Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
HoniKa89 wrote:Hej Kochane
Odnośnie bolu piersi i sutków to ja od początku ciąży nie miałam jakiś strasznych... teraz piersi mnie nie bolą w ogóle, jednak sutki trochę bardziej wrażliwe no i piersi giganty w porównaniu do tego co było. Wczoraj wkroczyłam w 9 tydzień i z nim cały dzień przy kibelku, do końca tygodna wzięłam sobie wolne, mam wstręt do jedzenia i nie mam na nic siły
też tak macie, że na wieczór macie bardzo widoczny brzuch? Ja po kąpieli jak podniosę koszulę to mam kuleczke normalnie
Do wizytujących dzisiaj... dziewczyny nie martwcie sięnic to nie da, jedynie źle wpłynie na maluszki... Wszystkie robimy co w naszej mocy, na niektór poczynania niestety nie mamy wpływu.
Annielove będzie dobrze!!!
a dla wizytujących 18 listopada dodaję, ze ja też tego dnia wizytuję o 17.30... ale to będzie dzień zdawania relacjiHoniKa89 lubi tę wiadomość
-
jakka wrote:Oprócz testu PAPPA do testów prenatalnych zalicza się test Nifty albo Harmony. Usg jest podstawą. Jeśli kogoś stać i chcęe mieć 100%pewność to warto zrobić Nifty.Adaś ur. 07.05.2016
-
Helen wrote:tak, brzuszek na wieczór rośnie, w sumie jak rozpoczęłam 10tydzien, to mnie tak bardziej wydyma, ale to normalny objaw no i po jedzeniu to standard.Adaś ur. 07.05.2016
-
Helen wrote:ja wyszły to kup sobie urinal, ja kupiłam urinal intensiv, dziś biorę ostatnią dawkę. Lekarz mówił ze można coś tam brać sobie i to nie szkodzi dziecku, jak są to małe ilości, tak zaznaczone na wyniku to nic nie jest groźnego, ale lepiej się już żurawinką naszprycować :)i dużo pić, najlepiej rumianku i dużo płynów. Jak to przy infekcjach zero cukru, i odstawić jogurty na choćby okres dawkowania tabletek.
Helen lubi tę wiadomość
-
ansad wrote:włąsnie się zastanwiam które badanie zrobić. Pappa mam za darmo, bo skończyłam 35 lat, ale sporo czytałam, ze pappa czesto wychodzi fałszywie dodatnie, jak się bierze jakieś leki - ja biorę progesteron, encorton, clexane i boję się że one źle wpłyną na wynik pappa, na dodatek dostanę dodatkowe negatywne punkty za wiek, za 1 poronienie ( pomimo ze kariotyp wtedy był prawidłowy i znam przyczynę i jej zapobiegam)). Nifity i Harmony sa bardziej wiarygodne, tyle ze drogie. Nie wiem czy wyłapują te same wady genetyczne co pappa,ale na pewno są bardziej wairygodne, tyle że koszt ponad 2000zł. Jeśli usg genetyczne bezie ok, to chyba nie zrobię pappa bo boję się tego stresu po np fałszywie dodatnim wyniku. Czasem pappa myli się też w drugą stronę, że pokazuje ze prawdopdobieństwo urodzenia chorego dziecka jest bardzo małe , a i tak rodzi się chore dziecko.
ja czekam na wynik usg i wtedy ewentualnie będę myśleć o Nifty.
-
mmarzenak wrote:właśnie nie mam żadnych objawów, robiłam ogólne badanie moczu i wyszło mi bakterie liczne, leukocyty powyżej normy
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
jakka wrote:Miałam to samo:-) zrób odpowiednio najpierw posiew moczu. W jałowym pojemniczku że środkowego strumienia rano. I dopiero po tym ewentualnie jakieś leczenie. Często w badaniu ogólnym bakterie mogą pochodzić z dróg rodnych a nie moczu. Więc się nie stresuj
jakka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jakka wrote:To prawda, Pappa jest tylko takie orientacyjnie niestety.Samo badanie Pappa niczego nie wskazuje tak samo często są wyniki fałszywie dodatnie jak i fałszywie ujemne. Często ten test porównuje się do wyniku usg. Musisz się zastanowić co wtedy jeśli test pappa wyjdzie dodatni? Będziesz dodatkowo robić Nifty? Czy zdecydujesz się na aminopunkcje? Wydaje mi się że jeśli chcesz mieć pewność to od razu test Nifty. Tak one wykrywają te same wady ci pappa a nawet więcej na 100 %znasz płeć dziecka i jego szczegółowy kariotyp. Bo to jest w tym teście oceniane- kariotyp dziecka, a nie tak jak w teście pappa szacowanie prawdopodobieństwa na podstawie Twoich badań np.bhcg. Wiem że to trudna decyzja
ja czekam na wynik usg i wtedy ewentualnie będę myśleć o Nifty.
Adaś ur. 07.05.2016 -
mmarzenak wrote:a mi wyszły jakieś bakterie w moczu i się bardzo stresuje co powie lekarz..
Też mi wyszły nablonki płaskie w moczu d.liczne, leukocyty powyżej normy i nieliczne bakterie... daj znac marzenak co powiedział lekarz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:32
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Pola7 wrote:Też mi wyszły nablonki płąskie w moczu d.liczne, leukocyty powyżej normy i nieliczne bakterie... daj znac marzenak co powiedział lekarz..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:32
-
nick nieaktualny
-
Patutka wrote:Kurcze, tylko wszedzie slyszalam, ze jak przestaly bolec sutki to dzidzia obumarla....
((
Im dalsza ciaza tym mniej bolą piersi, mdłości przechodzą, powraca energia itp w 2 trymestrze jest szansa ze będziesz się czuła jak nowonarodzona. Ja to prawie wcale nie mam objawów, sutki ciut bolą, zero mdłości, tylko trochę senna jestem. Po co czytać i sobie tak wkręcać glupoty?! -
od rana robię porządki w garderobie. z racji tego, iż planuję pozostać na l4 już do końca, pakuję wszystkie ciuszki "służbowe" do kartonów i do piwnicy
i wiecie co? nie mam już w czym chodzić!!!wszystkie moje ciuchy były "do pracy"...
w garderobie wieje wiatr...
Kawokado lubi tę wiadomość