Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais wrote:Ja sie witam w 10 tygodniu (skonczone 9 i 1 dzien). Prenatalne mam 7 grudnia i zapisalam sie na USG 3D/4D na 18 grudnia. Wiem, ze wczesnie wolalabym isc ok 20 tygodnia, ale jestem w Polsce na swieta wiec uznalismy, ze to swietna okazja aby wybrac sie na 3D i mozliwe poznac plec Musze skompletowac ciuszki po synku i chcialabym wiedziec czy zabierac ze soba tez te typowo chlopiece
Powodzenia dla dzisiejszych wizytujacych
AnnieLov odpoczywaj, nie martw sie. U nas tez maluch chodzi do przedszkola a wieczorami sie nim maz zajmuje bo ja nie mam sily.
Mój Franio do 12 w żłobku, a później też go głównie tata ogarnia. Do grudnia ma trochę wolnego, wiec mają dużo czasu dla siebie💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
AnnieLov wrote:Ja poznałam u tego lekarza na 60%. Stwierdził że na pewno nic z tego nie wyrośnie. Miał racje ciekawa jestem jak bedzie tym razem
U nas nawet nie było szansy, bo do 22 tyg synek był tak ułożony, ze nie było jak zajrzeć za to później już nie było wątpliwości💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz wrote:U nas nawet nie było szansy, bo do 22 tyg synek był tak ułożony, ze nie było jak zajrzeć za to później już nie było wątpliwości
-
Witam Dziekuje Wam Dziewczyny
Mi kazał Zapisać sie na prentaln w nastepnym tyg.
I dał też na inne badania Krwi itd Standard
Pytalam rowniez czy nadal ciąża zagrożona mówi że nie że brak plamien i wszystko wporządku
co mnie jednak zmartwiło Przeglądając karte ciąży zauwazyłam tam w FHR(+) oraz opis
72/7 co mnie ździwilo bo niby norma doszuczalna to od 120 do 160
ale dziwne to opisane jest 72/7 zobaczcie sami
Prosże pomóżcie mi rozwiązać moje męczące mnie pytanie bo jesli to naprawde FHR to w zupelnosci za niskie ;(
ale gdy pytalam o całokształt mowił ze wszystko dobrze serduszko łądnie bije itd
mysle ze chyba by powiedział jakby widział coś nie tak ?
[/URL]Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 10:59
-
Karola1988 wrote:Witam czerwcowe mamusie! Ja jestem w 8 tygodniu. Termin na koniec czerwca Widze, że tu macie "na tapecie" temat badań prenatalnych. Ja nie wiem czy sie zdecyduję. Nie mam żadnych wskazań- mam 27 lat, nigdy nie poroniłam, a w mojej (i mojego męża) rodzinie nie było żadnych wad wrodzonych i nikt nie chorował poważnie.
Witaj widze że jesteśmy rownolatkami
To też moją pierwsza ciąża -
kamenkaa wrote:Witam Dziekuje Wam Dziewczyny
Pytalam rowniez czy nadal ciąża zagrożona mówi że nie że brak plamien i wszystko wporządku
co mnie jednak zmartwiło Przeglądając karte ciąży zauwazyłam tam w FHR(+) oraz opis
Prosże pomóżcie mi rozwiązać moje męczące mnie pytanie bo jesli to naprawde FHR to w zupelnosci za niskie ;(
ale gdy pytalam o całokształt mowił ze wszystko dobrze serduszko łądnie bije itd
Mi to nie wyglada na 72/7, druga siodemka wyglada inaczej. Bardziej bym obstawiala ze to dotyczy CRL i chodzi o tydzien (t) np tydzien 7 i 2 dni. Przynajmniej jakos tak mi sie skojarzylo., szczegolnie ze dal strzalke przed. Ktory dokladnie teraz masz miec tydzien? -
dais wrote:Mi to nie wyglada na 72/7, druga siodemka wyglada inaczej. Bardziej bym obstawiala ze to dotyczy CRL i chodzi o tydzien (t) np tydzien 7 i 2 dni. Przynajmniej jakos tak mi sie skojarzylo., szczegolnie ze dal strzalke przed. Ktory dokladnie teraz masz miec tydzien?
Mówił właśnie 7tydz i 1 dzien no własnie tez o tym myslałam że to opis tygodnia bo jak Wy macie opisane FHR
120/na iles czy same n 120? -
Magda34 wrote:Kamenka Ci lekarze to w caly swiat piszą. Skoro powiedział, ze wszystko dobrze to tak jest. Miałaś się już nie martwić A nie pamiętasz jak mówił o serduszku?
Ale mysle ze tak jak mowisz jesli by bylo cos za niskie musialby powiedzieć..Magda34 lubi tę wiadomość
-
To co wyczytalam
FHR to czynność serca płodu. Powinna wynosić między 120 a 160/min. "+" po FHR to znaczy, że stwierdza się czynność serca, bez obliczenia ile jest uderzeń na minutę, ponieważ w tym tygodniu ciąży nie ma to żadnego klinicznego znaczenia.
Mi tez nie mowili ile wynosi, tylko lekarka zlokalizowala bijace serduszko, bylma w 7 tygodniu i 5 dni. To chyba jeszcze za wczesnie na wpisywanie wartosci. Poczekaj do nastepnego USG wtedy pewnie poda wartosc. Jakby bylo cos nie tak, to by powiedzial. Skoro jest + znaczy stwierdzono czynnosci i tyle. Nie denerwuj juz sie, wszystko jest dobrze, malenstwo rozwija sie prawidlowo i czas zaczac cieszyc sie ciaza a nie martwic Pamietaj, ze dziecko juz czuje nasze emocjeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:20
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
dais wrote:To co wyczytalam
FHR to czynność serca płodu. Powinna wynosić między 120 a 160/min. "+" po FHR to znaczy, że stwierdza się czynność serca, bez obliczenia ile jest uderzeń na minutę, ponieważ w tym tygodniu ciąży nie ma to żadnego klinicznego znaczenia.
Mi tez nie mowili ile wynosi, tylko lekarka zlokalizowala bijace serduszko, bylma w 7 tygodniu i 5 dni. To chyba jeszcze za wczesnie na wpisywanie wartosci. Poczekaj do nastepnego USG wtedy pewnie poda wartosc. Jakby bylo cos nie tak, to by powiedzial. Skoro jest + znaczy stwierdzono czynnosci i tyle. Nie denerwuj juz sie, wszystko jest dobrze, malenstwo rozwija sie prawidlowo i czas zaczac cieszyc sie ciaza a nie martwic Pamietaj, ze dziecko juz czuje nasze emocje
Ok dziekuje Dais za odpowiedz w tak szybkim czasie Uspokoiłas mnie mega kochana jestes :*
Teraz tak myśle że w sumie masz racje bo by powiedział jakby bylo coś nie tak a na ten tydzien określił tylko ogolnie ze serducho jest czyli (+) a to 72 to juz nie wiem co on myślal ;/ może serio tydzien..dais lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Witam Dziekuje Wam Dziewczyny
[/URL]
Moim zdaniem to wiek ciąży 7 tyg 2 dni. I oznaczone że tętno obecnekamenkaa, Helen lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarola1988 wrote:Witam czerwcowe mamusie! Ja jestem w 8 tygodniu. Termin na koniec czerwca Widze, że tu macie "na tapecie" temat badań prenatalnych. Ja nie wiem czy sie zdecyduję. Nie mam żadnych wskazań- mam 27 lat, nigdy nie poroniłam, a w mojej (i mojego męża) rodzinie nie było żadnych wad wrodzonych i nikt nie chorował poważnie.
Pewnie kazdy robi jak uwaza. Jesli nie masz przeciwskazan i nie czujesz takiej potrzeby