X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja za 2 godzinki mam pierwsze usg a czuje się taka zmasakrowana, znowu mdłości mnie dopadły od 7 i trzymają do tej pory :(
    Musze się zaczac zbierać ale coś mi nie idzie, narazie sam prysznic zaliczyłam.
    Zmotywujecie mnie? :D
    Powiedzcie tym mdlosciom ze ich nie lubię i ze maja sobie iść chociaż dzisiaj :)
    Pewnie humor mi się poprawi jak zobaczę serduszko na usg :)
    Jak zobaczysz swoje maleńswo to oszalejesz ze szcześcia, więc zbieraj się szybciutko:) maluszek czeka.. a mdłościami się nie przejmuj same przyszły i same pójdą:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniła pielęgniarka z gabinetu mojego doktora i zmieniła mi godzinę jutrzejszej wizyty z 17 na 11.20... Boje sie ze mąż nie dostanie wolnego :( nie chce isc sama :(

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie. Lekarz mega zmartwiony plamieniami. Fasolka ma sie ok co najwazniejsze. Tylko stweirdzil ze lozysko jest bardzo nisko ( po wewn. stronie u samego ujscia szyjki) i to go martwi, ale ma nadzieje ze to sie zmieni. W poniedzialek mam przyjsc i pewnie dalsze chorobowe. Mam nadzieje ze u was wszystko ok ;)
    Paula222 a ten fotel do karmieni to jaki mialas? Bo ja szukam gdyz mnie mama namowila na takowy i sie zastanawiam jaki powinien byc

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowanie na raty to bardzo dobra rzecz, ja np. od 12 tc odkładam z wypłaty po 500 zł i 4 miesiące przed porodem wszystko zamawiałam, było mi znacznie łatwiej:)

Po małej zostało mi łożeczko, przewijak, wanienka z stelażem, podgrzewacz, laktator, 7 paczek pieluch rozm. 2 i jeden rozm. 1, Ciuszki i wózek oddałam koleżance, a ja postanowiłam wózek kupić nowy:)

Wiele rzeczy bo zbędne, absolutnie nie przydała mi się taka wkładka do wanienki do kąpania.. użyłam tego raz i nigdy więcej, nie przydało mi się też mnóstwo różnych kremów itp. używałam tylko oliwki po kąpieli, kremu do pupy i żel w płynie Nivea baby, gruszka do nosa - przeżytek, najlepszy katarek lub coś podobnego, dużo ubranek się nie przydało, ubierałam dziecko w to, co było najwygodniejsze czyli w body i pajac. wszelakie kaftaniki, śpiochy to dla mnie masakra była, wszystko się zwijało, fałdowało, jednym słowem do niczego, a pajaca szybko pozapinałam i było ok:) aaaa no i rożek - używany tylko w szpitalu

• eidth Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 super dzięki za rozpiske :-) co do ciuszkow to narazie chyba takie neutralne będziemy kupować bo jeszcze płci nie wiadomo :-)
    Paula1991 zobaczyć serduszko na USG to cudowną chwilą także nie ma co narzekać tylko zbieraj się ! :-)
    Ja jestem ciekawa co z tym moim krwiakiem...oby zniknął...

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak fotel to bardzo przydatna rzecz, ja miałam z IKEI, taki jak na zdjęciu

https://www.google.pl/search?q=fotel+do+karmienia+ikea&biw=1517&bih=732&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMInZmktuCUyQIVRpYsCh1BRgO3&dpr=0.9#imgrc=o259SDQP9TUeHM%3A

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 ja patrzałam pod kątem takim aby był wygodny, nie miał wysokich podłokietników ( swobodnie można wtedy manewrować dzieckiem i poduszką cebuszką ) , dla mnie mega wygoda mieć taki swój ,,kącik'' tym bardziej jak ma się tylko 1 pokój a np. goście przychodzą. Albo w nocy karmiąc męża nie budzić, chociaż w nocy to często do łózka synka brałam i zasypiałam z cyckiem na wierzchu ;) Śmiesznie było jak się budziłam w nocy bo ,,coś ''mnie po sutku smyrało, a to synek się próbował dorwać ;)
    A za fotel nowy dałam tylko 139 zł :)

Co do relacji z wizyty mam nadzieję , że wszystko będzie ok , ważne że lekarz wie że coś na rzeczy jest i ma kontrolę :)

Paula1991 trzymam kciuki i czekam na relacje :) A skąd jesteś?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    U mnie dzis znowu plamienie, po ponad tygodniu spokoju... :( wizyta w czwartek. Zwariuje do tej pory

O nie, teraz Ciebie dopadło :( Przykro mi, ale pamiętaj, że do wizyty już bliżej niż dalej, a gojący się krwiaczek też może plamić. Bądź dobrej myśli! Może znowu trzeba solidnie poleżeć?
    Dużo tego było? Jaki kolor?

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie mamy, czy można dołączyć? :)

Paula222, Madzik84, mmarzenak, Kawokado, Paula1991, Helenucha Klucha, Magda34, Quatriona, kirys, kamenkaa, magdalenka789, Kourtney lubią tę wiadomość

rg50dqk3o9cksstr.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_ pewnie ! Na kiedy termin masz? :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 czaderski kącik! :D U nas też to będzie podobnie wyglądało, ale na fotel miejsca już nie starczy. Łóżeczko, przewijak i komódka - w sam raz. A łóżeczko mąż Ci niesamowite wystrugał, zazdroszczę ;)

Ja z wyprawką pewnie będę czekać najdłużej jak się da. W I trymestrze na pewno nic. Chcieliśmy z mężem kupić sobie symboliczne buciki lub skarpetki, ale nic nas jeszcze nie powaliło. Z resztą chwilowo nie chodzę po sklepach ;)

A propos rozmiarów ubranek. Czy na trzecim usg lekarz jest w stanie na podstawie pomiarów dziecka stwierdzić mniej więcej czy urodzi się ono raczej mniejsze czy większe? Jest sens czekania do tego badania z zakupem ubranek? W sensie czy brać 56 czy od razu 62? Jestem zwolenniczką skromniejszych i bardziej przemyślanych zakupów, tylko to co potrzebne, nic na wszelki wypadek. Nie chciałabym, żeby nieużywane rzeczy walały mi się po i tak małym i ciasnym mieszkanku. Czego nie wydam na wyprawkę, wolę zaoszczędzić np. na dodatkowe szczepienia :)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine_, witaj! Napisz coś o sobie :)

• Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam termin według Usg na 30 czerwca, ale kto wie czy nie będę lipcowa, bo pierwsza córka urodziła się po terminie :)
    To moje drugie dziecko po 10 latach :)

Paula222, Madzik84, Zołzi, xpaulinax, Magda34, Patrycjusz, jakka, Kourtney lubią tę wiadomość

rg50dqk3o9cksstr.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    To straszne jest. Biedactwo oby po porodzie Ci przeszlo.
    Ja cale zycie mam silne bole glowy ale w sumie dwa razy mialam problem z widzeniem raz widzialam tylko kawalkiem oka a drugi raz widzialam swiat jakby byl plaski bez 3d

brzmi podobnie, kto wie moze miałas wtedy coś podobnego do aury, jedno jest pewne każdy ból głowy to utrapienie :(

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 u mnie gin stwierdził że syn ma 4100, a urodził się 3330 więc jakoś nie wierzę tym ostatnim usg ;) I 62 na dziecko z wagą 3330 na bank będą za duże, bo 56 są luźne...

Madzik84 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja kupowałam mniej więcj tak :
    1. Na początek ubranka - w rozmiarze 56 i 62 ( aby po miesiącu mieć już nast. rozmiar). Niewątpliwie zaczęłam od tego, bo kupowanie ich sprawiało mi mega przyjemność :) Syn urodził się 53 cm 3330g i ubranka były nie opinające, czyli w sam raz :)

2. Później kupowałam rzeczy typu termometr do wody, szczoteczka do włosów, obcinacz do paznokci/ nożyczki, kupiłam wkładkę do wanienki która w ogóle się nie sprawdziła - lepiej było mi kłaść na dno pieluchę tetrową ;)

3. Wanienka + stelaż ( bardzo dobra rzecz :) ) , połasiłam się na ręczniki z rożkiem, 2 koce ( gruby i cienki) no i kupiłam materacyk + kołderkę do łóżeczka :)

4. Pościele kupiłam razem z ochraniaczami na łóżeczko :) Do tego jeszcze 2 kmpl na zmianę

5 . Pieluch tetrowych kupiłam 15, a flanelowych 5, ledwo starczało :D

6 Łóżeczko z mężem zrobiliśmy sami, mąż z rodziny stolarskiej to nie mogło być inaczej ;)

O taki kącik dla synka mieliśmy - to było na stancji i mieliśmy tylko 1 pokój :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39dfd64f61df.jpg

Fotel bardzo się sprawdził do karmienia ( miałam też poduszkę specjalną, super rzecz ) , przewiak jak dla mnie też świetna sprawa, póki dziecko nie zacznie wyrastać ;)

7. Na sam koniec kupiliśmy wózek 3 w 1 , wyprawkę do szpitala dla mnie, no i tyle :)

my musimy zainwestować przede wszystkim w wanienkę właśnie, bo mamy prysznic ze spływem liniowym, a tam raczej malucha nie wykąpie ;)

Piękny kącik :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Paula222 czaderski kącik! :D U nas też to będzie podobnie wyglądało, ale na fotel miejsca już nie starczy. Łóżeczko, przewijak i komódka - w sam raz. A łóżeczko mąż Ci niesamowite wystrugał, zazdroszczę ;)

Ja z wyprawką pewnie będę czekać najdłużej jak się da. W I trymestrze na pewno nic. Chcieliśmy z mężem kupić sobie symboliczne buciki lub skarpetki, ale nic nas jeszcze nie powaliło. Z resztą chwilowo nie chodzę po sklepach ;)

A propos rozmiarów ubranek. Czy na trzecim usg lekarz jest w stanie na podstawie pomiarów dziecka stwierdzić mniej więcej czy urodzi się ono raczej mniejsze czy większe? Jest sens czekania do tego badania z zakupem ubranek? W sensie czy brać 56 czy od razu 62? Jestem zwolenniczką skromniejszych i bardziej przemyślanych zakupów, tylko to co potrzebne, nic na wszelki wypadek. Nie chciałabym, żeby nieużywane rzeczy walały mi się po i tak małym i ciasnym mieszkanku. Czego nie wydam na wyprawkę, wolę zaoszczędzić np. na dodatkowe szczepienia :)

Moja urodziła się mając 3100g i 53 cm długości:) Większość ciuszków kupowałam na rozm. 62, na 56 miałam może z 5 ciuszków:)

Kawokado, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Madzik84 u mnie gin stwierdził że syn ma 4100, a urodził się 3330 więc jakoś nie wierzę tym ostatnim usg ;) I 62 na dziecko z wagą 3330 na bank będą za duże, bo 56 są luźne...

my mieliśmy szczęście, bo znajoma pozbywała się łóżeczka jakieś 3 dni po tym jak powiedziałam mężowi, że jestem w ciąży ;) dzięki temu za darmo dostaliśmy to co chyba jest najdroższe czyli drewniane łóżeczko z materacykiem :) do tego dostaliśmy też komplet pościeli z dwoma prześcieradłami, zabezpieczenie na szczebelki i rożek ;) W październiku mąż kupił karuzelę z misiami z fisher price w prezencie dla mnie, bo widział już wcześniej jak mi się do niej oczy świeciły ;) Mamy też białe skarpeteczki, które wręczyłam mężowi w prezencie razem z testem. Ot i tyle :)
    Na pewno chcę zainwestować w woombiego :) Koleżanka ma i mówi, ze to dla niej zbawienie.

Madzik84 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Moja urodziła się mając 3100g i 53 cm długości:) Większość ciuszków kupowałam na rozm. 62, na 56 miałam może z 5 ciuszków:)

Annielove i co starczyło? Bo właśnie tak myślałam, żeby tego najmniejszego rozmiaru kupić tylko kilka sztuk i najwyżej prać co godzine ;p

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was dziewczyny z samopoczuciem? Bo u mnie do południa jest dobrze, zjem śniadanie i jest ok, ale już po obiedzie mi źle, niby jestem głodna, ale na myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze, codziennie mnie boli żołądek, w sobotę pierwszy raz takie miałam mdłości że myślałam że zwymiotuję, tak poza tym ani razu nie byłam w Wc, no i całe szczęście :) Tylko ten żołądek bolący...
    A czy można jeść jajko na miękko? bo to jednak surowe żółtko, a taką mam chęć :)

rg50dqk3o9cksstr.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ