X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Dziewczyny która jutro wizytuje? Ja jutro ide i już nie mogę się doczekać kiedy podejrze Maleństwo :-)

Ja się wybieram :) ale zaczynam się stresować z byle powodu. Np dzisiaj nie wymiotowalam i już zle myśli..

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:40

Helen lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Ojej :( a ktory masz juz tydzien ciąży >?
    Brązowe masz plamienia?

Kochana trzymam kciuki za Ciebie
    Plamienie bylo bardziej czerwone niestety. Zobaczymy co powie lekarz ;) a tydzien 10 juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 08:01

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z postów wynika, że ten tydzień jakiś "oblężony" w wizyty :) Trzymam kciuki za nas wszystkie... a teraz chciałam życzyć przede wszystkim dużo optymizmu dla wizytujących dzisiaj :) 3majcie się ciepło!!! :* Miłego dzionka i czekamy na relacje :)

Pati_89, Helen, Misia15, kirys lubią tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też dzisiaj wizytuje..właśnie wrocilam do domu z badania TSH ii ode do łóżka bo pogoda taka że nic tylko spać :-)

HoniKa89, Pati_89 lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    migrena z aurą to taka gdy przed samym bólem głowy pojawiają się inne objawy, najczęściej: drętwienie kończyn, wymioty, zaburzenia mowy (jak przy wstrząsie mózgu), zaburzenia widzenia (jedni mówią, ze widzą takie mazaje jak na wodzie, mi po prostu zmniejsza się obszar widzenia, np nie widzę nic na prawe oko, kiedyś jak patrzyłam w telewizor to widziałam np. tylko tv a p1 już nie, jeszcze inni widzą jasne światło), no i wrażliwość na światło i dźwięki. Dla mnie jedynym lekarstwem było zamknięcie się w zaciemnionym pokoju sam na sam z miską... Najgorsze są własnie te zaburzenia widzenia, ZAWSZE panikuje, że mi tak zostanie... Paniką jeszcze bardziej podnoszę sobie ciśnienie i przez to jeszcze dłużej cierpię :/ ale ciężko jest sobie przetłumaczyć cokolwiek w takiej chwili... Nie zawsze występują wszystkie objawy, ale drętwienie i zaburzenia widzenia miałam zawsze.
    Plus aury jest taki, ze jak się zaczyna to wiem, że mam jakieś 30min żeby znaleźć sie w miejscu gdzie mogę zwyczajnie położyć się i wegetować.
    Po migrenie mam jeszcze "kaca" przez pare godzin: nie mogę się schylać, ani wykonywać gwałtownych ruchów głową, bo chociaż już nie boli to mam uczucie jakbym środek czaszki miała wyłożony watą, a mózg latał w niej swobodnie obijając się :P

Mojej babci migreny przeszły po ciąży, mam nadzieje, że ze mną też tak będzie nie wyobrażam sobie dostać migreny w momencie gdy jestem sama z maluszkiem :( Co prawda mąż twierdzi, ze natychmiast wyszedłby z pracy, ale wiecie jak to jest... czułabym, ze zawiodłam na całej linii :/
    To straszne jest. Biedactwo oby po porodzie Ci przeszlo.
    Ja cale zycie mam silne bole glowy ale w sumie dwa razy mialam problem z widzeniem raz widzialam tylko kawalkiem oka a drugi raz widzialam swiat jakby byl plaski bez 3d

Kawokado lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Hej dziewczyny. Ja też dzisiaj wizytuje..właśnie wrocilam do domu z badania TSH ii ode do łóżka bo pogoda taka że nic tylko spać :-)

zazdroszczę!!! Ja też zasypiam, ale niestety praca czeka :(

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia i kciuki za wizytujące :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam dziewczyny które borykavie się z migrenami i bólami głowy. Dla mnie ból głowy to jed n z najgorszych boli nie mogę wtedy funkcjonować. Całe szczęście rzadko mam bóle głowy...

f2w343r8930pqaay.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower bardzo mi przykro :( wiem co czujesz - przechodziłam przez to kilka razy ale pamiętaj że zawsze w końcu wyjdzie słońce. Zyczę Ci duzo siły i wsparcia bliskich.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki dla maluchów to przy Franku szalałam z zakupami i trochę przedobrzyłam - połowy rzeczy wcale nie używałam a masę rzeczy okazało się potrzebnych na które nie wpadłam jak Franio się urodził. Teraz bym już inaczej do tematu podeszła ale mądry Polak po... ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam swojemu szefowi o ciąży i mogę śmiało powiedzieć, że należy on do tych "fajnych szefów":) jejku tak mnie miło zaskoczył:)

Pati_89, Helen, Misia15, Kawokado, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Ja wczoraj wyjazdowo / rodzinnie, dzień szybciutko zleciał ale baaardzo miło :) Wg dziś się zważyłam i myślałam że utyłam a tu nic :) Jestem Happy :) Ja mam wizytę w piątek , ale stres mam... Ostatnio wszystkie objawy ustąpiły, mdłości, senność ... już tego nie ma. Jedyne co mi zostało to bolące nabrzmiałe piersi...Trzymam kciuki i czekam na relacje z dzisiejszych wizyt :)

Co do wyprawki, ja dla synka zaczęłam baardzo szybko kupować, coś koło 7 tyg chyba ? I bardzo się cieszę, bo z każdej wypłaty coś kupić to ledwo i tak się wyrobiłam :P Ale jednak najdroższym wydatkiem u nas był wózek, bo jednak trochę grosza trzeba wydać...A teraz mam po synku więc z głowy :)

bloodflower bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie kochana i szybko wracaj na fioletową :*
    Paula1991 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Paula, 24 lata. 3 lata starań o dzidzie. Udało się po 2 miesiącach z Bromergonem :) wcześniej mięśniak,wycięty i sprawdzony, na szczęście nie groźny :)

Długo myślałam kiedy się tu pokazać miałam to zrobić jutro po pierwszym usg, ale nie wytrzymałam dłużej i jestem juz dziś :) termin mam na 26 czerwca :)

Pozdrawiam

hej :) widzę , że mamy podobny nick i wiek :) Ja też rocznik 91 :D

Paula1991 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich wizytujących :D pooglądamy dziś mnóstwo maluszków :)

U mnie dzis mimo beznadziejnej pogody pełno energii. Mam w planie sprzatanie gotowanie pieczenie sernika a popołudniu kawa z kuzynką i jej trzy letnią szaloną córeczką :) i chyba się wezmę za jakieś planowanie co lubię najbardziej :)

A z frontu ciążowego dziś mega apetyt. I czuję też że zaczynają się zmieniać hormony na samą myśl o drugim serduszku w moim ciele zaczynam ryczeć a jak mnie coś wkurzy to burza na całego :) czasami czuję się jak dzień przed okresem, jak tykająca bomba :)

Helen lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też 91' widzę trochę nas jest :-)
    Co do wyprawki to my już w tym miesiącu planujemy zacząć coś kupować tylko nie wiem od czego zacząć :-P

Paula222, Paula1991 lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis znowu plamienie, po ponad tygodniu spokoju... :( wizyta w czwartek. Zwariuje do tej pory

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam mniej więcj tak :
    1. Na początek ubranka - w rozmiarze 56 i 62 ( aby po miesiącu mieć już nast. rozmiar). Niewątpliwie zaczęłam od tego, bo kupowanie ich sprawiało mi mega przyjemność :) Syn urodził się 53 cm 3330g i ubranka były nie opinające, czyli w sam raz :)

2. Później kupowałam rzeczy typu termometr do wody, szczoteczka do włosów, obcinacz do paznokci/ nożyczki, kupiłam wkładkę do wanienki która w ogóle się nie sprawdziła - lepiej było mi kłaść na dno pieluchę tetrową ;)

3. Wanienka + stelaż ( bardzo dobra rzecz :) ) , połasiłam się na ręczniki z rożkiem, 2 koce ( gruby i cienki) no i kupiłam materacyk + kołderkę do łóżeczka :)

4. Pościele kupiłam razem z ochraniaczami na łóżeczko :) Do tego jeszcze 2 kmpl na zmianę

5 . Pieluch tetrowych kupiłam 15, a flanelowych 5, ledwo starczało :D

6 Łóżeczko z mężem zrobiliśmy sami, mąż z rodziny stolarskiej to nie mogło być inaczej ;)

O taki kącik dla synka mieliśmy - to było na stancji i mieliśmy tylko 1 pokój :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39dfd64f61df.jpg

Fotel bardzo się sprawdził do karmienia ( miałam też poduszkę specjalną, super rzecz ) , przewiak jak dla mnie też świetna sprawa, póki dziecko nie zacznie wyrastać ;)

7. Na sam koniec kupiliśmy wózek 3 w 1 , wyprawkę do szpitala dla mnie, no i tyle :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena kurcze masz się z tymi plamieniami :( Odpoczywaj, a jak się martwisz może zadzwoń do swojego lekarza?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 2 godzinki mam pierwsze usg a czuje się taka zmasakrowana, znowu mdłości mnie dopadły od 7 i trzymają do tej pory :(
    Musze się zaczac zbierać ale coś mi nie idzie, narazie sam prysznic zaliczyłam.
    Zmotywujecie mnie? :D
    Powiedzcie tym mdlosciom ze ich nie lubię i ze maja sobie iść chociaż dzisiaj :)
    Pewnie humor mi się poprawi jak zobaczę serduszko na usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:17

mmarzenak, Kawokado lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mdłości, większe niż ostatnio, pewnie częściowo z lekkiego zdenerwowania przed wizytą.
    Paula zbieraj się i idź po prostu, nie myśl o niczym innym tylko o tym serduszku co go zobaczysz :-) Zazdroszczę Ci, że już za 2 godzinki będziesz po, ja muszę jeszcze trochę poczekać.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ