Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
eidth wrote:Witam nowe ciężaróweczki
No i ja witam się w II trymestrze...i jakis spokój wewnętrzny mnie ogarnął że będzie wszystko dobrze:-) w końcu zaczynam wierzyć że na prawdę jestem w ciąży...i po prenatalnych wszystkie zmartwienia odeszły. Już nie martwie się że nie mam żadnych objawów, że czasem coś zaboli, zakluje.. W końcu nadszedł czas kiedy mogę rzeczywiście cieszyć się ciaza. I Wam wszystkim życzę takiego spokoju
Zazdroszczę Ci tego stanuMam nadzieję, że u mnie na prenatalnych będzie wszystko ok i zacznę odczuwać podobny spokój
Magda34 wrote:Jestem. Wszystko super, ufff. Fasolka zdrowa, ma wszystko na miejscu i w prawidłowych wymiarachNT 1,80 mm. CRL 64,4 mm
Serduszko 148 ud/min.
Przed wyjsciem wypiłam słabą kawe z mlekiem, zjadła kromke z dżemem i pare kostecz czekolady i dziecko tak fikało na tym badaniu,że ta babka aż sie śmiała:)
Oczywiście płeć nieznana. Czyli pewnie będzie córka znowu
Super, gratulacje!
-
agus3004 wrote:Uff dobrze, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, bo każdy się dziwi, że nie mam żadnych zachcianek
We dwie zawsze raźniej hehehWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:19
agus3004 lubi tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:dokładnie, u mnie też się dziwią, że nie mam żadnych zachcianek, a ja w sumie ciągle nie mam na nic ochoty..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:25
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjej dziewczyny jak ja się za wami stęskniłam!
Dawno nie pisałam ale dopiero wczoraj wróciliśmy z Zakopanego, kilka dni odpoczynku i od razu człowiek czuję się lepiej:)
Gratuluję wam udanych wizyt, tak bardzo się cieszę że maluszki rosną zdrowo:*
Morwa tak bardzo mi przykro... nie wiem co powiedzieć
U nas też prawdopodobnie to 80% synek:) Za 12 dni mam wizytę to pewnie dowiem się już na 100% co do płci:)
Mam również sporo zleceń, dopiero co zaczęłam przygodę z fotografią a tu już grudzień zapełniony, nawet mam już kilka terminów na sierpień. Nie wiem jak sobie poradzę z dwójką dzieci, mam nadzieje że mama troszkę mi pomoże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:48
mmarzenak, Kawokado, xpaulinax, Helen, Madzik84, madziak2202, jakka, Kourtney lubią tę wiadomość
-
czesc Wam kobietki.
Dziś ide do domku
badanie kontrolne USg -Krwiak zniknoł Plamień Brak z dzidzią Wszystko ok !
Oby to nigdy nie wróciło !
AnnieLov, aneczka2015, Magda34, Frozenka, Kawa z mlekiem, Paula222, Misia15, kuleczka777, mmarzenak, Quatriona, Kawokado, eidth, xpaulinax, bloodflower, Madzik84, madziak2202, jakka, Dorjana, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
eidth wrote:Ale buźka
a masz zdjęcie całego ciałka ?
Nie mam całego ciałka własnie. Mam poszczególne częsci co mierzyli. Bo nie dało się go/jej uchwycić, bo tak fikało haha
Czyli zjedzenie coś słodkiego ok. 30 min przed badaniem daje "moc"Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:00
Magda34
-
AnnieLov wrote:Ale się cieszę! Super:)
kochana ja jeszcze bardziej co ja tutaj przeszłam nie zycze nikomu !bylo ciezko ale daliśmy z dzidzią rady teraz w domku odpoczynek.
wogole dzieki że mnie wspierałyście z Wami było mi lżej :*Magda34, AnnieLov, Helen, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny.
Wczoraj byłam na wizycieWedlug ovufriend jest to moj 12 t 2d ciazy. Wedlug usg jednak 11 tydzien. Czy ktoras z was tak miala ? Niestety lekarka stwierdzila ze zbyt wczesnie na rozpoznanie plci ale jakos tak w ogole bardzo szybko mnie potraktowala.... chyba pojde do innego lekarza ;/ w kazdym razie stwierdzila ze wszystko w porzadku z dzidziusiem serduszko bije ok itd
Wklejam link do fotki jak macie ochote zobaczyc bo nie wiem jak wkleic bezposrednio tutaj
http://www.fotosik.pl/zdjecie/31400f9f87a385d5
Magda34, kuleczka777, mmarzenak, Helenucha Klucha, ansad, Madzik84, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Magda34, kawokado.. ja to ledwie zyje i nie mam sily dzis od godziny 5 wymiotuje zwracam wode, herbate, A nawet własną śline... nie wiem Co mi dzis odbiło... do tego strasznie dziwnie sie czuje....
Maczka 32- u mnie wg om to tak jak na suwaku jest 9w1dn A dzidzia ma 8w0dn wiec mam podobnir. Tyle ze u mnie @ nie regularne: )Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:15
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Magda34, kawokado.. ja to ledwie zyje i nie mam sily dzis od godziny 5 wymiotuje zwracam wode, herbate, A nawet własną śline... nie wiem Co mi dzis odbiło... do tego strasznie dziwnie sie czuje....
Maczka 32- u mnie wg om to tak jak na suwaku jest 9w1dn A dzidzia ma 8w0dn wiec mam podobnir. Tyle ze u mnie @ nie regularne: )
O kurcze:/ Współczuje strasznie. Może coś Ci zaszkodziłoMagda34
-
Madzik84 wrote:Magda34, kciukam!
Wczoraj na noc znowu walczyłam z migreną
Kawokado, też tak miewam. Wystarczy, że szykuję się do wyjścia na spacer i dostaję zadyszki, jakbym właśnie wróciła z przebieżki, oddechu nie mogę złapać i serce mało mi nie wyskoczy. Jeszcze przed ciążą miałam taki epizod, że przez prawie tydzień tak łupało mi tętno w głowie, że nawet w oczach widziałam pulsowanie. Kardiolog powiedział, że to odwodnienie...
Niby zadyszka w ciąży normalna sprawa, ale ja się zaczynam zastanawiać, jakie kwiatki mi wyjdą w morfologii, czy to nie początki anemii, do której mam skłonność
No właśnie tak wyczytałam w internecie, że niskie ciśnienie i wysoki puls to oznaki odwodnienia.. zrobiłam rachunek sumienia i faktycznie bardzo mało pije, do tego codziennie raz albo dwa razy wymiotyściągnęłam aplikacje przypominającą o piciu wody i od dziś się pilnuje, ale i tak powiem o tym lekarzowi na następnej wizycie na wszelki wypadek.
-
madziak2202 wrote:Kawokado, a jaki ten puls u Ciebie? u mnie dziś 87 i też się niepewnie czuję. do tego słabe ciśnienie i ból głowy.
wspominałam o sporym tętnie mojej gin ale powiedziała, że kobiety w ciąży mogą mieć podwyższone z racji zwiększonej objętości krwi. nawet Helen mi kiedyś o tym pisała.
co nie zmienia faktu, że to bardzo dziwne uczucie ( straszna niemoc).
standardowo coś w necie wyszperałam : "W przebiegu ciąży prawidłowej w pierwszym trymestrze przyspiesza się tętno pacjentki ciężarnej o 10-15 uderzeń na minutę ( z 70-85 uderzeń / min ) . Wzrasta systematycznie pojemność minutowa serca , aż do 30 tyg. ciąży o 30 –80% ( z 3,5 l/min – 6,0l/min ) . Do macicy trafia 17% tej pojemności . Zwiększa się też całkowita objętość krwi o 40-50%. ednakże dodatkowej ( poza rutynową ) oceny przez kardiologa wymagają takie objawy duszność ograniczająca wysiłek fizyczny , omdlenia po wysiłku , napadowa duszność nocna ,krwioplucie , tętno powyżej 100 uderzeń/min lub poniżej 40-60 uderzeń/min , zaburzenia rytmu serca , szmer skurczowy , sinica , palce pałeczkowate."
ciśnienie miałam ostatnio 136/67 a puls 96
nie czuje się jakoś bardzo źle, najgorsze są te mdłości no i ta jedna noc gdy nie mogłam spać, bo jak położyłam głowę na poduszce to słyszałam swój puls
Staram się nie denerwować, bo do wizyty jeszcze kupa czasujeżeli mi się pogorszy to zadzwonie i spróbuję umówić się wcześniej
-
Patutka wrote:Magda34, kawokado.. ja to ledwie zyje i nie mam sily dzis od godziny 5 wymiotuje zwracam wode, herbate, A nawet własną śline... nie wiem Co mi dzis odbiło... do tego strasznie dziwnie sie czuje....
Ajj współczuje! Znam to doskonaleMam nadzieje, ze szybko odpuści, ja po takich napadach miewałam dzień przerwy od wymiotów. Teraz właśnie siedzę i walcze
tak mnie mdli, ze aż w głowie mi się kręci, ale nie chce wymiotować, bo jest taka piękna pogoda! Chciałam iść zaraz na spacer
a jak zwymiotuje to nie będę miała siły. Wkurza mnie to wszystko!
Kamenka cieszę się, ze krwiak zniknął! Obyś już teraz miała nudną ciążę aż do samego szczęśliwego końca
Jeżeli chodzi o zachcianki to miałam je tak koło 8-9tc i to na takiej zasadzie, że wymiotowałam wszystko po za "zachcianką"i tak mąż mi robił mielone i inne takie bo o nich właśnie marzyłam
Teraz jak ktoś proponuje mi coś do zjedzenia to kultowym tekstem jest "dziękuje, ale dzidzia nie lubi"
no i skończyło się tuleniem porcelany