mimo ze mialam wczesniej cesarke to raczej rodzic bede naturalnie tym razem (oby tym razem nie skonczylo sie taka katorga jak ostatnio- porod wywolywany a po 17 h cesarka ze wzgledu na brak postepu). Okazalo sie ze tutaj tez moge zrobic testy prenatalne za oplata, wiec sie zapisalam i krew bede miala 25 listopada, a potem USG jak dostana wyniki. I tak jak slyszalam plci specjalnie nie sprawdzaja wiec na USG ktore bede miala w styczniu (to jedno co jest w standardzie) jesli bobas odwroci sie tak ze zobacza to mi powiedza, ale specjalnie plci nie beda szukac bo to nie ich zadanie...
    U mnie piersi raczej normalnie, troche bardziej nabrzmiale ale staniki nie uwieraja raczej. Moje sie powiekszyly po ostatniej ciazy, po karmieniu jeden jest troszke wiekszy od drugiego i tak juz zostalo, wiec mam olbrzymki od czasu pierwszej ciazy. A spodnie ciazowki juz nosze od jakiegos tygodnia bo mi po prostu wygodniej w nich. Udanych wizyt dla dzisiejszych wizytujacych jesli jakies jeszcze sa :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    No widzisz, kobiecie to nie dogodzisz, bo ja lubiłam swoją miseczkę B i w cale nie chce większych, mam nadzieję, że po karmieniu wrócą do swoich rozmiarów :)

Moj ulubiony rozmiar jak mialam kiedys 70 C, ale jak zaczynam przybierać to zawsze w piersiach, a jak schudne to wszedzie po za piersiami :D Teraz mam 75 G/H az sie boje co bedzie pózniej :D

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Moj ulubiony rozmiar jak mialam kiedys 70 C, ale jak zaczynam przybierać to zawsze w piersiach, a jak schudne to wszedzie po za piersiami :D Teraz mam 75 G/H az sie boje co bedzie pózniej :D

To ja jak chudlam to razem z piersiami :) Susana po karmieniu piersi wrócą do rozmiaru sprzed ciąży

Susana lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ