Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moj synek urodzil sie w lipcu (pelnia lata) i uzywalam tylko pieluszki w ciagu dnia do przykrycia, ale na noc spal w cienkim spiworku. Balam sie ze kolderka go przykryje etc, wiecie przerazenie wszystkim. Na jesien uzywalismy juz cieplejszego spiworka i w sumie kolderka sprawdzila sie dopiero jak mial ok roczku.
-
Kourtney wrote:Lila2703 i kuleczka777 witamy :*
Z checia dopisze was do naszej listy. Tylko jakie wam terminy napisac?
Kuleczka moze to 5.06?
Kamenkaa trzymam mocno kciuki.
Frozenka strasznie dziwna aprawa u ciebie z tymi krwawieniami. Strasznie wspolczuje bo na pewno sie przejmujesz
Kuleczka, ja mam córkę Jagodę . Cudowna dziewczynka, ale uparta łobuziara
Ja kupuję też kołderką. Ale w sumie kocyk wystarczy i te kołderkę spokojnie można kupić jak dziecko będzie starsze. -
kuleczka777 wrote:Mam do Was pytanie odnośnie spraw łóżeczkowych. Czy będziecie kupować kołderkę do łóżeczka czy kocyk wystarczy do przykrywania bo wiadomo że to już lato będzie.
nie patrzyłam specjalnie po kolorach bo nie wiem kto tam siedzi w brzuszku
Wiem co powiecie biały nie praktyczny ale mnie się tak strasznie podoba
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:
Jeśli mogę ponarzekać to koleżanka miała właśnie z zasłoną i tragedia. Prawdziwy łapacz kurzu. Ja miałam bez tego i było ok. Ale widziałam jak ona w końcu wurzyła się i to ściągała, a uwierzcie mi czysta z niej dziewczyna i jak zaczęła to trzepać to było biało -
ma_rka wrote:Jeśli mogę ponarzekać to koleżanka miała właśnie z zasłoną i tragedia. Prawdziwy łapacz kurzu. Ja miałam bez tego i było ok. Ale widziałam jak ona w końcu wurzyła się i to ściągała, a uwierzcie mi czysta z niej dziewczyna i jak zaczęła to trzepać to było biało
-
Frozenka jak byłam w szpitalu w dzień przed wyjściem przyszła dziewczyna która była w 16 tyg i strasznie mocno krwawiła tak jakby miała okres. Lekarze nie wiedzieli z czego to i jak i w sumie nie wiem co z nią bo ja wyszłam na drugi dzień. Słyszałam tylko że ona się strasznie przestraszyła i zdenerwowała jakąś sytuacją i chyba z tego takiego krwotoku dostała. Tylko tyle że jej podawali kroplówki i tabletki bo nic innego nie mogli zrobić. Lekarz na obchodzie mówił żeby nie dotykać brzucha bo wtedy jeszcze bardziej się to leje, a pielęgniarka powiedziała że jak to ich jakiś tam lekarz główny starszy mówił ręce precz od macicy
Wtedy to nabrałam schizy w szpitalu i jeszcze tv nie ma tam na salach więc to już wogóle masakra była, dobrze że ktoś wymyślił tableta
Też myślę że chyba kocyk wystarczy, a później dokupić kołderkę na jesień. Wydatek się rozłoży
Koleżanki mówiły że bio oil jest fajny do smarowania
Wszystkie rzeczy dla bobasów to słodko wyglądają
-
Dorjana wrote:JA w pierwszej ciąży używałam tych kremów do biustu:
- świetnie pomagał na obrzęki i b gdyż jest z wyciągiem z kapusty (dla mnie jest niezbędny)
- ten kupiła mi siostra i muszę przyznać że roztępów zero
Już go miałam zamawiać ale zmyliło mnie opakowanie (musze się upewnić czy to to samo?? )
A zestaw pościeli mamy taki :
i obecnie właśnie szukam jeszcze takiego ślicznego białego zestawu
Moim zdaniem biały jest super i uniwersalny ;Pmuszę też patrzeć na sypialnię żeby nie musieć zmieniać ścian i dodatków
-
Misia15 wrote:Dziewczyny melduje się po wizycie cała w skowronkach
Dzisiaj przed USG najadlam się bananów wypilam Coca-Cole i zjadlam kawałek czekoladki po której prawie zwymiotowalam ale opłacało się bo dzidzia dzisiaj szalała.
A więc Groszek ma 6,7 cm i jest starszy niż z OM
NT 1.5 mm, widoczna kość nosowa, serduszko 158/min
Dzidzia się rusza i machala do nas raczkami coś niesamowitego
Jedynie co się martwie to następne USG dopiero w 21-22 tydzień - nie wiem jak wytrzymam do tego czasu...
Odnośnie cytologi to ja miałam robiona w 9 tygodniu ciazy.
Super, bardzo sie cieszęJa juz się zaopatrzylam na jutro w mleczną czekoladą. Zjem na śniadanie;)
Madzik84, Misia15 lubią tę wiadomość
Magda34
-
dziewczyny a myślałyście o monitorze oddechu?
Ja zastanawiam się nad tym: http://www.babyland.pl/pl/product/38724,babysense-5-monitor-oddechu?gclid=CJ3rw9_JrskCFaHbcgodrGUNmQ
może rodzinka zrzuciłaby się na prezent pod choinkę... przemawia do mnie brak kabli -
Kuleczka, o matko. Przy takim krwotoku to ja bym chyba na zawał zeszła. Ale jak lezalam w ciąży z córką na patologii to też się na takie przypadki napatrzyłam. Jednak z reguły mimo takiego krwawienia wszystko kończyło się jedynie na strachu. Ale co te dziewczyny przeżyły...
Kawokado, ja miałam monitor oddechu Angel Care ac401. Byłam z niego bardzo zadowolona i podczas upałów lipcowo sierpniowych ( mała urodziła się w kwietniu) uratował mojej córce życie. Teraz jednak mieszkamy na kawalerce więc raczej się nie pokuszę o zakup.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 18:34
-
Kawokado wrote:dziewczyny a myślałyście o monitorze oddechu?
Ja zastanawiam się nad tym: http://www.babyland.pl/pl/product/38724,babysense-5-monitor-oddechu?gclid=CJ3rw9_JrskCFaHbcgodrGUNmQ
może rodzinka zrzuciłaby się na prezent pod choinkę... przemawia do mnie brak kabli
Super sprawa szczególnie dla tych bardziej przewrazliwionych mam które cała noc patrzą na dziecko (jak ja) hehe przy livce krótko używałam bo spala zazwyczaj z nami w lozku ale przy blizniakach to będzie konieczność. Taki sprzęt uratował mojej kumpeli córeczkę gdy miała 4 miesiące -
Witam dziewczyny wtrące swoje zdanie:) Jestem lipcówką 2015 - od początku ciąży co dziennie uzywałam zwykłej oliwki bambino, nie wyszedł mi ani jeden rozstęp - wydaje mi się że to lepsze niż jakieś kremy za 100zł czy coś
Ważne jest co dzienne smarowanie
)
powodzeniaaaaaKawokado, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Misia15 wrote:Dziewczyny melduje się po wizycie cała w skowronkach
Dzisiaj przed USG najadlam się bananów wypilam Coca-Cole i zjadlam kawałek czekoladki po której prawie zwymiotowalam ale opłacało się bo dzidzia dzisiaj szalała.
A więc Groszek ma 6,7 cm i jest starszy niż z OM
NT 1.5 mm, widoczna kość nosowa, serduszko 158/min
Dzidzia się rusza i machala do nas raczkami coś niesamowitego
Jedynie co się martwie to następne USG dopiero w 21-22 tydzień - nie wiem jak wytrzymam do tego czasu...
Odnośnie cytologi to ja miałam robiona w 9 tygodniu ciazy.
Super! Na moim prenatalnym dzidzia też skakała i machała rączkami:) Ja mam wizytę następną 10 grudnia i poproszę panią doktor żeby podejrzeć MaleństwoMisia15 lubi tę wiadomość
-
juwelka wrote:Witam dziewczyny wtrące swoje zdanie:) Jestem lipcówką 2015 - od początku ciąży co dziennie uzywałam zwykłej oliwki bambino, nie wyszedł mi ani jeden rozstęp - wydaje mi się że to lepsze niż jakieś kremy za 100zł czy coś
Ważne jest co dzienne smarowanie
)
powodzeniaaaaa
dzięki za rady juwelkaja niestety jestem uczuleniowcem i od bambino dostaje wysypki
dlatego tak żongluje tymi kremami żeby znaleźć coś od czego nie będę się non stop drapać
juwelka lubi tę wiadomość
-
Bylo pytanie odnosnie poscieli. Ja jak kupowalam lozeczko to od razu kupilam posciel. Moja corka urodzila sie w lipcu, wiec w dzien byla przykryta pielucha a w nocy cienkim kocykiem. Pozniej przeszlismy na kolderke. Ja kupowalam posciel i poszewki firmy klupś.