Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kuleczka777 wrote:witam Malena
Misia czemu 14 jak masz napisane 13 i 1 dzien ? W sumie na belly u mnie tez dzisiaj pisalo ze 14 ale 13 tyg i 0 dni
Bo wczoraj się zagapilami dopiero dzisiaj się zorientowałam że to już 14 tydzień
zapewne wczoraj miałam napisane tak samo jak ty
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kourtney wrote:A wy kiedy bierzecie sie za kompletowanie wyprawki?
Jak się dowiem jaka płećAle to i tak stopniowo bede kupować a nie wszystko odrazu:) Największe ciśnienie pewnie bedzie w maju. Pewnie dopadnie nas syndrom wicia gniazda
Magda34
-
nick nieaktualny
-
kuleczka777 wrote:JajkoNiespodzianka ale slodkie rzeczy
Myslisz ze do jesieni/zimy nie zrobia sie za male te skarpeteczki ?
Ja to sie boje jeszcze cos kupować, ale chetnie bym juz zaczęłaNawet jakby były za małe to dam dziewczynom moim, one później rodzą. Nic nie zginie!
Jak tylko się dowiem jaka płeć to kompletuję wyprawkę
Prócz tych dużych rzeczy typu wózek, łóżeczko, bo przeprowadzamy się w lutym/marcu do naszego nowego mieszkania i dopiero wtedy będziemy mieć miejsce.
-
Dzieki dziewczyny za wyjasnienie tych tygodni
Bylam ostatnio w pepco i widzialam takie slodkie polspiochy, na szczescie sie powstrzymał z kupieniem. Jutro moze bede w galerii i nie wiem czy sie powstrzymam na jakis drobiazgMisia15, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kourtney wrote:Bedzie dobrze. A robisz tez pappa czy samo usg?
Pappa też, krew już pobrana, wyniki pewnie leżą już w karcie czekając na USG.
Byłam w poradni genetyznej też na wywiadzie, bardzo fajna PAni doktor trochę mnie uspokoiła, ale im bliżej tego badania tym bardziej się denerwuję.
Mąż stwierdził że jednak bierze urlop i pojedzie ze mną ...kochany
Jeku ja jeszce nie myślę o wyprawce, nieśmiało obgadujemy z mężem jak przemeblowac nasz drugi pokój, a raczej klitkę na pokój dziecięcy.
Może zacznę o tym wszystkim myślec po badaniach, bo póki co boję się zapeszyć. Boże 35 lat na karku, a taka zabobonna panikara
-
A u mnie dzisiaj duzo lepiej. Plecy coraz mnie bola, zrobila tradycyjny polski obiad, w sumie slaski. Rolady, ziemniaki i konswerwowe ogorki. Maz tak sie ucieszyl, ze stwierdzil, ze powinnam byc czesciej w ciazy bo wiecej gotuje i bardziej tradycyjnie
Potem bylismy na basenie i po nim z plecami ulzylo, ale jutro i tak mam wizyte u fizjoteapeuty i mam nadzieje ze da mi jakis zestaw cwiczen etc.
My dzisiaj kupilismy lozeczko i stoi juz w pokoju starszaka, ktory wyczekuje na bobasam podobnie jak myZ wyprawka sie wstrzymuje bo wszystko juz mam, jedynie jak bede u mamy na swieta to musze spakowac wszystko i nadac kurierem tutaj.
Zazdroszcze tym co juz mialy prenatalne, ja jeszcze tydzien...Kourtney, Lila2703, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
kamenkaa lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Ja już prawie wszystko mam , po synkuWózek, łóżeczko, ubranka, wanienka, stojak... Dokupię może nowe pościele i materac do łóżeczka, no i chyba że bedzie dziewczynka to kilka ubranek w różu aby w samych samochodzikach nie chodziła
A jak b ędzie syn to sprawa prosta
Pewnie ruszę w kwietniu jakoś
Ale z synkiem zaczęłam szybko, jakoś od 3 mc, no i na całe szczęście bo ledwo się wyrobiliśmy finansowo -
nie śpi
zostają ci naturalne sposoby
na gardło to albo tarkowany imbir do herbaty, z cytryną i miodem i dodane po ostudzeniu herbaty, czyli dodajemy przed samym piciem.
albo zrób płukankę w szklance wody rozgnieść 2 ząbki czosnku i 5tabletek węgla i tym roztworem płuczę się gardło.
zostaje ci jeszcze płukanie solą, ale dla mnie to słaby sposób.
Poza tym dużo pij herbat bez cukru i wody aby wypłukiwac bakterie.
mozesz sobie jeszcze zawinąć na noc szyję szalikiem.
-
U mnie dziala mleko+czosnek+miod, na poczatku podraznia ale za chwile ulga. Chyba mozna jakies pastylki z eukaliptusem, ale w 100% nie jestem pewna, mozna tamtum verde z tego co pamietam z ulotki. Herbata malinowa, grypovita, miod, cytryna i inne naturalne sposoby. Plukanki z soli u mnie dzialaja.
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 23:31