X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Annielove piekne Malenstwo, gratulacje.

Ja niestety bede sie raczej z Wami zegnac. Bylam dzis u ginekologa, badanie na fotelu wszystk ladnie pieknie, na USG niestety pecherzyk za maly o 2 tygodnie w stosunku do OM. Jutro mam sie stawic w szpitalu, zeby mnie polozyli na odddzial i to potwierdzili.
    normalnie nie wierze! a myślałam, że zła passa została przerwana! tak mi przykro!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loodflower zamiast zacytować to ja polubiłam, przepraszam :(
    kochana może to nie wszystko stracone, trzymaj się jakoś :(

bloodflower lubi tę wiadomość

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Na przedniej, tyle że ja już o tym wiedziałam wcześniej. A na prenatalnym byłam nie u swojego prowadzącego:)

no to na porządne kopy będziesz musiała trochę dłużej poczekać :) podobno na przedniej ścianie trochę amortyzuje i mniej czuć.

AnnieLov lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    jeszcze 2 godzinki i mam wizytę:)jejku co za stres!
    Będzie dobrze :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:

Ja niestety bede sie raczej z Wami zegnac. Bylam dzis u ginekologa, badanie na fotelu wszystk ladnie pieknie, na USG niestety pecherzyk za maly o 2 tygodnie w stosunku do OM. Jutro mam sie stawic w szpitalu, zeby mnie polozyli na odddzial i to potwierdzili.

Ja bym nie nastawiała się na tak złe wieści. Może owulacja się przesunęła.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:

No nie :( wystarczy już tych aniołków :/ może jeszcze zdarzy sie cud trzymaj się mocno :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Ja bym nie nastawiała się na tak złe wieści. Może owulacja się przesunęła.

tylko, ze 27.10 pecherzyk wskazywal 4t6d, a dzis 5t2d.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja za chwilę wychodzę z pracy i jadę do lekarza (mam wizytę o 17). 3majcie mocno kciuki, bo jestem przerażona! Odezwę się wieczorem!

myszaaa, mloda1995, kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove, piekna dzidzia! :-) Jesli plec by sie potwierdzila to mialabys piekna parke :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:

Mam nadzieje, ze jednak okaze sie, ze z dzidzia jest wszystko dobrze! Musi tak byc. Tak mi przykro, ze musisz przez taki stres przechodzic.

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov gratuluje cudowny dzieciaczek slodziaaaaaaaak:**

Kamilka trzymam kciuki i czekam na wiesci !!!!!

bloodflower Musi byc dobrze kochana trzymam !!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove sliczna dzidzia!! Gratulacje:*

Ansad ja sie tez ostatnio tyle naczytalam o pappa. Jestem niby zapisana na niego na 17.10 na prenatalne. Ale wolalabym zrobic ten nifty dla swietego spokoju. Za bardzo to przezywam chyba. Nawet jak mi lekarz powie ze jest ok to i tsk sie bede martwic przez to ze wiem ile falszywych wynikow pokazal pappa nawet wsrod moich znajomycha ty jestes zdecydowana na 100% na ten test?

Bloodflower ja juz nie dopuszczam do mysli kolejnych zlych wiadomosci. Naprawde poszlabym do innego gina czy to nie jakas pimylka...trzymam kciuki:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci minely juz chyba na dobre;)

Kawokado, Madzik84, kamenkaa, madziak2202, Magda34, xpaulinax, Helen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    U mnie mdlosci minely juz chyba na dobre;)

U mnie tak samo:)

Kawokado, madziak2202 lubią tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney i to jest super wiadomość :) mnie dziś mdliło, ale nie obejmowałam porcelanki to już drugi dzień z rzędu bez wymiotów :D może mi też zacznie wreszcie odpuszczać? :) tylko głodna sie zrobiłam ;) i marzę o lodach czekoladowych...

Helen lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Kourtney i to jest super wiadomość :) mnie dziś mdliło, ale nie obejmowałam porcelanki to już drugi dzień z rzędu bez wymiotów :D może mi też zacznie wreszcie odpuszczać? :) tylko głodna sie zrobiłam ;) i marzę o lodach czekoladowych...
    Ja na lodach bylam w niedziele, ale wiecie takich wypasionych w pucharku :-) No po prostu taka mialam zachcianke. Ale pech chcial, ze teraz nie tak latwo znalezc takie wypasione lody. Doslownie dwie godziny po obiedzie chodzilismy po miescie w poszukiwaniu az w koncu znalezlismy.

Kawokado lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy sprawdzony sklep gdzie sprzedają lody własnej roboty :) zwykle bierzemy sorbety, bo są genialne, ale dziś mąż ma mi przywieźć czekoladowe ;) w ogóle mam zachcianki na słodkie od rana ;)

krysiak, Helen lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj mam tak, ze z jednej strony niby mnie mdli a z drugiej strony konia z kopytami zjadlabym. Najbardziej ciagníe mnie do owocow. Jablka, banany, mandarynki i marchewki wcinam codziennie. Zastanawiam sie czy nie powinnam tego ograniczyc. Niby jest to jeden banan, dwie badz trzy mandarynki, jakies dwie czy trzy marchewki no i jablko ale jednak owoce tez sa slodkie. Czekolady i inne slodycze same w sobie moga dla mnie nie istniec (czego jeszcze przed ciaza nie moglam powiedziec), tylko wlasnie te lody... :-)

Kawokado lubi tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Melduje się po wizycie.
    Jestem tak bardzo szczęśliwa <3
    USG trwało aż 35 min. Lekarz bardzo rzeczowy, umiejętny, dokładny, pokazywał nam maluszka w całej okazałości, dzidzia latała po całym brzuszku, machała rączką, zjeżdżała po brzuszku jak na zjeżdżalni, potem zajęliśmy się pomiarami... ahh wtedy serce waliło mi jak młot, mąż też się trochę zestresował, ale lekarz tylko nas uświadomił że nie ma potrzeby, główka, brzuszek, kręgosłup, serduszko czterokomorowe, łożysko, przepływy itp wyszły bardzo dobrze, według lekarza nie ma żadnych odchyleń od normy. Usłyszeliśmy też bicie serduszka, piękne uczucie, oboje się popłakaliśmy a potem lekarz przełączył nas na USG 3D, mamy aż 5 zdjęć w tym 2 z USG 3D. Maluszek szybko rośnie, jest o 5 dni starszy, mierzy 9,5 cm i waży 74 g. Przezierność karkowa wynosi 1,8 a kość nosowa 0,30 cm. Nie ma podstaw do innych badań krwi itp:) no i kolejna rzecz... płeć, trochę się namęczyliśmy, lekarz nie dał 100% gwarancji bo wiadomo że to trochę za wcześnie, ale mąż się uparł i na chwilę obecną to 56% synuś... choć jeszcze to do mnie nie dociera, poczekam a raczej wolę poczekać na połówkowe:) Dostałam też kilka ulotek, próbek kosmetyków do ciała dla kobiet w ciąży i 4 gazety 'mamo to ja'. Mąż do teraz ma łzy w oczach jak widzi zdjęcie swojego czynu:) dostałam nawet prezent ' dziękując mi za te 3 szczęścia które w tej chwili posiada' <3

7589b799b1c5cc62med.jpg

292758282ba77b44med.jpg
    Annielove, popłakałam się <3 <3 <3 cudowne wieści!!! <3

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:

Trzymam kciuki Kochana, żeby jednak wszystko było dobrze!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ