X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    LICZBA STARAŃ czyli ile miesięcy się starałam o tą ciązę?
    tak

Magda34 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zrobić,że dostęp do tej tabelki mamy tylko my Czerwcowe mamusie?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    ja mam 16 listopada :)
    madziak jest pierwsza, ja mam 17 listopada.
    A termin wg połoznej mam 30 maja, ale one liczą wg miesiączki. Póki co się tego trzymam, wg.owulacji wyliczyło mi na 1 czerwca.
    Kamenka ile czasu juz im to zajmuje, bo pewnie tydzien musisz liczyć, powinni miec automatyczne odzyskiwanie hasła :/.

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zrobione :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    madziak jest pierwsza, ja mam 17 listopada.
    A termin wg połoznej mam 30 maja, ale one liczą wg miesiączki. Póki co się tego trzymam, wg.owulacji wyliczyło mi na 1 czerwca.
    Kamenka ile czasu juz im to zajmuje, bo pewnie tydzien musisz liczyć, powinni miec automatyczne odzyskiwanie hasła :/.

Ja raczej będe miała cc, a cc robi sie 2 tygodnie przed przewidywanym terminem czyli koniec maja, ale zostaje tu na Czerwcowych mamusiach :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 3dni czekam i nic ;/

Ollaala lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIU30.3 wrote:
    Dziewczynki ja mam termin wg ovu i Pani Dr na 23 czerwca. Byłam we wtorek na usg i widziałam to maleńkie moje serduszko tylko nie pokoi mnie jedna sprawa do wczoraj przez 2 ostatnie tygodnie miałam mdłości + poranne wymioty od tygodnia. A od wczoraj czuję się dobrze, nie mdli mnie, nie wymiotuję, nie boli mnie brzuch...boję się trochę że coś jest nie tak. Już jestem po 2 poronieniach i nie chcę kolejnego!! Dziwne to trochę, martwię się tym, że nagle zaczęłam się czuć dobrze. Co myślicie o tym????

Może masz przerwe jak mmarzenak, a może już to za Tobą po prostu :) Nie martw sie na zapas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 12:01

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    ja w czerwcu byłam w Grecji na wakacjach i ważyłam 58 kg przy wzroście 167 cm.
    w dzień robienia testu ciążowego ważyłam już 62 kg. teraz prawie 64 :P
    nie wiem co się ze mną stało, chyba mnie jakiś robal ukąsił i spuchłam :)
    moze masz taki duzy apetyt?
    u mnie na początku cyklu w którym zaszłam było 59kg, teraz pare dni temu było 61,6. I jesć to mi się chce i to jak, az musze z tym walczyc, wczoraj zjadłam 3kromki z warzywami i majonezem (nie weganskim), mąż mi narobił smaka :P. Do tego własnie jestem po pączku, nie mogę z domu wychodzić, bo wtedy idąc po chleb zawsze złapię to czego nie powinnam, ale na szczęście 1x w tygodniu łapie mnie na coś słodkiego z cukierni, tydzień temu był ekler, chodź nie mogę, ale musiałam :P cholerstwo jedne :P jak z tym żyć :P
    Puchniemy od gromadzonej wody, moze spróbuj więcej spacerować , aby mieć deficyt w kaloriach, lub aby chociaż część ich palić :P.

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne:/ Ja też raz zapomniałam hasła, ale odrazu była odpowiedź

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, mam nadzieję że macie racje

mmarzenak lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciągle -0.5 kg, ale to chyba dlatego że wymiotuje..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Dziwne:/ Ja też raz zapomniałam hasła, ale odrazu była odpowiedź
    :( to nie wiem czemu nie chca mi wyslać :( juz pisałam z innego emaila i dalej nic:(

Ollaala lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a ja nadal na tą tabelkę nie mogę wejść :(

A ja mam na wadze + 0,3 kg ;)

Helen lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja raczej będe miała cc, a cc robi sie 2 tygodnie przed przewidywanym terminem czyli koniec maja, ale zostaje tu na Czerwcowych mamusiach :)
    ja nie mogę się zdecydować póki co..jaka forma porodu, bo oba porody mają swoje minusy, po naturalnych szybciej się do siebie dochodzi, ale to co moze się dziać podczas porodu to nie moja bajka, naczytałam się o tym trochę, co się może dziać i chyba mi to nie pasuje, juz nie mówiąc o uszkodzeniach :/. Ale po cc też nie jest łatwo, cały brzuch rozcięty i ból, a dzieciaczkiem trzeba się zająć. Trudna decyzja, moze bliżej porodu się zdecyduję.

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie martw sie na zapas, u mnie tez jest hustawka. Do zeszlego tygodnia prawie nie mialam mdlosci, ok bylo mi nie dobrze, tyle. Od kilku dni byly bardzo mocne a dzisiaj mam spokoj. Wydaje mi sie ze to normalne. Ja mam ciagla ochote na owoce i smoothie, tego nie moge sobie odmowic. Wprowadzilam po prostu jedna przekaske owocowa. Moj organizm zawsze zbieraj sporo wody i waga mi skoczyla od razu jak tylko zaszlam w ciaze i widze ze to po raz kolejny woda. To samo mialam w poprzedniej ciazy, za raz po porodzie wrocilam do wagi idealnie sprzed porodu (niestety potem przytylam).

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu, ja rodziłam sn i teraz też mam zamiar, to jak się czułam po porodzie to po prostu coś cudownego :) Po samym porodzie i po przywitaniu synka zeskoczyłam z łóżka porodowego i położna się śmiała , że jakbym wcale nie rodziła :)
    No chyba, że będzie konieczność to cc ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ja nie mogę się zdecydować póki co..jaka forma porodu, bo oba porody mają swoje minusy, po naturalnych szybciej się do siebie dochodzi, ale to co moze się dziać podczas porodu to nie moja bajka, naczytałam się o tym trochę, co się może dziać i chyba mi to nie pasuje, juz nie mówiąc o uszkodzeniach :/. Ale po cc też nie jest łatwo, cały brzuch rozcięty i ból, a dzieciaczkiem trzeba się zająć. Trudna decyzja, moze bliżej porodu się zdecyduję.
    ja już jestem zdecydowana w rachubę wchodzi tylko cc..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okolo -2,5 kg tylko tego nie wiedzę. Jem normalnie, zero mdłości.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cc (nieplanowane), ale szybko przyszlam do siebie, bylam pierwsza na oddziale ktore wstala, poszla pod prysznic i chodzila. Nie moglam zniesc bezczynnosci. Teraz mam miec sn i mam nadzieje ze tym razem bedzie to sn od poczatku do konca i bezproblemow. Jak slysze ze niektore dziewczyny po 3 h porodu maja juz malenstwo w rekach to az zazdrosc bierze :D
    Co do cc, powiem szczerze ze jesli macie mozliwosc rodzic naturalnie wezcie to pod uwage, bo w Polsce nie mowia zbyt wiele o skutkach ubocznych cesarki, tutaj mowia sporo. A jest ich niemalo, niektore moga dokuczac do konca zycia (bol plecow, skrzywienie kregoslupa). Nie chce was straszyc ale jak poczytalam troche artykulow to moje zdanie co do cc sie zmienilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 12:21

DeLaCruz lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem ze są skutki uboczne, ale skrzywienie kręgosłupa wydaje mi sie zbyt naciągane. Bo jest to operacja otwarcia brzucha, więc ma się nijak do kręgosłupa...coś mi tu nie pasuje.
    CC to nie naturalny poród, więc pewnie jest dużo skutków ubocznych, własnie dlatego zanim podejmę świadomą decyzję to przeczytam wszystko na ten temat.

feegu6l.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ