Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi polozna powiedziala ze gdybym miala straszne mdlosci na tyle mocne zebym nie byla w stanie jesc mam kupic w aptece leki na chorobe lokomocyjna i je brac, zdziwilam sie. Tak jak pisalam w poprzedniej ciazy pomagala mi opaska uciskowa na nudnosci, a imbir pogarszal sprawe.
-
dais wrote:Mi polozna powiedziala ze gdybym miala straszne mdlosci na tyle mocne zebym nie byla w stanie jesc mam kupic w aptece leki na chorobe lokomocyjna i je brac, zdziwilam sie. Tak jak pisalam w poprzedniej ciazy pomagala mi opaska uciskowa na nudnosci, a imbir pogarszal sprawe.
Na przykład Avio Marin? Poważnie? Nie wiedziałam, że jest dopuszczalny w ciąży
Na dzień dobry chyba zaopatrzę się w imbir, póki co odrobinę pomaga herbata z miętą. -
kamenkaa wrote:czesc Dziewczyny to Ja Kamenka niestety zapomnialam hasla do mego konta daje na przypomnienie od 3dni i nic nie ma linku ktory ma przyjsc na poczte pisze do nich tysiace emaili nie odpisuja;/ MAsakra z nimi.....Juz nie wiem co zrobic

Zapewne nawet nie zauwazyliscie ze zniknełam bo śledziłam Was ale nie moglam nic pisac wkurzylam sie założyłam nick moze w koncu odpiszą tam i wróce do swojego...
U mnie ogolnie ok Bez objawowo jedynie mam smaki na ogórki kiszone he he
i Bola mnie piersi a tak to bez objawów .....
Miejmy nadzieje ze wszystko Dobrze.
Gratuluje wizytującym dobrych wieści
ciesze sie razem z Wami
Ja ide w wtorek juz nie moge sie doczekać..
KAMENKA nareszcie!!!!!!!!!
pisałam do Ciebie
ufff jak dobrze ze wszytsko Ok!!!
Ja spioch....
Witam Was....i zaczynam nadrabiac zaległości
-
Ja bardziej ufam temu terminowi z Belly (15.06.), ponieważ w tym cyklu miałam nietypowo późną owulację (aż w 19 dc). Położna zaś wyliczyła mi termin na 12.06. Jak tam dziś samopoczucie? Ja standardowo obudziłam się o 5 rano, zjadłam jabłko przygotowane dzień wcześniej (pokrojone w miseczce na stoliku nocnym:), bo mdłości mnie dobijały. I obudziłam się o 11...
Mam L4 w pracy i dziękuję Bogu, bo jestem z Krakowa, a tu (może słyszałyście) jest ogromny smog teraz i ludzie na zewnątrz się dosłownie duszą. Na szczęście jutro jedziemy na Podkarpacie do teściów ogłosić nowinę i zostajemy aż do środy
miluszka lubi tę wiadomość
-
Kamila wiem kochana czytalam CIe tylko na forum bo hasla zapomnialam
I nie wiem co pisalas na pw 
czekalam i łudziłam się z nadzieją że wyśla przypomnienie hasłą niestety nie wysłali do tej pory
Gratuluje kochana fasoleczki ja czekam na wtorek...
Ollaala lubi tę wiadomość
-
miluszka wrote:A ja witam się w dniu moich urodzin:-) Dziewczyny, 28 lat skończyłam! Dostałam od męża w prezencie piękny komplet srebrnej biżuterii, kolczyki łańcuszek i wisiorek. Prześliczny

Pogoda u nas brzydka, szaro, zimno i mokro, nie chce mis ię w ogóle wstawać a muszę ogarnąć salon bo po południu goście
Sto lat!
Wszystkiego dobrego :*
Madziak też nie mam pojęcia co z płaszczem zimowym... w zeszłym roku kupiłam nowy, ale było to 8kg temu
plus ciąża teraz
strasznie pluje sobie w brodę, ze tak przytyłam przed samą ciążą, ale miłość do tureckich słodyczy okazała się silniejsza niż zdrowy rozsądek
-
Nadrabiam

Co do tabletek w ciazy to tez tylko apap jak juz, za pozwoleniem lekarza. Raz wzielam jedna i pomogła WOW
Ja ma czeste bóle poniewaz mam zmienne ciesnienie, czesto skacze do góry w dodatku dosc wysoki puls.
Najgorsze mam bóle przed deszczem, wtedy nic nie pomaga. Przynajmniej wiem ze trzeba wziasc parasolkę
U mnie wzrok narazie sie nie pogorszył. Mam wade nie duza -0,5 i -0,75 plus astygmatyzm. Szkiel nie nosze podrażniają mi oko a w okularach czuje sie paskudnie
AnnieLov
Do tabelki na pewno sie wpisze. Świetna sprawa z ta tabelka
s1985
Bardzo Ci współczuje, Trzymaj sie!! Przykro mi...
miluszka:
WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO
:*
Jak patrze na zdjecia waszych fasolek, cudowne i jakie juz duze
moja ma dzis zapewne 5mm 
Zrezygnowałam z spodni jeansy bo zaczely mnie uciskac. A tak to nic nie widac. Ale nie mam co sie dziwic ja jestem na szarym koncu za wami.
Mnie wg belly OM termin wyliczyło na 23 czerwca, a gin weglug USG na 30 czerwca.
Kamenka:
walcz z tym hasłem, moze uda Cie sie przypomnieć!
Ja pisalam na pw do Ciebie
dobrze ze wszytsko ok!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:30
-
100 lat!miluszka wrote:A ja witam się w dniu moich urodzin:-) Dziewczyny, 28 lat skończyłam! Dostałam od męża w prezencie piękny komplet srebrnej biżuterii, kolczyki łańcuszek i wisiorek. Prześliczny

Pogoda u nas brzydka, szaro, zimno i mokro, nie chce mis ię w ogóle wstawać a muszę ogarnąć salon bo po południu goście
I dużo sił i zdrówka i szybkiego lekkiego porodu
Ja też sobie marzyłam, żeby być w ciąży przed 28 urodzinami, a tu uda się nawet przed nimi urodzić więc jest cudnie!
-
Kamila ;) wrote:Nadrabiam

Co do tabletek w ciazy to tez tylko apap jak juz, za pozwoleniem lekarza. Raz wzielam jedna i pomogła WOW
Ja ma czeste bóle poniewaz mam zmienne ciesnienie, czesto skacze do góry w dodatku dosc wysoki puls.
Najgorsze mam bóle przed deszczem, wtedy nic nie pomaga. Bynajmniej wiem ze trzeba wziasc parasolkę
U mnie wzrok narazie sie nie pogorszył. Mam wade nie duza -0,5 i -0,75 plus astygmatyzm. Szkiel nie nosze podrażniają mi oko a w okularach czuje sie paskudnie
AnnieLov
Do tabelki na pewno sie wpisze. Świetna sprawa z ta tabelka
s1985
Bardzo Ci współczuje, Trzymaj sie!! Przykro mi...
miluszka:
WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO
:*
Jak patrze na zdjecia waszych fasolek, cudowne i jakie juz duze
moja ma dzis zapewne 5mm 
Zrezygnowałam z spodni jeansy bo zaczely mnie uciskac. A tak to nic nie widac. Ale nie mam co sie dziwic ja jestem na szarym koncu za wami.
Mnie wg belly OM termin wyliczyło na 23 czerwca, a gin weglug USG na 30 czerwca.
Kamenka:
dobrze ze wszytsko ok!!
Mała uwaga i prośba: Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej! Pamiętajcie o tym!
Kawokado lubi tę wiadomość

-
Kawokado wrote:Sto lat!
Wszystkiego dobrego :*
Madziak też nie mam pojęcia co z płaszczem zimowym... w zeszłym roku kupiłam nowy, ale było to 8kg temu
plus ciąża teraz
strasznie pluje sobie w brodę, ze tak przytyłam przed samą ciążą, ale miłość do tureckich słodyczy okazała się silniejsza niż zdrowy rozsądek 
ja w czerwcu byłam w Grecji na wakacjach i ważyłam 58 kg przy wzroście 167 cm.
w dzień robienia testu ciążowego ważyłam już 62 kg. teraz prawie 64
nie wiem co się ze mną stało, chyba mnie jakiś robal ukąsił i spuchłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:26
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Kamenka:
dobrze ze wszytsko ok!![/QUOTE]
A no Walcze juz nie wiem co zrobic oni nie odpisują pisalam do nich prywatnie i nic
Wyslalam CI tu zapro jak narazie;)
Ollaala lubi tę wiadomość
-
Mieszkam w Szwecji wiec nie jestem pewna czy na 100% to to samo, nie mam zamiaru ich kupowac. Ale mowila mi ze bede sie po nich czula senna wiec zeby raczej brac je wieczorem, wiec podejrzewam ze to to samo. Dodatkowo wspominala ze gdyby one nie pomagaly mam pojsc do lekarza to przepisze cos mocniejszego. Tutaj chyba maja inne podejscie do lekow. Ja unikam ich normalnie jak ognia, tym bardziej w ciazy. Niestety mam kamienie w woreczku zolciowym i juz podczas ciazy dopadl mnie jeden atak, wiec musialam wziac 2 apapy i 2 nospy. W poprzedniej ciazy tez musialam kilkakrotnie brac i lekarz mowil ze nie ma przeciwskazan. Ja nie bede wspominala ile przytylam od ostatniego malenstwa, co najgorsze zaczelam tyc po skonczeniu karmienia piersia, potem zmiana kraju, pracy stres i dodatkowo kg, nawet sie nie obejrzalam a juz rozmiar wiekszy musialam kupowac. Teraz mam nadzieje, ze po ciazy uda mi sie wrocic do wagi sprzed pierwszej ciazy, byloby super.fairy_tale wrote:Na przykład Avio Marin? Poważnie? Nie wiedziałam, że jest dopuszczalny w ciąży

Na dzień dobry chyba zaopatrzę się w imbir, póki co odrobinę pomaga herbata z miętą. -
nick nieaktualnyDziewczynki ja mam termin wg ovu i Pani Dr na 23 czerwca. Byłam we wtorek na usg i widziałam to maleńkie moje serduszko tylko nie pokoi mnie jedna sprawa do wczoraj przez 2 ostatnie tygodnie miałam mdłości + poranne wymioty od tygodnia. A od wczoraj czuję się dobrze, nie mdli mnie, nie wymiotuję, nie boli mnie brzuch...boję się trochę że coś jest nie tak. Już jestem po 2 poronieniach i nie chcę kolejnego!! Dziwne to trochę, martwię się tym, że nagle zaczęłam się czuć dobrze. Co myślicie o tym????
-
ja przez 2 tygodnie miałam mdłości, od zeszłej środy nagle ustały i czułam sie rewelacyjnie, a od poniedziałku znów wymiotuję, wiec chyba to normalne.ANIU30.3 wrote:Dziewczynki ja mam termin wg ovu i Pani Dr na 23 czerwca. Byłam we wtorek na usg i widziałam to maleńkie moje serduszko tylko nie pokoi mnie jedna sprawa do wczoraj przez 2 ostatnie tygodnie miałam mdłości + poranne wymioty od tygodnia. A od wczoraj czuję się dobrze, nie mdli mnie, nie wymiotuję, nie boli mnie brzuch...boję się trochę że coś jest nie tak. Już jestem po 2 poronieniach i nie chcę kolejnego!! Dziwne to trochę, martwię się tym, że nagle zaczęłam się czuć dobrze. Co myślicie o tym????