X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:39

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No Ja z objawów to tylko mam kłucie Raz tu, Raz tam... bolące piersi, dużo śliny i częste sikanie.

Tylko tak jak pisze czytalam gdziea jakis artykul ogolny o ciazy i jako niepokojacy objaw wyczytalam brak bolu sutkow, czesto znaczy, ze ciaza obumarla.... No i sie martwie do cholert.... :(
    Dlatego niczego nie szukam na necie. Tam artykuł może napisać każdy nie koniecznie mając o czymś pojęcie.
    Zrób sobie listę pytań do lekarza i przy następnej wizycie o wszystko pytaj.
    Każda z nas jest inna każda ciąża jest inna. Moja sąsiadka wymiotowała przez całe 9 msc co nie znaczy że ja też muszę :) musisz być silna i się jak najmniej stresować bo to nie pomaga :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No Ja z objawów to tylko mam kłucie Raz tu, Raz tam... bolące piersi, dużo śliny i częste sikanie.

Tylko tak jak pisze czytalam gdziea jakis artykul ogolny o ciazy i jako niepokojacy objaw wyczytalam brak bolu sutkow, czesto znaczy, ze ciaza obumarla.... No i sie martwie do cholert.... :(
    Czytanie takich głupot w internecie nie jest dobrym pomysłem!
    Każda ciąża jest inna i nie ma co porównywać. Każda kobieta inaczej się czuje, ma inne objawy, a nawet kolejna ciąża u tej samej kobiety może się różnić diametralnie.
    A w internetach wiadomo, że często głupoty piszą. Szkoda nerwów Twoich i dziecka, żeby to czytac i się przejmowac.

A kiedy masz wizytę najbliższą? Jeśli Cię coś niepokoi to może przejdz się wczesniej albo zadzwon do swojego gina.

Magda34, jakka, kamenkaa lubią tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)
    Ja dzisiaj wizytuje i się tak stresuje, że nie wiem jak usiedzę w pracy. Jeszcze jak dowiedziałam się Wiaterku to mnie zaczął brzuch boleć z nerwów.

Pati_89, AnnieLov lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

kochana mnie piersi i sutki nie bolą od 8 tygodnia a wszystko z dzidzią w porządku. Mało tego moim jedynym objawem jest czeste siusianie. Nic wiecej..też panikowałam jak głupia bo co to za ciąża kiedy nie ma objawów a okazało się że dzidzia rośnie :) spokojnie na pewno wszystko w porządku :*

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, dajcie znać jak po i chwalcie się zdjęciami fasolek :)

madziak2202, Magda34, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Hej dziewczynki:)
    Ja dzisiaj wizytuje i się tak stresuje, że nie wiem jak usiedzę w pracy. Jeszcze jak dowiedziałam się Wiaterku to mnie zaczął brzuch boleć z nerwów.
    Trzymam kciuki <3

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:39

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mnie od tygodnia też nie bolą piersi. A bolały bardzo. Wczoraj wizyta i wszystko ok :) to wszystko związane jest z progesteronem, on tez się waha. Mdłości o dziwo też dużo mniejsze mam. Wymioty odpukać ustąpiły trochę. Liczę na to, że już nie wrócą. W każdym razie każda ciąża jest inna tak jak pisały dziewczyny. Moja pierwsza ciąża to było Wymioty przez duże W, dwie hospitalizacje z powodu odwodnienia. Za to teraz jest lepiej z mdłościami, a spanie mnie tak wali, że ledwo wytrzymuje do 17. O tyle mniejszy jest mój komfort, że moje starsze dziecie nie śpi już w dzień, więc i ja nie mam jak się położyć. Mąż pracuje do 17:30, więc chodzę ledwo żywa. Teraz np. pogoda brzydka u Nas, pada i szaro i już ziewam. W pierwszej ciąży tego w ogole nie miałam. Za to w 30 tyg. skurcze przedwczesne, sterydy na rozwój płuc, zaraz wstawania i masa leków rozkurczowych. Więc mam nadzieje, że tym razem będzie inaczej. W efekcie dotrwałam do terminu i urodziłam 5 dni przed, więc super. Tym razem nie mogę pozwolić sobie na szpital i leżenie, bo nie ma opieki nad starszakiem.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ciąża jest inna, przy pierwszej miałam tylko mdłości, wrażliwe sutki, senność a teraz jest zupełnie inaczej, nie ma co czytać tych głupot na necie, człowiek tylko nie potrzebnie się stresuję i dołuje, a to nie jest dobre dla dziecka:) Ja może i lekarzem nie jestem ale nigdy nie słyszałam że za objaw ciąży obumarłej uznaje się brak bóli sutków. Ja rozumiem ostry ból podbrzusza, krwawienie ale to ci nie towarzyszy więc głowa do góry, twój maluszek na pewno rośnie i ma się dobrze:)

Magda34, DeLaCruz, Kawokado lubią tę wiadomość

• oleandra Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kochane jak z waszymi sutkami w ciazy? Bola nadal czy przestaly?
    U mnie na początku bolały całe piersi, później już same sutki. Na przełomie 7/8 tygodnia sutki przestały mnie boleć z dnia na dzień - też się zestresowałam i pobiegłam do lekarza. Moja Pani doktor twierdzi, że piersi/sutki bolą głównie na początku i są jednym z pierwszych objawów ciąży a dalej bolesność lub jej brak to już sprawa indywidualna i nie świadczy o niczym złym.
    W moim przypadku badanie USG pokazało że z fasolką było wszystko dobrze, serce pięknie biło. Teraz jestem w 9 tygodniu a nadal mnie sutki nie bolą.
    Ale jeśli się niepokoisz to chyba lepiej podejść do lekarza, szkoda nerwów.

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Dziewczyny tak się zastanawiam cz przed wizytą 17.11 robić jeszcze raz progesteron? Lekarz kazał mi ostatnio po wizycie zrobić gdy przypisał mi luteinę (powiedział, ze mam odczekać 2-3 dni i zrobić) zrobiłam i teraz się zastanawiam czy nie zrobić raz jeszcze żeby sobie porównał czy coś? :P

Kawokado a jaki masz wynik progesteronu? jeśli jest w normie to nie rób, ten wystarczy, jeśli jest bliżej dolnej granicy normy zrobiła bym dla pewności drugi, może trzeba zwiększyć dawkę.
    ja osobiście miałam prog dużo poniżej normy, i jedna tabletka 100mg dziennie pięknie mi go podniosła. :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wyszły jakieś bakterie w moczu i się bardzo stresuje co powie lekarz..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A bolaly wczesniej czy przestaly?

Mnie sutki wogole nie bolały tylko od poczatku same piersi. Mialam wizyte 3.11 i wszystko bylo super z dzidzią. Nie martw sie

madziak2202 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Pomimo mdlosci udalo mi sie dzis pojsc na pobranie krwi:-)
    Ja biore mama dha, bo lekarz kazal brac cos z jodem. U mnie na samym początku ciazy po tescie (a wlasciwie 5) nie bylo zadnych objawów co mnie troche dziwili. Potem na usg lekarz mi powiedzial ze ciaza sie nie rozwija i wtedy myslalam ze przez to nue mialam objawow. Ale na drugi dzien zaczely bolec mnie piersi, brzuch i sie okazalo ze dzidzius ma sie dobrze i bije mu serduszko. Nadal bola mnie piersi przy dotykaniu a sutku raz na jakis czas mnie zaswedza. Po za tym jest mi strasznie niedobrze

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po przerwie, dawno nie pisałam, ale postanowiłam zacząć uczestniczyć regularnie w tym forum. Mam za sobą usg wykonane 2 listopada, dzieciaczek już się ruszał i miał 23mm - termin wg usg i @ był taki sam, a przypomnę ze jakieś 2 tygodnie wcześniej zarodek był ponoć opóźniony o jakies 5-6 dni, serduszko biło w normie. Teraz obraz usg był książkowy jak się wyraził Pan dr. Widać było ładnie główkę , rączki i nóżki, maluch tak się wiercił że dr miął problem ze zbadaniem tętna. Kolejne usg mam w poniedziałek wieczorem to będzie dokładnie 11t.0d. Ja nie mam objawów typu mdłości, czy wymioty, jedynie męczą mnie zatwardzenia oraz senność. Mam to chyba po mamie, bo ona tez nie miała mdłości w ciąży. Piersi mi zauważalnie urosły, ale też nie bolą specjalnie, tylko po dotknięciu odczywalny jest ból. Brzuszek mi się całkiem sporo powiększył, pod ciasnymi bluzkami jest już widoczny. Spróbuję nadrobić zaległości forumowe

kamenkaa, xpaulinax, Madzik84, Kawokado lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) Odnośnie bolu piersi i sutków to ja od początku ciąży nie miałam jakiś strasznych... teraz piersi mnie nie bolą w ogóle, jednak sutki trochę bardziej wrażliwe no i piersi giganty w porównaniu do tego co było. Wczoraj wkroczyłam w 9 tydzień i z nim cały dzień przy kibelku, do końca tygodna wzięłam sobie wolne, mam wstręt do jedzenia i nie mam na nic siły :\ też tak macie, że na wieczór macie bardzo widoczny brzuch? Ja po kąpieli jak podniosę koszulę to mam kuleczke normalnie <3

Do wizytujących dzisiaj... dziewczyny nie martwcie się :) nic to nie da, jedynie źle wpłynie na maluszki... Wszystkie robimy co w naszej mocy, na niektór poczynania niestety nie mamy wpływu.

Annielove będzie dobrze!!!

a dla wizytujących 18 listopada dodaję, ze ja też tego dnia wizytuję o 17.30... ale to będzie dzień zdawania relacji :)

AnnieLov, Kawokado lubią tę wiadomość

• ansad Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę femibion natal 1 bo on jest i z jodem i z tym dobrym kwasem foliowym co się lepiej wchłania , a ja mam 2 mutacje MTHFR heterozygoty. Jednak zaraz powinnam przejść na coś innego, bo on jest do końca pierwszego trymestru.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kurcze, tylko wszedzie slyszalam, ze jak przestaly bolec sutki to dzidzia obumarla.... :(((
    to ci pokaze usg, a nie ten objaw, to trochę jak zabobon, ja miałam chyba z tydzien ze był spokój a teraz znowu rosną i bolą.

feegu6l.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Patutka mnie od tygodnia też nie bolą piersi. A bolały bardzo. Wczoraj wizyta i wszystko ok :) to wszystko związane jest z progesteronem, on tez się waha.
    to prawda, że progesteron ma wahania, najlepiej go badać zawsze o tej samej porze i najlepiej rano bo wtedy jest najwyżeszy poziom ponoć. U mnie były waghania miedzy 40 a 60, na ostatnim badaniu 47

Adaś ur. 07.05.2016
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a mi wyszły jakieś bakterie w moczu i się bardzo stresuje co powie lekarz..
    ja wyszły to kup sobie urinal, ja kupiłam urinal intensiv, dziś biorę ostatnią dawkę. Lekarz mówił ze można coś tam brać sobie i to nie szkodzi dziecku, jak są to małe ilości, tak zaznaczone na wyniku to nic nie jest groźnego, ale lepiej się już żurawinką naszprycować :)i dużo pić, najlepiej rumianku i dużo płynów. Jak to przy infekcjach zero cukru, i odstawić jogurty na choćby okres dawkowania tabletek.

feegu6l.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ