X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Trzymam kciuki za wizyty! Mi po nospie wreszcie troche odpuscil krzyż.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34, kciukam!

Wczoraj na noc znowu walczyłam z migreną :/

Kawokado, też tak miewam. Wystarczy, że szykuję się do wyjścia na spacer i dostaję zadyszki, jakbym właśnie wróciła z przebieżki, oddechu nie mogę złapać i serce mało mi nie wyskoczy. Jeszcze przed ciążą miałam taki epizod, że przez prawie tydzień tak łupało mi tętno w głowie, że nawet w oczach widziałam pulsowanie. Kardiolog powiedział, że to odwodnienie...
    Niby zadyszka w ciąży normalna sprawa, ale ja się zaczynam zastanawiać, jakie kwiatki mi wyjdą w morfologii, czy to nie początki anemii, do której mam skłonność :/

Kawokado lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamusie :) i ja 3mam kciuki za dzisiejsze prenatalne, musi być dobrze :)
    Ja dzis mam wolne, i tak się nastawiłam, że ogarnę dom troszkę dokładniej, zmiany pościeli, porządki w szafach... ale ciekawe ile mi z tego wyjdzie :) Liczy się zapał :P

Miłego dzionka :)

mmarzenak, xpaulinax, miluszka, Kawokado lubią tę wiadomość

• munequita Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czerwcówki 2016 :)

Przedstawię się ładnie. Mam 26 lat i jestem w związku od lat 6. Jest to moja pierwsza ciąża, która okazała się niemałą niespodzianką. Zaskakujące dlatego, że miałam dość nieregularne cykle (56, 28, 45, 36 dni). Podczas wakacji wyjechałam do Anglii na 2 miesiące no i w dzień powrotu tak bardzo się cieszyłam z moim, że wyszedł z tego malutki cud :) Nie staraliśmy się o dzieciątko, ale że tak powiem coraz częściej nie stosowaliśmy zabezpieczeń więc mieliśmy świadomość, że coś może to zapoczątkować. Po miesiącu od przyjazdu zaczęłam mieć dziwne dolegliwości niby na @ ale nie do końca. Test i jest ! :D ucieszyliśmy się mocno i od razu do lekarza. Pojawił się kropek a już po 2 tygodniach od pierwszej wizyty zabiło serduszko.

Jestem teraz w 10 tygodniu (wiek życia) i czekam na wizytę która będzie za tydzień 4.12. Wtedy dowiem się jak wyniki krew i mocz no i w końcu będę miała założoną kartę ciąży.

* Przed nowinką o ciąży, dostałam pierścionek zaręczynowy :) za 3 tygodnie bierzemy cywila (tylko my i świadkowie) a kościelny odłożył nam się na 2017, mam nadzieję, że z rocznym dzieciątkiem damy radę to wszystko ogarnąć.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizytujące :)

Madzik84, Frozenka, Abra, mmarzenak, Pati_89, Misia15, Helenucha Klucha, eidth, Magda34, xpaulinax, HoniKa89, madziak2202, fairy_tale, Kawa z mlekiem, Kawokado, ansad, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita, witaj :) Na kiedy masz termin?

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Super!!! Ale ci dobrze. Ja dopiero raz słyszałam serduszka, cos pięknego. A jak się czujesz w ciazy bliźniaczej? Widać już brzusio? Bo mój rośnie oj rośnie. Kiedy poznasz płeć? Wiesz czy są jedno czy dwujajowe?
    Ja tez tylko raz słyszałam. Teraz drugi :) jakoś te comiesięczne wizyty wydają mi się zbyt odległe od siebie. Będę sprawdzała raz na tydzień lub dwa. A czuję się w miarę dobrze. Już pisałam w temacie blizniaczym że boli mnie wszystko od kręgosłupa po krocze:) Brzuszek jest mały póki co. Rośnie wraz z upływem dnia:) ale chyba większość z nas tak ma. Są dwujajowe i każde z nich ma swoje łożysko. Płci nie znam jeszcze.
    A ty co już wiesz?:)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly mam 9 czerwca, ale na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że 24 czerwca? trochę duża rozbieżność, ale dopytam się dokładnie. Tak się złożyło, że wiem dokładnie kiedy był ten dzień dlatego zdziwiła mnie data lekarza. Wg kalkulatorów porodu i dacie owulacji też wychodzi 9 czerwca.

Madzik84, Kawokado lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz pewnie patrzył na datę OM, stąd taka rozbieżność. Po usg też poda Ci datę i zapewne będzie bardziej zbliżona do Twoich obliczeń :)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Powodzenia na dzisiejszych wizytach będzie dobrze :)

Munequita witaj, wydaje mi się że trochę późno masz zakładaną tą kartę.

Co do luteiny dowcipnej to racja można nieźle wyschnąć przez nią i nabawić się dolegliwości. Ja miałam przepisaną po wyjściu ze szpitala i kilka dni przed wizytą u ginka mogłam się zadrapać. Okazało się że to ta luteina dala w d... przy końcówce brania i z powrotem trzeba było brać nystatynę, ale na szczęście jeszcze tylko 2 razy i koniec mam nadzieję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 10:04

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wczoraj cały dzień byłam poza domem, zaraz po nadrabiam ;)

kuleczka777, Lila2703, munequita witamy serdecznie :)

Misia15 super, że same dobre wieści o dzidzi :) A co do płci, w pierwszej ciąży przeczucie mi się sprawdziło, więc może Tobie też :)

Co do rozstępów, ja całą ciążę ( od 3 mc ) z synkiem używałam :
    codziennie rano :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5eba059ccd39.jpg

a wieczorem wcierałam zwykłą oliwkę bambino. Zero rozstępów :) Pomimo tego , że jestem mega podatna, bo mam całe uda w rozstępach z czasu dojrzewania, także teraz będę działać tak samo :) Tyle że jak zacznę 4 mc.

magdalenka789 gratulacje !! Jej super, a jakie imię dla chłopca ? ;)

Magda34 trzymam kciuki za badanie ! I czekam na relacje :)

Misia15, Magda34 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na podstawie usg lekarz dał datę na koniec czerwca, ale myślę, że może się po prostu pomylił. Co do karty ciąży to pytałam o nią jak byłam w 7 tygodniu, powiedział, że założymy jak będą zrobione badania. Zrobiłam je w poniedziałek bo wskazał mi ten dzień, wyniki na pewno na drugi dzień poszły do gine. Ciężko jest wytrzymać w takiej niewiedzy co tam się dzieje :/

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Wisnia11 30.08 miałam @.
    no to ci wychodzi 5.06 jak nic :)

munequita witam :)

munequita lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Witam czerwcówki 2016 :)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizytujące :)

witam:) i rozgość się u nas:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    no to ci wychodzi 5.06 jak nic :)

munequita witam :)

Jak będzie na końcówce maja to też się nie obrażę bo akurat na rocznicę wyjdzie :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciężaróweczki :-)

No i ja witam się w II trymestrze...i jakis spokój wewnętrzny mnie ogarnął że będzie wszystko dobrze:-) w końcu zaczynam wierzyć że na prawdę jestem w ciąży...i po prenatalnych wszystkie zmartwienia odeszły. Już nie martwie się że nie mam żadnych objawów, że czasem coś zaboli, zakluje.. W końcu nadszedł czas kiedy mogę rzeczywiście cieszyć się ciaza. I Wam wszystkim życzę takiego spokoju :-)

Madzik84, mmarzenak, Magda34, xpaulinax, Misia15, madziak2202, fairy_tale, Kawokado, Paula1991, Kourtney, Nelus, kirys lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 jak tam po wizycie ? Z tego co kojarzę po 8 miałaś mieć...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Właśnie na podstawie usg lekarz dał datę na koniec czerwca, ale myślę, że może się po prostu pomylił. Co do karty ciąży to pytałam o nią jak byłam w 7 tygodniu, powiedział, że założymy jak będą zrobione badania. Zrobiłam je w poniedziałek bo wskazał mi ten dzień, wyniki na pewno na drugi dzień poszły do gine. Ciężko jest wytrzymać w takiej niewiedzy co tam się dzieje :/

Hmmm, to faktycznie dziwna ta rozbieżność :)
    Jak będziesz teraz na wizycie, to poproś, żeby wystawił Ci kartę ciąży ze wsteczną datą, powinna być założona do 10 tygodnia, nie ma problemu :)

Eidth, cudownie, jak ja Ci zazdroszczę tego spokoju :D

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Wszystko super, ufff. Fasolka zdrowa, ma wszystko na miejscu i w prawidłowych wymiarach :) NT 1,80 mm. CRL 64,4 mm :) Serduszko 148 ud/min.
    Przed wyjsciem wypiłam słabą kawe z mlekiem, zjadłam kromke z dżemem i pare kostek czekolady i dziecko tak fikało na tym badaniu,że ta babka aż sie śmiała:)
    Oczywiście płeć nieznana. Czyli pewnie będzie córka znowu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:04

Madzik84, Pati_89, xpaulinax, Misia15, mmarzenak, Paula222, jakka, munequita, madziak2202, Abra, fairy_tale, Frozenka, Kawokado, ansad, Helenucha Klucha, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam czy są już moje wyniki z prenatalnych z krwi. Są ale przez telefon mi nie powie bo cała kartka A4 jest zapisana i dopiero będę mogła po nie jechać w poniedziałek.

Dokładnie niech Ci założy przed 10 żebyś później problemów nie miała z becikowym

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam jak się te zdjecie wklejało z tego zapodaj net

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ