Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi polozna powiedziala ze gdybym miala straszne mdlosci na tyle mocne zebym nie byla w stanie jesc mam kupic w aptece leki na chorobe lokomocyjna i je brac, zdziwilam sie. Tak jak pisalam w poprzedniej ciazy pomagala mi opaska uciskowa na nudnosci, a imbir pogarszal sprawe.
-
dais wrote:Mi polozna powiedziala ze gdybym miala straszne mdlosci na tyle mocne zebym nie byla w stanie jesc mam kupic w aptece leki na chorobe lokomocyjna i je brac, zdziwilam sie. Tak jak pisalam w poprzedniej ciazy pomagala mi opaska uciskowa na nudnosci, a imbir pogarszal sprawe.
Na przykład Avio Marin? Poważnie? Nie wiedziałam, że jest dopuszczalny w ciąży
Na dzień dobry chyba zaopatrzę się w imbir, póki co odrobinę pomaga herbata z miętą. -
kamenkaa wrote:czesc Dziewczyny to Ja Kamenka niestety zapomnialam hasla do mego konta daje na przypomnienie od 3dni i nic nie ma linku ktory ma przyjsc na poczte pisze do nich tysiace emaili nie odpisuja;/ MAsakra z nimi.....Juz nie wiem co zrobic
Zapewne nawet nie zauwazyliscie ze zniknełam bo śledziłam Was ale nie moglam nic pisac wkurzylam sie założyłam nick moze w koncu odpiszą tam i wróce do swojego...
U mnie ogolnie ok Bez objawowo jedynie mam smaki na ogórki kiszone he he
i Bola mnie piersi a tak to bez objawów .....
Miejmy nadzieje ze wszystko Dobrze.
Gratuluje wizytującym dobrych wieści ciesze sie razem z Wami
Ja ide w wtorek juz nie moge sie doczekać..
KAMENKA nareszcie!!!!!!!!!
pisałam do Ciebie
ufff jak dobrze ze wszytsko Ok!!!
Ja spioch....
Witam Was....i zaczynam nadrabiac zaległości -
Ja bardziej ufam temu terminowi z Belly (15.06.), ponieważ w tym cyklu miałam nietypowo późną owulację (aż w 19 dc). Położna zaś wyliczyła mi termin na 12.06. Jak tam dziś samopoczucie? Ja standardowo obudziłam się o 5 rano, zjadłam jabłko przygotowane dzień wcześniej (pokrojone w miseczce na stoliku nocnym:), bo mdłości mnie dobijały. I obudziłam się o 11... Mam L4 w pracy i dziękuję Bogu, bo jestem z Krakowa, a tu (może słyszałyście) jest ogromny smog teraz i ludzie na zewnątrz się dosłownie duszą. Na szczęście jutro jedziemy na Podkarpacie do teściów ogłosić nowinę i zostajemy aż do środy
miluszka lubi tę wiadomość
-
Kamila wiem kochana czytalam CIe tylko na forum bo hasla zapomnialam I nie wiem co pisalas na pw
czekalam i łudziłam się z nadzieją że wyśla przypomnienie hasłą niestety nie wysłali do tej pory
Gratuluje kochana fasoleczki ja czekam na wtorek...Ollaala lubi tę wiadomość
-
miluszka wrote:A ja witam się w dniu moich urodzin:-) Dziewczyny, 28 lat skończyłam! Dostałam od męża w prezencie piękny komplet srebrnej biżuterii, kolczyki łańcuszek i wisiorek. Prześliczny
Pogoda u nas brzydka, szaro, zimno i mokro, nie chce mis ię w ogóle wstawać a muszę ogarnąć salon bo po południu goście
Sto lat! Wszystkiego dobrego :*
Madziak też nie mam pojęcia co z płaszczem zimowym... w zeszłym roku kupiłam nowy, ale było to 8kg temu plus ciąża teraz strasznie pluje sobie w brodę, ze tak przytyłam przed samą ciążą, ale miłość do tureckich słodyczy okazała się silniejsza niż zdrowy rozsądekmiluszka lubi tę wiadomość
-
Nadrabiam
Co do tabletek w ciazy to tez tylko apap jak juz, za pozwoleniem lekarza. Raz wzielam jedna i pomogła WOW
Ja ma czeste bóle poniewaz mam zmienne ciesnienie, czesto skacze do góry w dodatku dosc wysoki puls.
Najgorsze mam bóle przed deszczem, wtedy nic nie pomaga. Przynajmniej wiem ze trzeba wziasc parasolkę
U mnie wzrok narazie sie nie pogorszył. Mam wade nie duza -0,5 i -0,75 plus astygmatyzm. Szkiel nie nosze podrażniają mi oko a w okularach czuje sie paskudnie
AnnieLov
Do tabelki na pewno sie wpisze. Świetna sprawa z ta tabelka
s1985
Bardzo Ci współczuje, Trzymaj sie!! Przykro mi...
miluszka:
WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO :*
Jak patrze na zdjecia waszych fasolek, cudowne i jakie juz duze moja ma dzis zapewne 5mm
Zrezygnowałam z spodni jeansy bo zaczely mnie uciskac. A tak to nic nie widac. Ale nie mam co sie dziwic ja jestem na szarym koncu za wami.
Mnie wg belly OM termin wyliczyło na 23 czerwca, a gin weglug USG na 30 czerwca.
Kamenka:
walcz z tym hasłem, moze uda Cie sie przypomnieć!
Ja pisalam na pw do Ciebie dobrze ze wszytsko ok!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:30
miluszka lubi tę wiadomość
-
miluszka wrote:A ja witam się w dniu moich urodzin:-) Dziewczyny, 28 lat skończyłam! Dostałam od męża w prezencie piękny komplet srebrnej biżuterii, kolczyki łańcuszek i wisiorek. Prześliczny
Pogoda u nas brzydka, szaro, zimno i mokro, nie chce mis ię w ogóle wstawać a muszę ogarnąć salon bo po południu gościemiluszka lubi tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Nadrabiam
Co do tabletek w ciazy to tez tylko apap jak juz, za pozwoleniem lekarza. Raz wzielam jedna i pomogła WOW
Ja ma czeste bóle poniewaz mam zmienne ciesnienie, czesto skacze do góry w dodatku dosc wysoki puls.
Najgorsze mam bóle przed deszczem, wtedy nic nie pomaga. Bynajmniej wiem ze trzeba wziasc parasolkę
U mnie wzrok narazie sie nie pogorszył. Mam wade nie duza -0,5 i -0,75 plus astygmatyzm. Szkiel nie nosze podrażniają mi oko a w okularach czuje sie paskudnie
AnnieLov
Do tabelki na pewno sie wpisze. Świetna sprawa z ta tabelka
s1985
Bardzo Ci współczuje, Trzymaj sie!! Przykro mi...
miluszka:
WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO :*
Jak patrze na zdjecia waszych fasolek, cudowne i jakie juz duze moja ma dzis zapewne 5mm
Zrezygnowałam z spodni jeansy bo zaczely mnie uciskac. A tak to nic nie widac. Ale nie mam co sie dziwic ja jestem na szarym koncu za wami.
Mnie wg belly OM termin wyliczyło na 23 czerwca, a gin weglug USG na 30 czerwca.
Kamenka:
Ja pisalam na pw do Ciebie dobrze ze wszytsko ok!!
Mała uwaga i prośba: Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej! Pamiętajcie o tym!Kawokado lubi tę wiadomość
-
Kawokado wrote:Sto lat! Wszystkiego dobrego :*
Madziak też nie mam pojęcia co z płaszczem zimowym... w zeszłym roku kupiłam nowy, ale było to 8kg temu plus ciąża teraz strasznie pluje sobie w brodę, ze tak przytyłam przed samą ciążą, ale miłość do tureckich słodyczy okazała się silniejsza niż zdrowy rozsądek
ja w czerwcu byłam w Grecji na wakacjach i ważyłam 58 kg przy wzroście 167 cm.
w dzień robienia testu ciążowego ważyłam już 62 kg. teraz prawie 64
nie wiem co się ze mną stało, chyba mnie jakiś robal ukąsił i spuchłamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:26
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Kamenka:
Ja pisalam na pw do Ciebie dobrze ze wszytsko ok!![/QUOTE]
A no Walcze juz nie wiem co zrobic oni nie odpisują pisalam do nich prywatnie i nic Wyslalam CI tu zapro jak narazie;)Ollaala lubi tę wiadomość
-
fairy_tale wrote:Na przykład Avio Marin? Poważnie? Nie wiedziałam, że jest dopuszczalny w ciąży
Na dzień dobry chyba zaopatrzę się w imbir, póki co odrobinę pomaga herbata z miętą. -
nick nieaktualnyDziewczynki ja mam termin wg ovu i Pani Dr na 23 czerwca. Byłam we wtorek na usg i widziałam to maleńkie moje serduszko tylko nie pokoi mnie jedna sprawa do wczoraj przez 2 ostatnie tygodnie miałam mdłości + poranne wymioty od tygodnia. A od wczoraj czuję się dobrze, nie mdli mnie, nie wymiotuję, nie boli mnie brzuch...boję się trochę że coś jest nie tak. Już jestem po 2 poronieniach i nie chcę kolejnego!! Dziwne to trochę, martwię się tym, że nagle zaczęłam się czuć dobrze. Co myślicie o tym????
-
ANIU30.3 wrote:Dziewczynki ja mam termin wg ovu i Pani Dr na 23 czerwca. Byłam we wtorek na usg i widziałam to maleńkie moje serduszko tylko nie pokoi mnie jedna sprawa do wczoraj przez 2 ostatnie tygodnie miałam mdłości + poranne wymioty od tygodnia. A od wczoraj czuję się dobrze, nie mdli mnie, nie wymiotuję, nie boli mnie brzuch...boję się trochę że coś jest nie tak. Już jestem po 2 poronieniach i nie chcę kolejnego!! Dziwne to trochę, martwię się tym, że nagle zaczęłam się czuć dobrze. Co myślicie o tym????