Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po usg prenatalnym i wszystko ładnie. Crl 67mm, NT 1,9. Wszystkie narządy wyglądają dobrze. Dziecko spało ale bardzo dobrze było ułożone, i łatwo jej było wszystko zbadać. Mam super zdjęcia, również 3d albo 4d i filmik. Może mi się uda jutro wkleić, bo teraz piszę z komórki. Pappa jednak zrobiłam, jeśli wyjdzie źle to zrobię NIFITY.
Kourtney, miluszka, Magda34, Frozenka, Misia15, Helenucha Klucha, jakka, dais, Kawokado, Pati_89, Madzik84, mmarzenak, xpaulinax, kirys lubią tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
nick nieaktualny
-
miluszka wrote:Kochane! Jestem po prenatalnych, wszystko dobrze, CRL 67 mm, NT 1,9 mm, BPD 21 mm, FHR 174 ud/min. Kochane! Będzie SYNEK!
Kourtney, zmień mi TP na 03.06.2016 r. Bo Nasz Wiercipiętek jest tydzień starszy
Tak poza tym to jestem chora, przewiałło mnie na wczorajszym spacerze:-( bylam dzis u lekarza i dostalam zestaw: propolki do ssania, szałwia do płukania gardła, syrop prenalen i oczywiscie miod, czosnek babci i cytryna ah nobi kołdra
Teraz, jak już znamy płeć zacznie się wyprawkowe szaleństwoAdaś ur. 07.05.2016 -
miluszka wrote:Gratuluję Kochana
u mnie widać było i przez brzuch i dopochwowo, z trzech różnych pozycjijutro wkleję fotki z wizyty
Adaś ur. 07.05.2016 -
Kawokado wrote:Ajj współczuje! Znam to doskonale
Mam nadzieje, ze szybko odpuści, ja po takich napadach miewałam dzień przerwy od wymiotów. Teraz właśnie siedzę i walcze
tak mnie mdli, ze aż w głowie mi się kręci, ale nie chce wymiotować, bo jest taka piękna pogoda! Chciałam iść zaraz na spacer
a jak zwymiotuje to nie będę miała siły. Wkurza mnie to wszystko!
Kamenka cieszę się, ze krwiak zniknął! Obyś już teraz miała nudną ciążę aż do samego szczęśliwego końca
Jeżeli chodzi o zachcianki to miałam je tak koło 8-9tc i to na takiej zasadzie, że wymiotowałam wszystko po za "zachcianką"i tak mąż mi robił mielone i inne takie bo o nich właśnie marzyłam
Teraz jak ktoś proponuje mi coś do zjedzenia to kultowym tekstem jest "dziękuje, ale dzidzia nie lubi"
no i skończyło się tuleniem porcelany)) lekarz powiedzial, ze najwieksze zagrozenie obumarcia ciazy Juz minelo!
Frozenka, Magda34, Kawokado, Madzik84, kamenkaa, xpaulinax, Helen lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Paula222 wrote:Hej
Wczoraj cały dzień byłam poza domem, zaraz po nadrabiam
kuleczka777, Lila2703, munequita witamy serdecznie
Misia15 super, że same dobre wieści o dzidziA co do płci, w pierwszej ciąży przeczucie mi się sprawdziło, więc może Tobie też
Co do rozstępów, ja całą ciążę ( od 3 mc ) z synkiem używałam :
codziennie rano :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5eba059ccd39.jpg
a wieczorem wcierałam zwykłą oliwkę bambino. Zero rozstępówPomimo tego , że jestem mega podatna, bo mam całe uda w rozstępach z czasu dojrzewania, także teraz będę działać tak samo
Tyle że jak zacznę 4 mc.
magdalenka789 gratulacje !! Jej super, a jakie imię dla chłopca ?
Magda34 trzymam kciuki za badanie ! I czekam na relacje
Wstepnie Sebastianjuz wczesniej nam sie podobalo, ale kto wie moze jescze nam sie odmieni :-p
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Czy wy tez macie taki apetyt? Ja nie mige sie powstrzymac od jedzenia...potrafie zjesc 4tosty na kolacje..
Przybralam na razie 1,5kg.jak tak dalej pójdzie to ciekawa jestem co będzie na koniec z wagą
Ansad gratulacje zdrowego maluszkaMagda34 lubi tę wiadomość
-
Pojechałam wczoraj na IP, ale w sumie nie zostałam bo lekarz mi powiedział, że do poniedziałku i tak nie sprawdzą co z ciążą i jedynie położa mnie i dadzą duphaston. Tyle to ja w domu robię więc się nie zgodzilam na hospitalizacje. Jeszcze wczoraj dość późno złapalismy mojego gina i pojechaliśmy do niego. Zbadał mnie. Z maluszkiem ok. Nadal niewiadomo skąd to plamienie. Kazał mi dobrać jeszcze luteine 100mg 3x2, duphaston 2x2 i nospe mam brać 3x1 razem z magnezem do czasu aż macica się nie wyciszy. We wtorek mam dzwonić czy jest poprawa.
-
Tak jak obiecałam, fotki naszego Synka
Od wczoraj przejrzałam już chyba wszystkie zdjęcia pokoików chłopięcych w neciemówiłam, że zacznie się szaleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:31
Madzik84, Helenucha Klucha, Paula222, Paula1991, kamenkaa, ansad, Helen, kirys, Magda34, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Frozenka wrote:Pojechałam wczoraj na IP, ale w sumie nie zostałam bo lekarz mi powiedział, że do poniedziałku i tak nie sprawdzą co z ciążą i jedynie położa mnie i dadzą duphaston. Tyle to ja w domu robię więc się nie zgodzilam na hospitalizacje.
Co za chory kraj! Jak tak można?!Przecież są lekarze na dyżurze. Kontrakt z nfz nie pokrywa włączenia ultrasonografu w weekend? No żesz ludzie kochani...
Dobrze, że z maleństwem wszystko ok, to najważniejsze! :*
Miluszka, ansad - gratki:*
miluszka, kamenkaa, Frozenka lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
miluszka wrote:Tak jak obiecałam, fotki naszego Synka
Od wczoraj przejrzałam już chyba wszystkie zdjęcia pokoików chłopięcych w neciemówiłam, że zacznie się szaleństwo
piękny synuś!a to jest jego antenka?! serio tak wyraźnie to widać? w którym tygodniu i dniu miałaś usg?
miluszka lubi tę wiadomość
Mały Ryś