X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka gratulacje :)))

kamenkaa lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja sie witam w 10 tygodniu (skonczone 9 i 1 dzien). Prenatalne mam 7 grudnia i zapisalam sie na USG 3D/4D na 18 grudnia. Wiem, ze wczesnie wolalabym isc ok 20 tygodnia, ale jestem w Polsce na swieta wiec uznalismy, ze to swietna okazja aby wybrac sie na 3D i mozliwe poznac plec :) Musze skompletowac ciuszki po synku i chcialabym wiedziec czy zabierac ze soba tez te typowo chlopiece :P
    Powodzenia dla dzisiejszych wizytujacych :D
    AnnieLov odpoczywaj, nie martw sie. U nas tez maluch chodzi do przedszkola a wieczorami sie nim maz zajmuje bo ja nie mam sily.

Mój Franio do 12 w żłobku, a później też go głównie tata ogarnia. Do grudnia ma trochę wolnego, wiec mają dużo czasu dla siebie :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Ja poznałam u tego lekarza na 60%. Stwierdził że na pewno nic z tego nie wyrośnie. Miał racje :) ciekawa jestem jak bedzie tym razem

U nas nawet nie było szansy, bo do 22 tyg synek był tak ułożony, ze nie było jak zajrzeć :P za to później już nie było wątpliwości ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    U nas nawet nie było szansy, bo do 22 tyg synek był tak ułożony, ze nie było jak zajrzeć :P za to później już nie było wątpliwości ;)
    U nas bylo podobnie, ciagle tylko pupa na USG :P Potem ok 20 tygodnia synek pokazal co ma miedzy nozkami i doktor byl taki dumny ze chlopak, chyba z 3 razy mi pokazywal ;) Wybralismy sie kilkad tygodni pozniej na 3d i tam nam potwierdzili. Teraz licze ze jak bedziemy w PL na 3d to lekarz juz bedzie widzial plec. To bedzie skonczone 14 tygodni.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziekuje Wam Dziewczyny ;-)
    Mi kazał Zapisać sie na prentaln w nastepnym tyg.
    I dał też na inne badania Krwi itd Standard ;-)
    Pytalam rowniez czy nadal ciąża zagrożona mówi że nie że brak plamien i wszystko wporządku :)

co mnie jednak zmartwiło Przeglądając karte ciąży zauwazyłam tam w FHR(+) oraz opis
    72/7 co mnie ździwilo bo niby norma doszuczalna to od 120 do 160
    ale dziwne to opisane jest 72/7 zobaczcie sami
    Prosże pomóżcie mi rozwiązać moje męczące mnie pytanie bo jesli to naprawde FHR to w zupelnosci za niskie ;(
    ale gdy pytalam o całokształt mowił ze wszystko dobrze serduszko łądnie bije itd
    mysle ze chyba by powiedział jakby widział coś nie tak ?

tu2fvs1do6ga_t.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 10:59

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Witam czerwcowe mamusie! Ja jestem w 8 tygodniu. Termin na koniec czerwca :) Widze, że tu macie "na tapecie" temat badań prenatalnych. Ja nie wiem czy sie zdecyduję. Nie mam żadnych wskazań- mam 27 lat, nigdy nie poroniłam, a w mojej (i mojego męża) rodzinie nie było żadnych wad wrodzonych i nikt nie chorował poważnie.

Witaj widze że jesteśmy rownolatkami ;)
    To też moją pierwsza ciąża ;)

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Pytalam rowniez czy nadal ciąża zagrożona mówi że nie że brak plamien i wszystko wporządku :)

co mnie jednak zmartwiło Przeglądając karte ciąży zauwazyłam tam w FHR(+) oraz opis
    Prosże pomóżcie mi rozwiązać moje męczące mnie pytanie bo jesli to naprawde FHR to w zupelnosci za niskie ;(
    ale gdy pytalam o całokształt mowił ze wszystko dobrze serduszko łądnie bije itd

tu2fvs1do6ga_t.jpg

Mi to nie wyglada na 72/7, druga siodemka wyglada inaczej. Bardziej bym obstawiala ze to dotyczy CRL i chodzi o tydzien (t) np tydzien 7 i 2 dni. Przynajmniej jakos tak mi sie skojarzylo., szczegolnie ze dal strzalke przed. Ktory dokladnie teraz masz miec tydzien?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Mi to nie wyglada na 72/7, druga siodemka wyglada inaczej. Bardziej bym obstawiala ze to dotyczy CRL i chodzi o tydzien (t) np tydzien 7 i 2 dni. Przynajmniej jakos tak mi sie skojarzylo., szczegolnie ze dal strzalke przed. Ktory dokladnie teraz masz miec tydzien?

Mówił właśnie 7tydz i 1 dzien no własnie tez o tym myslałam że to opis tygodnia bo jak Wy macie opisane FHR
    120/na iles czy same n 120?

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karola:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka Ci lekarze to w caly swiat piszą. Skoro powiedział, ze wszystko dobrze to tak jest. Miałaś się już nie martwić:) A nie pamiętasz jak mówił o serduszku?

dais lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Kamenka Ci lekarze to w caly swiat piszą. Skoro powiedział, ze wszystko dobrze to tak jest. Miałaś się już nie martwić:) A nie pamiętasz jak mówił o serduszku?
    no Tak Magda ale zastanawiało mnie to co opisał bo dziwnie napisane dlatego chciałam byscie mi pomogli rozwiać me złe myśli bo spac przez to nie mogłam ;-)
    Ale mysle ze tak jak mowisz jesli by bylo cos za niskie musialby powiedzieć..

Magda34 lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co wyczytalam :)
    FHR to czynność serca płodu. Powinna wynosić między 120 a 160/min. "+" po FHR to znaczy, że stwierdza się czynność serca, bez obliczenia ile jest uderzeń na minutę, ponieważ w tym tygodniu ciąży nie ma to żadnego klinicznego znaczenia.

Mi tez nie mowili ile wynosi, tylko lekarka zlokalizowala bijace serduszko, bylma w 7 tygodniu i 5 dni. To chyba jeszcze za wczesnie na wpisywanie wartosci. Poczekaj do nastepnego USG wtedy pewnie poda wartosc. Jakby bylo cos nie tak, to by powiedzial. Skoro jest + znaczy stwierdzono czynnosci i tyle. Nie denerwuj juz sie, wszystko jest dobrze, malenstwo rozwija sie prawidlowo i czas zaczac cieszyc sie ciaza a nie martwic :D Pamietaj, ze dziecko juz czuje nasze emocje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:20

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    To co wyczytalam :)
    FHR to czynność serca płodu. Powinna wynosić między 120 a 160/min. "+" po FHR to znaczy, że stwierdza się czynność serca, bez obliczenia ile jest uderzeń na minutę, ponieważ w tym tygodniu ciąży nie ma to żadnego klinicznego znaczenia.

Mi tez nie mowili ile wynosi, tylko lekarka zlokalizowala bijace serduszko, bylma w 7 tygodniu i 5 dni. To chyba jeszcze za wczesnie na wpisywanie wartosci. Poczekaj do nastepnego USG wtedy pewnie poda wartosc. Jakby bylo cos nie tak, to by powiedzial. Skoro jest + znaczy stwierdzono czynnosci i tyle. Nie denerwuj juz sie, wszystko jest dobrze, malenstwo rozwija sie prawidlowo i czas zaczac cieszyc sie ciaza a nie martwic :D Pamietaj, ze dziecko juz czuje nasze emocje :D

Ok dziekuje Dais za odpowiedz w tak szybkim czasie ;-) Uspokoiłas mnie mega kochana jestes :*
    Teraz tak myśle że w sumie masz racje bo by powiedział jakby bylo coś nie tak a na ten tydzien określił tylko ogolnie ze serducho jest czyli (+) a to 72 to juz nie wiem co on myślal ;/ może serio tydzien..

dais lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

tu2fvs1do6ga_t.jpg[/URL]

Moim zdaniem to wiek ciąży 7 tyg 2 dni. I oznaczone że tętno obecne

kamenkaa, Helen lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też się wydaje że to wiek ciąży :) jakby było coś nie tak to by Ci powiedział:)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Annielov powodzenia bedzie wszytsko dobrze :)
    Samych dobrych wieści dla wizytujących :)

Kamenkaa, spokojnie jesli było by cos nie tak lekarz by nie mówil ze ciaza jest wszystko dobrze ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Wam dziewczyny raz jeszcze każdej z osobna :)

Pozdrawiam i miłego dzionka :)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Annuelov bedzue dobrze i mize sie okaze ze to synus:-) ja ma prenatalne 28.11. Juz sie nue mige doczekac. Strasznue bym chciala poznac płeć

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka na pewno wszystko ok. Gdyby bylo cos nie tak lekarz by powiedzial :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Witam czerwcowe mamusie! Ja jestem w 8 tygodniu. Termin na koniec czerwca :) Widze, że tu macie "na tapecie" temat badań prenatalnych. Ja nie wiem czy sie zdecyduję. Nie mam żadnych wskazań- mam 27 lat, nigdy nie poroniłam, a w mojej (i mojego męża) rodzinie nie było żadnych wad wrodzonych i nikt nie chorował poważnie.
    Karola witamy. A na ktorego masz termin?
    Pewnie kazdy robi jak uwaza. Jesli nie masz przeciwskazan i nie czujesz takiej potrzeby

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ