X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka gratulacje :)))

kamenkaa lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja sie witam w 10 tygodniu (skonczone 9 i 1 dzien). Prenatalne mam 7 grudnia i zapisalam sie na USG 3D/4D na 18 grudnia. Wiem, ze wczesnie wolalabym isc ok 20 tygodnia, ale jestem w Polsce na swieta wiec uznalismy, ze to swietna okazja aby wybrac sie na 3D i mozliwe poznac plec :) Musze skompletowac ciuszki po synku i chcialabym wiedziec czy zabierac ze soba tez te typowo chlopiece :P
    Powodzenia dla dzisiejszych wizytujacych :D
    AnnieLov odpoczywaj, nie martw sie. U nas tez maluch chodzi do przedszkola a wieczorami sie nim maz zajmuje bo ja nie mam sily.

Mój Franio do 12 w żłobku, a później też go głównie tata ogarnia. Do grudnia ma trochę wolnego, wiec mają dużo czasu dla siebie :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Ja poznałam u tego lekarza na 60%. Stwierdził że na pewno nic z tego nie wyrośnie. Miał racje :) ciekawa jestem jak bedzie tym razem

U nas nawet nie było szansy, bo do 22 tyg synek był tak ułożony, ze nie było jak zajrzeć :P za to później już nie było wątpliwości ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    U nas nawet nie było szansy, bo do 22 tyg synek był tak ułożony, ze nie było jak zajrzeć :P za to później już nie było wątpliwości ;)
    U nas bylo podobnie, ciagle tylko pupa na USG :P Potem ok 20 tygodnia synek pokazal co ma miedzy nozkami i doktor byl taki dumny ze chlopak, chyba z 3 razy mi pokazywal ;) Wybralismy sie kilkad tygodni pozniej na 3d i tam nam potwierdzili. Teraz licze ze jak bedziemy w PL na 3d to lekarz juz bedzie widzial plec. To bedzie skonczone 14 tygodni.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziekuje Wam Dziewczyny ;-)
    Mi kazał Zapisać sie na prentaln w nastepnym tyg.
    I dał też na inne badania Krwi itd Standard ;-)
    Pytalam rowniez czy nadal ciąża zagrożona mówi że nie że brak plamien i wszystko wporządku :)

co mnie jednak zmartwiło Przeglądając karte ciąży zauwazyłam tam w FHR(+) oraz opis
    72/7 co mnie ździwilo bo niby norma doszuczalna to od 120 do 160
    ale dziwne to opisane jest 72/7 zobaczcie sami
    Prosże pomóżcie mi rozwiązać moje męczące mnie pytanie bo jesli to naprawde FHR to w zupelnosci za niskie ;(
    ale gdy pytalam o całokształt mowił ze wszystko dobrze serduszko łądnie bije itd
    mysle ze chyba by powiedział jakby widział coś nie tak ?

tu2fvs1do6ga_t.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 10:59

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Witam czerwcowe mamusie! Ja jestem w 8 tygodniu. Termin na koniec czerwca :) Widze, że tu macie "na tapecie" temat badań prenatalnych. Ja nie wiem czy sie zdecyduję. Nie mam żadnych wskazań- mam 27 lat, nigdy nie poroniłam, a w mojej (i mojego męża) rodzinie nie było żadnych wad wrodzonych i nikt nie chorował poważnie.

Witaj widze że jesteśmy rownolatkami ;)
    To też moją pierwsza ciąża ;)

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Pytalam rowniez czy nadal ciąża zagrożona mówi że nie że brak plamien i wszystko wporządku :)

co mnie jednak zmartwiło Przeglądając karte ciąży zauwazyłam tam w FHR(+) oraz opis
    Prosże pomóżcie mi rozwiązać moje męczące mnie pytanie bo jesli to naprawde FHR to w zupelnosci za niskie ;(
    ale gdy pytalam o całokształt mowił ze wszystko dobrze serduszko łądnie bije itd

tu2fvs1do6ga_t.jpg

Mi to nie wyglada na 72/7, druga siodemka wyglada inaczej. Bardziej bym obstawiala ze to dotyczy CRL i chodzi o tydzien (t) np tydzien 7 i 2 dni. Przynajmniej jakos tak mi sie skojarzylo., szczegolnie ze dal strzalke przed. Ktory dokladnie teraz masz miec tydzien?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Mi to nie wyglada na 72/7, druga siodemka wyglada inaczej. Bardziej bym obstawiala ze to dotyczy CRL i chodzi o tydzien (t) np tydzien 7 i 2 dni. Przynajmniej jakos tak mi sie skojarzylo., szczegolnie ze dal strzalke przed. Ktory dokladnie teraz masz miec tydzien?

Mówił właśnie 7tydz i 1 dzien no własnie tez o tym myslałam że to opis tygodnia bo jak Wy macie opisane FHR
    120/na iles czy same n 120?

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karola:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka Ci lekarze to w caly swiat piszą. Skoro powiedział, ze wszystko dobrze to tak jest. Miałaś się już nie martwić:) A nie pamiętasz jak mówił o serduszku?

dais lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Kamenka Ci lekarze to w caly swiat piszą. Skoro powiedział, ze wszystko dobrze to tak jest. Miałaś się już nie martwić:) A nie pamiętasz jak mówił o serduszku?
    no Tak Magda ale zastanawiało mnie to co opisał bo dziwnie napisane dlatego chciałam byscie mi pomogli rozwiać me złe myśli bo spac przez to nie mogłam ;-)
    Ale mysle ze tak jak mowisz jesli by bylo cos za niskie musialby powiedzieć..

Magda34 lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co wyczytalam :)
    FHR to czynność serca płodu. Powinna wynosić między 120 a 160/min. "+" po FHR to znaczy, że stwierdza się czynność serca, bez obliczenia ile jest uderzeń na minutę, ponieważ w tym tygodniu ciąży nie ma to żadnego klinicznego znaczenia.

Mi tez nie mowili ile wynosi, tylko lekarka zlokalizowala bijace serduszko, bylma w 7 tygodniu i 5 dni. To chyba jeszcze za wczesnie na wpisywanie wartosci. Poczekaj do nastepnego USG wtedy pewnie poda wartosc. Jakby bylo cos nie tak, to by powiedzial. Skoro jest + znaczy stwierdzono czynnosci i tyle. Nie denerwuj juz sie, wszystko jest dobrze, malenstwo rozwija sie prawidlowo i czas zaczac cieszyc sie ciaza a nie martwic :D Pamietaj, ze dziecko juz czuje nasze emocje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:20

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    To co wyczytalam :)
    FHR to czynność serca płodu. Powinna wynosić między 120 a 160/min. "+" po FHR to znaczy, że stwierdza się czynność serca, bez obliczenia ile jest uderzeń na minutę, ponieważ w tym tygodniu ciąży nie ma to żadnego klinicznego znaczenia.

Mi tez nie mowili ile wynosi, tylko lekarka zlokalizowala bijace serduszko, bylma w 7 tygodniu i 5 dni. To chyba jeszcze za wczesnie na wpisywanie wartosci. Poczekaj do nastepnego USG wtedy pewnie poda wartosc. Jakby bylo cos nie tak, to by powiedzial. Skoro jest + znaczy stwierdzono czynnosci i tyle. Nie denerwuj juz sie, wszystko jest dobrze, malenstwo rozwija sie prawidlowo i czas zaczac cieszyc sie ciaza a nie martwic :D Pamietaj, ze dziecko juz czuje nasze emocje :D

Ok dziekuje Dais za odpowiedz w tak szybkim czasie ;-) Uspokoiłas mnie mega kochana jestes :*
    Teraz tak myśle że w sumie masz racje bo by powiedział jakby bylo coś nie tak a na ten tydzien określił tylko ogolnie ze serducho jest czyli (+) a to 72 to juz nie wiem co on myślal ;/ może serio tydzien..

dais lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

tu2fvs1do6ga_t.jpg[/URL]

Moim zdaniem to wiek ciąży 7 tyg 2 dni. I oznaczone że tętno obecne

kamenkaa, Helen lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też się wydaje że to wiek ciąży :) jakby było coś nie tak to by Ci powiedział:)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Annielov powodzenia bedzie wszytsko dobrze :)
    Samych dobrych wieści dla wizytujących :)

Kamenkaa, spokojnie jesli było by cos nie tak lekarz by nie mówil ze ciaza jest wszystko dobrze ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Wam dziewczyny raz jeszcze każdej z osobna :)

Pozdrawiam i miłego dzionka :)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Annuelov bedzue dobrze i mize sie okaze ze to synus:-) ja ma prenatalne 28.11. Juz sie nue mige doczekac. Strasznue bym chciala poznac płeć

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka na pewno wszystko ok. Gdyby bylo cos nie tak lekarz by powiedzial :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Witam czerwcowe mamusie! Ja jestem w 8 tygodniu. Termin na koniec czerwca :) Widze, że tu macie "na tapecie" temat badań prenatalnych. Ja nie wiem czy sie zdecyduję. Nie mam żadnych wskazań- mam 27 lat, nigdy nie poroniłam, a w mojej (i mojego męża) rodzinie nie było żadnych wad wrodzonych i nikt nie chorował poważnie.
    Karola witamy. A na ktorego masz termin?
    Pewnie kazdy robi jak uwaza. Jesli nie masz przeciwskazan i nie czujesz takiej potrzeby

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ