Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kirys wrote:Ja mam wizytę jutro o 16:30. Przejmuję się bardzo, bo nie widziałam jeszcze serduszka.
Będzie dobrze!!! Nie denerwuj się bo dzidzia czuje. Daj znać jak będziesz po wizycie:-) ja idę na 13:15 i się nie mogę doczekać.kirys lubi tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Paula1991 wrote:Hej dziewczyny
Paula, 24 lata. 3 lata starań o dzidzie. Udało się po 2 miesiącach z Bromergonemwcześniej mięśniak,wycięty i sprawdzony, na szczęście nie groźny
Długo myślałam kiedy się tu pokazać miałam to zrobić jutro po pierwszym usg, ale nie wytrzymałam dłużej i jestem juz dziśtermin mam na 26 czerwca
PozdrawiamPaula1991 lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:Wiecie co jest najśmieszniejsze? Nigdy w życiu nie bolała mnie głowa i to takie dziwne uczucie... :o
Szczęściara:) Ja od 7 lat walcze z bólami głowy. Teraz w ciąży póki co mam luksus z tym, bo mam 10 tydz ciazy a glowa mnie bolała 4 razy poki co. Zobaczymy potem:/Magda34
-
Witaj Paula, powodzenia jutro na wizycie. Powodzenia dla reszty rowniez
Ja mam spodnie ciazowe z H&M i bardzo je sobie chwale, maja bardzo duze stretchu i sa dzwonami z serii MAMA, drugie sa z jakiejs szwedzkiej firmowki. Przerzucilam sie na nie jakies 2 tygodnie temu mimo, ze jeszcze nic nie bylo widac wszystko mnie cisnelo na brzuch, przewrazliwiona bylam.
U mnie na szczescie bolow glowy nie mam, ale pamietam jakie bylo zdziwienie w poprzedniej ciazy jak dostalam pierwsza w zyciu zgage -
Witaj Paula
Ja właśnie miałam parę razy bóle głowy i powiem wam, ze byłam w szoku, bo normalnie u mnie coś takiego jak ból głowy nie występuje - od razu mam migrenę. Pierwszy raz jakoś w zeszłym tygodniu się obudziłam z bólem głowy tak nad okiem i przeraziłam się, bo ostatnie kilka raz tam właśnie zaczynały mi się migreny (najpierw kłucie nad okiem, potem aura i sru wyłączenie światła na 72h). Parę razy miałam też tak, ze podczas wymiotów zdrętwiała mi lewa ręka (to też u mnie objaw typowo kojarzący sie z migreną), ale pewnie przez to, ze jakoś dziwnie się na niej opierałam...
Wizytuje we wtorek, usg genetyczne prywatnie u mojego lekarza to koszt 180zł.
Staram się nic nie czytać, odstawiłam nawet mój poradnik "ciężarówką przez 9 miesięcy" żeby się nie denerwować... Mam nadzieje, ze we wtorek dowiem się, ze Klusiątko jest całe, zdrowe i pięknie rośnie -
dais wrote:Witaj Paula, powodzenia jutro na wizycie. Powodzenia dla reszty rowniez
Ja mam spodnie ciazowe z H&M i bardzo je sobie chwale, maja bardzo duze stretchu i sa dzwonami z serii MAMA, drugie sa z jakiejs szwedzkiej firmowki. Przerzucilam sie na nie jakies 2 tygodnie temu mimo, ze jeszcze nic nie bylo widac wszystko mnie cisnelo na brzuch, przewrazliwiona bylam.
U mnie na szczescie bolow glowy nie mam, ale pamietam jakie bylo zdziwienie w poprzedniej ciazy jak dostalam pierwsza w zyciu zgage
Ją już tez chodze w spodniach ciazowych mimo iż trochę mi się jeszcze zsuwaja bo nie mam brzuszka ale zwykle spodnie mi przeszkadzały a w szczególności suwak i guziki to był dramat dla mnie. Spodnie ciazowe też mam z H&MM MAMA i też sobie bardzo je chwale. Apropo zgagi to właśnie od dwóch dni wieczorami mnie strasznie męczy... Dramat jakiś...Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Patutka wrote:Dziewczyny czy kyoras z was ma badz miala w 7 tyg straszne bole glowy?:o
Oprócz tego dbaj o nawadnianie się, pij wodę i herbatki niesłodzone i świeże powietrze, warto wybrac się choćby na krótki spacer i wietrzyc sypialnie przed spaniem.
Witaj Paula1991
zaraz puszczam komedie i milutko rozkładam się w łóżeczku
miłej nocy -
Misia15 tez mnie to męczy i własnie na wieczór, na szczęście mam wyrozumiałego męża, bo kropek też daje inne objawy wieczorne o których wolę nie pisać dosłownie..no ale cóż zrobić, taka uroda ciąży
ważne, że śpimy jeszcze w jednym łóżku, w końcu musi to minąć
)
Misia15 lubi tę wiadomość
-
Ja na szczęście (jeszcze) bólu głowy nie miałam. Wszystko mnie dopadło ale to jeszcze nie
Od tygodnia juz nie mam takich silnych mdłości, jakiś dyskomfort w żołądku jeszcze jest ale nie ma tego co było wcześniej. Teraz bardziej chce mi się jeść. Jem jem jem i się najeść nie mogę. Wiecznie głodna chodzę :o -
Helen wrote:Misia15 tez mnie to męczy i własnie na wieczór, na szczęście mam wyrozumiałego męża, bo kropek też daje inne objawy wieczorne o których wolę nie pisać dosłownie..no ale cóż zrobić, taka uroda ciąży
ważne, że śpimy jeszcze w jednym łóżku, w końcu musi to minąć
)
Helen lubi tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Mnie tez zaskoczyla zgaga w ciazy no nigdy nue mialam ale to napadla mnie juz jak mnialam kawalek brzucha. A co to ta aura przy migrenie?
ale ciężko jest sobie przetłumaczyć cokolwiek w takiej chwili... Nie zawsze występują wszystkie objawy, ale drętwienie i zaburzenia widzenia miałam zawsze.
Plus aury jest taki, ze jak się zaczyna to wiem, że mam jakieś 30min żeby znaleźć sie w miejscu gdzie mogę zwyczajnie położyć się i wegetować.
Po migrenie mam jeszcze "kaca" przez pare godzin: nie mogę się schylać, ani wykonywać gwałtownych ruchów głową, bo chociaż już nie boli to mam uczucie jakbym środek czaszki miała wyłożony watą, a mózg latał w niej swobodnie obijając się
Mojej babci migreny przeszły po ciąży, mam nadzieje, że ze mną też tak będzie nie wyobrażam sobie dostać migreny w momencie gdy jestem sama z maluszkiemCo prawda mąż twierdzi, ze natychmiast wyszedłby z pracy, ale wiecie jak to jest... czułabym, ze zawiodłam na całej linii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 22:03
-
dais wrote:Przykro mi bloodflower, nie wiem co napisac bo zadne slowa nie oddadza tego co przechodzisz.
Ja w ostatniej ciazy studiowalam i 2 tygodnie przed porodem jeszcze zdawalam egzaminy. Teraz tez mam zamiar pracowac do konca, ale zobaczymy czy sie uda.
Ja wiekszosc wyprawki mam, wiec tez nie bardzo jest co kupowac. Nie bedzie mnie przez ponad tydzien tak wiec powodzenia dla wszystkich.
Ja też w ciąży studiowalam, a w 38tyg pisałam LEKwszyscy się bali, że zaraz zacznę rodzić
a mi całkiem nieźle poszło
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...