X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    A ja się pochwalę, że wczoraj ufarbowałam sobie włosy :) :) Odrost miałam od sierpnia, farbowałam zawsze co miesiąc, odkąd przyciemniłam włosy, miesięczny odrost doprowadzał mnie do szału :) We wrześniu już nie zdążyłam ufarbować , bo dowiedziałam się o ciąży, i tak chodziłam z siwawym odrostem. W końcu wyglądam jak człowiek i samopoczucie od razu lepsze :)

Ja wczoraj też wreszcie zdecydowałam się na farbowanie i już nie muszę kombinować jak ukryć odrosty :D

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Zabobony, zabobony i "duby bab smalone" jak pisał Mickiewicz ;) Akurat zgaga i dziecko z czupryną to jeden z wielu mitów dotyczących ciąży, dziewczyny :)

U mnie sie sprawdzilo:) Szwagierce i bratowej również:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam odrostu, więc moze do stycznia unikne farbowania ;)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO zbieg okoliczności po prostu :) Na wielu stronach można przeczytać o mitach w ciąży :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:28

xpaulinax, Paula222, Madzik84 lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat tylko w ten jeden zabobon ciążowy wierze:)

Malena91 to pewnie macica

Malena91 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena pewnie macica :) Hehe wcześniej źle przeczytałam i myślałam że w nicku masz Milena ;)

Co do zgagi, ja na koniec ciąży z synkiem miałam taką, że mało nie zwracałam, aż plułam tak mi podchodziło. A synek... Jakoś bujnen czuprynki nie miał ;) Miał włosy ale cieniutkie i rzadkie ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Zabobony, zabobony i "duby bab smalone" jak pisał Mickiewicz ;) Akurat zgaga i dziecko z czupryną to jeden z wielu mitów dotyczących ciąży, dziewczyny :)
    Oczywiscie ze to zabobony:-) gdy mialy sie sprawdzac to przy mojej zgadze Hanka powinna urodzic sie z wlosami do pasa:-P

xpaulinax lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Malena pewnie macica :) Hehe wcześniej źle przeczytałam i myślałam że w nicku masz Milena ;)

Co do zgagi, ja na koniec ciąży z synkiem miałam taką, że mało nie zwracałam, aż plułam tak mi podchodziło. A synek... Jakoś bujnen czuprynki nie miał ;) Miał włosy ale cieniutkie i rzadkie ;)

Hehe nie mówię, ze moja miała czupryne, że szło kucyki robić czy warkocze pleść, ale miala czarną główkę, bo miała tyle czarnych włosków. Potem jej się wytarly z tyłu:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Malena :-) też mam 24 lata i jestem że śląska :-) takie kłucia i ciągnięcie jest raczej normalne sama tak mam.

f2w343r8930pqaay.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej już też bym chciała być w drugiem trymestrze...liczę po ciuchu na przypływ energii w tym okresie, bo teraz to lipa. Dzisiaj wg belly mija okres największego zagrozenia utraty Kropka, więc lekka ulga.

8 grudnia mam usg prenatlane, powiem Wam dziewczyny że się boję, staram sie nie myśleć o tym za duzo, ale stracha mam. Najgorsze że mam je w środku dnia, będę musiała wyrwać się z pracy i będe sama bez męża. Chyba zawału tam dostanę, zwłaszcza że lekka ze mnie panikara :)

xpaulinax, Frozenka lubią tę wiadomość

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 14 tygodniu :-) teraz mam nadzieję że już będzie z górki :-) u mnie dzisiaj bardzo leniwa niedziela :-) pozdrawiam wszystkie mamusie! Super że tyle nas jest :-)

Magda34, Madzik84, Kourtney, Helenucha Klucha, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Hej mogę dołączyć? Termin niby na koniec maja więc bliżej mi do czerwcowek:)
    Pewnie. Witamy:* rozgosc sie u nas

kamenkaa, Malena91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lohoho jeszcze tydzien do wesela :D
    Alez mam stresa...i u nas nadal malo kto wie o ciazy. Tylko nasi rodzice. Rodzenstwo i moje najblizsze przyjaciolki. A wszelka dalsza rodzina i reszta dowie sie na weselu :)

Madzik84, kamenkaa, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od stycznia zabieram sie za wyprawke i caly szal zakupowy z tym zwiazany. ;) juz sie nie moge doczekac

Madzik84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Jej już też bym chciała być w drugiem trymestrze...liczę po ciuchu na przypływ energii w tym okresie, bo teraz to lipa. Dzisiaj wg belly mija okres największego zagrozenia utraty Kropka, więc lekka ulga.

8 grudnia mam usg prenatlane, powiem Wam dziewczyny że się boję, staram sie nie myśleć o tym za duzo, ale stracha mam. Najgorsze że mam je w środku dnia, będę musiała wyrwać się z pracy i będe sama bez męża. Chyba zawału tam dostanę, zwłaszcza że lekka ze mnie panikara :)
    Bedzie dobrze. A robisz tez pappa czy samo usg?

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Malena :)

Ja dzisiaj mialam przyplyw energii i ogarnelam mieszkanie, mam nadzieje ze nie przesadzilam z ruszaniem sie ;)

Jutro jade po wyniki pappa a za tydzien podgladanie fasolki :)

Misia czemu 14 jak masz napisane 13 i 1 dzien ? W sumie na belly u mnie tez dzisiaj pisalo ze 14 ale 13 tyg i 0 dni

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wdepłam do H&M a tam skarpeteczki, rajtuzki, czapeczki, buciki takie malusie - wszystko w przedziale cenowym 2-5 zł :D Większość kupiłam po 2 zł (np. dwupak rajtuz, butki z napisem I <3 MAM & I <3 DAD). Nawet jak nie trafiłam z płcią (niektóre różowe), to dam moim przyjaciółkom - któraś z nas czterech na pewno urodzi dziewczynkę :D Mam nadzieję, że to będę JA :P :D
    Jutro USG! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 17:46

Paula1991, Kourtney, Magda34, kamenkaa, Madzik84, Malena91, xpaulinax lubią tę wiadomość

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje zakupy:
    d2f4ea4918d3850emed.jpg

Pati_89, Kourtney, Magda34, HoniKa89, kamenkaa, Madzik84, Helenucha Klucha, Malena91, ansad lubią tę wiadomość

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    witam Malena :)

Ja dzisiaj mialam przyplyw energii i ogarnelam mieszkanie, mam nadzieje ze nie przesadzilam z ruszaniem sie ;)

Jutro jade po wyniki pappa a za tydzien podgladanie fasolki :)

Misia czemu 14 jak masz napisane 13 i 1 dzien ? W sumie na belly u mnie tez dzisiaj pisalo ze 14 ale 13 tyg i 0 dni
    Bo jak masz 13t1d to leci 14 tydzien i te wszystkie kalkulatory tak pokazuja (jedne juz ox 13t0d, inne dopiero od 13t1d).
    Lekarze licza skonczone tygodnie, czyli 13t1d to dla lekarza jest 13 tydzien.

tak jak u mnie, kalkulatory mowia ze jestem w 10 tygodniu (9t6d), ale dla lekarz na wizycie bylam w 9 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 18:17

Misia15 lubi tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ