X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    a gdzie Kourtney? :(
    nie wiem wlasnie juz wczoraj o nią pytalam ...;(

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, też zauważyłam, ze się nie odzywa. . Może wymioty. Bądźmy dobrej myśli

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    zazdroszcze Wam, że już wiecie, że wszystko w porządku ja chyba osiwieje przed jutrem... nie wiem czy to, że cały czas czuje kłucie w jednym miejscu to dobrze czy zle, w dodatku pokłóciłam sie z mężem o jakąś pierdołę :( ech... gdybym tylko mogła to wybiegać...

Kawokado nie martw się będzie wszystko dobrze jutro. Ja też się nie mogę doczekać bo jutro mam USG :-) ją ciągle czuje klubie mniej więcej na wysokości lewego jajnika i mój ginekolog zbadał mnie i powiedział że jest ok i żeby się nie przejmować :-)

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No co Ty? A jak sie nazywa moze Ja wyciagne od swojego recepte w srode, bo ledwo daje rade.

Ten lek to Torecan tabletki. Nie wiem bo go jeszcze nie wykuipilam ale możesz zawsze zapytac lekarza. Tak samo na zgage wolno mi brać Renie wiadomo bez przesady ale jak już nie daje rady to lekarz powiedział że mogę :-)

Pati_89 lubi tę wiadomość

Misia15
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    zazdroszcze Wam, że już wiecie, że wszystko w porządku ja chyba osiwieje przed jutrem... nie wiem czy to, że cały czas czuje kłucie w jednym miejscu to dobrze czy zle, w dodatku pokłóciłam sie z mężem o jakąś pierdołę :( ech... gdybym tylko mogła to wybiegać...

Mnie też kluje w jednym miejscu w okolicach prawego jajnika i jest wszystko ok :-) tylko bardzo silny ból może być niepokojący aa reszta jest normalna w końcu dzieciaczki w nas są coraz większe i potrzebują coraz więcej miejsca :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam nie szczepic. A wiedzę to lepiej czerpać z ksiazek, bo na tej stronie niestety zamiast wiedzy jest dużo żerowania na strachu rodziców
    kazdego rodzica wybór, na tej stronie ostrzegają, nie straszą, po prostu są aż tak poważne powikłania, co jak mówisz mogą kogoś przestraszyć. Ja wgłębiając się w temat póki co doszłam do wniosku że są lepsze i gorsze szczepionki, potrzebne i niepotrzebne. Z checią tez przeczytam ksiązkę, która nie będzie sponsorowana przez lobby farmaceutyczne, bo tym dziadom nie wierzę. Jak masz jakąś pozycję godną polecenia to podaj a chętnie skorzystam :)
    profesor Majewska... duńskie dokumenty to wszystko przejawia wydźwięk negatywny dla szczepień, tylko zanim podejmie się decyzje warto świadomie podjąć decyzję, bo większość to robi bo inni tak robią i jest prościej.

Helenucha Klucha, Dorjana lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochane dla kazdej ktora juz zobaczyla swoje dzieciatko na usg. Ja jutro ide na wizyte i oby bylo wszystko ok :)

Zołzi, kamenkaa, Pati_89, Helenucha Klucha, madziak2202, Magda34, xpaulinax, Dorjana lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę rano jedziemy na wizytę, nie mogę się doczekać :)

kamenkaa, Pati_89, aneczka2015, Helenucha Klucha, madziak2202, xpaulinax lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj na mdlosci i wymioty dostałam jakiś lek na receptę. Co prawda jeszcze go nie wykupiłam ale mój lekarz powiedział ze mogę go bezpiecznie stosować w ciazy.

ja kupiłam dziś prevomit bo mdłości mnie wykańczaja, cały czas mam pusty żołądek i przez to kilka razy dziennie robi mi sie słabo... Dziś wzięłam pierwsza tabletkę, jak zacznie pomagać to dam znać

Misia15 lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    No właśnie, też zauważyłam, ze się nie odzywa. . Może wymioty. Bądźmy dobrej myśli

Ostatnio mowiłą że mdłości i wymioty jej mineły...

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Ten lek to Torecan tabletki. Nie wiem bo go jeszcze nie wykuipilam ale możesz zawsze zapytac lekarza. Tak samo na zgage wolno mi brać Renie wiadomo bez przesady ale jak już nie daje rady to lekarz powiedział że mogę :-)
    Też mi go lekarz przepisał tylko czopki niby na wymioty ale na ulotce pisze że nie powinno się go stosować w ciąży i bądź tu mądry lekarz czy ulotka leku.

https://www.doz.pl/leki/p1446-Torecan

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    kazdego rodzica wybór, na tej stronie ostrzegają, nie straszą, po prostu są aż tak poważne powikłania, co jak mówisz mogą kogoś przestraszyć. Ja wgłębiając się w temat póki co doszłam do wniosku że są lepsze i gorsze szczepionki, potrzebne i niepotrzebne. Z checią tez przeczytam ksiązkę, która nie będzie sponsorowana przez lobby farmaceutyczne, bo tym dziadom nie wierzę. Jak masz jakąś pozycję godną polecenia to podaj a chętnie skorzystam :)
    profesor Majewska... duńskie dokumenty to wszystko przejawia wydźwięk negatywny dla szczepień, tylko zanim podejmie się decyzje warto świadomie podjąć decyzję, bo większość to robi bo inni tak robią i jest prościej.

Jakakolwiek książka z immunologii. Wystarczy zrozumieć konkretne mechanizmy. Prof Majewska niestety jest skompromitowana po tym co opowiada bo jej wypowiedzi w ogóle nie są oparte o zjawiska naukowe a dla kogoś kto nie jest związany z medycyną brzmią wiarygodnie. Niestety tak nie jest. A powikłania są możliwe, oczywiście, tak jak niedowlad kończyny po zastrzyku w posladek. W oby przypadkach rzadsze i mniej groźne niż powikłania po chorobach zakaźnych.

dais, wisnia11, Madzik84 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    kurczę rano jedziemy na wizytę, nie mogę się doczekać :)

Powodzenia :) dzieciątko pewnie już spore :)

kamenkaa, Helen lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich wizytujących. Super że przyniosłyście takie dobre wieści.
    Słyszałyście że dzieci widzą więcej niż dorośli. Otóż moja mała trzy letnia kuzynka powiedziała mi dziś że w brzuszku mam dziewczynkę i ona chce żeby nazywała się Klaudia. Jak zapytałam o imię dla chłopca to powiedziała że nie potrzeba bo w brzuszku jest Klaudia :D okaże się jaka z niej wróżka hehe :)

kamenkaa, Helen, Helenucha Klucha, madziak2202, DeLaCruz, Magda34, Nelus, fairy_tale, Madzik84, ansad lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Gratulacje dla wszystkich wizytujących. Super że przyniosłyście takie dobre wieści.
    Słyszałyście że dzieci widzą więcej niż dorośli. Otóż moja mała trzy letnia kuzynka powiedziała mi dziś że w brzuszku mam dziewczynkę i ona chce żeby nazywała się Klaudia. Jak zapytałam o imię dla chłopca to powiedziała że nie potrzeba bo w brzuszku jest Klaudia :D okaże się jaka z niej wróżka hehe :)
    ładne imie Klaudia :) ja bede miec Patrycje :P

Magda34 lubi tę wiadomość

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Też mi go lekarz przepisał tylko czopki niby na wymioty ale na ulotce pisze że nie powinno się go stosować w ciąży i bądź tu mądry lekarz czy ulotka leku.

https://www.doz.pl/leki/p1446-Torecan

Mój lekarz powiedział że można go stosować wiec ja mu ufam. Powiedział także że muszą tak pisać na ulotkach żeby nie brać leków na własną rękę.czytalam na innych forach że dziewczyny to stosują i podobno pomaga.

Misia15
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Mój lekarz powiedział że można go stosować wiec ja mu ufam. Powiedział także że muszą tak pisać na ulotkach żeby nie brać leków na własną rękę.czytalam na innych forach że dziewczyny to stosują i podobno pomaga.
    U mnie było to ciężko dostać w hurtowniach. Więc zanim lek był dostępny to mi mdłości przeszły :) mam go w apteczce ale jeszcze nie próbowałam :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Gratulacje kochane dla kazdej ktora juz zobaczyla swoje dzieciatko na usg. Ja jutro ide na wizyte i oby bylo wszystko ok :)
    Ja pierwszy raz razem z serduszkiem widzialam na ip, wiec nie za ciekawie. Teraz mam nadzieje, ze zobacze i w srode to piekne Serduszko. Trzymam kciuki kochana:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:28

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    ja kupiłam dziś prevomit bo mdłości mnie wykańczaja, cały czas mam pusty żołądek i przez to kilka razy dziennie robi mi sie słabo... Dziś wzięłam pierwsza tabletkę, jak zacznie pomagać to dam znać
    Koniecznie daj znac, bo Ja tez nie moge funkcjonowac Juz w tymi mdlosciami. Na jedno ciesze sie, ze sa Ale na drugie mecza od trzech dni po calych dniach...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie piekne te wasze fasolki! duze juz! normalnie rozplywam sie przy kazdym zdjeciu :) gratuluje udanych wizyt. ja wizytuje jutro (u was to juz dzisiaj). ide do jakiegos specjalisty do ciaz blizniaczych i w ogole nie wiem czego sie spodziewac. usg mam dopiero 4 grudnia wiec ta wizyta chyba znowu wiele mi nie powie, no ale moze milo sie zaskocze. narazie stresuje sie tylko tym ze maz bedzie w pracy i musze wziac ze soba Livie ktora za nic w swiecie nie usiedzi na dupce. ostatnio czekajac na doktora w gabinecie rozlaczyla drukarke, wrzucila myszke do smieci i podarla wszystkie papiery, a dodam ze wtedy bylam z mezem :) taki z niej lobuziak
    milego dnia wszystkim!!! ja lece zaraz spac

jovi81, Paula1991 lubią tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ