X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore tylko kwas foliowy. Witaminy od 2 trymestru

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzis na obiadek robicie? Mnie naszla nagla ochota na placki ziemniaczane i wlasnie smażę:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Co dzis na obiadek robicie? Mnie naszla nagla ochota na placki ziemniaczane i wlasnie smażę:)
    mniam placki, zjadłabym:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś kotleciki z cieciorki pieczone, mam nadzieje, ze wyjdą jak te do falafel, do tego pewnie ryż, bo wczoraj były frytki, i surówka-chyba powtórzę z białej rzepy z rzodkiewką-bardzo smaczna polecam :)
    a placki to chodziły za mną 2tygodnie temu, ale się zajadałam :)
    Madzik, widzisz to wszystko dobrze się skończy, tylko musisz przeczekać ten trudny czas i na siebie uważać.
    Dzisiaj zrobiłam sobie poglądowe zdjecia brzuszka i ooo matko, hehe, ale ze mnie już grubas, taka foczka :P zaokrąglona, no ale powoli kończymy Itrymestr no i apetyt dopisuje :P. Ostatnio mam fazę na kanapki z serem bez laktozy, majonezem, ogorkiem, pomidorem, rzodkiewką i sałatą lodową na chlebku podpiekanym :) tylko ten majonez :/ no ale nie mogę się powstrzymać :P za to dziś gonię na ćwiczonka, trochę się poruszać i spalić ten majo ;)

Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ja dopiero się odzywam, bo cały dzień do tej pory przeleżałam / przespałam... Nie wiem czy to ta pogoda, czy ciąża ale jakoś ciężko mi ostatnio funkcjonować, najchętniej w domu bym siedziała leżąc w łóżku przed tv...

Madzik84 jej dobrze że jest wszystko ok z maleństwem ! Leż i odpoczywaj :*

Cod o różnicy wieku między dziećmi u nas będzie niemalże równo 2 lata, kilka dni różnicy ;)

Kamenkaa trzymam kciuki aby wszystko było ok - na pewno będzie !

Dais ja raczej wstaje pełna chęci powrotu do łóżka... Tak mi wygodnie i spać się chce ehh

Oleandra witaj :)

Madzik84, kamenkaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen widze, ze Ty tak na zdrowo dziś:) A ja dzis placki, wczoraj schabowe haha a potem waga pokazuje wiecej

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam problem z energia. Rano mysle ze zdzialam duzo ale szybko bateria mi siada. Wlasnue sie polozylam, korzystam z drzemki Hani.
    U nas na obiad dzis bigos i resztka kopytek:-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Kawokado uciekaj z tej uczelni odpoczywać, skoro masz polecenie aby leżeć, to co ty jeszcze tam robisz? lepiej chuchać na zimne...

Kirys a w składzie miałas wit.b6?
    moze sobie ją osobno suplementuj?
    poczekaj jeszcze z 2dni i zobacz, bo moze to przypadek akurat.

Z ust mi to wyjęłaś - Kawokado chcesz kopniaka od nas na orzeźwienie? ;-)

Tak, miałam w tych witaminach 2,2 mg witaminy B6 (157% dziennego zalecanego spożycia). Kupię jutro samą i spróbuję. A z mdłościami to mam je w kratkę, wczoraj np nie miałam prawie wogóle, ale z tego co tu czytam to normalne.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, no majo nie taki zdrowy :P
    a obiadek tak :) muszę odbić wczorajsze frytki, nie ma pobłażania sobie codziennie :P

feegu6l.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to czego się balam. Ciaza nie rozwija się. Jeszcze jade na bhcg zeby potwierdzic i do szpitala... Ale proszę nie smuccie sie i radujcie swoimi ciazami. Zycze wam zeby juz zadna nie zostala Aniolkowa mama :( samych nudow wam zycze

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna co ty mówisz ??? Jak się nie rozwija ? Serduszko bije ???

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Jest to czego się balam. Ciaza nie rozwija się. Jeszcze jade na bhcg zeby potwierdzic i do szpitala... Ale proszę nie smuccie sie i radujcie swoimi ciazami. Zycze wam zeby juz zadna nie zostala Aniolkowa mama :( samych nudow wam zycze
    To nie mozliwe, kochana bardzo ci wspolczuje! Trzymaj sie

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Bardzo Ci kochana współczuje! 3maj się!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredkaczarna licze ze to tylko blad lekarza i jak wrocisz to przywieziesz dobre wiesci.

U mnie dzis na obiad leczo, maz skusil mnie na cos slodkiego i skonczylo sie mdlosciami. Widac dzidzia nie lubi slodyczy.
    Ja tez mialam faze na majo i specialnie musialam kupic bo w domu nikt nie uzywa, zeby zrobic jajka z majonezem.
    Wrocilam do domu wczesniej, bo nie czulam sie na silach siedziec dluzej w pracy i w domu odkrylam skad te zmeczenie. Zlapalo mnie jakies chorobsko chyba bo mam goraczke.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    nie mogę w to uwierzyć!!!
    BARDZO MI PRZYKRO
    mam nadzieję, ze się pomylili!

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:

Jak to???!!! To niemożliwe:(:(:( Strasznie mi przykro. Mam nadzieję, ze to pomyłka

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna czekamy daj znać co i jak... Trzymaj się Kochana :*

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nie dzieje naprawdę... :( Kredkaczarna trzymaj się!

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam bhcg wieczorem wyniki. Ale nie wierzę ze będzie dobrze... Na tym etapie juz cos powinnam widziec usłyszeć serduszko... A tam? Czarna dziura... A okok krwiak swoja droga...

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka czarna a który masz dziś tydz?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ