X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a który to tydzien? bo jak była ciąża, to przecież nie mogła zniknąć...

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie, ciaza nie mogla zniknąć. Moze ten krwiak cos zasłania. Moze idz do innego gin?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredkaczarna jak byłam w ciąży z synkiem , to poszłam do gina ten stwierdził , że nic nie ma - tzn było puste w środku jajo( ja zapłakana, załamana) , poszłam na wieczór do innego prywatnie a tam niespodzianka nie dość że zarodek to i serduszko biło ! Musi być ok ! O patrzę , że byłam wtedy w prawie skończonym 7 tyg...

Trzymam kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:37

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna Trzymaj sie!!!
    Tak jak dziewczyny pisza ciaza nie moze sama zniknac.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 tez myslałam o plackach smaku mi narobiłaś.......

Kredkaczarna no co Ty kochana musi byc dobrze tak jak dziewczyny Ci piszą idz do innego Gin ! Trzymam za Ciebie kciuki !

Paula222 no oby tak tez jutro było że zobacze upragnione <3 serduszko
    bo ostatnio tez ciąża mi sie nie rozwijała i stwierdzili obumarła boje sie tego teraz przeraziłam się jeszcze bardziej jak sie naczytam to siadło wszystko mi na psyche i nie daje rady .
    Ale musi byc dobrze dziewczynki Musi!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:53

Kamila ;), Magda34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, zgadzam sie z dziewczynami, ciaza była a teraz dziura? Niemożliwe!! Zreszta wszystkie wiemy jakie w ostatnim czasie historie na wątku były. Będzie dobrze. Trzymam kciuki za betę a potem leć do innego lekarza. Nie poddamy sie tak szybko!

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po krotkiej przerwie. Od piatku jestem w koncu w domu. Krwiak troche sie zmniejszyl ale ciagle musze lezec. 19tego ide na kontrol do mojej gin.w czwartek jeszcze w szpitalu mialam usg powtorne Malenstwo nasze mialo 5 mm.

Zaczynam sie okropnie czuc, piersi coraz bardziej bola i od paru dni mam mdlosci, nie poranne a calodzienne :/

dzis moj Pierworodny o 01:35 skonczyl 3 latka. A ja juz 3 lata jestem Mama <3

Musze ponadrabiac watek bo jestem mega do tylu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:13

Paula222, kamenkaa, Madzik84, Kawokado, ansad lubią tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Misia15 witamy ;) widzialas juz serduszko? Skad jestes?
    Tak serduszko widziałam już w 6tygodniu i 2 dniu czyli na pierwszym USG które miałam robione :-) potem miałam USG w 7+4 i serduszko biło jak oszalale:-) coś cudownego :-) ja jestem z Warszawy :-)

Madzik84 lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Jest to czego się balam. Ciaza nie rozwija się. Jeszcze jade na bhcg zeby potwierdzic i do szpitala... Ale proszę nie smuccie sie i radujcie swoimi ciazami. Zycze wam zeby juz zadna nie zostala Aniolkowa mama :( samych nudow wam zycze
    Może miał kiepski sprzęt. Oby jedna beta wyszła wysoka i okaże się że to tylko błąd lekarza. Trzymam mocno kciuki i modlę się za Was :-*

Paula222 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Witam i gratuluję!
    Co do wstrętu do jedzenia, to też tak mam, chętnie poznam jakiś sposób na to, bo nie mam. Chyba że będę jadła zupę na śniadanie, obiad i kolację bo jedynie zupy mi smakują :-P

Ją jedynie moge bez wiekszego wysilku jeść mandarynki i wiem że to moja fanaberia ciazowa bo wcześniej nie przepadała za mandarynki a teraz to trzese się na ich widok :-)

Misia15
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Ja narazie jeszcze się muszę przemęczyć, na chwilę obecną jestem na umowę zlecenie i czekam aż mi dadzą obiecaną umowę o pracę. Nie mam co narzekać na warunki pracy, dlatego sobie chodzę. Praca w budżetówce w dziale administracji, tragedii nie ma. Chociaż jak są mdłości drażni wszystko, same wiecie. Miłego dzionka dziewczyny!!! Jak tak sobie myślę, że te nasze fasoleczki z dnia na dzień rosną to aż serce się raduje!!! :)

Ją też pracuje w budżetowce dlatego mogłam sobie pozwolić na zwolnienie praktycznie od początku ciąży ale było to też spowodowane bardzo złym samopoczucie i niestety mdłości i wymioty kilka razy dziennie...

Misia15
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Witam sie po krotkiej przerwie. Od piatku jestem w koncu w domu. Krwiak troche sie zmniejszyl ale ciagle musze lezec. 19tego ide na kontrol do mojej gin.w czwartek jeszcze w szpitalu mialam usg powtorne Malenstwo nasze mialo 5 mm.

Zaczynam sie okropnie czuc, piersi coraz bardziej bola i od paru dni mam mdlosci, nie poranne a calodzienne :/

dzis moj Pierworodny o 01:35 skonczyl 3 latka. A ja juz 3 lata jestem Mama <3

Musze ponadrabiac watek bo jestem mega do tylu..

Madzialena :) jak Fajnie ze juz jestes z nami myślałam o Tobie ostatnio jak tam sie to potoczylo ciesze sie ze u Ciebie ogolnie wszystko ok :) pozdrawiam

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A kto dzisiaj wizytuje?;)

Jestem już po wizycie. Dziecię ma już prawie 4,5 cm i pięknie machało rączkami. Serduszko bije miarowo 176 uderzeń na minutę :) Kolejne badanie za 2 tygodnie (badanie przezierności karkowej).

Pati_89, kamenkaa, kirys, Kamila ;), Madzik84, MerlinMo, Helenucha Klucha, eidth, Paula222, Kawa z mlekiem, dais, Misia15, jakka, Kawokado, Nelus, myszaaa, DeLaCruz, Kourtney, ansad lubią tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny,

Kredkaczarna niesamowicie mi przykro, ale mimo wszystko z całej siły trzymam kciuki aby okazało się to pomyłką... Musi być dobrze...!

Przyjemnego wieczoru dla Wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:35

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Jestem już po wizycie. Dziecię ma już prawie 4,5 cm i pięknie machało rączkami. Serduszko bije miarowo 176 uderzeń na minutę :) Kolejne badanie za 2 tygodnie (badanie przezierności karkowej).

To już kawał dzieciątka :) super!

kamenkaa lubi tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na poprzednim usg nie widziałam zarodka :( tylko pęcherzyk. Ufam mojemu lekarzowi to wspaniały człowiek. Czekam na wyniki mają być wieczorem a dalej nie ma.

MerlinMo lubi tę wiadomość

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze, że strasznie stresowałam się przed tą wizytą i nie ukrywam, że było to spowodowane smutnymi wiadomościami z piątku ;( Ja sama 2 razy przechodziłam stratę w 6 tyg. i jedyne co mogę poradzić dziewczynom, to żeby nie traciły nadziei! Dla każdej z nas w końcu zaświeci słońce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:45

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Dziewczyny ja na poprzednim usg nie widziałam zarodka :( tylko pęcherzyk. Ufam mojemu lekarzowi to wspaniały człowiek. Czekam na wyniki mają być wieczorem a dalej nie ma.
    My też czekamy z nadzieją :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna o której mniej więcej wyniki ?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Przyznam szczerze, że strasznie stresowałam się przed tą wizytą i nie ukrywam, że było to spowodowane smutnymi wiadomościami z piątku ;( Ja sama 2 razy przechodziłam stratę w 6 tyg. i jedyne co mogę poradzić dziewczynom, to żeby nie traciły nadziei! Dla każdej z nas w końcu zaświeci słońce!

Gratuluje !!!!
    Ja jutro wizytuje i wiem co przechodzilas przed wizyta bo mam to samo :(
    a po tym co czytam tutaj to sie dołuje bardziej :(

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ