X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mowi sie ze jak ciezarna ma zgage to dziecko bedzie mialo włoski:-) ja mialam zgage oh jak sobie przypomne to cos strasznego ale tez juz gdzies od połowy ciąży. No i Hania urodzila sie z włosami, moze nie byla to super gesta czupryna ale lysa nie byla. Szkoda ze jej się szybko wytarly z tylu

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na zgage pomaga liść kapusty (obojetnie jakiej,pekińska tez pomaga). Wystarczy wszamac i przechodzi :D Polecam!

Pati
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez witam sie w II trymestrze :)

Madzik84, Magda34, Kawokado, agus3004, xpaulinax, Helenucha Klucha, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jejkuuuuu Magda34 i Wgl dziewczyny po 12 tyg jak ja wam zazdroszcze tego bezpieczniejszego okresu.... jak ja Juz bym chciala widzirc ten 12 tydzien, A tu jeszcze do swiat trzeba czekac..

Przeleci ten czas:) Skoro lekarz juz Ci dal te 70% na chlopca to masz wieksze szanse niz ja na synka. No coz, chyba nie jest mi dane być mamą chlopca ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, że wczoraj ufarbowałam sobie włosy :) :) Odrost miałam od sierpnia, farbowałam zawsze co miesiąc, odkąd przyciemniłam włosy, miesięczny odrost doprowadzał mnie do szału :) We wrześniu już nie zdążyłam ufarbować , bo dowiedziałam się o ciąży, i tak chodziłam z siwawym odrostem. W końcu wyglądam jak człowiek i samopoczucie od razu lepsze :)

Madzik84, Malena91, Magda34, xpaulinax, Helenucha Klucha, Kourtney lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    A ja się pochwalę, że wczoraj ufarbowałam sobie włosy :) :) Odrost miałam od sierpnia, farbowałam zawsze co miesiąc, odkąd przyciemniłam włosy, miesięczny odrost doprowadzał mnie do szału :) We wrześniu już nie zdążyłam ufarbować , bo dowiedziałam się o ciąży, i tak chodziłam z siwawym odrostem. W końcu wyglądam jak człowiek i samopoczucie od razu lepsze :)
    Ojj...jak ja dobrze znam ten problem ;-) też czekałam od sierpnia z farbowaniem patrząc na swoje siwe włosy..grrr..;-) kilka dni temu też wreszcie poprawiłam swoje samopoczucie :-D
    Witam się z Wami wreszcie w 14 tygodniu :-D zauważyłam że od kilku dni nabieram energii do działania. A jak wasze samopoczucie w 2 trymestrze?
    Spokojnej i udanej niedzieli.

Madzik84, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:

Ja jeszcze czekam i już nie mogę patrzeć na siwulce ;) Wczoraj w Rossmanie mój własny mąż sam z siebie rozglądał się za farbą dla mnie. To już chyba znak, że jest źle :P

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Ojj...jak ja dobrze znam ten problem ;-) też czekałam od sierpnia z farbowaniem patrząc na swoje siwe włosy..grrr..;-) kilka dni temu też wreszcie poprawiłam swoje samopoczucie :-D
    Witam się z Wami wreszcie w 14 tygodniu :-D zauważyłam że od kilku dni nabieram energii do działania. A jak wasze samopoczucie w 2 trymestrze?
    Spokojnej i udanej niedzieli.

Moje samopoczucie jest takie, że od 3 dni boli mnie głowa :( Te bóle mnie wykończą, raz w tygodniu mam taki ból głowy, który kładzie mnie do łózka na cały dzień i nic w stanie nie jestem zrobić :( Ale za to mdłości minęły.. Pogoda dzisaj ładna, słoneczko świeci, pewnie na spacerek później pójdziemy, dotlenię się trochę , to może i głowa przestanie boleć.

Spokojnej niedzieli Dziewuszki :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:28

Madzik84, Paula222, Kawokado, Magda34, kamenkaa, xpaulinax, Lila2703, Kourtney, Paula1991, Frozenka, ansad lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Przeleci ten czas:) Skoro lekarz juz Ci dal te 70% na chlopca to masz wieksze szanse niz ja na synka. No coz, chyba nie jest mi dane być mamą chlopca ;)

Tak samo myślę, że pewnie będę mieć drugiego synka, a chciałabym chociaż jedną córę. No coż, pozostaje liczyć teraz na cud albo za trzecim razem że się uda z dziewczynką ;)

Malena91jasne :) Witamy :) Ja w poprzedniej ciąży miałam termin 20 maj, a byłam w czerwcówkach ;) A urodziłam 31 maja więc prawie czerwiec :P

Malena91 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:28

Paula222, Kourtney lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no może tak być :) T o Twoja pierwsza ciąża ? Skąd jesteś ? A no i chyba ten sam rocznik jesteśmy, jeśli 91 w nicku to rocznik ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu! :) aż normalnie nie wierzę, ze to już 15... tak ten czas leci, a cała moja robota lezy nie ruszona :P
    Mdłości nie przeszły :/ ale zwróciłam uwagę na to, że najbardziej mnie mdli jak ktoś mnie wkurzy np. TEŚCIOWA.
    Była wczoraj u nas i myślałam, ze ją normalnie zamorduje. Wiecie to jest taki typ człowieka co w twarz jest słodki do porzygu, a tylko się odwrócisz to ci nóż w plecy wbije :/ Staram się nad sobą panować ze względu na męża, ale wczoraj skończyło się płaczem i zapowiedzią, ze ja jej u nas w domu więcej nie chce! Jak chce sobie zapraszać mamusie to ma mi wcześniej powiedzieć żeby zdążyła zorganizować sobie wyjście :P
    Boję się nawet myśleć co to będzie jak się dziecko urodzi.

Witaj Malena91 też mam termin na koniec maja :)

Madzik84, kamenkaa, Kourtney, Frozenka lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado to nieźle musiała Cię wkurzyć... No takie teściowe najgorsze, ja swojej nie trawię ale widzę ją raz na parę miesięcy więc luz, ale raczej jeszcze gorzej z teściem ehh

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado to unikaj jej jak możesz, bo Cię wykonczy nerwowo a Ty masz moec spokój

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Ją mam raz termin na 22 raz na 30 a urodze w dzień dziecka hihi

Witaj:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 witaj :)

Ja mam juz dwumiesieczny odrost, ostatni raz farbowalam wlosy chyba 24 wrzesnia.
    a odrost dosyc rzuca sie w oczy, bo naturalne mam czarne wlosy, a farbowane taki jasny braz wpadajacy w rudy.
    ale jeszcze sie przemecze i poczekam pare tygodni, choc juz nie moge patrzec w lustro :/
    No ale wole nie ryzykowac. Tymbardziej ze od poczatku ciaza zagrozona...

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:59

kamenkaa, Magda34, Madzik84, Frozenka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za leniwy dzień, nie lubie niedziel. Mam sterte ciuchów do prasowanania i nie chce mi sie tego prasować :/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Patutka mowi sie ze jak ciezarna ma zgage to dziecko bedzie mialo włoski:-) ja mialam zgage oh jak sobie przypomne to cos strasznego ale tez juz gdzies od połowy ciąży. No i Hania urodzila sie z włosami, moze nie byla to super gesta czupryna ale lysa nie byla. Szkoda ze jej się szybko wytarly z tylu

Zabobony, zabobony i "duby bab smalone" jak pisał Mickiewicz ;) Akurat zgaga i dziecko z czupryną to jeden z wielu mitów dotyczących ciąży, dziewczyny :)

zi13ikgnbtapo19b.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ