Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda34 wrote:Jestem. Wszystko super, ufff. Fasolka zdrowa, ma wszystko na miejscu i w prawidłowych wymiarach
NT 1,80 mm. CRL 64,4 mm
Serduszko 148 ud/min.
Przed wyjsciem wypiłam słabą kawe z mlekiem, zjadła kromke z dżemem i pare kostecz czekolady i dziecko tak fikało na tym badaniu,że ta babka aż sie śmiała:)
Oczywiście płeć nieznana. Czyli pewnie będzie córka znowu
Gratulacje Magda34Misia15, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Magda34 wrote:Jestem. Wszystko super, ufff. Fasolka zdrowa, ma wszystko na miejscu i w prawidłowych wymiarach
NT 1,80 mm. CRL 64,4 mm
Serduszko 148 ud/min.
Przed wyjsciem wypiłam słabą kawe z mlekiem, zjadła kromke z dżemem i pare kostecz czekolady i dziecko tak fikało na tym badaniu,że ta babka aż sie śmiała:)
Super! Bardzo sie cieszę, ze wszystko ok:)Magda34 lubi tę wiadomość
-
NT 1,80 mm. CRL 64,4 mm
Serduszko 148 ud/min.
Super wieściliczylas na chłopaka ? Może po prostu nie ułożył się odpowiednio żeby było widać plec.
Magda34 lubi tę wiadomość
-
Frozenka wrote:Tak ja też się zgadzam z tym dokumentowaniem na co te pieniążki poszły. Ale takim rzetelnym. A nie ze patologi - ale tej prawdziwej się odpuści, a sprawdzać się będzie tylko zwykłych Kowalskich. I żeby u nas też nie popadli w absurd i w przypadku gdy rodzic kupił np szynkę czy inną wędline - często właśnie na życzenie dziecka niejadka
) za jakąś tam kwotę to przez to straci zasilek.
Bulgotanie to ja też odczuwam, ale też myślę że to jelita.
Za to myślę nad kupnem detektora tętna płodu. Może któraś mamusia w poprzedniej ciąży używała? Warto?Frozenka lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
mmarzenak wrote:a macie może jakieś zachcianki?
teraz już mogę jeść wszystko, nie mam wstrętu np do wędliny tak jak miałam wcześniej. Ani nie mam określonych smaków na słodkie czy słone. Jem wszystko po trochu. Dziwną ta moja ciąża
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a663c2b6080b.jpg
Nie wiem czemu jest obrócone te zdjęcie skoro normalnie jest zrobioneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:01
eidth, Paula222, kuleczka777, mmarzenak, HoniKa89, fairy_tale, Frozenka, Kawokado, Madzik84, Paula1991, Kourtney lubią tę wiadomość
Magda34
-
Kawokado wrote:A jak tam u ciebie Patutka?
Ja się trochę martwię, bo mam bardzo wysoki puls i niskie ciśnienie... Wczoraj tak mi łupało tętno w głowie, że nie mogłam zasnąć
Oczywiście powiem o tym lekarzowi, ale wizyta dopiero 16 grudnia. Może któraś z was miała podobnie?
Kawokado, a jaki ten puls u Ciebie? u mnie dziś 87 i też się niepewnie czuję. do tego słabe ciśnienie i ból głowy.
wspominałam o sporym tętnie mojej gin ale powiedziała, że kobiety w ciąży mogą mieć podwyższone z racji zwiększonej objętości krwi. nawet Helen mi kiedyś o tym pisała.
co nie zmienia faktu, że to bardzo dziwne uczucie ( straszna niemoc).
standardowo coś w necie wyszperałam : "W przebiegu ciąży prawidłowej w pierwszym trymestrze przyspiesza się tętno pacjentki ciężarnej o 10-15 uderzeń na minutę ( z 70-85 uderzeń / min ) . Wzrasta systematycznie pojemność minutowa serca , aż do 30 tyg. ciąży o 30 –80% ( z 3,5 l/min – 6,0l/min ) . Do macicy trafia 17% tej pojemności . Zwiększa się też całkowita objętość krwi o 40-50%. ednakże dodatkowej ( poza rutynową ) oceny przez kardiologa wymagają takie objawy duszność ograniczająca wysiłek fizyczny , omdlenia po wysiłku , napadowa duszność nocna ,krwioplucie , tętno powyżej 100 uderzeń/min lub poniżej 40-60 uderzeń/min , zaburzenia rytmu serca , szmer skurczowy , sinica , palce pałeczkowate."Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:11