X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg prenatalnym i wszystko ładnie. Crl 67mm, NT 1,9. Wszystkie narządy wyglądają dobrze. Dziecko spało ale bardzo dobrze było ułożone, i łatwo jej było wszystko zbadać. Mam super zdjęcia, również 3d albo 4d i filmik. Może mi się uda jutro wkleić, bo teraz piszę z komórki. Pappa jednak zrobiłam, jeśli wyjdzie źle to zrobię NIFITY.

Kourtney, miluszka, Magda34, Frozenka, Misia15, Helenucha Klucha, jakka, dais, Kawokado, Pati_89, Madzik84, mmarzenak, xpaulinax, kirys lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad gratuluje.:) ciesze sie ze wszystko jest dobrze. Kiedy kolejna wizyta u gina?
    Udalo sie podejrzec plec?

• ansad Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Kochane! Jestem po prenatalnych, wszystko dobrze, CRL 67 mm, NT 1,9 mm, BPD 21 mm, FHR 174 ud/min. Kochane! Będzie SYNEK! <3 <3 <3 :-) :-) :-)

Kourtney, zmień mi TP na 03.06.2016 r. Bo Nasz Wiercipiętek jest tydzień starszy :-)

Tak poza tym to jestem chora, przewiałło mnie na wczorajszym spacerze:-( bylam dzis u lekarza i dostalam zestaw: propolki do ssania, szałwia do płukania gardła, syrop prenalen i oczywiscie miod, czosnek babci i cytryna ah nobi kołdra ;-)

Teraz, jak już znamy płeć zacznie się wyprawkowe szaleństwo :-D <3 <3 <3
    Podobne parametry jak u mnie, ale mi nie powiedziała dzisiaj płci, bo maluch miał tak ułożone nogi ze troche zaslanial i ona sama też powiedziała, że w tym tygodniu jeszcze nie podaje jaka płeć, bo można się pomylić.U mnie tetno dziecka 167 Inny lekarz w 11t0d pokusił się o płeć i wtedy wyszło że chłopak.

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney u mojej ginki mam pod koniec grudnia, ale chyba w międzyczasie podjadę jeszcze do gina od immunologi, bo ja poprzednią ciążę straciłam przez immunologię.

Adaś ur. 07.05.2016
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Kochana :-)
    u mnie widać było i przez brzuch i dopochwowo, z trzech różnych pozycji :-) jutro wkleję fotki z wizyty :-)

Kawokado, xpaulinax, Helen lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad super, ze wszystko dobrze z dzidzią:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Gratuluję Kochana :-)
    u mnie widać było i przez brzuch i dopochwowo, z trzech różnych pozycji :-) jutro wkleję fotki z wizyty :-)
    Ona chyba nie chciała jeszcze podawac, bo pewnie jest z tych co to muszą na 100 % być pewne, a inna sprawa, że trochę dziecko zaslonilo, a że spało, to nie dalo sie dobrze podejrzeć. Ja miałam tylko przez brzuch bo jej się udało wszystkovinne ładnie pomierzyć tak dziecko było dobrze ułożone.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów plamienie :( chyba będę się zbierać na ip.

Ansad, cieszę się że wszystko jest ok!

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Ajj współczuje! Znam to doskonale :/ Mam nadzieje, ze szybko odpuści, ja po takich napadach miewałam dzień przerwy od wymiotów. Teraz właśnie siedzę i walcze :/ tak mnie mdli, ze aż w głowie mi się kręci, ale nie chce wymiotować, bo jest taka piękna pogoda! Chciałam iść zaraz na spacer :/ a jak zwymiotuje to nie będę miała siły. Wkurza mnie to wszystko!

Kamenka cieszę się, ze krwiak zniknął! Obyś już teraz miała nudną ciążę aż do samego szczęśliwego końca :)

Jeżeli chodzi o zachcianki to miałam je tak koło 8-9tc i to na takiej zasadzie, że wymiotowałam wszystko po za "zachcianką" ;) i tak mąż mi robił mielone i inne takie bo o nich właśnie marzyłam :P
    Teraz jak ktoś proponuje mi coś do zjedzenia to kultowym tekstem jest "dziękuje, ale dzidzia nie lubi" :P

no i skończyło się tuleniem porcelany :/
    Aż zafundowałam sobie dzis wizyte prywatnie przez te wymioty! Do 20 zdychalam z glodu razem z niuniem. Aaaaa w ogole to niunio ma 1.54 cm i Serduszko sie ruszylo na 167 minute Jestem spokojna :))) lekarz powiedzial, ze najwieksze zagrozenie obumarcia ciazy Juz minelo!

Frozenka, Magda34, Kawokado, Madzik84, kamenkaa, xpaulinax, Helen lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) Wczoraj cały dzień byłam poza domem, zaraz po nadrabiam ;)

kuleczka777, Lila2703, munequita witamy serdecznie :)

Misia15 super, że same dobre wieści o dzidzi :) A co do płci, w pierwszej ciąży przeczucie mi się sprawdziło, więc może Tobie też :)

Co do rozstępów, ja całą ciążę ( od 3 mc ) z synkiem używałam :
    codziennie rano :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5eba059ccd39.jpg

a wieczorem wcierałam zwykłą oliwkę bambino. Zero rozstępów :) Pomimo tego , że jestem mega podatna, bo mam całe uda w rozstępach z czasu dojrzewania, także teraz będę działać tak samo :) Tyle że jak zacznę 4 mc.

magdalenka789 gratulacje !! Jej super, a jakie imię dla chłopca ? ;)

Magda34 trzymam kciuki za badanie ! I czekam na relacje :)

Wstepnie Sebastian :-) juz wczesniej nam sie podobalo, ale kto wie moze jescze nam sie odmieni :-p

Paula222 lubi tę wiadomość

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czy wy tez macie taki apetyt? Ja nie mige sie powstrzymac od jedzenia...potrafie zjesc 4tosty na kolacje..
    Przybralam na razie 1,5kg.
    Też mam coraz większy apetyt. Wczoraj zjadłam dość obfita kolacje, poprawiłam lodami. O 1 w nocy nie mogłam zasnąć z głodu i znowu musiałam zjeść kolacje ;-) jak tak dalej pójdzie to ciekawa jestem co będzie na koniec z wagą :-)
    Ansad gratulacje zdrowego maluszka :-D

Magda34 lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frozenka mam nadzieję, że się okaże, ze wszystko dobrze.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka trzymam kciuki, daj znać

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny troche dziwnie boli mnie podbrzusze troche jakby w pachwinach. przewrazliwienie bierze gore stres mnie ogarnia... :(

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    hej dziewczyny troche dziwnie boli mnie podbrzusze troche jakby w pachwinach. przewrazliwienie bierze gore stres mnie ogarnia... :(

nie przejmuj się, wszystko Ci się rozciąga. Musi boleć ;)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam wczoraj na IP, ale w sumie nie zostałam bo lekarz mi powiedział, że do poniedziałku i tak nie sprawdzą co z ciążą i jedynie położa mnie i dadzą duphaston. Tyle to ja w domu robię więc się nie zgodzilam na hospitalizacje. Jeszcze wczoraj dość późno złapalismy mojego gina i pojechaliśmy do niego. Zbadał mnie. Z maluszkiem ok. Nadal niewiadomo skąd to plamienie. Kazał mi dobrać jeszcze luteine 100mg 3x2, duphaston 2x2 i nospe mam brać 3x1 razem z magnezem do czasu aż macica się nie wyciszy. We wtorek mam dzwonić czy jest poprawa.

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka i ansad gratuluje kochane:) bardzo sie ciesze!

miluszka lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obiecałam, fotki naszego Synka :-)

Od wczoraj przejrzałam już chyba wszystkie zdjęcia pokoików chłopięcych w necie ;-) mówiłam, że zacznie się szaleństwo ;-)

15wz9z6.jpg
    ezhjpf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:31

Madzik84, Helenucha Klucha, Paula222, Paula1991, kamenkaa, ansad, Helen, kirys, Magda34, Kawokado lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka wrote:
    Pojechałam wczoraj na IP, ale w sumie nie zostałam bo lekarz mi powiedział, że do poniedziałku i tak nie sprawdzą co z ciążą i jedynie położa mnie i dadzą duphaston. Tyle to ja w domu robię więc się nie zgodzilam na hospitalizacje.

Co za chory kraj! Jak tak można?! :( Przecież są lekarze na dyżurze. Kontrakt z nfz nie pokrywa włączenia ultrasonografu w weekend? No żesz ludzie kochani... :/
    Dobrze, że z maleństwem wszystko ok, to najważniejsze! :*

Miluszka, ansad - gratki :) :*

miluszka, kamenkaa, Frozenka lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Tak jak obiecałam, fotki naszego Synka :-)

Od wczoraj przejrzałam już chyba wszystkie zdjęcia pokoików chłopięcych w necie ;-) mówiłam, że zacznie się szaleństwo ;-)

15wz9z6.jpg
    ezhjpf.jpg

piękny synuś! :) a to jest jego antenka?! serio tak wyraźnie to widać? w którym tygodniu i dniu miałaś usg? :)

miluszka lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ