Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja byłam ostatnio bo szukałam czegoś dla mnie zeby chociaż po domu latać i widziałam pełno pięknych rzeczy za grosze nie zniszczonych bo ile taki maluszek zniszczy :)

Jakoś mam blokadę przed kupowaniem czegokolwiek boję że to za szybko :(
    Mam w rodzinie jednego maluszka 3 lata następny ma roczek a lada dzień urodzi się następny więc może coś odziedziczę :)

Ale super! Mieszkasz blisko rodziny? Dzieciaczki będą się wychowywać razem? :)
    Moja ciocia stara się o drugie dziecko (jakby zobaczyła, że napisałam ciocia to by mnie udusiła ;) ma 35 lat) próbują od lipca i póki co nic :( Mam nadzieję, ze im się uda byłoby super jakby dzieciaczki były w podobnym wieku no i widać, ze im też bardzo zależy :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ wrote:
    Mam termin według Usg na 30 czerwca, ale kto wie czy nie będę lipcowa, bo pierwsza córka urodziła się po terminie :)
    To moje drugie dziecko po 10 latach :)

Witaj :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    O nie, teraz Ciebie dopadło :( Przykro mi, ale pamiętaj, że do wizyty już bliżej niż dalej, a gojący się krwiaczek też może plamić. Bądź dobrej myśli! Może znowu trzeba solidnie poleżeć?
    Dużo tego było? Jaki kolor?
    Na szczescie malo (tfu tfu!). Kolor taki bezowy, kawa z mlekiem cos takiego. Na wkladce troche bylo. I przy siusianiu na papierze te resztki z luteiny tak podbarwione brunatnie.tak jak mialam wtedy w szpitalu.
    staram sie zachowac spokoj, leze plackiem, wstaje tylko do wc. Choc oczywiscie w pierwszej chwili spanikowalam. Pocieszam sie ze nie ma zywej krwi i nie jest tego duzo.

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że powoli zaczyna się temat kupywania ciuszków i innych rzeczy :)
    No ja mam ubranka po córce, ale sprzed 7 lat, ale są dobre jakościowo. Nie ukrywam, że teraz liczymy na chłopca. Oczywiście jak okaże się, że znów będzie dziewczynka to wiadomo, że zacznie się kupywanie :)Dopóki nie bedzie wiadomo jaka płeć to nic nie kupie. Łóżeczko, bujaczek i krzesełko do karmienia (takie od 6 miesięcy) mam, ale wózek sprzedałam, więc czeka mnie wydatek :/

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję że mnie rodzina zarzuci używanymi ubrankami. Wolę sama wszystko kupić i żeby moje dzieci były ubrane po mojemu:)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo rzeczy po synu. Czesc rzeczy oddalismy (takich co sie przydaja zaraz po narodzinach, w tym ubranka najmniejsze) dla znajomych, ktorym urodzil sie syn, 4 m-ce po naszym a ze byli w trudnej sytuacji wowcza go wszyztko co mialam wtedy a bylo juz nam niepotrzebne spakowalam i oddalismy. Na pozniej mam juz duzo ubranek.
    No ale fotelik, wanienka, jakis lezaczek itp. Bedziemy musieli kupic.

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie. Dzisiaj tylko podejrzalam na usg Groszka i dzidzia juz machala rączkami i serduszko pięknie biło. Niesamowite uczucie. Jutro idę na usg wiec na pewno zdjęcie maluszka wrzucę i się pochwałę :-) ale jestem szczęśliwa :-)

Kawokado, mmarzenak, Magda34, Madzik84, Pati_89, HoniKa89, nick nieaktualny, Paula222, Zołzi, kamenkaa, Magdzialena, kirys, madziak2202, fairy_tale, xpaulinax, ansad, jovi81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo ubranek po Hani. Troche dostaliśmy w spadku po wiekszych dzieciacg a troche kupiliśmy. Na rozmiar 56 to chyba mialam 3 bodziaki i dwa pajace i chyba ze 3 kaftaniki spiochy i spodenki. Bodziaki rosły z Hania wiec jyz sue dla naluszka nie nadadza niestety. Moje dziecko urodzilo sie z waga 3620 (tydzien przed porodem prognozowania waga 3700) i wzrostem 55. Rozmiar 56 byl za duzy na moje maleństwo ale w ciagu 3 tygodni Hania z niegi wyrosla.
    Od siebie mam taka radę: body koniecznie rozpinane z przodu. Ja miałam przekladane przez glowe teraz na pewno dla noworodka kupie rozpinane

Madzik84 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Dziewczyny ja juz po wizycie. Dzisiaj tylko podejrzalam na usg Groszka i dzidzia juz machala rączkami i serduszko pięknie biło. Niesamowite uczucie. Jutro idę na usg wiec na pewno zdjęcie maluszka wrzucę i się pochwałę :-) ale jestem szczęśliwa :-)

super! :) czekam na jutrzejszą fotkę :)

Misia15 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:

Super :)

Misia15 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Na szczescie malo (tfu tfu!). Kolor taki bezowy, kawa z mlekiem cos takiego. Na wkladce troche bylo. I przy siusianiu na papierze te resztki z luteiny tak podbarwione brunatnie.tak jak mialam wtedy w szpitalu.
    staram sie zachowac spokoj, leze plackiem, wstaje tylko do wc. Choc oczywiscie w pierwszej chwili spanikowalam. Pocieszam sie ze nie ma zywej krwi i nie jest tego duzo.

Z tego co opisujesz to nie brzmi to groźnie, krwiak się oczyszcza :) Nie martwi się, za 3 dni zobaczysz się z maleństwem i trzymam kciuki, żeby po krwiaku śladu nie było :)

Magdzialena lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg, Boże się aż rozplakalam ze szczęścia :) jak mogę tu wrzucić zdjęcie żeby nie trzeba było wchodzić w link?

mmarzenak, Misia15, Madzik84, Helenucha Klucha, Zołzi, Kawokado, kamenkaa, kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Ale super! Mieszkasz blisko rodziny? Dzieciaczki będą się wychowywać razem? :)
    Moja ciocia stara się o drugie dziecko (jakby zobaczyła, że napisałam ciocia to by mnie udusiła ;) ma 35 lat) próbują od lipca i póki co nic :( Mam nadzieję, ze im się uda byłoby super jakby dzieciaczki były w podobnym wieku no i widać, ze im też bardzo zależy :)
    No a to tylko z mojej strony :) od męża jedni maja trójkę i tez najmlodsza ma roczek do tego koleżanka urodzi w styczniu więc będzie tych dzieci trochę :) mieszkamy blisko siebie i utrzymujemy dobre kontakty :) mam wujka 40 lat i też nie mówię do niego wujek :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja juz po usg, Boże się aż rozplakalam ze szczęścia :) jak mogę tu wrzucić zdjęcie żeby nie trzeba było wchodzić w link?
    Spróbuj przez fotosik.pl :) albo zapodaj.pl

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a boli was krzyż?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    79b77b19e1d493f0med.jpg
    Za każdym razem jak próbuje odwrócić to wychodzi w tą stronę ale niech już zostanie też widać :)

mmarzenak, Quatriona, Madzik84, aneczka2015, nick nieaktualny, Pati_89, Magda34, Paula222, Misia15, Helen, Zołzi, kamenkaa, magdalenka789, Magdzialena, kirys, madziak2202, wisnia11, fairy_tale, xpaulinax, ansad, Nadine_, jovi81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:

Oby więcej takich dobrych wieści! :)

Quatriona, o ubrankach rozpinanych z przodu lub w kroku kiedyś czytałam. Ciężko chyba takiemu maleństwu przez główkę coś naciągnąć, łatwiej pewnie przy dziecku już siadającym. Zatrzaski do zapinania to też podobno bardzo wygodne rozwiązanie.

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciezko szczegolbie na poczatku dlatego polecam te rozpinane z przodu. Teraz przy takim duzym dziecku jak moja Hania to jyz nie ma problemu

Madzik84 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a boli was krzyż?
    Boli bardzo

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:

Super! :D Słyszałaś serducho? :)

Paula1991 lubi tę wiadomość

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ