X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna powiedziala ze gdybym miala straszne mdlosci na tyle mocne zebym nie byla w stanie jesc mam kupic w aptece leki na chorobe lokomocyjna i je brac, zdziwilam sie. Tak jak pisalam w poprzedniej ciazy pomagala mi opaska uciskowa na nudnosci, a imbir pogarszal sprawe.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Mi polozna powiedziala ze gdybym miala straszne mdlosci na tyle mocne zebym nie byla w stanie jesc mam kupic w aptece leki na chorobe lokomocyjna i je brac, zdziwilam sie. Tak jak pisalam w poprzedniej ciazy pomagala mi opaska uciskowa na nudnosci, a imbir pogarszal sprawe.

Na przykład Avio Marin? Poważnie? Nie wiedziałam, że jest dopuszczalny w ciąży ;)

Na dzień dobry chyba zaopatrzę się w imbir, póki co odrobinę pomaga herbata z miętą.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    czesc Dziewczyny to Ja Kamenka niestety zapomnialam hasla do mego konta daje na przypomnienie od 3dni i nic nie ma linku ktory ma przyjsc na poczte pisze do nich tysiace emaili nie odpisuja;/ MAsakra z nimi.....Juz nie wiem co zrobic :(

Zapewne nawet nie zauwazyliscie ze zniknełam bo śledziłam Was ale nie moglam nic pisac wkurzylam sie założyłam nick moze w koncu odpiszą tam i wróce do swojego...

U mnie ogolnie ok Bez objawowo jedynie mam smaki na ogórki kiszone he he :)
    i Bola mnie piersi a tak to bez objawów .....

Miejmy nadzieje ze wszystko Dobrze.

Gratuluje wizytującym dobrych wieści :) ciesze sie razem z Wami
    Ja ide w wtorek juz nie moge sie doczekać..

KAMENKA nareszcie!!!!!!!!!
    pisałam do Ciebie
    ufff jak dobrze ze wszytsko Ok!!!

Ja spioch....
    Witam Was....i zaczynam nadrabiac zaległości :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej ufam temu terminowi z Belly (15.06.), ponieważ w tym cyklu miałam nietypowo późną owulację (aż w 19 dc). Położna zaś wyliczyła mi termin na 12.06. Jak tam dziś samopoczucie? Ja standardowo obudziłam się o 5 rano, zjadłam jabłko przygotowane dzień wcześniej (pokrojone w miseczce na stoliku nocnym:), bo mdłości mnie dobijały. I obudziłam się o 11... :) Mam L4 w pracy i dziękuję Bogu, bo jestem z Krakowa, a tu (może słyszałyście) jest ogromny smog teraz i ludzie na zewnątrz się dosłownie duszą. Na szczęście jutro jedziemy na Podkarpacie do teściów ogłosić nowinę i zostajemy aż do środy ;)

miluszka lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wiem kochana czytalam CIe tylko na forum bo hasla zapomnialam :( I nie wiem co pisalas na pw :(
    czekalam i łudziłam się z nadzieją że wyśla przypomnienie hasłą niestety nie wysłali do tej pory :(
    Gratuluje kochana fasoleczki ja czekam na wtorek...

Ollaala lubi tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    To Myszaa i Helen mają chyba jako pierwsze usg prenatalne? Bo juz za 2 tyg

ja mam 16 listopada :)

Magda34 lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    A ja witam się w dniu moich urodzin:-) Dziewczyny, 28 lat skończyłam! Dostałam od męża w prezencie piękny komplet srebrnej biżuterii, kolczyki łańcuszek i wisiorek. Prześliczny :-)
    Pogoda u nas brzydka, szaro, zimno i mokro, nie chce mis ię w ogóle wstawać a muszę ogarnąć salon bo po południu goście :-)

Sto lat! :D Wszystkiego dobrego :*

Madziak też nie mam pojęcia co z płaszczem zimowym... w zeszłym roku kupiłam nowy, ale było to 8kg temu :P plus ciąża teraz :D strasznie pluje sobie w brodę, ze tak przytyłam przed samą ciążą, ale miłość do tureckich słodyczy okazała się silniejsza niż zdrowy rozsądek ;D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam :)

Co do tabletek w ciazy to tez tylko apap jak juz, za pozwoleniem lekarza. Raz wzielam jedna i pomogła WOW :)
    Ja ma czeste bóle poniewaz mam zmienne ciesnienie, czesto skacze do góry w dodatku dosc wysoki puls.
    Najgorsze mam bóle przed deszczem, wtedy nic nie pomaga. Przynajmniej wiem ze trzeba wziasc parasolkę :D

U mnie wzrok narazie sie nie pogorszył. Mam wade nie duza -0,5 i -0,75 plus astygmatyzm. Szkiel nie nosze podrażniają mi oko a w okularach czuje sie paskudnie :D

AnnieLov
    Do tabelki na pewno sie wpisze. Świetna sprawa z ta tabelka :)

s1985
    Bardzo Ci współczuje, Trzymaj sie!! Przykro mi...

miluszka:
    WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO :) :*

Jak patrze na zdjecia waszych fasolek, cudowne i jakie juz duze :) :) moja ma dzis zapewne 5mm :)

Zrezygnowałam z spodni jeansy bo zaczely mnie uciskac. A tak to nic nie widac. Ale nie mam co sie dziwic ja jestem na szarym koncu za wami.
    Mnie wg belly OM termin wyliczyło na 23 czerwca, a gin weglug USG na 30 czerwca.

Kamenka:
    walcz z tym hasłem, moze uda Cie sie przypomnieć!
    Ja pisalam na pw do Ciebie :) dobrze ze wszytsko ok!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:30

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    A ja witam się w dniu moich urodzin:-) Dziewczyny, 28 lat skończyłam! Dostałam od męża w prezencie piękny komplet srebrnej biżuterii, kolczyki łańcuszek i wisiorek. Prześliczny :-)
    Pogoda u nas brzydka, szaro, zimno i mokro, nie chce mis ię w ogóle wstawać a muszę ogarnąć salon bo po południu goście :-)
    100 lat! :) I dużo sił i zdrówka i szybkiego lekkiego porodu :) Ja też sobie marzyłam, żeby być w ciąży przed 28 urodzinami, a tu uda się nawet przed nimi urodzić więc jest cudnie! :)

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich płaszczy jest ostatnio pełno, także w sieciówkach, więc myślę, że nie ma się czym martwić:

https://www.showroom.pl/p/44271,mamapiki-plaszcz-yeyke-wool-grey?utm_source=allani&utm_medium=cpc&utm_campaign=allani

zi13ikgnbtapo19b.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Nadrabiam :)

Co do tabletek w ciazy to tez tylko apap jak juz, za pozwoleniem lekarza. Raz wzielam jedna i pomogła WOW :)
    Ja ma czeste bóle poniewaz mam zmienne ciesnienie, czesto skacze do góry w dodatku dosc wysoki puls.
    Najgorsze mam bóle przed deszczem, wtedy nic nie pomaga. Bynajmniej wiem ze trzeba wziasc parasolkę :D

U mnie wzrok narazie sie nie pogorszył. Mam wade nie duza -0,5 i -0,75 plus astygmatyzm. Szkiel nie nosze podrażniają mi oko a w okularach czuje sie paskudnie :D

AnnieLov
    Do tabelki na pewno sie wpisze. Świetna sprawa z ta tabelka :)

s1985
    Bardzo Ci współczuje, Trzymaj sie!! Przykro mi...

miluszka:
    WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO :) :*

Jak patrze na zdjecia waszych fasolek, cudowne i jakie juz duze :) :) moja ma dzis zapewne 5mm :)

Zrezygnowałam z spodni jeansy bo zaczely mnie uciskac. A tak to nic nie widac. Ale nie mam co sie dziwic ja jestem na szarym koncu za wami.
    Mnie wg belly OM termin wyliczyło na 23 czerwca, a gin weglug USG na 30 czerwca.

Kamenka:
    Ja pisalam na pw do Ciebie :) dobrze ze wszytsko ok!!

Mała uwaga i prośba: Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej! Pamiętajcie o tym!

Kawokado lubi tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Sto lat! :D Wszystkiego dobrego :*

Madziak też nie mam pojęcia co z płaszczem zimowym... w zeszłym roku kupiłam nowy, ale było to 8kg temu :P plus ciąża teraz :D strasznie pluje sobie w brodę, ze tak przytyłam przed samą ciążą, ale miłość do tureckich słodyczy okazała się silniejsza niż zdrowy rozsądek ;D

ja w czerwcu byłam w Grecji na wakacjach i ważyłam 58 kg przy wzroście 167 cm.
    w dzień robienia testu ciążowego ważyłam już 62 kg. teraz prawie 64 :P
    nie wiem co się ze mną stało, chyba mnie jakiś robal ukąsił i spuchłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:26

Kawokado lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kamenka:
    Ja pisalam na pw do Ciebie :) dobrze ze wszytsko ok!![/QUOTE]

A no Walcze juz nie wiem co zrobic oni nie odpisują pisalam do nich prywatnie i nic :) Wyslalam CI tu zapro jak narazie;)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Mała uwaga i prośba: Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej! Pamiętajcie o tym!
    :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka, a sprawdzałaś w spamie?

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Na przykład Avio Marin? Poważnie? Nie wiedziałam, że jest dopuszczalny w ciąży ;)

Na dzień dobry chyba zaopatrzę się w imbir, póki co odrobinę pomaga herbata z miętą.
    Mieszkam w Szwecji wiec nie jestem pewna czy na 100% to to samo, nie mam zamiaru ich kupowac. Ale mowila mi ze bede sie po nich czula senna wiec zeby raczej brac je wieczorem, wiec podejrzewam ze to to samo. Dodatkowo wspominala ze gdyby one nie pomagaly mam pojsc do lekarza to przepisze cos mocniejszego. Tutaj chyba maja inne podejscie do lekow. Ja unikam ich normalnie jak ognia, tym bardziej w ciazy. Niestety mam kamienie w woreczku zolciowym i juz podczas ciazy dopadl mnie jeden atak, wiec musialam wziac 2 apapy i 2 nospy. W poprzedniej ciazy tez musialam kilkakrotnie brac i lekarz mowil ze nie ma przeciwskazan. Ja nie bede wspominala ile przytylam od ostatniego malenstwa, co najgorsze zaczelam tyc po skonczeniu karmienia piersia, potem zmiana kraju, pracy stres i dodatkowo kg, nawet sie nie obejrzalam a juz rozmiar wiekszy musialam kupowac. Teraz mam nadzieje, ze po ciazy uda mi sie wrocic do wagi sprzed pierwszej ciazy, byloby super.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja mam termin wg ovu i Pani Dr na 23 czerwca. Byłam we wtorek na usg i widziałam to maleńkie moje serduszko tylko nie pokoi mnie jedna sprawa do wczoraj przez 2 ostatnie tygodnie miałam mdłości + poranne wymioty od tygodnia. A od wczoraj czuję się dobrze, nie mdli mnie, nie wymiotuję, nie boli mnie brzuch...boję się trochę że coś jest nie tak. Już jestem po 2 poronieniach i nie chcę kolejnego!! Dziwne to trochę, martwię się tym, że nagle zaczęłam się czuć dobrze. Co myślicie o tym????

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIU30.3 wrote:
    Dziewczynki ja mam termin wg ovu i Pani Dr na 23 czerwca. Byłam we wtorek na usg i widziałam to maleńkie moje serduszko tylko nie pokoi mnie jedna sprawa do wczoraj przez 2 ostatnie tygodnie miałam mdłości + poranne wymioty od tygodnia. A od wczoraj czuję się dobrze, nie mdli mnie, nie wymiotuję, nie boli mnie brzuch...boję się trochę że coś jest nie tak. Już jestem po 2 poronieniach i nie chcę kolejnego!! Dziwne to trochę, martwię się tym, że nagle zaczęłam się czuć dobrze. Co myślicie o tym????
    ja przez 2 tygodnie miałam mdłości, od zeszłej środy nagle ustały i czułam sie rewelacyjnie, a od poniedziałku znów wymiotuję, wiec chyba to normalne.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Kamenka, a sprawdzałaś w spamie?

Tak w spamie tez sprawdzałam i nie ma pisalam na "Zgłoś problem" Na kontakt" na przypomnienie wyslalam setki razy i zero odpowiedzi ;/

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LICZBA STARAŃ czyli ile miesięcy się starałam o tą ciązę?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ