X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja byłam ostatnio bo szukałam czegoś dla mnie zeby chociaż po domu latać i widziałam pełno pięknych rzeczy za grosze nie zniszczonych bo ile taki maluszek zniszczy :)

Jakoś mam blokadę przed kupowaniem czegokolwiek boję że to za szybko :(
    Mam w rodzinie jednego maluszka 3 lata następny ma roczek a lada dzień urodzi się następny więc może coś odziedziczę :)

Ale super! Mieszkasz blisko rodziny? Dzieciaczki będą się wychowywać razem? :)
    Moja ciocia stara się o drugie dziecko (jakby zobaczyła, że napisałam ciocia to by mnie udusiła ;) ma 35 lat) próbują od lipca i póki co nic :( Mam nadzieję, ze im się uda byłoby super jakby dzieciaczki były w podobnym wieku no i widać, ze im też bardzo zależy :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ wrote:
    Mam termin według Usg na 30 czerwca, ale kto wie czy nie będę lipcowa, bo pierwsza córka urodziła się po terminie :)
    To moje drugie dziecko po 10 latach :)

Witaj :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    O nie, teraz Ciebie dopadło :( Przykro mi, ale pamiętaj, że do wizyty już bliżej niż dalej, a gojący się krwiaczek też może plamić. Bądź dobrej myśli! Może znowu trzeba solidnie poleżeć?
    Dużo tego było? Jaki kolor?
    Na szczescie malo (tfu tfu!). Kolor taki bezowy, kawa z mlekiem cos takiego. Na wkladce troche bylo. I przy siusianiu na papierze te resztki z luteiny tak podbarwione brunatnie.tak jak mialam wtedy w szpitalu.
    staram sie zachowac spokoj, leze plackiem, wstaje tylko do wc. Choc oczywiscie w pierwszej chwili spanikowalam. Pocieszam sie ze nie ma zywej krwi i nie jest tego duzo.

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że powoli zaczyna się temat kupywania ciuszków i innych rzeczy :)
    No ja mam ubranka po córce, ale sprzed 7 lat, ale są dobre jakościowo. Nie ukrywam, że teraz liczymy na chłopca. Oczywiście jak okaże się, że znów będzie dziewczynka to wiadomo, że zacznie się kupywanie :)Dopóki nie bedzie wiadomo jaka płeć to nic nie kupie. Łóżeczko, bujaczek i krzesełko do karmienia (takie od 6 miesięcy) mam, ale wózek sprzedałam, więc czeka mnie wydatek :/

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję że mnie rodzina zarzuci używanymi ubrankami. Wolę sama wszystko kupić i żeby moje dzieci były ubrane po mojemu:)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo rzeczy po synu. Czesc rzeczy oddalismy (takich co sie przydaja zaraz po narodzinach, w tym ubranka najmniejsze) dla znajomych, ktorym urodzil sie syn, 4 m-ce po naszym a ze byli w trudnej sytuacji wowcza go wszyztko co mialam wtedy a bylo juz nam niepotrzebne spakowalam i oddalismy. Na pozniej mam juz duzo ubranek.
    No ale fotelik, wanienka, jakis lezaczek itp. Bedziemy musieli kupic.

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie. Dzisiaj tylko podejrzalam na usg Groszka i dzidzia juz machala rączkami i serduszko pięknie biło. Niesamowite uczucie. Jutro idę na usg wiec na pewno zdjęcie maluszka wrzucę i się pochwałę :-) ale jestem szczęśliwa :-)

Kawokado, mmarzenak, Magda34, Madzik84, Pati_89, HoniKa89, AnnieLov, Paula222, Zołzi, kamenkaa, Magdzialena, kirys, madziak2202, fairy_tale, xpaulinax, ansad, jovi81, Kourtney lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo ubranek po Hani. Troche dostaliśmy w spadku po wiekszych dzieciacg a troche kupiliśmy. Na rozmiar 56 to chyba mialam 3 bodziaki i dwa pajace i chyba ze 3 kaftaniki spiochy i spodenki. Bodziaki rosły z Hania wiec jyz sue dla naluszka nie nadadza niestety. Moje dziecko urodzilo sie z waga 3620 (tydzien przed porodem prognozowania waga 3700) i wzrostem 55. Rozmiar 56 byl za duzy na moje maleństwo ale w ciagu 3 tygodni Hania z niegi wyrosla.
    Od siebie mam taka radę: body koniecznie rozpinane z przodu. Ja miałam przekladane przez glowe teraz na pewno dla noworodka kupie rozpinane

Madzik84 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Dziewczyny ja juz po wizycie. Dzisiaj tylko podejrzalam na usg Groszka i dzidzia juz machala rączkami i serduszko pięknie biło. Niesamowite uczucie. Jutro idę na usg wiec na pewno zdjęcie maluszka wrzucę i się pochwałę :-) ale jestem szczęśliwa :-)

super! :) czekam na jutrzejszą fotkę :)

Misia15 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:

Super :)

Misia15 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Na szczescie malo (tfu tfu!). Kolor taki bezowy, kawa z mlekiem cos takiego. Na wkladce troche bylo. I przy siusianiu na papierze te resztki z luteiny tak podbarwione brunatnie.tak jak mialam wtedy w szpitalu.
    staram sie zachowac spokoj, leze plackiem, wstaje tylko do wc. Choc oczywiscie w pierwszej chwili spanikowalam. Pocieszam sie ze nie ma zywej krwi i nie jest tego duzo.

Z tego co opisujesz to nie brzmi to groźnie, krwiak się oczyszcza :) Nie martwi się, za 3 dni zobaczysz się z maleństwem i trzymam kciuki, żeby po krwiaku śladu nie było :)

Magdzialena lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg, Boże się aż rozplakalam ze szczęścia :) jak mogę tu wrzucić zdjęcie żeby nie trzeba było wchodzić w link?

mmarzenak, Misia15, Madzik84, Helenucha Klucha, Zołzi, Kawokado, kamenkaa, kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Ale super! Mieszkasz blisko rodziny? Dzieciaczki będą się wychowywać razem? :)
    Moja ciocia stara się o drugie dziecko (jakby zobaczyła, że napisałam ciocia to by mnie udusiła ;) ma 35 lat) próbują od lipca i póki co nic :( Mam nadzieję, ze im się uda byłoby super jakby dzieciaczki były w podobnym wieku no i widać, ze im też bardzo zależy :)
    No a to tylko z mojej strony :) od męża jedni maja trójkę i tez najmlodsza ma roczek do tego koleżanka urodzi w styczniu więc będzie tych dzieci trochę :) mieszkamy blisko siebie i utrzymujemy dobre kontakty :) mam wujka 40 lat i też nie mówię do niego wujek :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja juz po usg, Boże się aż rozplakalam ze szczęścia :) jak mogę tu wrzucić zdjęcie żeby nie trzeba było wchodzić w link?
    Spróbuj przez fotosik.pl :) albo zapodaj.pl

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a boli was krzyż?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    79b77b19e1d493f0med.jpg
    Za każdym razem jak próbuje odwrócić to wychodzi w tą stronę ale niech już zostanie też widać :)

mmarzenak, Quatriona, Madzik84, aneczka2015, AnnieLov, Pati_89, Magda34, Paula222, Misia15, Helen, Zołzi, kamenkaa, magdalenka789, Magdzialena, kirys, madziak2202, wisnia11, fairy_tale, xpaulinax, ansad, Nadine_, jovi81, Kourtney lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:

Oby więcej takich dobrych wieści! :)

Quatriona, o ubrankach rozpinanych z przodu lub w kroku kiedyś czytałam. Ciężko chyba takiemu maleństwu przez główkę coś naciągnąć, łatwiej pewnie przy dziecku już siadającym. Zatrzaski do zapinania to też podobno bardzo wygodne rozwiązanie.

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciezko szczegolbie na poczatku dlatego polecam te rozpinane z przodu. Teraz przy takim duzym dziecku jak moja Hania to jyz nie ma problemu

Madzik84 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a boli was krzyż?
    Boli bardzo

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:

Super! :D Słyszałaś serducho? :)

Paula1991 lubi tę wiadomość

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ