X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Witam nowe ciężaróweczki :-)

No i ja witam się w II trymestrze...i jakis spokój wewnętrzny mnie ogarnął że będzie wszystko dobrze:-) w końcu zaczynam wierzyć że na prawdę jestem w ciąży...i po prenatalnych wszystkie zmartwienia odeszły. Już nie martwie się że nie mam żadnych objawów, że czasem coś zaboli, zakluje.. W końcu nadszedł czas kiedy mogę rzeczywiście cieszyć się ciaza. I Wam wszystkim życzę takiego spokoju :-)

Zazdroszczę Ci tego stanu :) Mam nadzieję, że u mnie na prenatalnych będzie wszystko ok i zacznę odczuwać podobny spokój :)
    Magda34 wrote:
    Jestem. Wszystko super, ufff. Fasolka zdrowa, ma wszystko na miejscu i w prawidłowych wymiarach :) NT 1,80 mm. CRL 64,4 mm :) Serduszko 148 ud/min.
    Przed wyjsciem wypiłam słabą kawe z mlekiem, zjadła kromke z dżemem i pare kostecz czekolady i dziecko tak fikało na tym badaniu,że ta babka aż sie śmiała:)
    Oczywiście płeć nieznana. Czyli pewnie będzie córka znowu

Super, gratulacje! :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    mam identycznie:)
    Uff dobrze, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, bo każdy się dziwi, że nie mam żadnych zachcianek :D
    We dwie zawsze raźniej heheh

mmarzenak lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Uff dobrze, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, bo każdy się dziwi, że nie mam żadnych zachcianek :D
    We dwie zawsze raźniej heheh
    dokładnie, u mnie też się dziwią, że nie mam żadnych zachcianek, a ja w sumie ciągle nie mam na nic ochoty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:19

agus3004 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    dokładnie, u mnie też się dziwią, że nie mam żadnych zachcianek, a ja w sumie ciągle nie mam na nic ochoty..
    Ja tak samo, zdarza mi się też np mówić "ale bym zjadła coś tam" a za chwile już mi przechodzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:25

mmarzenak lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Ja tak samo, zdarza mi się też np mówić "ale bym zjadła coś tam" a za chwile już mi przechodzi :D
    dokładnie:)

agus3004 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny jak ja się za wami stęskniłam!
    Dawno nie pisałam ale dopiero wczoraj wróciliśmy z Zakopanego, kilka dni odpoczynku i od razu człowiek czuję się lepiej:)

Gratuluję wam udanych wizyt, tak bardzo się cieszę że maluszki rosną zdrowo:*

Morwa tak bardzo mi przykro... nie wiem co powiedzieć:(

U nas też prawdopodobnie to 80% synek:) Za 12 dni mam wizytę to pewnie dowiem się już na 100% co do płci:)

Mam również sporo zleceń, dopiero co zaczęłam przygodę z fotografią a tu już grudzień zapełniony, nawet mam już kilka terminów na sierpień. Nie wiem jak sobie poradzę z dwójką dzieci, mam nadzieje że mama troszkę mi pomoże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:48

mmarzenak, Kawokado, xpaulinax, Helen, Madzik84, madziak2202, jakka, Kourtney lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Wam kobietki.
    Dziś ide do domku ;-)
    badanie kontrolne USg -Krwiak zniknoł Plamień Brak z dzidzią Wszystko ok !

Oby to nigdy nie wróciło !

;-)

AnnieLov, aneczka2015, Magda34, Frozenka, Kawa z mlekiem, Paula222, Misia15, kuleczka777, mmarzenak, Quatriona, Kawokado, eidth, xpaulinax, bloodflower, Madzik84, madziak2202, jakka, Dorjana, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się również pochwalić tym iż 2 dni temu wkroczyliśmy w 14 tydzień i w II trymestr ! <3

Magda34, kamenkaa, Frozenka, Paula222, kuleczka777, mmarzenak, Kawokado, ansad, xpaulinax, Helen, Mili_Vanilli, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    czesc Wam kobietki.
    Dziś ide do domku ;-)

;-)

Ale się cieszę! Super:)

kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Ale buźka :-) a masz zdjęcie całego ciałka ?

Nie mam całego ciałka własnie. Mam poszczególne częsci co mierzyli. Bo nie dało się go/jej uchwycić, bo tak fikało haha
    Czyli zjedzenie coś słodkiego ok. 30 min przed badaniem daje "moc" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:00

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Ale się cieszę! Super:)

kochana ja jeszcze bardziej co ja tutaj przeszłam nie zycze nikomu ! :( bylo ciezko ale daliśmy z dzidzią rady teraz w domku odpoczynek.

wogole dzieki że mnie wspierałyście z Wami było mi lżej :*

Magda34, AnnieLov, Helen, Madzik84 lubią tę wiadomość

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    czesc Wam kobietki.
    Dziś ide do domku ;-)

;-)
    GENIALNIE!!!! Oby tak już zostało!!! :*

Magda34, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień mam wizyte u swojego gin to może coś tam zobaczy między nóżkami dziecka hehe

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a macie może jakieś zachcianki?

Zachcianek juz nie mam, najpierw mialam na kwaśne i słone, potem na słodkie. A teraz jem wszystko :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Wczoraj byłam na wizycie ;) Wedlug ovufriend jest to moj 12 t 2d ciazy. Wedlug usg jednak 11 tydzien. Czy ktoras z was tak miala ? Niestety lekarka stwierdzila ze zbyt wczesnie na rozpoznanie plci ale jakos tak w ogole bardzo szybko mnie potraktowala.... chyba pojde do innego lekarza ;/ w kazdym razie stwierdzila ze wszystko w porzadku z dzidziusiem serduszko bije ok itd ;)
    Wklejam link do fotki jak macie ochote zobaczyc bo nie wiem jak wkleic bezposrednio tutaj ;)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/31400f9f87a385d5

Magda34, kuleczka777, mmarzenak, Helenucha Klucha, ansad, Madzik84, Kourtney lubią tę wiadomość

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34, kawokado.. ja to ledwie zyje i nie mam sily dzis od godziny 5 wymiotuje zwracam wode, herbate, A nawet własną śline... nie wiem Co mi dzis odbiło... do tego strasznie dziwnie sie czuje....

Maczka 32- u mnie wg om to tak jak na suwaku jest 9w1dn A dzidzia ma 8w0dn wiec mam podobnir. Tyle ze u mnie @ nie regularne: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:15

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Magda34, kawokado.. ja to ledwie zyje i nie mam sily dzis od godziny 5 wymiotuje zwracam wode, herbate, A nawet własną śline... nie wiem Co mi dzis odbiło... do tego strasznie dziwnie sie czuje....

Maczka 32- u mnie wg om to tak jak na suwaku jest 9w1dn A dzidzia ma 8w0dn wiec mam podobnir. Tyle ze u mnie @ nie regularne: )

O kurcze:/ Współczuje strasznie. Może coś Ci zaszkodziło :/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Magda34, kciukam!

Wczoraj na noc znowu walczyłam z migreną :/

Kawokado, też tak miewam. Wystarczy, że szykuję się do wyjścia na spacer i dostaję zadyszki, jakbym właśnie wróciła z przebieżki, oddechu nie mogę złapać i serce mało mi nie wyskoczy. Jeszcze przed ciążą miałam taki epizod, że przez prawie tydzień tak łupało mi tętno w głowie, że nawet w oczach widziałam pulsowanie. Kardiolog powiedział, że to odwodnienie...
    Niby zadyszka w ciąży normalna sprawa, ale ja się zaczynam zastanawiać, jakie kwiatki mi wyjdą w morfologii, czy to nie początki anemii, do której mam skłonność :/

No właśnie tak wyczytałam w internecie, że niskie ciśnienie i wysoki puls to oznaki odwodnienia.. zrobiłam rachunek sumienia i faktycznie bardzo mało pije, do tego codziennie raz albo dwa razy wymioty :/ ściągnęłam aplikacje przypominającą o piciu wody i od dziś się pilnuje, ale i tak powiem o tym lekarzowi na następnej wizycie na wszelki wypadek.

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    Kawokado, a jaki ten puls u Ciebie? u mnie dziś 87 i też się niepewnie czuję. do tego słabe ciśnienie i ból głowy.
    wspominałam o sporym tętnie mojej gin ale powiedziała, że kobiety w ciąży mogą mieć podwyższone z racji zwiększonej objętości krwi. nawet Helen mi kiedyś o tym pisała.
    co nie zmienia faktu, że to bardzo dziwne uczucie ( straszna niemoc).

standardowo coś w necie wyszperałam : "W przebiegu ciąży prawidłowej w pierwszym trymestrze przyspiesza się tętno pacjentki ciężarnej o 10-15 uderzeń na minutę ( z 70-85 uderzeń / min ) . Wzrasta systematycznie pojemność minutowa serca , aż do 30 tyg. ciąży o 30 –80% ( z 3,5 l/min – 6,0l/min ) . Do macicy trafia 17% tej pojemności . Zwiększa się też całkowita objętość krwi o 40-50%. ednakże dodatkowej ( poza rutynową ) oceny przez kardiologa wymagają takie objawy duszność ograniczająca wysiłek fizyczny , omdlenia po wysiłku , napadowa duszność nocna ,krwioplucie , tętno powyżej 100 uderzeń/min lub poniżej 40-60 uderzeń/min , zaburzenia rytmu serca , szmer skurczowy , sinica , palce pałeczkowate."

ciśnienie miałam ostatnio 136/67 a puls 96
    nie czuje się jakoś bardzo źle, najgorsze są te mdłości no i ta jedna noc gdy nie mogłam spać, bo jak położyłam głowę na poduszce to słyszałam swój puls

Staram się nie denerwować, bo do wizyty jeszcze kupa czasu :/ jeżeli mi się pogorszy to zadzwonie i spróbuję umówić się wcześniej

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Ajj współczuje! Znam to doskonale :/ Mam nadzieje, ze szybko odpuści, ja po takich napadach miewałam dzień przerwy od wymiotów. Teraz właśnie siedzę i walcze :/ tak mnie mdli, ze aż w głowie mi się kręci, ale nie chce wymiotować, bo jest taka piękna pogoda! Chciałam iść zaraz na spacer :/ a jak zwymiotuje to nie będę miała siły. Wkurza mnie to wszystko!

Kamenka cieszę się, ze krwiak zniknął! Obyś już teraz miała nudną ciążę aż do samego szczęśliwego końca :)

Jeżeli chodzi o zachcianki to miałam je tak koło 8-9tc i to na takiej zasadzie, że wymiotowałam wszystko po za "zachcianką" ;) i tak mąż mi robił mielone i inne takie bo o nich właśnie marzyłam :P
    Teraz jak ktoś proponuje mi coś do zjedzenia to kultowym tekstem jest "dziękuje, ale dzidzia nie lubi" :P

no i skończyło się tuleniem porcelany :/

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ