Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais wrote:Ja sie witam w 10 tygodniu (skonczone 9 i 1 dzien). Prenatalne mam 7 grudnia i zapisalam sie na USG 3D/4D na 18 grudnia. Wiem, ze wczesnie wolalabym isc ok 20 tygodnia, ale jestem w Polsce na swieta wiec uznalismy, ze to swietna okazja aby wybrac sie na 3D i mozliwe poznac plec
Musze skompletowac ciuszki po synku i chcialabym wiedziec czy zabierac ze soba tez te typowo chlopiece
Powodzenia dla dzisiejszych wizytujacych
AnnieLov odpoczywaj, nie martw sie. U nas tez maluch chodzi do przedszkola a wieczorami sie nim maz zajmuje bo ja nie mam sily.
Mój Franio do 12 w żłobku, a później też go głównie tata ogarnia. Do grudnia ma trochę wolnego, wiec mają dużo czasu dla siebie💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
AnnieLov wrote:Ja poznałam u tego lekarza na 60%. Stwierdził że na pewno nic z tego nie wyrośnie. Miał racje
ciekawa jestem jak bedzie tym razem
U nas nawet nie było szansy, bo do 22 tyg synek był tak ułożony, ze nie było jak zajrzećza to później już nie było wątpliwości
💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz wrote:U nas nawet nie było szansy, bo do 22 tyg synek był tak ułożony, ze nie było jak zajrzeć
za to później już nie było wątpliwości
Potem ok 20 tygodnia synek pokazal co ma miedzy nozkami i doktor byl taki dumny ze chlopak, chyba z 3 razy mi pokazywal
Wybralismy sie kilkad tygodni pozniej na 3d i tam nam potwierdzili. Teraz licze ze jak bedziemy w PL na 3d to lekarz juz bedzie widzial plec. To bedzie skonczone 14 tygodni.
-
Witam Dziekuje Wam Dziewczyny
Mi kazał Zapisać sie na prentaln w nastepnym tyg.
I dał też na inne badania Krwi itd Standard
Pytalam rowniez czy nadal ciąża zagrożona mówi że nie że brak plamien i wszystko wporządku
co mnie jednak zmartwiło Przeglądając karte ciąży zauwazyłam tam w FHR(+) oraz opis
72/7 co mnie ździwilo bo niby norma doszuczalna to od 120 do 160
ale dziwne to opisane jest 72/7 zobaczcie sami
Prosże pomóżcie mi rozwiązać moje męczące mnie pytanie bo jesli to naprawde FHR to w zupelnosci za niskie ;(
ale gdy pytalam o całokształt mowił ze wszystko dobrze serduszko łądnie bije itd
mysle ze chyba by powiedział jakby widział coś nie tak ?
[/URL]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 10:59
-
Karola1988 wrote:Witam czerwcowe mamusie! Ja jestem w 8 tygodniu. Termin na koniec czerwca
Widze, że tu macie "na tapecie" temat badań prenatalnych. Ja nie wiem czy sie zdecyduję. Nie mam żadnych wskazań- mam 27 lat, nigdy nie poroniłam, a w mojej (i mojego męża) rodzinie nie było żadnych wad wrodzonych i nikt nie chorował poważnie.
Witaj widze że jesteśmy rownolatkami
To też moją pierwsza ciąża -
kamenkaa wrote:Witam Dziekuje Wam Dziewczyny
Pytalam rowniez czy nadal ciąża zagrożona mówi że nie że brak plamien i wszystko wporządku
co mnie jednak zmartwiło Przeglądając karte ciąży zauwazyłam tam w FHR(+) oraz opis
Prosże pomóżcie mi rozwiązać moje męczące mnie pytanie bo jesli to naprawde FHR to w zupelnosci za niskie ;(
ale gdy pytalam o całokształt mowił ze wszystko dobrze serduszko łądnie bije itd
Mi to nie wyglada na 72/7, druga siodemka wyglada inaczej. Bardziej bym obstawiala ze to dotyczy CRL i chodzi o tydzien (t) np tydzien 7 i 2 dni. Przynajmniej jakos tak mi sie skojarzylo., szczegolnie ze dal strzalke przed. Ktory dokladnie teraz masz miec tydzien? -
dais wrote:Mi to nie wyglada na 72/7, druga siodemka wyglada inaczej. Bardziej bym obstawiala ze to dotyczy CRL i chodzi o tydzien (t) np tydzien 7 i 2 dni. Przynajmniej jakos tak mi sie skojarzylo., szczegolnie ze dal strzalke przed. Ktory dokladnie teraz masz miec tydzien?
Mówił właśnie 7tydz i 1 dzien no własnie tez o tym myslałam że to opis tygodnia bo jak Wy macie opisane FHR
120/na iles czy same n 120? -
Magda34 wrote:Kamenka Ci lekarze to w caly swiat piszą. Skoro powiedział, ze wszystko dobrze to tak jest. Miałaś się już nie martwić
A nie pamiętasz jak mówił o serduszku?
Ale mysle ze tak jak mowisz jesli by bylo cos za niskie musialby powiedzieć..Magda34 lubi tę wiadomość
-
To co wyczytalam
FHR to czynność serca płodu. Powinna wynosić między 120 a 160/min. "+" po FHR to znaczy, że stwierdza się czynność serca, bez obliczenia ile jest uderzeń na minutę, ponieważ w tym tygodniu ciąży nie ma to żadnego klinicznego znaczenia.
Mi tez nie mowili ile wynosi, tylko lekarka zlokalizowala bijace serduszko, bylma w 7 tygodniu i 5 dni. To chyba jeszcze za wczesnie na wpisywanie wartosci. Poczekaj do nastepnego USG wtedy pewnie poda wartosc. Jakby bylo cos nie tak, to by powiedzial. Skoro jest + znaczy stwierdzono czynnosci i tyle. Nie denerwuj juz sie, wszystko jest dobrze, malenstwo rozwija sie prawidlowo i czas zaczac cieszyc sie ciaza a nie martwicPamietaj, ze dziecko juz czuje nasze emocje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:20
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
dais wrote:To co wyczytalam
FHR to czynność serca płodu. Powinna wynosić między 120 a 160/min. "+" po FHR to znaczy, że stwierdza się czynność serca, bez obliczenia ile jest uderzeń na minutę, ponieważ w tym tygodniu ciąży nie ma to żadnego klinicznego znaczenia.
Mi tez nie mowili ile wynosi, tylko lekarka zlokalizowala bijace serduszko, bylma w 7 tygodniu i 5 dni. To chyba jeszcze za wczesnie na wpisywanie wartosci. Poczekaj do nastepnego USG wtedy pewnie poda wartosc. Jakby bylo cos nie tak, to by powiedzial. Skoro jest + znaczy stwierdzono czynnosci i tyle. Nie denerwuj juz sie, wszystko jest dobrze, malenstwo rozwija sie prawidlowo i czas zaczac cieszyc sie ciaza a nie martwicPamietaj, ze dziecko juz czuje nasze emocje
Ok dziekuje Dais za odpowiedz w tak szybkim czasieUspokoiłas mnie mega kochana jestes :*
Teraz tak myśle że w sumie masz racje bo by powiedział jakby bylo coś nie tak a na ten tydzien określił tylko ogolnie ze serducho jest czyli (+) a to 72 to juz nie wiem co on myślal ;/ może serio tydzien..dais lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Witam Dziekuje Wam Dziewczyny
[/URL]
Moim zdaniem to wiek ciąży 7 tyg 2 dni. I oznaczone że tętno obecnekamenkaa, Helen lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarola1988 wrote:Witam czerwcowe mamusie! Ja jestem w 8 tygodniu. Termin na koniec czerwca
Widze, że tu macie "na tapecie" temat badań prenatalnych. Ja nie wiem czy sie zdecyduję. Nie mam żadnych wskazań- mam 27 lat, nigdy nie poroniłam, a w mojej (i mojego męża) rodzinie nie było żadnych wad wrodzonych i nikt nie chorował poważnie.
Pewnie kazdy robi jak uwaza. Jesli nie masz przeciwskazan i nie czujesz takiej potrzeby