X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney tak tak może być 05.06 :) dzięki wielkie

Kourtney lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie odnośnie spraw łóżeczkowych. Czy będziecie kupować kołderkę do łóżeczka czy kocyk wystarczy do przykrywania bo wiadomo że to już lato będzie.

f2w3skjoxrbw67ni.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja mysle ze bede kolderke kupowac tez bo jednak kolderka przyda sie tez pozniej . tak mysle. Chociaz jak bedzie cieplo to tylko kocykiem lekkim bede na poczatku przykrywac

• dais Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek urodzil sie w lipcu (pelnia lata) i uzywalam tylko pieluszki w ciagu dnia do przykrycia, ale na noc spal w cienkim spiworku. Balam sie ze kolderka go przykryje etc, wiecie przerazenie wszystkim. Na jesien uzywalismy juz cieplejszego spiworka i w sumie kolderka sprawdzila sie dopiero jak mial ok roczku.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Frozenka Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Lila2703 i kuleczka777 witamy :*
    Z checia dopisze was do naszej listy. Tylko jakie wam terminy napisac?

Kuleczka moze to 5.06? ;)

Kamenkaa trzymam mocno kciuki.

Frozenka strasznie dziwna aprawa u ciebie z tymi krwawieniami. Strasznie wspolczuje bo na pewno sie przejmujesz
    Mnie najbardziej przeraża, że niewiadomo skąd to. Bo jak nie ma przyczyny to jak można temu zapobiegać? Lekarz wpisał w kartę poronienie zagrażające mam się oszczedzac, leżeć jak najwięcej i brać leki. Oby pomogło. Bo teraz przed każdą wizyta w wc mam mega stracha.

Kuleczka, ja mam córkę Jagodę . Cudowna dziewczynka, ale uparta łobuziara ;)

Ja kupuję też kołderką. Ale w sumie kocyk wystarczy i te kołderkę spokojnie można kupić jak dziecko będzie starsze.

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Mam do Was pytanie odnośnie spraw łóżeczkowych. Czy będziecie kupować kołderkę do łóżeczka czy kocyk wystarczy do przykrywania bo wiadomo że to już lato będzie.
    Dziś natrafiłam na taki piękny komplecik do łóżeczka że aż mi się łezka zakręciła :D nie patrzyłam specjalnie po kolorach bo nie wiem kto tam siedzi w brzuszku :D

Wiem co powiecie biały nie praktyczny ale mnie się tak strasznie podoba :D

69d11b4fc53f793dmed.jpg

Dorjana lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Dziś natrafiłam na taki piękny komplecik do łóżeczka że aż mi się łezka zakręciła :D nie patrzyłam specjalnie po kolorach bo nie wiem kto tam siedzi w brzuszku :D

Wiem co powiecie biały nie praktyczny ale mnie się tak strasznie podoba :D

69d11b4fc53f793dmed.jpg

Jeśli mogę ponarzekać to koleżanka miała właśnie z zasłoną i tragedia. Prawdziwy łapacz kurzu. Ja miałam bez tego i było ok. Ale widziałam jak ona w końcu wurzyła się i to ściągała, a uwierzcie mi czysta z niej dziewczyna i jak zaczęła to trzepać to było biało :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Jeśli mogę ponarzekać to koleżanka miała właśnie z zasłoną i tragedia. Prawdziwy łapacz kurzu. Ja miałam bez tego i było ok. Ale widziałam jak ona w końcu wurzyła się i to ściągała, a uwierzcie mi czysta z niej dziewczyna i jak zaczęła to trzepać to było biało :P
    Ja właśnie będę miała swoją kołyskę ktora taki stojak na baldachim ma i nie wiem czy się go da zdjąć (ma już 26 lat) jezeli nie to baldachim będzie koniecznością :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka jak byłam w szpitalu w dzień przed wyjściem przyszła dziewczyna która była w 16 tyg i strasznie mocno krwawiła tak jakby miała okres. Lekarze nie wiedzieli z czego to i jak i w sumie nie wiem co z nią bo ja wyszłam na drugi dzień. Słyszałam tylko że ona się strasznie przestraszyła i zdenerwowała jakąś sytuacją i chyba z tego takiego krwotoku dostała. Tylko tyle że jej podawali kroplówki i tabletki bo nic innego nie mogli zrobić. Lekarz na obchodzie mówił żeby nie dotykać brzucha bo wtedy jeszcze bardziej się to leje, a pielęgniarka powiedziała że jak to ich jakiś tam lekarz główny starszy mówił ręce precz od macicy ;) Wtedy to nabrałam schizy w szpitalu i jeszcze tv nie ma tam na salach więc to już wogóle masakra była, dobrze że ktoś wymyślił tableta :)

Też myślę że chyba kocyk wystarczy, a później dokupić kołderkę na jesień. Wydatek się rozłoży :)

Koleżanki mówiły że bio oil jest fajny do smarowania

Wszystkie rzeczy dla bobasów to słodko wyglądają

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    JA w pierwszej ciąży używałam tych kremów do biustu:
    7a418e0c3b5de47744e89359c547f216.jpg
    - świetnie pomagał na obrzęki i b gdyż jest z wyciągiem z kapusty (dla mnie jest niezbędny)

mustela-9-m-cy-krem-przeciw-rozstepom-150-ml.jpg
    - ten kupiła mi siostra i muszę przyznać że roztępów zero ;)
    Już go miałam zamawiać ale zmyliło mnie opakowanie (musze się upewnić czy to to samo?? )

mustela-maternite-gel-fermete-corps.jpg

A zestaw pościeli mamy taki :
    31.jpg
    i obecnie właśnie szukam jeszcze takiego ślicznego białego zestawu ;)
    Moim zdaniem biały jest super i uniwersalny ;P
    Śliczny. :D muszę też patrzeć na sypialnię żeby nie musieć zmieniać ścian i dodatków :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała łóżeczko od siostry po jej dwójce dzieci, także komplet zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca :) Fajnie, chociaż ten koszt nam odejdzie

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Dziewczyny melduje się po wizycie cała w skowronkach :-)

Dzisiaj przed USG najadlam się bananów wypilam Coca-Cole i zjadlam kawałek czekoladki po której prawie zwymiotowalam ale opłacało się bo dzidzia dzisiaj szalała.
    A więc Groszek ma 6,7 cm i jest starszy niż z OM :-)
    NT 1.5 mm, widoczna kość nosowa, serduszko 158/min :-)
    Dzidzia się rusza i machala do nas raczkami coś niesamowitego :-)
    Jedynie co się martwie to następne USG dopiero w 21-22 tydzień - nie wiem jak wytrzymam do tego czasu...

Odnośnie cytologi to ja miałam robiona w 9 tygodniu ciazy.

Super, bardzo sie cieszę:) Ja juz się zaopatrzylam na jutro w mleczną czekoladą. Zjem na śniadanie;)

Madzik84, Misia15 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a myślałyście o monitorze oddechu?
    Ja zastanawiam się nad tym: http://www.babyland.pl/pl/product/38724,babysense-5-monitor-oddechu?gclid=CJ3rw9_JrskCFaHbcgodrGUNmQ
    może rodzinka zrzuciłaby się na prezent pod choinkę... przemawia do mnie brak kabli

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Frozenka Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, o matko. Przy takim krwotoku to ja bym chyba na zawał zeszła. Ale jak lezalam w ciąży z córką na patologii to też się na takie przypadki napatrzyłam. Jednak z reguły mimo takiego krwawienia wszystko kończyło się jedynie na strachu. Ale co te dziewczyny przeżyły...

Kawokado, ja miałam monitor oddechu Angel Care ac401. Byłam z niego bardzo zadowolona i podczas upałów lipcowo sierpniowych ( mała urodziła się w kwietniu) uratował mojej córce życie. Teraz jednak mieszkamy na kawalerce więc raczej się nie pokuszę o zakup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 18:34

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    dziewczyny a myślałyście o monitorze oddechu?
    Ja zastanawiam się nad tym: http://www.babyland.pl/pl/product/38724,babysense-5-monitor-oddechu?gclid=CJ3rw9_JrskCFaHbcgodrGUNmQ
    może rodzinka zrzuciłaby się na prezent pod choinkę... przemawia do mnie brak kabli

Super sprawa szczególnie dla tych bardziej przewrazliwionych mam które cała noc patrzą na dziecko (jak ja) hehe przy livce krótko używałam bo spala zazwyczaj z nami w lozku ale przy blizniakach to będzie konieczność. Taki sprzęt uratował mojej kumpeli córeczkę gdy miała 4 miesiące

201703012752.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny wtrące swoje zdanie:) Jestem lipcówką 2015 - od początku ciąży co dziennie uzywałam zwykłej oliwki bambino, nie wyszedł mi ani jeden rozstęp - wydaje mi się że to lepsze niż jakieś kremy za 100zł czy coś ;) Ważne jest co dzienne smarowanie :))
    powodzeniaaaaa ;)

Kawokado, Magda34 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 wrote:
    Dziewczyny melduje się po wizycie cała w skowronkach :-)

Dzisiaj przed USG najadlam się bananów wypilam Coca-Cole i zjadlam kawałek czekoladki po której prawie zwymiotowalam ale opłacało się bo dzidzia dzisiaj szalała.
    A więc Groszek ma 6,7 cm i jest starszy niż z OM :-)
    NT 1.5 mm, widoczna kość nosowa, serduszko 158/min :-)
    Dzidzia się rusza i machala do nas raczkami coś niesamowitego :-)
    Jedynie co się martwie to następne USG dopiero w 21-22 tydzień - nie wiem jak wytrzymam do tego czasu...

Odnośnie cytologi to ja miałam robiona w 9 tygodniu ciazy.

Super! Na moim prenatalnym dzidzia też skakała i machała rączkami:) Ja mam wizytę następną 10 grudnia i poproszę panią doktor żeby podejrzeć Maleństwo :)

Misia15 lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam oliwki Palmers tak samo jak w pierwszej ciazy. Dla mnie jest najlepsza. Szkoda tylko że starcza na 3 tyg

201703012752.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Witam dziewczyny wtrące swoje zdanie:) Jestem lipcówką 2015 - od początku ciąży co dziennie uzywałam zwykłej oliwki bambino, nie wyszedł mi ani jeden rozstęp - wydaje mi się że to lepsze niż jakieś kremy za 100zł czy coś ;) Ważne jest co dzienne smarowanie :))
    powodzeniaaaaa ;)

dzięki za rady juwelka :D ja niestety jestem uczuleniowcem i od bambino dostaje wysypki :( dlatego tak żongluje tymi kremami żeby znaleźć coś od czego nie będę się non stop drapać :P

juwelka lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylo pytanie odnosnie poscieli. Ja jak kupowalam lozeczko to od razu kupilam posciel. Moja corka urodzila sie w lipcu, wiec w dzien byla przykryta pielucha a w nocy cienkim kocykiem. Pozniej przeszlismy na kolderke. Ja kupowalam posciel i poszewki firmy klupś.

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ