X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Morwa,Wiaterek,Abra,krysiak,lisa i inne dziewczyny ktore sie dawno nie odzywaly? Jak sie czujecie? Macie juz wizyty ustalone na prenatalne?

Kochana - Wiaterek wczoraj poroniła :( . Bardzo niespodziewanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:53

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie każde usg jest prenatalne :) widzę, ze tak potocznie nazywacie usg z badaniem przeziernosci karkowej :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    O nieee. Jak to? :( skad o tym wiesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie duzo tragedii ostatnio . tyle aniolkow :/

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Strasznie duzo tragedii ostatnio . tyle aniolkow :/

Bo ona jest na wrześniówkach . Tam pisała...pozatym w sumie poszła na badanie do lekarza i tam na usg okazalo sie ze dziecko nie żyje :( przykre :(

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja nie wytrzymalam zadzowniłam do mojego lkearza co mnie niepokoi no i mi wyjaśnił ze te 72/7 to opis tygodnia ktory jest prawidlowy do wymiarów mojego dziecka 11mm. a pytalam o serducho to powiedział ze to zbada w 10tyg ponieważ teraz nie jest wskazane bo moze a nie musi zaszkodzić no każdy lekarz jest inny..
    Ale ciesze sie kochane ze to tydzien;)

dais, Madzik84, krysiak lubią tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz kamenkaa, nie bylo sensu sie martwic.
    Biedna wiaterek, przeciez ona byla juz chyba w 12 tygodniu? A mi sie wydawalo ze jak przejde te najgorsze 10 tygodni to moge byc spokojniejsza.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Widzisz kamenkaa, nie bylo sensu sie martwic.
    Biedna wiaterek, przeciez ona byla juz chyba w 12 tygodniu? A mi sie wydawalo ze jak przejde te najgorsze 10 tygodni to moge byc spokojniejsza.

A no juz 12była tez myslalam ze byle do 10t ale wiesz ona moze juz miała ciąze obumarła długo sobie a nie wiedziała nie wiem kiedy tam miala ostatnią wizyte .Najgorsze jest to ze kazali jej tydzien czekac az bedzie sama krwawic i jej usuną to troche chore ;/ tydzien z tym i z ta świadomością ze dzieciątko nie żyje;(

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    jak to? a co się stało u Wiaterka?przeciez wszystko było ok ...

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chore i to bardzo. Kolezanka w 12 tyg zaczęła krwawic, pojechala do gin, ten jej dal skierowanie do szpitala, bo stwierdził, ze ciąża obumarła. Tam 3 razy dostala jakies tabletki na ...wywolanie porodu i kazali jej rodzić martwy płód. Straszne :(

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie to przykre i ci lekarze, głową w mur...
    Magda ona musiała dostać tabletki na poronienie, aby zaczęła się złuszczać, a nie na poród, i samooczyszczenie jest lepsze dla kobiety niż łyżeczkowanie, mogła o nie poprosić, widać wybrała taką drogę, chyba ze na idiotów trafiła.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie te tabletki byly pewnie na poronienie. Właśnie ona myslala, ze bedzie uspana. Nikt jej o nic nie pytał. Strasznie to przezyla- co jest oczywiste...

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz to zależy od charakteru, bo ja zawsze mam sto pytań, szkoda ze ich nie pomęczyła, bo może wtedy by wybrała dla siebie najbardziej odpowiednie wyjście.

Własnie mysle o usg z przeziernością karkową, czy jakość usg ma wpływ na pomiary, mam wizyte na NFZ ale sie zastanawiam, czy nie umówić na lepszym sprzęcie prywatnie, bo 3d to robi się połówkowe, bo tu i tak za dużo się nie oceni, dobrze myślę?

feegu6l.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane lekarz kazał mi kupic witaminy zakupiłam

http://www.zdro-vita.pl/9234,solgar-witaminy-i-mineraly-prenatalne-60-kapsulek.html?gclid=CO-56YjkiMkCFSHbcgodnWsC4w

myslicie ze sa ok?

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na tel wiec link się nie wczytuję. Ale widze Solgar, brałam z tego cos na bóle głowy i pamiętam, ze droga ta firma ale fajne ma produkty. Ile płaciłas?
    Przy pierwszej ciazy bralam Prenatal, na kazdy trymestr inne byly. Ciekawe czy gin sam cos zaleci czy bede musiala sama wybrać

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam femibion i tez lekarz mi przepisal wtedy (4 lata temu) jako wg niego najlepsze. Tez byly rozne na rozne trymestry. Teraz biore po prostu witaminy dla ciezarnych, ale mi polozna mowila, ze najwazniejsza jest dieta i witamin nie musze, ale wie ze duzo dziewczyn bierze. Dodatkowo biore omega z dha.
    Kamenkaa wydaja mi sie okay :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    widzisz to zależy od charakteru, bo ja zawsze mam sto pytań, szkoda ze ich nie pomęczyła, bo może wtedy by wybrała dla siebie najbardziej odpowiednie wyjście.

Własnie mysle o usg z przeziernością karkową, czy jakość usg ma wpływ na pomiary, mam wizyte na NFZ ale sie zastanawiam, czy nie umówić na lepszym sprzęcie prywatnie, bo 3d to robi się połówkowe, bo tu i tak za dużo się nie oceni, dobrze myślę?

Helen, czytałam, że jakość USG przy badaniu przezierności karkowej ma znaczenie.

zi13ikgnbtapo19b.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Na NFZ też muszą mieć taką jakość usg która można wszystko ocenić. Najważniejszą kwestia jest doświadczenie osoby robiacej i tu nie ma znaczenia czy NFZ czy prywatnie. Musi być opatrzona w oglądaniu. W tym badaniu już dość dużo można ocenić poza podstawowymi parametrami.

Helen, DeLaCruz lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam umówioną wizytę na badanie przezierności na 23 listopada, choć już w poniedziałek lekarz mógł je wstępnie wykonać, bo dzieciątko ma już 4,4 cm. Ocenił też kość nosową oraz czynność serca w tym przepływ krwi.

zi13ikgnbtapo19b.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ