X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:33

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Tzn mnie duzo mniej bola niz tydzien temu np... i i tak sie sa Juz tak napiete jak z 2 tygosnie temu... i nie wiem czy sie No pokoic czy nie... bo na jedno tamta ciaze stracilam i wlasnie w ten straszny dzien przestaly mnie bolec piersi...

Patutka, wiem że to bardzo trudne, ale staraj się nie analizować objawów ciąży pod kątem potencjalnego ryzyka, niepotrzebnie się wkręcasz i denerwujesz. Kolejne ciąże u tej samej kobitki mogą różnie przebiegać, tak było u mnie i wielu innych mam z forum.
    A jeśli miałoby Cię to uspokoić, to umów się wcześniej na wizytę do gina.

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z mojego ranka. Dzisiaj lobuziara zaczęła dzień o 6.30, na szczescie dała się przekupić bajkami i takim sposobem mamusia odpoczela w łóżku do 8 hihi
    Ja mam aparat nikon d3200 i jest super, nie mam zastrzeżeń.
    Co do pokoiku to moja córeczka ma urządzony w kolorach szary z ostrym rozem plus drzewko na ścianie z łóżeczkiem. Jak ktoś będzie potrzebował pomysłu to mogę wkleic foto.
    Co do bliźniaków to myślę że jeśli parka to zrobię im pokój szaro żółty albo pomaranczowy a jak chłopcy to szaro turkusowy. Dla dziewczynek może znowu w różu hmm zobaczymy

201703012752.png
  • olekfasolek Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł Kangurzyce;)
    Wy też tak macie, e jednego dnia jesteście płaskie jak przed ciążą, innego zaokrąglone???

Helen lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Canon 50d ale jestem miłośniczką fotografii wiec nie przeszkadza mi noszenie kilku obiektywów, mam plecak od tego. Jeśli nie zależy Ci na noszeniu ciężarów polecam jakąś hybrydę. My wynajmujemy mieszkanie wiec nie możemy malować ścian, pokój jest biały a meble różnego koloru, wiec myślę ze będzie pasowało dla drugiego dziecka niezależnie od płci. Gorzej z ubraniami bo są typowo pod chłopca.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov przepiękny pokój, po prostu idealny!

AnnieLov lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove pielny ten pokoik! Ja chyba bede przemalowywac nasz bo mamy żółty z kanapka zielono-pomaranczowa. Niestety meble dostalismy, niby porzadne ale mi nie pasuja i tak sie mecze oto. Ale szarosci by pasowaly nam :)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielov przepiękny pokój, niczym z katalogu. Masz super zmysł ;)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Annielove pielny ten pokoik! Ja chyba bede przemalowywac nasz bo mamy żółty z kanapka zielono-pomaranczowa. Niestety meble dostalismy, niby porzadne ale mi nie pasuja i tak sie mecze oto. Ale szarosci by pasowaly nam :)

Ja mam wszędzie białe meble, kuchnia, łazienka, salon, sypialnia, pokój małej i niestety taka ich wada że muszę codziennie ze ścierką łazić a to zajmuje mi że tak powiem pół dnia ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:28

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov pokój sliczny :)
    Minus białych mebli to ten widoczny kurz. Ale sa tego warte ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w pokojach ciemne meble i kurz tez bardzo widać, niestety. Za to cały salon jest biało szary, kurzy nie widać ale wszędzie odcisniete livkowe lapki. mamy spory metraż i nie daje rady codziennie tego wycierać

201703012752.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Nie było mnie kilka dni na forum i dziś dobre kilka godzin zajęło mi nadrobienie zaległości. A działo się sporo... Wiem, że temat uważacie za zamknięty, ale przy tej okazji chciałam się Wam zwierzyć, jak to jest u mnie.
    Otóż postanowiłam unikać negatywnych emocji oczywiście dla dobra Maleństwa i szczerze Wam powiem - nie czytam nawet postów Aniołkowych Mam - z całym szacunkiem dla nich. Sama jestem po stracie, więc co nieco rozumiem, ale teraz po prostu nie czas dla mnie na tego typu emocje i już. Forum traktuję jako kopalnię wiedzy, miejsce wymiany doświadczeń i wygadania się kiedy trzeba.

A u mnie 7 tydzień rozpoczął się mdłościami. Już zamówiłam sobie opaskę sea band, o której dowiedziałam się dzięki Wam :-) Mam nadzieję, że dotrze wkrótce i da mi ulgę. Bo jak do tej pory mogłam jeść wszystko na co miałam ochotę, tak teraz na mało co mam ochotę. Nawet do picia się zmuszam. A zapachy mnie drażnią niesamowicie. Ale i tak uwielbiam ten stan <3

Kawokado, Paula222 lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLove piękny pokój. Kolorystyka nowoczesna i bardzo uniwersalna, taka unisex.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    O rany.... Sorki wczoraj mnie nie było i szczerze od kilku dni nie zaglądałam :-(
    Strasznie mi przykro że takie tragedię przytrafiły się dziewczynom...
    Nie chciałam nikogo urazic zdjęciem swojego kropka....
    ... Sorki....
    Mam owsika jednego w domku i za chiny nie daje rady was tu nadrobić :-/

Bardzo mi przykro.... Nawet nie wiem co powiedzieć...

(już zabieram kropka do siebie)

Dorjana dawaj swojego kropusia spowrotem, bo nie zdążyłam go zobaczyć! W końcu to jest forum ciążowe.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLove masz świetny gust :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Serdecznie Wam wszystkim gratuluje!
    Mi udało się zajsc w ciążę po ok. 2 latach starań (PCO) I obecnie jestem W 10 TYGODNIU i 2 dniu ciąży :-)

Dziewczyny czy któraś z Was miała wstręt do jedzenia bo w zasadzie kazdy posiłek to dla mnie dramat :-( schudlam już 8 kg i nie wiem co robić. Może macie na to jakieś sposoby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:26

Kourtney, Helenucha Klucha, Madzik84, madziak2202 lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam o Najważniejszym termin wg USG wychodzi na 8 czerwca :-)

Helen, Helenucha Klucha, Madzik84 lubią tę wiadomość

Misia15
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Hej dziewczyny! Serdecznie Wam wszystkim gratuluje!
    Mi udało się zajsc w ciążę po ok. 2 latach starań (PCO) I obecnie jestem W 10 TYGODNIU i 2 dniu ciąży :-)

Dziewczyny czy któraś z Was miała wstręt do jedzenia bo w zasadzie kazdy posiłek to dla mnie dramat :-( schudlam już 8 kg i nie wiem co robić. Może macie na to jakieś sposoby?

Ja niestety nie znam sposobu, bo apetyt mi dopisuje aż za bardzo :/ Jestem juz 2 kg na plusie :/

Misia15, Pati_89 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 -termin tez mam na 8 czerwca :)

Misia15 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Misia15 -termin tez mam na 8 czerwca :)
    Super czerwcowe dzieciaczki będą super!!! My 17 mamy USG więc zobaczymy czy termin się nie zmieni :-)

Magda34 zazdroszcze że masz apetyt bo ją płacze przy jedzeniu..

Misia15
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ