Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa znów kupowałam ciuszki nakładane przez główkę, ale jak kto woli, troszkę było mi ciężko, chyba po kąpieli kiedy to dziecko było jeszcze wilgotne, a tak to przy przebraniu czy u lekarza to nie miałam problemu, raz dwa ubrałam i dziecku nic się nie stało.
Gratuluję pozytywnych wizyt i maluszków - niech rosną zdrowe:)
DeLaCruz, Paula1991 lubią tę wiadomość
-
AnnieLov wrote:Ja znów kupowałam ciuszki nakładane przez główkę, ale jak kto woli, troszkę było mi ciężko, chyba po kąpieli kiedy to dziecko było jeszcze wilgotne, a tak to przy przebraniu czy u lekarza to nie miałam problemu, raz dwa ubrałam i dziecku nic się nie stało.
Gratuluję pozytywnych wizyt i maluszków - niech rosną zdrowe:) -
Madzik84 wrote:2 kartony?! tyle tego trzeba? no weź nie strasz...
Optymalnie, żeby właśnie nie oddawać z metką, ale też nie kursować między dzieckiem a pralką, to ile kompletów wychodzi?
Ja miałam po 5szt body z krótkim i długim, tyle samo polspiochow. Pajacow w ogóle nie używałam bo ciężko było rozmiarowo dopasować i nie lubiłam zapinac tylu guzików . Plus oczywiście grubsze rzeczy na wyjscie bo jesien bylaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:04
Madzik84 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Quatriona wrote:Ja mam dużo ubranek po Hani. Troche dostaliśmy w spadku po wiekszych dzieciacg a troche kupiliśmy. Na rozmiar 56 to chyba mialam 3 bodziaki i dwa pajace i chyba ze 3 kaftaniki spiochy i spodenki. Bodziaki rosły z Hania wiec jyz sue dla naluszka nie nadadza niestety. Moje dziecko urodzilo sie z waga 3620 (tydzien przed porodem prognozowania waga 3700) i wzrostem 55. Rozmiar 56 byl za duzy na moje maleństwo ale w ciagu 3 tygodni Hania z niegi wyrosla.
Od siebie mam taka radę: body koniecznie rozpinane z przodu. Ja miałam przekladane przez glowe teraz na pewno dla noworodka kupie rozpinane
A ja na odwrót - body wyłącznie przez głowęI z guziczkami na ramieniu, bo te na zakładkę okropnie leżą i się rozciągają
💙 2014
❤️ 2016
-
Madzik84 wrote:Oby więcej takich dobrych wieści!
Quatriona, o ubrankach rozpinanych z przodu lub w kroku kiedyś czytałam. Ciężko chyba takiemu maleństwu przez główkę coś naciągnąć, łatwiej pewnie przy dziecku już siadającym. Zatrzaski do zapinania to też podobno bardzo wygodne rozwiązanie.
Mi to w ogóle nie sprawiało problemujak już dziecko zaczyna się przemieszczać to dopiero ciężko ubrać
moim zdaniem noworodka ubrać najłatwiej
Madzik84 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Ja też już po wizycie
dzieciątko 2,99cm, machało rączkami i nóżkami
serducho 174/min, wszystko w normie
badanie przeziernosci 7.12
Helenucha Klucha, Magda34, Helen, Paula1991, Kawokado, Madzik84, kamenkaa, Magdzialena, kirys, Pati_89, mmarzenak, fairy_tale, jovi81, Kourtney lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Hehe widać że każda mama ma inaczej
My rozmiar 56 nosiliśmy około 1,5 mc więc kawałek czasu, a małą dzidzie codziennie przebierać nie raz kilka razy bo to uleje, to kupka przejdzie...
Co do bodów, dla mnie też przez główkę lepsze, koniecznie rozpinane na ranieniu
Paula1991 super że same dobre wieściPaula1991, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Madzik84 wrote:Super!
Słyszałaś serducho?
167/minute.
Damian się wpatrywał i chyba sam nie wierzyłWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:39
Helen, Magda34, Kawokado, Madzik84, Misia15, xpaulinax, ansad lubią tę wiadomość
-
Kawokado wrote:ja mam w planach rajdy po second handach w poszukiwaniu ciuszków
nie widzę sensu kupowania markowych ubranek, a dzieciaczkowi to i tak wszystko jedno
wole zaoszczędzić pieniądze na szczepienia
moje dostanie tylko parę szczepionek i żadnych typu 5w1.
https://www.facebook.com/stowarzyszeniestopnop/?fref=ts
polecam poczytać zanim podejmiecie decyzje
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Wiedzy o Szczepieniach STOP NOP
Zołzi, Helenucha Klucha, miluszka lubią tę wiadomość
-
Kawokado wrote:ja mam w planach rajdy po second handach w poszukiwaniu ciuszków
nie widzę sensu kupowania markowych ubranek, a dzieciaczkowi to i tak wszystko jedno
wole zaoszczędzić pieniądze na szczepienia
ja bede polowała na second handach bo tam sa swietne ubrania markowe, super wykonane z naturalnych materiałów i w niskich cenach. Większość wygląda jak nie noszone a cześć jest nawet z metkami! Na allegro widziałam ze są mega paki dla maluchów ale sama nie znam kogoś kto kupował... -
Helen wrote:o mój boziu będziesz szczepić?
masz rację, trzeba dużo dowiadywać się o szczepieniach zeby miec swiadomosc jak zacofany system szczepien panuje w polsce... nie odradzam wszystkich szczepien ale tez radze uważać i pogłębiać wiedzę. Niestety poznałam pare która przez szczepionki ma chore dziecko, chłopiec 3 latka nie mowi, nie chodzi... -
Helen wrote:o mój boziu będziesz szczepić?
tak zamierzam szczepić
to kolejny trudny tematosobiście uważam, ze szczepienia są potrzebne i każdy odpowiedzialny rodzic powinien je wykonać, wiem, że opinie na ten temat są podzielone podobnie jak z porodem naturalnym i cesarką, ale akurat w kwestii szczepień zdania na pewno nie zmienię
co nie znaczy oczywiście, ze zamierzam bezmyślnie ładować w dziecko wszystko o czym chrząknie lekarz
w tej kwestii tak jak mówicie trzeba się dokształcać i nie pozostawać przy jednej opinii lekarskiej a najlepiej zasięgnąć kilku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 17:23
Magda34, DeLaCruz, dais, wisnia11 lubią tę wiadomość