Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Serio serio
Lekarz mówi "mam powiedzieć płeć ?', ja mu na to że tak a on "o tu jest chłopak, widzi pani jak sterczy?
wg terminu miesiączki to był 11t6d ale wg tego USG Maluszek jest starszy i wczoraj był 13t0d bo Maluch jest starszy o tydzień
później jeszcze dwa razy tak było widać jak sprawdzał i przez brzuch i dopochwowo 
Helenucha a Ty kiedy masz prenatalne?
Ja przed godzinę i pół godziny przed wizytą zjadłam po jednym pączku i Mały bardzo sę wiercił ale to dobrze bo nie spał
Madzik84 lubi tę wiadomość
-
ansad super że same dobre wieści z wizyty

miluszka ooo jaki piękny synek !
Wydaje mi sie, czy jakoś dużo chłopców u nas?
Ja muszę czekać na wizytę do 10 grudnia, ale wątpię że tak szybko poznamy płeć
miluszka lubi tę wiadomość
-
Śliczny synek

Gratulacje
Paula222 ha tez mam właśnie 10 grudnia
Na Święta lecę do Polski i planuje pójść na 4d, bo w Anglii i tak mi przysługuje ostatnie usg między 16 a 22 tygodniem i na tym koniec, potem już nie robią na NHS.
Ważne żeby było widać czy chłopczyk czy dziewczynka żeby można jeszcze przed wyjazdem spowrotem do Anglii zaplanować w Polsce co nieco dla bobaska
Paula222, miluszka, Helen lubią tę wiadomość
-
miluszka wrote:Serio serio
Lekarz mówi "mam powiedzieć płeć ?', ja mu na to że tak a on "o tu jest chłopak, widzi pani jak sterczy?
wg terminu miesiączki to był 11t6d ale wg tego USG Maluszek jest starszy i wczoraj był 13t0d bo Maluch jest starszy o tydzień
później jeszcze dwa razy tak było widać jak sprawdzał i przez brzuch i dopochwowo 
Helenucha a Ty kiedy masz prenatalne?
Ja przed godzinę i pół godziny przed wizytą zjadłam po jednym pączku i Mały bardzo sę wiercił ale to dobrze bo nie spał
Ja idę w czwartek i wtedy wg om ma być 12t i 3d ale maluch jest młodszy o 5 dni więc pewnie jeszcze nie będzie widać.
Mały Ryś
-
kuleczka777 wrote:Witam się
Gratulacje dziewczyny, piękne maluszki macie
Frozenka leż dużo i odpoczywaj
Ja właśnie zaliczyłam moją pierwszą poważną porcelanę ;/
Kuleczka ja niestety też dziś wymiotuję
i do tego chore gardło
-
frozenka to wszystko dość dziwne jak cię potraktowali, ja nie raz miałam usg robione własnie na Sor-ze, dziwny ten lekarz..nie chciało mu się czy co...Frozenka wrote:Pojechałam wczoraj na IP, ale w sumie nie zostałam bo lekarz mi powiedział, że do poniedziałku i tak nie sprawdzą co z ciążą i jedynie położa mnie i dadzą duphaston. Tyle to ja w domu robię więc się nie zgodzilam na hospitalizacje. Jeszcze wczoraj dość późno złapalismy mojego gina i pojechaliśmy do niego. Zbadał mnie. Z maluszkiem ok. Nadal niewiadomo skąd to plamienie. Kazał mi dobrać jeszcze luteine 100mg 3x2, duphaston 2x2 i nospe mam brać 3x1 razem z magnezem do czasu aż macica się nie wyciszy. We wtorek mam dzwonić czy jest poprawa.
-
nick nieaktualnyWitam się w ten pochmurny dzień

Majcia na weekend pojechała do babci:) My z tej okazji spaliśmy do 11:D
A pod wieczór jedziemy na pizze i do kina na listy do M2 - takich dni właśnie nam brakowało.
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:)
Miluszka cudny synuś
My wczoraj tak rozmawialiśmy i stwierdziliśmy że synuś będzie miał na imię Borys
Pokoik w myślach mam zaplanowany i od 15 tygodnia od USG zaczynam wariować z wyprawką, nie mogę się już doczekać
Wózek też już upatrzyliśmy jak na razie poza stokke przeważa również wózek mima, jak go zobaczyłam na żywo, ahhh jest cudny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 12:51
Madzik84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas nie ma możliwości zbadania na izbie położniczo ginekologicznej bez przyjęcia na oddział. Chociażby dlatego, że nie mają tam usg, a drugi powód to nie zwrócenie kasy z NFZ bez pozostania 3 dób w szpitalu. W sumie ja się nie zdziwiłam. Mimo zmiany ordynatora nic się tam nie zmieniło.Helen wrote:frozenka to wszystko dość dziwne jak cię potraktowali, ja nie raz miałam usg robione własnie na Sor-ze, dziwny ten lekarz..nie chciało mu się czy co...
W ciąży poronionej pierwsze usg w szpitalu miałam robione po 1.5 dniu leżenia - dodam, że zgłosiłam się z dość mocnym krwawieniem. Najpierw sprawdzali hcg, progesteron, grupę krwi , zwykle badanie gin. A po 1.5dnia dopiero usg. -
Wczoraj byłam na wizycie, z Kropkiem wszystko ok, ma 28 mm, tętno 176 ud/min, wydało mi się to dużo, ale pytałam dwa razy lekarza i za każdym razem odpowiadał, że jest ok i że później się zmniejszy.
To była wizyta z abonamentu medycznego, który opłacam sobie w pracy, pierwszy raz byłam u tego lekarza i teraz mam dylemat u którego zostać
Ten ma bardzo dobre opinie na Internecie, jest dokładny, zleca dużo badań i poświęca pacjentce tyle czasu ile trzeba. Z tym ostatnim wiąże się niestety to, że są u niego duże opóźnienia i praktycznie nikt nie wchodzi do gabinetu o godzinie, na którą był zapisany. Ale zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, pierwszy raz lekarz badał mnie tak dokładnie i tak dokładnie robił usg.
Na USG genetyczne zapisałam się tam na 19.12. to będzie 12 tydzień i 4 d, mam nadzieję, że wszystko będzie ładnie widać. Na wizytę zażyczył, bym miała wyniki: wolny HCG, PAPPA i ewentualnie AFP metodą kryptor. Wiem, że różne są opinie na temat PAPPA, więc nie wiem co o tym teraz myśleć.
A dotychczas chodziłam do gin prywatnie, do lekarza, który jest szefem ginekologii w szpitalu miejskim, więc wszyscy go tam słuchają. U niego wizyta trwa maks. 20 minut i jak się przedłuża, to potrafi wręcz wyprosić z gabinetu mówiąc, że robi mu się kolejka. Jest trochę mało kulturalny, ale jest dobrym fachowcem. No i zawsze odbiera telefony, albo oddzwania. U niego jeszcze nie ustalałam prenatalnych, a wizytę mam 07.12.
No i którego wybrać???
Frozenka, Madzik84, Magda34 lubią tę wiadomość
Helenka
Rośnij zdrowo córeczko!

-
Ale przyjomwali cię na oddzial. U nas na oddziale też mają usg więc po weekendzie pewnie by zrobili. Albo np dzis rano jakby się lekarz zmienił. A ja po jego wywodzie na temat ratowania wczesnych ciąż i dania duphastonu nie wyraziłam zgody na hospitalizacje.kuleczka777 wrote:Frozenka to jakoś dziwnie. Jak ja byłam teraz na oddziale z tym plamieniem to miałam zaraz robione usg, zwykłe badanie gin i później krew pobrali na badanie
Kirys, ja słyszałam że ponoć dobrze jest mieć lekarza ze swojego szpitala
ale to wypraszanie z gabinetu bo robi się kolejka naprawdę chamskie 
Wybierz tego lekarza który jest dokładniejszy i na którego można naprawdę liczyć. Ja mam gina z poza szpitala, ale ufam mu w 100% i on zawsze pomoże. -
Frozenka ja sie odnioslam do Twojej wypowiedzi co bylas na oddziale

Kirys hmmm trochę chamsko traktuje ten lekarz, ja chodzę prywatnie so mojego i tez jest dokladny i wszystko bada i poopowiada czasami jakies ciekawe informacje, wiem ze u nas tez mozna chodzic do niego na abonament bo przyjmuje tak i tak i jest ordynatorem u nas w szpitalu. Ja jak ide do niego to trzyma prawie godzinę u siebie. Na poczatku roku jak czekalam na wizyte to miał lekkie opóźnienie ale przyjął mnie przed północą
Z tego co na rejestracji mowily Panie to ma tak 40 min przeznaczone na pacjentke.
Ja chyba bym wybrała na Twoim miejscu tego dokladniejszego w koncu jak chodzisz prywatnie do ordynatora to powinien poswiecic tyle czasu ile trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 16:58

[/url]