X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko, przewijak i w ogóle większość rzeczy od mamy biore, bo mój najmłodszy brat w lipcu 2 latka, więc tak akurat nam się udało :>

Paula222, Kawokado, Madzik84 lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    mloda1995 ja patrzałam pod kątem takim aby był wygodny, nie miał wysokich podłokietników ( swobodnie można wtedy manewrować dzieckiem i poduszką cebuszką ) , dla mnie mega wygoda mieć taki swój ,,kącik'' tym bardziej jak ma się tylko 1 pokój a np. goście przychodzą. Albo w nocy karmiąc męża nie budzić, chociaż w nocy to często do łózka synka brałam i zasypiałam z cyckiem na wierzchu ;) Śmiesznie było jak się budziłam w nocy bo ,,coś ''mnie po sutku smyrało, a to synek się próbował dorwać ;)
    A za fotel nowy dałam tylko 139 zł :)

Co do relacji z wizyty mam nadzieję , że wszystko będzie ok , ważne że lekarz wie że coś na rzeczy jest i ma kontrolę :)

Paula1991 trzymam kciuki i czekam na relacje :) A skąd jesteś?

Jestem z Lublina ale aktualnie od 4 lat Londyn. Po porodzie doczekam troszkę czasu, załatwię paszport u wracamy do polski :)

Paula222 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ wrote:
    Jak u was dziewczyny z samopoczuciem? Bo u mnie do południa jest dobrze, zjem śniadanie i jest ok, ale już po obiedzie mi źle, niby jestem głodna, ale na myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze, codziennie mnie boli żołądek, w sobotę pierwszy raz takie miałam mdłości że myślałam że zwymiotuję, tak poza tym ani razu nie byłam w Wc, no i całe szczęście :) Tylko ten żołądek bolący...
    A czy można jeść jajko na miękko? bo to jednak surowe żółtko, a taką mam chęć :)
    ja też mam problemy z żołądkiem, prawie codziennie mnie wieczorem boli:/ również mam ochotę na jajko na miękko, ale z tego co mi wiadomo nie można surowego żółtka.

Susana lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ wrote:
    Jak u was dziewczyny z samopoczuciem? Bo u mnie do południa jest dobrze, zjem śniadanie i jest ok, ale już po obiedzie mi źle, niby jestem głodna, ale na myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze, codziennie mnie boli żołądek, w sobotę pierwszy raz takie miałam mdłości że myślałam że zwymiotuję, tak poza tym ani razu nie byłam w Wc, no i całe szczęście :) Tylko ten żołądek bolący...
    A czy można jeść jajko na miękko? bo to jednak surowe żółtko, a taką mam chęć :)
    Mam dokładnie tak samo... rano w miarę ok, po obiedzie masakra. A dziś już od rana mnie męczy. Też nie wymituję, tylko ten żołądek...

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Madzik84 u mnie gin stwierdził że syn ma 4100, a urodził się 3330 więc jakoś nie wierzę tym ostatnim usg ;) I 62 na dziecko z wagą 3330 na bank będą za duże, bo 56 są luźne...

O matko! :D Ale poleciał z tym szacowaniem! Jaka była Twoja reakcja na takie prognozy na poród? ;)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Oj tak fotel to bardzo przydatna rzecz, ja miałam z IKEI, taki jak na zdjęciu

https://www.google.pl/search?q=fotel+do+karmienia+ikea&biw=1517&bih=732&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMInZmktuCUyQIVRpYsCh1BRgO3&dpr=0.9#imgrc=o259SDQP9TUeHM%3A

A mi z kolei się nie przydał. W końcu karmilam w łóżku :) I zwykle na lezaco

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 Mi się wydaje że on tą wizytę już tak byle jak zrobił :/ Ale powiem szczerze, że byłam przerażona bo urodziłam miesiąc później, bałam się że będę musiała mieć cc z powodu wielkości dziecka...
    A pamiętam jak synka urodziłam i pierwszy raz dostałam go w ręce to nie mogłam się nadziwić jaki on maleńki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:11

Madzik84 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka jadłam jajka na miękko i sadzone z płynnym żółtkiem :) w pewnym momencie tylko to zostawało w żołądku. Teraz nie mam na nie ochoty.
    Strasznie mnie mdli :/ ale nie chce wymiotować, przez ostatnie dwa dni wszystko co zjadałam lądowało w wc :/
    Korci mnie żeby poczytać w necie o tym USG genetycznym, nie wiem czego się spodziewać ani o co pytać, ale wiem, ze jak zacznę czytać to spanikuję :P
    Chyba wezmę się za sprzątanie żeby czymś zająć myśli...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Paula222 czaderski kącik! :D U nas też to będzie podobnie wyglądało, ale na fotel miejsca już nie starczy. Łóżeczko, przewijak i komódka - w sam raz. A łóżeczko mąż Ci niesamowite wystrugał, zazdroszczę ;)

Ja z wyprawką pewnie będę czekać najdłużej jak się da. W I trymestrze na pewno nic. Chcieliśmy z mężem kupić sobie symboliczne buciki lub skarpetki, ale nic nas jeszcze nie powaliło. Z resztą chwilowo nie chodzę po sklepach ;)

A propos rozmiarów ubranek. Czy na trzecim usg lekarz jest w stanie na podstawie pomiarów dziecka stwierdzić mniej więcej czy urodzi się ono raczej mniejsze czy większe? Jest sens czekania do tego badania z zakupem ubranek? W sensie czy brać 56 czy od razu 62? Jestem zwolenniczką skromniejszych i bardziej przemyślanych zakupów, tylko to co potrzebne, nic na wszelki wypadek. Nie chciałabym, żeby nieużywane rzeczy walały mi się po i tak małym i ciasnym mieszkanku. Czego nie wydam na wyprawkę, wolę zaoszczędzić np. na dodatkowe szczepienia :)

Ja teraz na pewno będę kupować 62, synek już po tygodniu wyrósł z 56, więc moim zdaniem bez sensu. Chyba, ze dziecko ma się urodzić małe.tak, jest w stanie oszacować masę dziecka, ale to tak orientacyjnie. U nas się sprawdziło ;)

Madzik84 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Madzik84 u mnie gin stwierdził że syn ma 4100, a urodził się 3330 więc jakoś nie wierzę tym ostatnim usg ;) I 62 na dziecko z wagą 3330 na bank będą za duże, bo 56 są luźne...

Mój miał 3650g i 56cm i 56 były na styk. Właściwie tylko na szpital. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę markę, np HM 56 jest jak 62, a Zara 68 jak 62 :P także można się zdziwić porównując ubranka ;)

Paula222 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    I po wizycie. Lekarz mega zmartwiony plamieniami. Fasolka ma sie ok co najwazniejsze. Tylko stweirdzil ze lozysko jest bardzo nisko ( po wewn. stronie u samego ujscia szyjki) i to go martwi, ale ma nadzieje ze to sie zmieni. W poniedzialek mam przyjsc i pewnie dalsze chorobowe. Mam nadzieje ze u was wszystko ok ;)
    Paula222 a ten fotel do karmieni to jaki mialas? Bo ja szukam gdyz mnie mama namowila na takowy i sie zastanawiam jaki powinien byc

Fajnie że trafiłas na lekarza co nie bagatelizuje i przejmuje się Toba. Super że wszystko dobrze z Maleństwem! Powodzenia na kolejnych badaniach w poniedzialek! Bede trzymac kciuki!

mloda1995 lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    A mi z kolei się nie przydał. W końcu karmilam w łóżku :) I zwykle na lezaco
    Ja planuje ukraść rodzicom fotel bujany muszę tylko uszyć do niego poduszki na siedzenie i oparcie :) mam nadzieję że się sprawdzi a jak nie to do karmienia lóżko mam tuż obok łóżeczka a fotel będzie do usypiania :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

koleżance zapowiadali dziecko 3300 i meczyła sie przy po porodzie bo okazalo się że synek urodzil sie z wagą 4000 z hakiem ...
    Siostra dostała ogromne ilości ubranek od rodziny i znajomych, wiec ja sie wstrzymuje jeszcze z kupowaniem, zobaczę co dostane :P

201606207452.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Madzik84 Mi się wydaje że on tą wizytę już tak byle jak zrobił :/ Ale powiem szczerze, że byłam przerażona bo urodziłam miesiąc później, bałam się że będę musiała mieć cc z powodu wielkości dziecka...
    A pamiętam jak synka urodziłam i pierwszy raz dostałam go w ręce to nie mogłam się nadziwić jaki on maleńki :)

Nie dziwię Ci się. Wypchnąć z siebie 4 kg i więcej to już sztuka...
    Moja i męża rodzina jest bardzo mała i nigdy nie miałam styczności z małym dzieckiem. Jak ostatnio wpadłam do dziecięcego i spojrzałam na te maciupeńkie ubranka dla noworodka to aż się poryczałam, jak ja ogarnę takie maleństwo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Annielove i co starczyło? Bo właśnie tak myślałam, żeby tego najmniejszego rozmiaru kupić tylko kilka sztuk i najwyżej prać co godzine ;p

Starczyło bo później po jakimś tygodniu wskoczyliśmy w rozm. 62 i tego miałam prawie 2 kartony. Nowe z metkami, nic nie dostałam bo akurat nikt nie miał małego dziecka w rodzinie... Trochę mąż był wkurzony bo mała szybko rosła i większość ciuszków poszła do znajomej z metkami. A to ile na te małe cuda idzie kasy? Oj, nie chcesz wiedzieć:) Ale co zrobić jak to wszystko było takie cudne

Kawokado lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    koleżance zapowiadali dziecko 3300 i meczyła sie przy po porodzie bo okazalo się że synek urodzil sie z wagą 4000 z hakiem ...
    Siostra dostała ogromne ilości ubranek od rodziny i znajomych, wiec ja sie wstrzymuje jeszcze z kupowaniem, zobaczę co dostane :P

OK, czyli wniosek 1: może się udać oszacować, a też wynik może być zupełnie od czapy.
    Wniosek 2: ubranka 56 mogą się przydać, ale nie muszą.
    Oj dziewczyny, zgłupiałam, powiem Wam :D

Rok temu, jak byłam w pierwszej ciąży, to nasze było by pierwsze w rodzinie. Bałam się, że nie będzie się kogo poradzić. A w tzw. międzyczasie okazało się, że mój brat pierwszy raz zostanie tatą, 3 miesiące przed nami, więc może coś wysępię :P
    A swoją drogą uważajcie na ubranka z sieciówek dla dorosłych. Swego czasu niezły dym był w mediach na temat toksyczności odzieży.

Zołzi lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Starczyło bo później po jakimś tygodniu wskoczyliśmy w rozm. 62 i tego miałam prawie 2 kartony. Nowe z metkami, nic nie dostałam bo akurat nikt nie miał małego dziecka w rodzinie... Trochę mąż był wkurzony bo mała szybko rosła i większość ciuszków poszła do znajomej z metkami. A to ile na te małe cuda idzie kasy? Oj, nie chcesz wiedzieć:) Ale co zrobić jak to wszystko było takie cudne

2 kartony?! tyle tego trzeba? no weź nie strasz... :( Optymalnie, żeby właśnie nie oddawać z metką, ale też nie kursować między dzieckiem a pralką, to ile kompletów wychodzi?

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w planach rajdy po second handach w poszukiwaniu ciuszków :) nie widzę sensu kupowania markowych ubranek, a dzieciaczkowi to i tak wszystko jedno ;) wole zaoszczędzić pieniądze na szczepienia

Pati_89, Madzik84, mmarzenak, Zołzi lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado, dobrze mówisz :)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    ja mam w planach rajdy po second handach w poszukiwaniu ciuszków :) nie widzę sensu kupowania markowych ubranek, a dzieciaczkowi to i tak wszystko jedno ;) wole zaoszczędzić pieniądze na szczepienia
    Ja byłam ostatnio bo szukałam czegoś dla mnie zeby chociaż po domu latać i widziałam pełno pięknych rzeczy za grosze nie zniszczonych bo ile taki maluszek zniszczy :)

Jakoś mam blokadę przed kupowaniem czegokolwiek boję że to za szybko :(
    Mam w rodzinie jednego maluszka 3 lata następny ma roczek a lada dzień urodzi się następny więc może coś odziedziczę :)

Kawokado, Madzik84, mmarzenak lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ