X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    JA w pierwszej ciąży używałam tych kremów do biustu:
    7a418e0c3b5de47744e89359c547f216.jpg
    - świetnie pomagał na obrzęki i b gdyż jest z wyciągiem z kapusty (dla mnie jest niezbędny)

mustela-9-m-cy-krem-przeciw-rozstepom-150-ml.jpg
    - ten kupiła mi siostra i muszę przyznać że roztępów zero ;)
    Już go miałam zamawiać ale zmyliło mnie opakowanie (musze się upewnić czy to to samo?? )

mustela-maternite-gel-fermete-corps.jpg

A zestaw pościeli mamy taki :
    31.jpg
    i obecnie właśnie szukam jeszcze takiego ślicznego białego zestawu ;)
    Moim zdaniem biały jest super i uniwersalny ;P

Ja tez sie smarowalam, uzywalam kremow ale niestety kolo 34 tc zaczely mi wychodzic rozstepy. Moim zdaniem jesli ktos ma sklonnosci do rozstepow to ich nie uniknie mimo smarowania...

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Witam dziewczyny wtrące swoje zdanie:) Jestem lipcówką 2015 - od początku ciąży co dziennie uzywałam zwykłej oliwki bambino, nie wyszedł mi ani jeden rozstęp - wydaje mi się że to lepsze niż jakieś kremy za 100zł czy coś ;) Ważne jest co dzienne smarowanie :))
    powodzeniaaaaa ;)

Ja przy pierwszej ciąży używałam TYLKO oliwki dla dzieci i niemowląt a przytylam wtedy duzo, bo prawie 25 kg:/ i nie mam wogole rozstępów. Teraz też używam tylko oliwki:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, witam was! :)

Jak sie czujecie kochane? Wszystko wporządku u was?

Frozenka, kamenkaa, Madzik84 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesc dziewczyny, witam was! :)

Jak sie czujecie kochane? Wszystko wporządku u was?

Ja mam stan przedzawałowy przed jutrzejszym prenatnym a tak poza tym to ok. A co u Ciebie?:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u ciebie Patutka?

Ja się trochę martwię, bo mam bardzo wysoki puls i niskie ciśnienie... Wczoraj tak mi łupało tętno w głowie, że nie mogłam zasnąć :/
    Oczywiście powiem o tym lekarzowi, ale wizyta dopiero 16 grudnia. Może któraś z was miała podobnie?

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• juwelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oliwka najlepsza ! :) czy bambino czy innej firmy :)
    Mi buteleczka 300 starczała na 2- 3 tyg, ale nie żałowałam sobie i się opłaciło. Po prysznicu się smarowałam , chwilę poczekałam i spłukałam i luz :)
    Ja przytyłam 11kg i tak jak pisałam ani jednego rozstępu uff :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to prawda, ze jak ktos ma tendencje do roztepow to nawet najlepsze kremy nie pomoga. Wiem po sobie bo nie przytylam za duzo w ostatniej ciazy, stosowalam kremy i oliwke a mimo wszystko roztepy sie zrobily na brzuchu.
    Mnie dzisiaj strasznie plecy bola, ledwo chodze. Polozna dala mi namiary na fizjoterapeute i musze sie jak najszybciej przejsc, bo nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac przez te bole.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwalę sie: kupiłam detektor tętna płodu. Dzisiaj przyszedł i posłuchalam co tam u moich bąbelków. Zero intymnosci:) serduszka bija jak szalone!

Frozenka, kamenkaa, Helenucha Klucha, Nelus, Madzik84, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    No to dołączam się do grupy :)
    To już w 10t 3d, a dla mnie to jeszcze ciągle czysta abstrakcja :D Właśnie jestem w trakcie robienia badań prenatalnych, no cóż w tym, roku stuknęło 35 wiosen.
    Ciąża póki co przebiega spokojnie, nawet potworne mdłości mnie ominęły :D

Dziewczyny drogie, skoro już tu jestem to proszę o mała pomoc, przyjmuję luteinę bo plamiłam trochę na początku. Generalnie jest ok, od wczoraj jestem lekko zaniepokojona, do tej pory "produkowałam" spore ilości białego, kremowego śluzu, wczoraj kolor zmienił sie na lekko żółty. Żadnych dolegliwości typu swędzenie, pieczenie itp. nie doświadczyłam... Nie wiem czy powinnam się tym, przejmować, czy przejść nad tym do porządku dziennego. Kolejną wizytę u gina mam na 10.12, jest jeszcze sporo czasu, nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Może któraś z Was ma podobne doświadczenia i poradzi mi coś? :) :)

Mi lekarz kazał odłożyć luteine bo zmienia środowisko w pochwie. Nawet o tym nie wiedząc miałam infekcje. Dostałam Nystatyne i jakaś maść. Uplawy zniknęły i infekcja tez:)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem juz po prenatalnych i jestem mega szczesliwa :-)
    Lekarz mowi, ze wszystko jest w porzadku CRL 66.78 NT 1.64 :-)
    No i jeszcze gin powiedział, ze będzie chłopak, bo widac siusiaka :-D

kamenkaa, Karolina_karolina, Magda34, Helenucha Klucha, madziak2202, Madzik84, Frozenka, Pati_89, Abra, xpaulinax, Kawokado, ansad, Kourtney, Nelus, kirys lubią tę wiadomość

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam oliwkę Hipp, Bambino jest troszkę chemiczna. Ja już się nasmarowałam i zasypiam - okropny dzień miałam przez te bóle...:( nie mogę się doczekać poniedziałku i zobaczenia naszej Dzidzi :)

Magda34 lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Dziewczyny pochwalę sie: kupiłam detektor tętna płodu. Dzisiaj przyszedł i posłuchalam co tam u moich bąbelków. Zero intymnosci:) serduszka bija jak szalone!
    Super!!! Ale ci dobrze. Ja dopiero raz słyszałam serduszka, cos pięknego. A jak się czujesz w ciazy bliźniaczej? Widać już brzusio? Bo mój rośnie oj rośnie. Kiedy poznasz płeć? Wiesz czy są jedno czy dwujajowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 06:31

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i witam się w 2 trymestrze!
    Co u was laseczki? Jak samopoczucie? Bo mi ostatnio coś nerwy szybko puszczają ehhh

Magda34, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trzymajcie kciuki proszę, o 8:40 mam dziś prenatalne. Pół nocy nie spałam a drugie pół się budziłam :/

Helenucha Klucha, Madzik84, Frozenka, Pati_89, mmarzenak, xpaulinax, Nelus lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Cześć dziewczyny, trzymajcie kciuki proszę, o 8:40 mam dziś prenatalne. Pół nocy nie spałam a drugie pół się budziłam :/

Wszystko będzie dobrze! :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:

trzymamy kciukasy Magda34 :) mi wskoczyl od wczoraj 10 tydzien i tak caly czas dopatruje sie objawow. Hihi mdlosci juz nie doszukuje sie ale np spogladam bokiem w lustro i patrze czasem na brzuch czy cos sie tam zmienia. chyba piersi sie powiekszyly tzn wypelnily ;P zauwazyl to oczywiscie moj M. :) Zasnac moge na zawolanie :) do wizyty jeszcze troche 9 grudnia.
    Nelus mi tez ogolnie nerwy puszczaja mam napady jak to mawia moja mama takiej foszastej baby ;) a za chwile poprawa a potem znow napad:) szczytem bylo jak znajoma skomentowala ze tak szybkie miniecie mdlosci ona uznalaby za niepokojacy znak i ze brak obajawow to tylko poronienie. Od tej pory przestalam z nia gadac. Eliminuje ludzi ktorzy mnie źle nakrecaja i trace wtedy nadzieje, a nie chcę...

madziak2202 lubi tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    dziewczyny a myślałyście o monitorze oddechu?
    Ja zastanawiam się nad tym: http://www.babyland.pl/pl/product/38724,babysense-5-monitor-oddechu?gclid=CJ3rw9_JrskCFaHbcgodrGUNmQ
    może rodzinka zrzuciłaby się na prezent pod choinkę... przemawia do mnie brak kabli

ja taki monitor oddechu mam dostać od siostry, bardzo fajna sprawa:)

Kawokado lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny
    Magda34 nie stresuj groszka, wszystko będzie dobrze!
    Kciukam za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
    Ja zaraz zbieram się za opróżnianie przed malowaniem, więc parę godzin z głowy

Magda34 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

Ja się trochę martwię, bo mam bardzo wysoki puls i niskie ciśnienie... Wczoraj tak mi łupało tętno w głowie, że nie mogłam zasnąć :/
    Oczywiście powiem o tym lekarzowi, ale wizyta dopiero 16 grudnia. Może któraś z was miała podobnie?

Kawokado ja tak mam często, ale to nie przypadłość ciążowa tylko u mnie stwierdzona tachykardia zatokowa, czyli właśnie ataki takiego szybkiego bicia tętna ni stąd, ni zowąd. Powiedz lekarzowi, może da ci jakieś tabletki doraźnie, są takie dla kobiet w ciąży, które można brać by wyregulować tętno, zmniejszyć je.

Kawokado lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Na pewno wszystko bedzie dobrze :) trzymam kciuki.

U mnie nadal plamienie. Teraz już tylko brązowe. Brzuch też dość mocno boli. Wykończę się :(

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ