X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mowi sie ze jak ciezarna ma zgage to dziecko bedzie mialo włoski:-) ja mialam zgage oh jak sobie przypomne to cos strasznego ale tez juz gdzies od połowy ciąży. No i Hania urodzila sie z włosami, moze nie byla to super gesta czupryna ale lysa nie byla. Szkoda ze jej się szybko wytarly z tylu

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na zgage pomaga liść kapusty (obojetnie jakiej,pekińska tez pomaga). Wystarczy wszamac i przechodzi :D Polecam!

Pati
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez witam sie w II trymestrze :)

Madzik84, Magda34, Kawokado, agus3004, xpaulinax, Helenucha Klucha, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jejkuuuuu Magda34 i Wgl dziewczyny po 12 tyg jak ja wam zazdroszcze tego bezpieczniejszego okresu.... jak ja Juz bym chciala widzirc ten 12 tydzien, A tu jeszcze do swiat trzeba czekac..

Przeleci ten czas:) Skoro lekarz juz Ci dal te 70% na chlopca to masz wieksze szanse niz ja na synka. No coz, chyba nie jest mi dane być mamą chlopca ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, że wczoraj ufarbowałam sobie włosy :) :) Odrost miałam od sierpnia, farbowałam zawsze co miesiąc, odkąd przyciemniłam włosy, miesięczny odrost doprowadzał mnie do szału :) We wrześniu już nie zdążyłam ufarbować , bo dowiedziałam się o ciąży, i tak chodziłam z siwawym odrostem. W końcu wyglądam jak człowiek i samopoczucie od razu lepsze :)

Madzik84, Malena91, Magda34, xpaulinax, Helenucha Klucha, Kourtney lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    A ja się pochwalę, że wczoraj ufarbowałam sobie włosy :) :) Odrost miałam od sierpnia, farbowałam zawsze co miesiąc, odkąd przyciemniłam włosy, miesięczny odrost doprowadzał mnie do szału :) We wrześniu już nie zdążyłam ufarbować , bo dowiedziałam się o ciąży, i tak chodziłam z siwawym odrostem. W końcu wyglądam jak człowiek i samopoczucie od razu lepsze :)
    Ojj...jak ja dobrze znam ten problem ;-) też czekałam od sierpnia z farbowaniem patrząc na swoje siwe włosy..grrr..;-) kilka dni temu też wreszcie poprawiłam swoje samopoczucie :-D
    Witam się z Wami wreszcie w 14 tygodniu :-D zauważyłam że od kilku dni nabieram energii do działania. A jak wasze samopoczucie w 2 trymestrze?
    Spokojnej i udanej niedzieli.

Madzik84, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:

Ja jeszcze czekam i już nie mogę patrzeć na siwulce ;) Wczoraj w Rossmanie mój własny mąż sam z siebie rozglądał się za farbą dla mnie. To już chyba znak, że jest źle :P

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Ojj...jak ja dobrze znam ten problem ;-) też czekałam od sierpnia z farbowaniem patrząc na swoje siwe włosy..grrr..;-) kilka dni temu też wreszcie poprawiłam swoje samopoczucie :-D
    Witam się z Wami wreszcie w 14 tygodniu :-D zauważyłam że od kilku dni nabieram energii do działania. A jak wasze samopoczucie w 2 trymestrze?
    Spokojnej i udanej niedzieli.

Moje samopoczucie jest takie, że od 3 dni boli mnie głowa :( Te bóle mnie wykończą, raz w tygodniu mam taki ból głowy, który kładzie mnie do łózka na cały dzień i nic w stanie nie jestem zrobić :( Ale za to mdłości minęły.. Pogoda dzisaj ładna, słoneczko świeci, pewnie na spacerek później pójdziemy, dotlenię się trochę , to może i głowa przestanie boleć.

Spokojnej niedzieli Dziewuszki :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:28

Madzik84, Paula222, Kawokado, Magda34, kamenkaa, xpaulinax, Lila2703, Kourtney, Paula1991, Frozenka, ansad lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Przeleci ten czas:) Skoro lekarz juz Ci dal te 70% na chlopca to masz wieksze szanse niz ja na synka. No coz, chyba nie jest mi dane być mamą chlopca ;)

Tak samo myślę, że pewnie będę mieć drugiego synka, a chciałabym chociaż jedną córę. No coż, pozostaje liczyć teraz na cud albo za trzecim razem że się uda z dziewczynką ;)

Malena91jasne :) Witamy :) Ja w poprzedniej ciąży miałam termin 20 maj, a byłam w czerwcówkach ;) A urodziłam 31 maja więc prawie czerwiec :P

Malena91 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:28

Paula222, Kourtney lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no może tak być :) T o Twoja pierwsza ciąża ? Skąd jesteś ? A no i chyba ten sam rocznik jesteśmy, jeśli 91 w nicku to rocznik ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu! :) aż normalnie nie wierzę, ze to już 15... tak ten czas leci, a cała moja robota lezy nie ruszona :P
    Mdłości nie przeszły :/ ale zwróciłam uwagę na to, że najbardziej mnie mdli jak ktoś mnie wkurzy np. TEŚCIOWA.
    Była wczoraj u nas i myślałam, ze ją normalnie zamorduje. Wiecie to jest taki typ człowieka co w twarz jest słodki do porzygu, a tylko się odwrócisz to ci nóż w plecy wbije :/ Staram się nad sobą panować ze względu na męża, ale wczoraj skończyło się płaczem i zapowiedzią, ze ja jej u nas w domu więcej nie chce! Jak chce sobie zapraszać mamusie to ma mi wcześniej powiedzieć żeby zdążyła zorganizować sobie wyjście :P
    Boję się nawet myśleć co to będzie jak się dziecko urodzi.

Witaj Malena91 też mam termin na koniec maja :)

Madzik84, kamenkaa, Kourtney, Frozenka lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado to nieźle musiała Cię wkurzyć... No takie teściowe najgorsze, ja swojej nie trawię ale widzę ją raz na parę miesięcy więc luz, ale raczej jeszcze gorzej z teściem ehh

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado to unikaj jej jak możesz, bo Cię wykonczy nerwowo a Ty masz moec spokój

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Ją mam raz termin na 22 raz na 30 a urodze w dzień dziecka hihi

Witaj:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 witaj :)

Ja mam juz dwumiesieczny odrost, ostatni raz farbowalam wlosy chyba 24 wrzesnia.
    a odrost dosyc rzuca sie w oczy, bo naturalne mam czarne wlosy, a farbowane taki jasny braz wpadajacy w rudy.
    ale jeszcze sie przemecze i poczekam pare tygodni, choc juz nie moge patrzec w lustro :/
    No ale wole nie ryzykowac. Tymbardziej ze od poczatku ciaza zagrozona...

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:59

kamenkaa, Magda34, Madzik84, Frozenka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za leniwy dzień, nie lubie niedziel. Mam sterte ciuchów do prasowanania i nie chce mi sie tego prasować :/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Patutka mowi sie ze jak ciezarna ma zgage to dziecko bedzie mialo włoski:-) ja mialam zgage oh jak sobie przypomne to cos strasznego ale tez juz gdzies od połowy ciąży. No i Hania urodzila sie z włosami, moze nie byla to super gesta czupryna ale lysa nie byla. Szkoda ze jej się szybko wytarly z tylu

Zabobony, zabobony i "duby bab smalone" jak pisał Mickiewicz ;) Akurat zgaga i dziecko z czupryną to jeden z wielu mitów dotyczących ciąży, dziewczyny :)

zi13ikgnbtapo19b.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ