Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Tzn mnie duzo mniej bola niz tydzien temu np... i i tak sie sa Juz tak napiete jak z 2 tygosnie temu... i nie wiem czy sie No pokoic czy nie... bo na jedno tamta ciaze stracilam i wlasnie w ten straszny dzien przestaly mnie bolec piersi...
Patutka, wiem że to bardzo trudne, ale staraj się nie analizować objawów ciąży pod kątem potencjalnego ryzyka, niepotrzebnie się wkręcasz i denerwujesz. Kolejne ciąże u tej samej kobitki mogą różnie przebiegać, tak było u mnie i wielu innych mam z forum.
A jeśli miałoby Cię to uspokoić, to umów się wcześniej na wizytę do gina.[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Witam się z mojego ranka. Dzisiaj lobuziara zaczęła dzień o 6.30, na szczescie dała się przekupić bajkami i takim sposobem mamusia odpoczela w łóżku do 8 hihi
Ja mam aparat nikon d3200 i jest super, nie mam zastrzeżeń.
Co do pokoiku to moja córeczka ma urządzony w kolorach szary z ostrym rozem plus drzewko na ścianie z łóżeczkiem. Jak ktoś będzie potrzebował pomysłu to mogę wkleic foto.
Co do bliźniaków to myślę że jeśli parka to zrobię im pokój szaro żółty albo pomaranczowy a jak chłopcy to szaro turkusowy. Dla dziewczynek może znowu w różu hmm zobaczymy -
Ja mam Canon 50d ale jestem miłośniczką fotografii wiec nie przeszkadza mi noszenie kilku obiektywów, mam plecak od tego. Jeśli nie zależy Ci na noszeniu ciężarów polecam jakąś hybrydę. My wynajmujemy mieszkanie wiec nie możemy malować ścian, pokój jest biały a meble różnego koloru, wiec myślę ze będzie pasowało dla drugiego dziecka niezależnie od płci. Gorzej z ubraniami bo są typowo pod chłopca.
-
Annielove pielny ten pokoik! Ja chyba bede przemalowywac nasz bo mamy żółty z kanapka zielono-pomaranczowa. Niestety meble dostalismy, niby porzadne ale mi nie pasuja i tak sie mecze oto. Ale szarosci by pasowaly nam26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
nick nieaktualnykredkaczarna wrote:Annielove pielny ten pokoik! Ja chyba bede przemalowywac nasz bo mamy żółty z kanapka zielono-pomaranczowa. Niestety meble dostalismy, niby porzadne ale mi nie pasuja i tak sie mecze oto. Ale szarosci by pasowaly nam
Ja mam wszędzie białe meble, kuchnia, łazienka, salon, sypialnia, pokój małej i niestety taka ich wada że muszę codziennie ze ścierką łazić a to zajmuje mi że tak powiem pół dnia ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:28
-
Witajcie dziewczyny! Nie było mnie kilka dni na forum i dziś dobre kilka godzin zajęło mi nadrobienie zaległości. A działo się sporo... Wiem, że temat uważacie za zamknięty, ale przy tej okazji chciałam się Wam zwierzyć, jak to jest u mnie.
Otóż postanowiłam unikać negatywnych emocji oczywiście dla dobra Maleństwa i szczerze Wam powiem - nie czytam nawet postów Aniołkowych Mam - z całym szacunkiem dla nich. Sama jestem po stracie, więc co nieco rozumiem, ale teraz po prostu nie czas dla mnie na tego typu emocje i już. Forum traktuję jako kopalnię wiedzy, miejsce wymiany doświadczeń i wygadania się kiedy trzeba.
A u mnie 7 tydzień rozpoczął się mdłościami. Już zamówiłam sobie opaskę sea band, o której dowiedziałam się dzięki WamMam nadzieję, że dotrze wkrótce i da mi ulgę. Bo jak do tej pory mogłam jeść wszystko na co miałam ochotę, tak teraz na mało co mam ochotę. Nawet do picia się zmuszam. A zapachy mnie drażnią niesamowicie. Ale i tak uwielbiam ten stan
Kawokado, Paula222 lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dorjana wrote:O rany.... Sorki wczoraj mnie nie było i szczerze od kilku dni nie zaglądałam
Strasznie mi przykro że takie tragedię przytrafiły się dziewczynom...
Nie chciałam nikogo urazic zdjęciem swojego kropka....
... Sorki....
Mam owsika jednego w domku i za chiny nie daje rady was tu nadrobić
Bardzo mi przykro.... Nawet nie wiem co powiedzieć...
(już zabieram kropka do siebie)
Dorjana dawaj swojego kropusia spowrotem, bo nie zdążyłam go zobaczyć! W końcu to jest forum ciążowe.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Hej dziewczyny! Serdecznie Wam wszystkim gratuluje!
Mi udało się zajsc w ciążę po ok. 2 latach starań (PCO) I obecnie jestem W 10 TYGODNIU i 2 dniu ciąży
Dziewczyny czy któraś z Was miała wstręt do jedzenia bo w zasadzie kazdy posiłek to dla mnie dramatschudlam już 8 kg i nie wiem co robić. Może macie na to jakieś sposoby?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:26
Kourtney, Helenucha Klucha, Madzik84, madziak2202 lubią tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Misia15 wrote:Hej dziewczyny! Serdecznie Wam wszystkim gratuluje!
Mi udało się zajsc w ciążę po ok. 2 latach starań (PCO) I obecnie jestem W 10 TYGODNIU i 2 dniu ciąży
Dziewczyny czy któraś z Was miała wstręt do jedzenia bo w zasadzie kazdy posiłek to dla mnie dramatschudlam już 8 kg i nie wiem co robić. Może macie na to jakieś sposoby?
Ja niestety nie znam sposobu, bo apetyt mi dopisuje aż za bardzoJestem juz 2 kg na plusie
Misia15, Pati_89 lubią tę wiadomość
Magda34
-
Magda34 wrote:Misia15 -termin tez mam na 8 czerwca
Magda34 zazdroszcze że masz apetyt bo ją płacze przy jedzeniu..Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka