X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe ciezarowki i AnnieLov witaj z powrotem. Mam nadzieje, ze spedziliscie milo czas.
    U mnie dzisiaj okropnie, nie poszlam do pracy i bede starala sie cos pracowac z domu. Bol plecow od wczoraj mam tak mocny, ze spac nie umialam, ruszam sie ledwo i przeszukalam cala apteczke z nadzieja ze cos mozna stosowac w ciazy. A tu nic... Macie jakis pomysl, czy jest cos bezpiecznego w ciazy na okropnie mocny bol plecow? Probowalam juz kapieli, jogi, ruszac sie, ale kapiel pomogla na jakies 10 min a reszta miala odwrotny skutek. Az wzielam nospe i paracetamol (bolal mnie brzuch od plecow), po nich udalo mi sie zasnac dopiero.
    P.S Sliczne bobaski. A ja jeszcze tyle czekania do USG... Wy narzekacie ze miesiac to duzo, ja mialam w 7 tygodniu robione (poszlam prywatnie), teraz bede miala robione w 14 tygodniu (prenatalne) i ostatnie jakie jest wg planu to koniec stycznia (19 tydzien) a potem juz zadnego do porodu planowanego. Z polozna widze sie nastepny raz w marcu...

AnnieLov lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Uff dobrze, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, bo każdy się dziwi, że nie mam żadnych zachcianek :D
    We dwie zawsze raźniej heheh
    ja tez nie mam żadnych zachcianek, mogę jesć wszystko, oprócz kiełbasy wiejskiej. Nie miałam tez mdłości. Gdyby nie rosnący brzuch, wizyty usg i senność nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży.

Trzymajcie kciuki, bo dzisiaj wieczorem mam prenatalne i strasznie się boję. W poprzedniej ciąży właśnie na prenatalnych dowiedziałam się że serce nie bije,

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    czesc Wam kobietki.
    Dziś ide do domku ;-)
    badanie kontrolne USg -Krwiak zniknoł Plamień Brak z dzidzią Wszystko ok !

Oby to nigdy nie wróciło !

;-)
    super wiaodmość

kamenkaa lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Trzymajcie kciuki, bo dzisiaj wieczorem mam prenatalne i strasznie się boję. W poprzedniej ciąży właśnie na prenatalnych dowiedziałam się że serce nie bije,

to 3mam mocno kciuki!daj wieczorkiem znać jak wrócisz:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad trzymam kciuki i czekam na wieści!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    ja tez nie mam żadnych zachcianek, mogę jesć wszystko, oprócz kiełbasy wiejskiej. Nie miałam tez mdłości. Gdyby nie rosnący brzuch, wizyty usg i senność nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży.

Trzymam kciuki, tym razem bedzie dobrze :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:

Na pewno wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji! Maluszek jest silny i zdrowy

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad kciuki musi być dobrze :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad, kciuki zaciśnięte. Na pewno będzie dobrze :)

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    No właśnie tak wyczytałam w internecie, że niskie ciśnienie i wysoki puls to oznaki odwodnienia.. zrobiłam rachunek sumienia i faktycznie bardzo mało pije, do tego codziennie raz albo dwa razy wymioty :/ ściągnęłam aplikacje przypominającą o piciu wody i od dziś się pilnuje, ale i tak powiem o tym lekarzowi na następnej wizycie na wszelki wypadek.

Skonsultuj to, bo może jakieś dodatkowe badania będzie trzeba zrobić. Ja też się muszę pilnować i często pić, bo pęcherz mi dokucza :/ Odwodnienie to podstępne dziadostwo, bo może wywołać/nasilić wymioty i wtedy jeszcze gorzej.

AnnieLov, uwielbiam Zakopane. Teraz tam pewnie raj dla fotografa, piękne zimowe widoki! :)

Kamenkaa, YAY, super! :* Ale się cieszę! Długo Cię trzymali, ale w końcu do domku :)

Ansad, 3mam kciuki! :)

Dais, jak głupio by to nie zabrzmiało, to na ból kręgosłupa polecam gimnastykę. Zwłaszcza takie dwa ćwiczenia:
    http://cwiczeniawciazy.pl/wp-content/uploads/2014/02/pr00092-low-back-stretches.jpg
    http://cdn27.poradnikzdrowie.smcloud.net/t/image/t/47987/cwiczenia-wzmacniajace-kregoslup-ledzwiowy-3_3277172.jpg

Kawokado lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Magda34, kawokado.. ja to ledwie zyje i nie mam sily dzis od godziny 5 wymiotuje zwracam wode, herbate, A nawet własną śline... nie wiem Co mi dzis odbiło... do tego strasznie dziwnie sie czuje....

Patutka, mi pomogły tabletki Prevomit, ale pewnie teraz nie dasz rady nic łyknąć, to może wyślij męża do apteki po krople Imbifem. Przydałoby Ci się uzupełnić też elektrolity, okropne to w smaku, ale trzeba :*

• miluszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Jestem po prenatalnych, wszystko dobrze, CRL 67 mm, NT 1,9 mm, BPD 21 mm, FHR 174 ud/min. Kochane! Będzie SYNEK! <3 <3 <3 :-) :-) :-)

Kourtney, zmień mi TP na 03.06.2016 r. Bo Nasz Wiercipiętek jest tydzień starszy :-)

Tak poza tym to jestem chora, przewiałło mnie na wczorajszym spacerze:-( bylam dzis u lekarza i dostalam zestaw: propolki do ssania, szałwia do płukania gardła, syrop prenalen i oczywiscie miod, czosnek babci i cytryna ah nobi kołdra ;-)

Teraz, jak już znamy płeć zacznie się wyprawkowe szaleństwo :-D <3 <3 <3

kuleczka777, Madzik84, jakka, Magda34, Kawokado, munequita, dais, Helenucha Klucha, aneczka2015, Frozenka, Paula222, kamenkaa, Kourtney, MerlinMo, Misia15, madziak2202, ansad, eidth, mmarzenak, xpaulinax, kirys lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Kochane! Jestem po prenatalnych, wszystko dobrze, CRL 67 mm, NT 1,9 mm, BPD 21 mm, FHR 174 ud/min. Kochane! Będzie SYNEK! <3 <3 <3 :-) :-) :-)

Kourtney, zmień mi TP na 03.06.2016 r. Bo Nasz Wiercipiętek jest tydzień starszy :-)

Tak poza tym to jestem chora, przewiałło mnie na wczorajszym spacerze:-( bylam dzis u lekarza i dostalam zestaw: propolki do ssania, szałwia do płukania gardła, syrop prenalen i oczywiscie miod, czosnek babci i cytryna ah nobi kołdra ;-)

Gratulacje :) i wykuruj się porządnie

Mi coś niedobrze zjadłam banana ale to chyba za mało, właśnie mi tak się działo tylko wtedy gdy fasolka domagała się jeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 17:02

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, gratulacje! :D

miluszka, kamenkaa lubią tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka cudne wieści, synuś super :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, lubie za gratki a nie za Twohe zle samopoczucie;-)

Dzięki Kochane!
    Krajenka, Yay, super!
    Ansad kciuki zaciśnięte!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 17:15

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

Gratulacje:) Super! To jak u Ciebie wiadomo, że synek to u mnie napewno córka skoro ta lekarka na prenatalnych nie umiała określić płci

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to dziecinne, ale z tej radości dziś, ze prentalne tak dobrze wyszły to na fejsie pochwaliłam się ciążą :D

Madzik84, kamenkaa, miluszka, Kourtney, Misia15 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ