Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda34, kciukam!
Wczoraj na noc znowu walczyłam z migreną
Kawokado, też tak miewam. Wystarczy, że szykuję się do wyjścia na spacer i dostaję zadyszki, jakbym właśnie wróciła z przebieżki, oddechu nie mogę złapać i serce mało mi nie wyskoczy. Jeszcze przed ciążą miałam taki epizod, że przez prawie tydzień tak łupało mi tętno w głowie, że nawet w oczach widziałam pulsowanie. Kardiolog powiedział, że to odwodnienie...
Niby zadyszka w ciąży normalna sprawa, ale ja się zaczynam zastanawiać, jakie kwiatki mi wyjdą w morfologii, czy to nie początki anemii, do której mam skłonnośćKawokado lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
hej Mamusie
i ja 3mam kciuki za dzisiejsze prenatalne, musi być dobrze
Ja dzis mam wolne, i tak się nastawiłam, że ogarnę dom troszkę dokładniej, zmiany pościeli, porządki w szafach... ale ciekawe ile mi z tego wyjdzieLiczy się zapał
Miłego dzionkammarzenak, xpaulinax, miluszka, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Witam czerwcówki 2016
Przedstawię się ładnie. Mam 26 lat i jestem w związku od lat 6. Jest to moja pierwsza ciąża, która okazała się niemałą niespodzianką. Zaskakujące dlatego, że miałam dość nieregularne cykle (56, 28, 45, 36 dni). Podczas wakacji wyjechałam do Anglii na 2 miesiące no i w dzień powrotu tak bardzo się cieszyłam z moim, że wyszedł z tego malutki cudNie staraliśmy się o dzieciątko, ale że tak powiem coraz częściej nie stosowaliśmy zabezpieczeń więc mieliśmy świadomość, że coś może to zapoczątkować. Po miesiącu od przyjazdu zaczęłam mieć dziwne dolegliwości niby na @ ale nie do końca. Test i jest !
ucieszyliśmy się mocno i od razu do lekarza. Pojawił się kropek a już po 2 tygodniach od pierwszej wizyty zabiło serduszko.
Jestem teraz w 10 tygodniu (wiek życia) i czekam na wizytę która będzie za tydzień 4.12. Wtedy dowiem się jak wyniki krew i mocz no i w końcu będę miała założoną kartę ciąży.
* Przed nowinką o ciąży, dostałam pierścionek zaręczynowyza 3 tygodnie bierzemy cywila (tylko my i świadkowie) a kościelny odłożył nam się na 2017, mam nadzieję, że z rocznym dzieciątkiem damy radę to wszystko ogarnąć.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizytująceMadzik84, Frozenka, Abra, mmarzenak, Pati_89, Misia15, Helenucha Klucha, eidth, Magda34, xpaulinax, HoniKa89, madziak2202, fairy_tale, Kawa z mlekiem, Kawokado, ansad, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość
Blanka -
Nelus wrote:Super!!! Ale ci dobrze. Ja dopiero raz słyszałam serduszka, cos pięknego. A jak się czujesz w ciazy bliźniaczej? Widać już brzusio? Bo mój rośnie oj rośnie. Kiedy poznasz płeć? Wiesz czy są jedno czy dwujajowe?
jakoś te comiesięczne wizyty wydają mi się zbyt odległe od siebie. Będę sprawdzała raz na tydzień lub dwa. A czuję się w miarę dobrze. Już pisałam w temacie blizniaczym że boli mnie wszystko od kręgosłupa po krocze:) Brzuszek jest mały póki co. Rośnie wraz z upływem dnia:) ale chyba większość z nas tak ma. Są dwujajowe i każde z nich ma swoje łożysko. Płci nie znam jeszcze.
A ty co już wiesz?Kawokado lubi tę wiadomość
-
Wg belly mam 9 czerwca, ale na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że 24 czerwca? trochę duża rozbieżność, ale dopytam się dokładnie. Tak się złożyło, że wiem dokładnie kiedy był ten dzień dlatego zdziwiła mnie data lekarza. Wg kalkulatorów porodu i dacie owulacji też wychodzi 9 czerwca.
Madzik84, Kawokado lubią tę wiadomość
Blanka -
Witajcie
Powodzenia na dzisiejszych wizytach będzie dobrze
Munequita witaj, wydaje mi się że trochę późno masz zakładaną tą kartę.
Co do luteiny dowcipnej to racja można nieźle wyschnąć przez nią i nabawić się dolegliwości. Ja miałam przepisaną po wyjściu ze szpitala i kilka dni przed wizytą u ginka mogłam się zadrapać. Okazało się że to ta luteina dala w d... przy końcówce brania i z powrotem trzeba było brać nystatynę, ale na szczęście jeszcze tylko 2 razy i koniec mam nadziejęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 10:04
-
Hej
Wczoraj cały dzień byłam poza domem, zaraz po nadrabiam
kuleczka777, Lila2703, munequita witamy serdecznie
Misia15 super, że same dobre wieści o dzidziA co do płci, w pierwszej ciąży przeczucie mi się sprawdziło, więc może Tobie też
Co do rozstępów, ja całą ciążę ( od 3 mc ) z synkiem używałam :
codziennie rano :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5eba059ccd39.jpg
a wieczorem wcierałam zwykłą oliwkę bambino. Zero rozstępówPomimo tego , że jestem mega podatna, bo mam całe uda w rozstępach z czasu dojrzewania, także teraz będę działać tak samo
Tyle że jak zacznę 4 mc.
magdalenka789 gratulacje !! Jej super, a jakie imię dla chłopca ?
Magda34 trzymam kciuki za badanie ! I czekam na relacje
Misia15, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Właśnie na podstawie usg lekarz dał datę na koniec czerwca, ale myślę, że może się po prostu pomylił. Co do karty ciąży to pytałam o nią jak byłam w 7 tygodniu, powiedział, że założymy jak będą zrobione badania. Zrobiłam je w poniedziałek bo wskazał mi ten dzień, wyniki na pewno na drugi dzień poszły do gine. Ciężko jest wytrzymać w takiej niewiedzy co tam się dzieje
Kawokado lubi tę wiadomość
Blanka -
Witam nowe ciężaróweczki
No i ja witam się w II trymestrze...i jakis spokój wewnętrzny mnie ogarnął że będzie wszystko dobrze:-) w końcu zaczynam wierzyć że na prawdę jestem w ciąży...i po prenatalnych wszystkie zmartwienia odeszły. Już nie martwie się że nie mam żadnych objawów, że czasem coś zaboli, zakluje.. W końcu nadszedł czas kiedy mogę rzeczywiście cieszyć się ciaza. I Wam wszystkim życzę takiego spokojuMadzik84, mmarzenak, Magda34, xpaulinax, Misia15, madziak2202, fairy_tale, Kawokado, Paula1991, Kourtney, Nelus, kirys lubią tę wiadomość
-
munequita wrote:Właśnie na podstawie usg lekarz dał datę na koniec czerwca, ale myślę, że może się po prostu pomylił. Co do karty ciąży to pytałam o nią jak byłam w 7 tygodniu, powiedział, że założymy jak będą zrobione badania. Zrobiłam je w poniedziałek bo wskazał mi ten dzień, wyniki na pewno na drugi dzień poszły do gine. Ciężko jest wytrzymać w takiej niewiedzy co tam się dzieje
Hmmm, to faktycznie dziwna ta rozbieżność
Jak będziesz teraz na wizycie, to poproś, żeby wystawił Ci kartę ciąży ze wsteczną datą, powinna być założona do 10 tygodnia, nie ma problemu
Eidth, cudownie, jak ja Ci zazdroszczę tego spokojumunequita lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Jestem. Wszystko super, ufff. Fasolka zdrowa, ma wszystko na miejscu i w prawidłowych wymiarach
NT 1,80 mm. CRL 64,4 mm
Serduszko 148 ud/min.
Przed wyjsciem wypiłam słabą kawe z mlekiem, zjadłam kromke z dżemem i pare kostek czekolady i dziecko tak fikało na tym badaniu,że ta babka aż sie śmiała:)
Oczywiście płeć nieznana. Czyli pewnie będzie córka znowu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:04
Madzik84, Pati_89, xpaulinax, Misia15, mmarzenak, Paula222, jakka, munequita, madziak2202, Abra, fairy_tale, Frozenka, Kawokado, ansad, Helenucha Klucha, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość
Magda34
-
Dzwoniłam czy są już moje wyniki z prenatalnych z krwi. Są ale przez telefon mi nie powie bo cała kartka A4 jest zapisana i dopiero będę mogła po nie jechać w poniedziałek.
Dokładnie niech Ci założy przed 10 żebyś później problemów nie miała z becikowymmunequita lubi tę wiadomość