Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka mowi sie ze jak ciezarna ma zgage to dziecko bedzie mialo włoski:-) ja mialam zgage oh jak sobie przypomne to cos strasznego ale tez juz gdzies od połowy ciąży. No i Hania urodzila sie z włosami, moze nie byla to super gesta czupryna ale lysa nie byla. Szkoda ze jej się szybko wytarly z tylu
-
Patutka wrote:Jejkuuuuu Magda34 i Wgl dziewczyny po 12 tyg jak ja wam zazdroszcze tego bezpieczniejszego okresu.... jak ja Juz bym chciala widzirc ten 12 tydzien, A tu jeszcze do swiat trzeba czekac..
Przeleci ten czas:) Skoro lekarz juz Ci dal te 70% na chlopca to masz wieksze szanse niz ja na synka. No coz, chyba nie jest mi dane być mamą chlopcakamenkaa lubi tę wiadomość
Magda34
-
A ja się pochwalę, że wczoraj ufarbowałam sobie włosy
Odrost miałam od sierpnia, farbowałam zawsze co miesiąc, odkąd przyciemniłam włosy, miesięczny odrost doprowadzał mnie do szału
We wrześniu już nie zdążyłam ufarbować , bo dowiedziałam się o ciąży, i tak chodziłam z siwawym odrostem. W końcu wyglądam jak człowiek i samopoczucie od razu lepsze
Madzik84, Malena91, Magda34, xpaulinax, Helenucha Klucha, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Mili_Vanilli wrote:A ja się pochwalę, że wczoraj ufarbowałam sobie włosy
Odrost miałam od sierpnia, farbowałam zawsze co miesiąc, odkąd przyciemniłam włosy, miesięczny odrost doprowadzał mnie do szału
We wrześniu już nie zdążyłam ufarbować , bo dowiedziałam się o ciąży, i tak chodziłam z siwawym odrostem. W końcu wyglądam jak człowiek i samopoczucie od razu lepsze
też czekałam od sierpnia z farbowaniem patrząc na swoje siwe włosy..grrr..
kilka dni temu też wreszcie poprawiłam swoje samopoczucie
Witam się z Wami wreszcie w 14 tygodniuzauważyłam że od kilku dni nabieram energii do działania. A jak wasze samopoczucie w 2 trymestrze?
Spokojnej i udanej niedzieli.Madzik84, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Mili_Vanilli wrote:A ja się pochwalę, że wczoraj ufarbowałam sobie włosy
Ja jeszcze czekam i już nie mogę patrzeć na siwulceWczoraj w Rossmanie mój własny mąż sam z siebie rozglądał się za farbą dla mnie. To już chyba znak, że jest źle
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
jakka wrote:Ojj...jak ja dobrze znam ten problem
też czekałam od sierpnia z farbowaniem patrząc na swoje siwe włosy..grrr..
kilka dni temu też wreszcie poprawiłam swoje samopoczucie
Witam się z Wami wreszcie w 14 tygodniuzauważyłam że od kilku dni nabieram energii do działania. A jak wasze samopoczucie w 2 trymestrze?
Spokojnej i udanej niedzieli.
Moje samopoczucie jest takie, że od 3 dni boli mnie głowaTe bóle mnie wykończą, raz w tygodniu mam taki ból głowy, który kładzie mnie do łózka na cały dzień i nic w stanie nie jestem zrobić
Ale za to mdłości minęły.. Pogoda dzisaj ładna, słoneczko świeci, pewnie na spacerek później pójdziemy, dotlenię się trochę , to może i głowa przestanie boleć.
Spokojnej niedzieli Dziewuszki
-
nick nieaktualny
-
Magda34 wrote:Przeleci ten czas:) Skoro lekarz juz Ci dal te 70% na chlopca to masz wieksze szanse niz ja na synka. No coz, chyba nie jest mi dane być mamą chlopca
Tak samo myślę, że pewnie będę mieć drugiego synka, a chciałabym chociaż jedną córę. No coż, pozostaje liczyć teraz na cud albo za trzecim razem że się uda z dziewczynką
Malena91jasneWitamy
Ja w poprzedniej ciąży miałam termin 20 maj, a byłam w czerwcówkach
A urodziłam 31 maja więc prawie czerwiec
Malena91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się w 15 tygodniu!
aż normalnie nie wierzę, ze to już 15... tak ten czas leci, a cała moja robota lezy nie ruszona
Mdłości nie przeszłyale zwróciłam uwagę na to, że najbardziej mnie mdli jak ktoś mnie wkurzy np. TEŚCIOWA.
Była wczoraj u nas i myślałam, ze ją normalnie zamorduje. Wiecie to jest taki typ człowieka co w twarz jest słodki do porzygu, a tylko się odwrócisz to ci nóż w plecy wbijeStaram się nad sobą panować ze względu na męża, ale wczoraj skończyło się płaczem i zapowiedzią, ze ja jej u nas w domu więcej nie chce! Jak chce sobie zapraszać mamusie to ma mi wcześniej powiedzieć żeby zdążyła zorganizować sobie wyjście
Boję się nawet myśleć co to będzie jak się dziecko urodzi.
Witaj Malena91 też mam termin na koniec majaMadzik84, kamenkaa, Kourtney, Frozenka lubią tę wiadomość
-
Malena91 witaj
Ja mam juz dwumiesieczny odrost, ostatni raz farbowalam wlosy chyba 24 wrzesnia.
a odrost dosyc rzuca sie w oczy, bo naturalne mam czarne wlosy, a farbowane taki jasny braz wpadajacy w rudy.
ale jeszcze sie przemecze i poczekam pare tygodni, choc juz nie moge patrzec w lustro
No ale wole nie ryzykowac. Tymbardziej ze od poczatku ciaza zagrozona...Malena91 lubi tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Patutka mowi sie ze jak ciezarna ma zgage to dziecko bedzie mialo włoski:-) ja mialam zgage oh jak sobie przypomne to cos strasznego ale tez juz gdzies od połowy ciąży. No i Hania urodzila sie z włosami, moze nie byla to super gesta czupryna ale lysa nie byla. Szkoda ze jej się szybko wytarly z tylu
Zabobony, zabobony i "duby bab smalone" jak pisał MickiewiczAkurat zgaga i dziecko z czupryną to jeden z wielu mitów dotyczących ciąży, dziewczyny