X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko, przewijak i w ogóle większość rzeczy od mamy biore, bo mój najmłodszy brat w lipcu 2 latka, więc tak akurat nam się udało :>

Paula222, Kawokado, Madzik84 lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    mloda1995 ja patrzałam pod kątem takim aby był wygodny, nie miał wysokich podłokietników ( swobodnie można wtedy manewrować dzieckiem i poduszką cebuszką ) , dla mnie mega wygoda mieć taki swój ,,kącik'' tym bardziej jak ma się tylko 1 pokój a np. goście przychodzą. Albo w nocy karmiąc męża nie budzić, chociaż w nocy to często do łózka synka brałam i zasypiałam z cyckiem na wierzchu ;) Śmiesznie było jak się budziłam w nocy bo ,,coś ''mnie po sutku smyrało, a to synek się próbował dorwać ;)
    A za fotel nowy dałam tylko 139 zł :)

Co do relacji z wizyty mam nadzieję , że wszystko będzie ok , ważne że lekarz wie że coś na rzeczy jest i ma kontrolę :)

Paula1991 trzymam kciuki i czekam na relacje :) A skąd jesteś?

Jestem z Lublina ale aktualnie od 4 lat Londyn. Po porodzie doczekam troszkę czasu, załatwię paszport u wracamy do polski :)

Paula222 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ wrote:
    Jak u was dziewczyny z samopoczuciem? Bo u mnie do południa jest dobrze, zjem śniadanie i jest ok, ale już po obiedzie mi źle, niby jestem głodna, ale na myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze, codziennie mnie boli żołądek, w sobotę pierwszy raz takie miałam mdłości że myślałam że zwymiotuję, tak poza tym ani razu nie byłam w Wc, no i całe szczęście :) Tylko ten żołądek bolący...
    A czy można jeść jajko na miękko? bo to jednak surowe żółtko, a taką mam chęć :)
    ja też mam problemy z żołądkiem, prawie codziennie mnie wieczorem boli:/ również mam ochotę na jajko na miękko, ale z tego co mi wiadomo nie można surowego żółtka.

Susana lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ wrote:
    Jak u was dziewczyny z samopoczuciem? Bo u mnie do południa jest dobrze, zjem śniadanie i jest ok, ale już po obiedzie mi źle, niby jestem głodna, ale na myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze, codziennie mnie boli żołądek, w sobotę pierwszy raz takie miałam mdłości że myślałam że zwymiotuję, tak poza tym ani razu nie byłam w Wc, no i całe szczęście :) Tylko ten żołądek bolący...
    A czy można jeść jajko na miękko? bo to jednak surowe żółtko, a taką mam chęć :)
    Mam dokładnie tak samo... rano w miarę ok, po obiedzie masakra. A dziś już od rana mnie męczy. Też nie wymituję, tylko ten żołądek...

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Madzik84 u mnie gin stwierdził że syn ma 4100, a urodził się 3330 więc jakoś nie wierzę tym ostatnim usg ;) I 62 na dziecko z wagą 3330 na bank będą za duże, bo 56 są luźne...

O matko! :D Ale poleciał z tym szacowaniem! Jaka była Twoja reakcja na takie prognozy na poród? ;)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Oj tak fotel to bardzo przydatna rzecz, ja miałam z IKEI, taki jak na zdjęciu

https://www.google.pl/search?q=fotel+do+karmienia+ikea&biw=1517&bih=732&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMInZmktuCUyQIVRpYsCh1BRgO3&dpr=0.9#imgrc=o259SDQP9TUeHM%3A

A mi z kolei się nie przydał. W końcu karmilam w łóżku :) I zwykle na lezaco

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 Mi się wydaje że on tą wizytę już tak byle jak zrobił :/ Ale powiem szczerze, że byłam przerażona bo urodziłam miesiąc później, bałam się że będę musiała mieć cc z powodu wielkości dziecka...
    A pamiętam jak synka urodziłam i pierwszy raz dostałam go w ręce to nie mogłam się nadziwić jaki on maleńki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:11

Madzik84 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka jadłam jajka na miękko i sadzone z płynnym żółtkiem :) w pewnym momencie tylko to zostawało w żołądku. Teraz nie mam na nie ochoty.
    Strasznie mnie mdli :/ ale nie chce wymiotować, przez ostatnie dwa dni wszystko co zjadałam lądowało w wc :/
    Korci mnie żeby poczytać w necie o tym USG genetycznym, nie wiem czego się spodziewać ani o co pytać, ale wiem, ze jak zacznę czytać to spanikuję :P
    Chyba wezmę się za sprzątanie żeby czymś zająć myśli...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Paula222 czaderski kącik! :D U nas też to będzie podobnie wyglądało, ale na fotel miejsca już nie starczy. Łóżeczko, przewijak i komódka - w sam raz. A łóżeczko mąż Ci niesamowite wystrugał, zazdroszczę ;)

Ja z wyprawką pewnie będę czekać najdłużej jak się da. W I trymestrze na pewno nic. Chcieliśmy z mężem kupić sobie symboliczne buciki lub skarpetki, ale nic nas jeszcze nie powaliło. Z resztą chwilowo nie chodzę po sklepach ;)

A propos rozmiarów ubranek. Czy na trzecim usg lekarz jest w stanie na podstawie pomiarów dziecka stwierdzić mniej więcej czy urodzi się ono raczej mniejsze czy większe? Jest sens czekania do tego badania z zakupem ubranek? W sensie czy brać 56 czy od razu 62? Jestem zwolenniczką skromniejszych i bardziej przemyślanych zakupów, tylko to co potrzebne, nic na wszelki wypadek. Nie chciałabym, żeby nieużywane rzeczy walały mi się po i tak małym i ciasnym mieszkanku. Czego nie wydam na wyprawkę, wolę zaoszczędzić np. na dodatkowe szczepienia :)

Ja teraz na pewno będę kupować 62, synek już po tygodniu wyrósł z 56, więc moim zdaniem bez sensu. Chyba, ze dziecko ma się urodzić małe.tak, jest w stanie oszacować masę dziecka, ale to tak orientacyjnie. U nas się sprawdziło ;)

Madzik84 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Madzik84 u mnie gin stwierdził że syn ma 4100, a urodził się 3330 więc jakoś nie wierzę tym ostatnim usg ;) I 62 na dziecko z wagą 3330 na bank będą za duże, bo 56 są luźne...

Mój miał 3650g i 56cm i 56 były na styk. Właściwie tylko na szpital. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę markę, np HM 56 jest jak 62, a Zara 68 jak 62 :P także można się zdziwić porównując ubranka ;)

Paula222 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    I po wizycie. Lekarz mega zmartwiony plamieniami. Fasolka ma sie ok co najwazniejsze. Tylko stweirdzil ze lozysko jest bardzo nisko ( po wewn. stronie u samego ujscia szyjki) i to go martwi, ale ma nadzieje ze to sie zmieni. W poniedzialek mam przyjsc i pewnie dalsze chorobowe. Mam nadzieje ze u was wszystko ok ;)
    Paula222 a ten fotel do karmieni to jaki mialas? Bo ja szukam gdyz mnie mama namowila na takowy i sie zastanawiam jaki powinien byc

Fajnie że trafiłas na lekarza co nie bagatelizuje i przejmuje się Toba. Super że wszystko dobrze z Maleństwem! Powodzenia na kolejnych badaniach w poniedzialek! Bede trzymac kciuki!

mloda1995 lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A mi z kolei się nie przydał. W końcu karmilam w łóżku :) I zwykle na lezaco
    Ja planuje ukraść rodzicom fotel bujany muszę tylko uszyć do niego poduszki na siedzenie i oparcie :) mam nadzieję że się sprawdzi a jak nie to do karmienia lóżko mam tuż obok łóżeczka a fotel będzie do usypiania :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

koleżance zapowiadali dziecko 3300 i meczyła sie przy po porodzie bo okazalo się że synek urodzil sie z wagą 4000 z hakiem ...
    Siostra dostała ogromne ilości ubranek od rodziny i znajomych, wiec ja sie wstrzymuje jeszcze z kupowaniem, zobaczę co dostane :P

201606207452.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Madzik84 Mi się wydaje że on tą wizytę już tak byle jak zrobił :/ Ale powiem szczerze, że byłam przerażona bo urodziłam miesiąc później, bałam się że będę musiała mieć cc z powodu wielkości dziecka...
    A pamiętam jak synka urodziłam i pierwszy raz dostałam go w ręce to nie mogłam się nadziwić jaki on maleńki :)

Nie dziwię Ci się. Wypchnąć z siebie 4 kg i więcej to już sztuka...
    Moja i męża rodzina jest bardzo mała i nigdy nie miałam styczności z małym dzieckiem. Jak ostatnio wpadłam do dziecięcego i spojrzałam na te maciupeńkie ubranka dla noworodka to aż się poryczałam, jak ja ogarnę takie maleństwo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Annielove i co starczyło? Bo właśnie tak myślałam, żeby tego najmniejszego rozmiaru kupić tylko kilka sztuk i najwyżej prać co godzine ;p

Starczyło bo później po jakimś tygodniu wskoczyliśmy w rozm. 62 i tego miałam prawie 2 kartony. Nowe z metkami, nic nie dostałam bo akurat nikt nie miał małego dziecka w rodzinie... Trochę mąż był wkurzony bo mała szybko rosła i większość ciuszków poszła do znajomej z metkami. A to ile na te małe cuda idzie kasy? Oj, nie chcesz wiedzieć:) Ale co zrobić jak to wszystko było takie cudne

Kawokado lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    koleżance zapowiadali dziecko 3300 i meczyła sie przy po porodzie bo okazalo się że synek urodzil sie z wagą 4000 z hakiem ...
    Siostra dostała ogromne ilości ubranek od rodziny i znajomych, wiec ja sie wstrzymuje jeszcze z kupowaniem, zobaczę co dostane :P

OK, czyli wniosek 1: może się udać oszacować, a też wynik może być zupełnie od czapy.
    Wniosek 2: ubranka 56 mogą się przydać, ale nie muszą.
    Oj dziewczyny, zgłupiałam, powiem Wam :D

Rok temu, jak byłam w pierwszej ciąży, to nasze było by pierwsze w rodzinie. Bałam się, że nie będzie się kogo poradzić. A w tzw. międzyczasie okazało się, że mój brat pierwszy raz zostanie tatą, 3 miesiące przed nami, więc może coś wysępię :P
    A swoją drogą uważajcie na ubranka z sieciówek dla dorosłych. Swego czasu niezły dym był w mediach na temat toksyczności odzieży.

Zołzi lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Starczyło bo później po jakimś tygodniu wskoczyliśmy w rozm. 62 i tego miałam prawie 2 kartony. Nowe z metkami, nic nie dostałam bo akurat nikt nie miał małego dziecka w rodzinie... Trochę mąż był wkurzony bo mała szybko rosła i większość ciuszków poszła do znajomej z metkami. A to ile na te małe cuda idzie kasy? Oj, nie chcesz wiedzieć:) Ale co zrobić jak to wszystko było takie cudne

2 kartony?! tyle tego trzeba? no weź nie strasz... :( Optymalnie, żeby właśnie nie oddawać z metką, ale też nie kursować między dzieckiem a pralką, to ile kompletów wychodzi?

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w planach rajdy po second handach w poszukiwaniu ciuszków :) nie widzę sensu kupowania markowych ubranek, a dzieciaczkowi to i tak wszystko jedno ;) wole zaoszczędzić pieniądze na szczepienia

Pati_89, Madzik84, mmarzenak, Zołzi lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado, dobrze mówisz :)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    ja mam w planach rajdy po second handach w poszukiwaniu ciuszków :) nie widzę sensu kupowania markowych ubranek, a dzieciaczkowi to i tak wszystko jedno ;) wole zaoszczędzić pieniądze na szczepienia
    Ja byłam ostatnio bo szukałam czegoś dla mnie zeby chociaż po domu latać i widziałam pełno pięknych rzeczy za grosze nie zniszczonych bo ile taki maluszek zniszczy :)

Jakoś mam blokadę przed kupowaniem czegokolwiek boję że to za szybko :(
    Mam w rodzinie jednego maluszka 3 lata następny ma roczek a lada dzień urodzi się następny więc może coś odziedziczę :)

Kawokado, Madzik84, mmarzenak lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: