Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kourtney wrote:Morwa,Wiaterek,Abra,krysiak,lisa i inne dziewczyny ktore sie dawno nie odzywaly? Jak sie czujecie? Macie juz wizyty ustalone na prenatalne?
Kochana - Wiaterek wczoraj poroniła. Bardzo niespodziewanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny a ja nie wytrzymalam zadzowniłam do mojego lkearza co mnie niepokoi no i mi wyjaśnił ze te 72/7 to opis tygodnia ktory jest prawidlowy do wymiarów mojego dziecka 11mm. a pytalam o serducho to powiedział ze to zbada w 10tyg ponieważ teraz nie jest wskazane bo moze a nie musi zaszkodzić no każdy lekarz jest inny..
Ale ciesze sie kochane ze to tydzien;)dais, Madzik84, krysiak lubią tę wiadomość
-
dais wrote:Widzisz kamenkaa, nie bylo sensu sie martwic.
Biedna wiaterek, przeciez ona byla juz chyba w 12 tygodniu? A mi sie wydawalo ze jak przejde te najgorsze 10 tygodni to moge byc spokojniejsza.
A no juz 12była tez myslalam ze byle do 10t ale wiesz ona moze juz miała ciąze obumarła długo sobie a nie wiedziała nie wiem kiedy tam miala ostatnią wizyte .Najgorsze jest to ze kazali jej tydzien czekac az bedzie sama krwawic i jej usuną to troche chore ;/ tydzien z tym i z ta świadomością ze dzieciątko nie żyje;( -
Chore i to bardzo. Kolezanka w 12 tyg zaczęła krwawic, pojechala do gin, ten jej dal skierowanie do szpitala, bo stwierdził, ze ciąża obumarła. Tam 3 razy dostala jakies tabletki na ...wywolanie porodu i kazali jej rodzić martwy płód. StraszneMagda34
-
strasznie to przykre i ci lekarze, głową w mur...
Magda ona musiała dostać tabletki na poronienie, aby zaczęła się złuszczać, a nie na poród, i samooczyszczenie jest lepsze dla kobiety niż łyżeczkowanie, mogła o nie poprosić, widać wybrała taką drogę, chyba ze na idiotów trafiła.DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
widzisz to zależy od charakteru, bo ja zawsze mam sto pytań, szkoda ze ich nie pomęczyła, bo może wtedy by wybrała dla siebie najbardziej odpowiednie wyjście.
Własnie mysle o usg z przeziernością karkową, czy jakość usg ma wpływ na pomiary, mam wizyte na NFZ ale sie zastanawiam, czy nie umówić na lepszym sprzęcie prywatnie, bo 3d to robi się połówkowe, bo tu i tak za dużo się nie oceni, dobrze myślę?
-
Siedzę na tel wiec link się nie wczytuję. Ale widze Solgar, brałam z tego cos na bóle głowy i pamiętam, ze droga ta firma ale fajne ma produkty. Ile płaciłas?
Przy pierwszej ciazy bralam Prenatal, na kazdy trymestr inne byly. Ciekawe czy gin sam cos zaleci czy bede musiala sama wybraćMagda34
-
Ja bralam femibion i tez lekarz mi przepisal wtedy (4 lata temu) jako wg niego najlepsze. Tez byly rozne na rozne trymestry. Teraz biore po prostu witaminy dla ciezarnych, ale mi polozna mowila, ze najwazniejsza jest dieta i witamin nie musze, ale wie ze duzo dziewczyn bierze. Dodatkowo biore omega z dha.
Kamenkaa wydaja mi sie okaykamenkaa lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:widzisz to zależy od charakteru, bo ja zawsze mam sto pytań, szkoda ze ich nie pomęczyła, bo może wtedy by wybrała dla siebie najbardziej odpowiednie wyjście.
Własnie mysle o usg z przeziernością karkową, czy jakość usg ma wpływ na pomiary, mam wizyte na NFZ ale sie zastanawiam, czy nie umówić na lepszym sprzęcie prywatnie, bo 3d to robi się połówkowe, bo tu i tak za dużo się nie oceni, dobrze myślę?
Helen, czytałam, że jakość USG przy badaniu przezierności karkowej ma znaczenie.
-
Helen wrote:Własnie mysle o usg z przeziernością karkową, czy jakość usg ma wpływ na pomiary, mam wizyte na NFZ ale sie zastanawiam, czy nie umówić na lepszym sprzęcie prywatnie, bo 3d to robi się połówkowe, bo tu i tak za dużo się nie oceni, dobrze myślę?
Helen, DeLaCruz lubią tę wiadomość