X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jak Madzik84 mówisz na mdłości nie ma rady, ja zauważyłam że jak coś przekąszę to jest lepiej... na jakieś 2 h ;D
    dziś o dziwo obyło się bez porannych wymiotów było mi nie dobrze ale zapiłam przegotowanej gorącej wody i przeszło, teraz jest ok :D
    tak w kratkę:D

Madzik84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Milego dnia i powodzenia na wizytach ;)

Helen lubi tę wiadomość

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!! :) Ojj co prawda to prawda... ciężko nadążyć na tym naszym forum, ale pocieszające jest to, że jest nas tyle <3 Ja miałam wczoraj od rana bardzo kiepski dzień, co wstałam to zawroty głowy, zero apetytu co w zasadzie nowością nie było, ale przeleżałam cały dzień... Dziś już jest lepiej, w zasadzie to nie mogę marudzić tylko trzeba iść do pracy... zazdroszczę wszystkim, które są już na L4. Ja narazie jeszcze się muszę przemęczyć, na chwilę obecną jestem na umowę zlecenie i czekam aż mi dadzą obiecaną umowę o pracę. Nie mam co narzekać na warunki pracy, dlatego sobie chodzę. Praca w budżetówce w dziale administracji, tragedii nie ma. Chociaż jak są mdłości drażni wszystko, same wiecie. Miłego dzionka dziewczyny!!! Jak tak sobie myślę, że te nasze fasoleczki z dnia na dzień rosną to aż serce się raduje!!! :)

madziak2202 lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Hej. Milego dnia i powodzenia na wizytach ;)
    Hej miłego dnia Kourtnej :)

Nelus piękne drzewko :)

Kourtney, Ollaala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Hej miłego dnia Kourtnej :)

Nelus piękne drzewko :)
    Kamenka a ty jak sie czujesz?

kamenkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Hej Dziewczyny!!! :) Ojj co prawda to prawda... ciężko nadążyć na tym naszym forum, ale pocieszające jest to, że jest nas tyle <3 Ja miałam wczoraj od rana bardzo kiepski dzień, co wstałam to zawroty głowy, zero apetytu co w zasadzie nowością nie było, ale przeleżałam cały dzień... Dziś już jest lepiej, w zasadzie to nie mogę marudzić tylko trzeba iść do pracy... zazdroszczę wszystkim, które są już na L4. Ja narazie jeszcze się muszę przemęczyć, na chwilę obecną jestem na umowę zlecenie i czekam aż mi dadzą obiecaną umowę o pracę. Nie mam co narzekać na warunki pracy, dlatego sobie chodzę. Praca w budżetówce w dziale administracji, tragedii nie ma. Chociaż jak są mdłości drażni wszystko, same wiecie. Miłego dzionka dziewczyny!!! Jak tak sobie myślę, że te nasze fasoleczki z dnia na dzień rosną to aż serce się raduje!!! :)
    To dobrze ze juz lepuej.u mnie tez. I chyba jak sie poprawi to pojde do pracy po prenatalnych. Narazie mam l4 do 17.11.

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim <3
    Powodzenia na wizytach :-*

madziak2202, MerlinMo lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kamenka a ty jak sie czujesz?
    Okropnie ;-(
    Strach stres i płacz.....
    Boje sie jutra okropnie .....ah:(

Ollaala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Okropnie ;-(
    Na pewno bedzie piekne <3 .
    A masz jakies objawy czy dolegliwosci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto dzisiaj wizytuje?;)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Na pewno bedzie piekne <3 .
    A masz jakies objawy czy dolegliwosci?

Ogolnie nie mam.
    Ale bolą mnie strasznie piersi .
    A innych objawów brak ...i to mnie martwi..

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa jak bola piersi to dobrze. Nic sie nie stresuj, jutro zobaczysz piekne serduszko

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Kamenkaa jak bola piersi to dobrze. Nic sie nie stresuj, jutro zobaczysz piekne serduszko

MAm taka nadzieje wizyta dopiero po 19 ale myśle ze jakos wytrzymam to co sie dzis ze mna dzieje to tragedia ... coż nie będe Was zamartwiać tym ... Ostatnio był pęcherzyk wiec musi byc <3

trzymajcie sie zdrowo !!!

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa, będzie dobrze, musi być, był pęcherzyk, będzie i <3 Zajmij ręce czymkolwiek do wizyty, żebyś jak najmniej myślała. Trzymam kciuki!

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co wszystko było cacy, a ja już po awaryjnym usg po krwotoku znienacka :/ Mam krwiaka, to jakaś plaga...

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wizytujacych. Kamenka nie martw sie wszystko bedzie dobrze, zobaczysz slicznego bobaska jutro z serduszkiem.
    Madzik84 odpoczywaj, powinien sie niebawem wchlonac.

Madzik84, kamenkaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Okropnie ;-(

Kamenka zobaczysz bedzie dobrze. Jutro bedziesz płakać ale z radosci Kochana:):*

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Dopiero co wszystko było cacy, a ja już po awaryjnym usg po krwotoku znienacka :/ Mam krwiaka, to jakaś plaga...
    O jejku. Ale z dzidzia wszystko dobrze?

Madzik84 lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Wam dziewczyny oby tak tez było

Pozdrawiam Milutko milego dnia!

Madzik84, Magda34, Ollaala lubią tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Miłego dnia:-)

Kamenkaa oderwij się od tych negatywnych myśli, zrób coś co lubisz, stres nie sprzyja maleństwu pomyśl o Nim.

Madzik84 odpoczywaj teraz dużo, a na pewno wszystko się unormuje.

Kourtney super że lepiej się już czujesz. Ja do pracy raczej nie będę chciała wracać, nawet jak będę się dobrze czuła. W domu mam luz psychiczny, a to jest dla mnie teraz najważniejsze. I tak jestem umówiona z szefową, że w razie potrzeby im pomogę, więc nie zostawiam ich na lodzie.

Powiedzcie mi, czy to możliwe, że po odstawieniu witamin prenatalnych pojawiają się mdłości? Była tu mowa, że na mdłości polecana jest witamina B6. Brałam witaminy jeszcze przez zajściem w ciążę, ale na ostatniej wizycie lekarz powiedział, żeby brać tylko kwas foliowy, a witaminy od II trymestru, bo to są związki chemiczne, ważniejsze jest dobre odżywianie, teraz dziecko się kształtuje, a dopiero jak będzie rosło, to będzie potrzebowało witamin i kwasów. Przestałam więc brać te witaminy i po dwóch dniach pojawiły się mdłości. Czy to tylko zbieg okoliczności, czy może to mieć jakiś związek?

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ