X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys jak masz zaparcia to spróbuj się najeść orzechów to będziesz miała przez 2 3 dni spokój :)

Ja już odebrałam wyniki pappa i chyba wszystko dobrze. Teraz czekać tylko na wizytę poniedziałkową :)
    I pisze jednak na wydruu termin w usg 5.06

Witam nowe dziewczyny :)

oleandra trzymam kciuki żeby się tylko oczyszczał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 14:43

Magda34, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Kochana bo nie widzę potrzeby kupowania wcześniej
    Nie którzy przesadzają kupując już np wózek toć dla mnie osobicie to glupie i mało poważne no ale każdy robi jak robi nie życze nikomu źle, Ale by potem nie żałowac... :)

Pozdrawiam Cie milusio i tez sie ciesze że mas zpodobne zdanie jak ja !!

Dziękuję :)

Ja też nie mam takiej potrzeby, nic na żywioł. Mamy mnóstwo czasu :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka777 fajnie Ci:) Ja czekam na wyniki, myślę,że koło środy będą

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Dodatkowym plusem jest to, ze nasz trzylatek tez juz sie nastawia powoli na brata lub siostre i straszna frajde mu zrobilo przygotowywanie lozeczka dla dzidziusia, nawet chcial oddac swoja poduszke.

słodko <3

Ja tam też korzystam z okazji wyprawkowych i... noszę szalik ;) a jak wiadomo jeden z ciązowych zabobonów mówi żeby nie nosić nic na szyi (szaliki, naszyjniki, apaszki), bo dziecko okręci się pępowiną i udusi :P
    W to nie wierzę, wiec w całą resztę z nie kupowaniem wyprawki też nie wierzę ;D
    Juz wam kiedyś pisałam, ze łóżeczko wzieliśmy od koleżanki w tym samym tygodniu gdy zobaczyłam dwie kreski na teście - wystawiła na fb za darmo, głupia bym była jakbym nie skorzystała z okazji.

Dzięki za słowa otuchy dotyczące sytuacji z teściową. Staram się o niej nie myśleć, ale wciąż przerażają mnie święta :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 14:57

miluszka lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    A ja wózek mam już kupiony i nie uważam żeby to było mało poważne lub głupie. Dzięki kupieniu wózka wcześniej udało mi się zaoszczędzić sporą sumę pieniędzy i mogę te pieniądze przeznaczyć na kolejne zakupy związane z wyprawką. "Aby potem nie żałować",?! (wtf!) sorry ale nie wiem jak można wiązać kupno np. wózka z tym, ze dziecku coś może się stać. Stać może się w każdym momencie ciąży i nie wiem jakim cudem kupno śpioszków lub łóżeczka może mieć na to wpływ, nie popadajmy w paranoję. Ale dokładnie "każdy robi jak chce". Tylko po co komentować cudze wybory, nie chcę to nie kupuję ale nie oceniam czy to mało poważne lub głupie, każda z nas decyduje za siebie ale czasem wystarczy pomyśleć czy się kogoś nie urazi jakimś głupim tekstem na forum. Z tego co widzę większość Dziewczyn planuje zakupy rozłożyć na części żeby odciążyć domowy budżet kompletując wyprawkę wcześniej. A co mają zrobić Dziewczyny które już mają wyprawkę po kimś, np. starszych dzieciach? No zapewne wyrzucić bo "aby potem nie żałować".
    popieram w 100%!

Kawokado, miluszka lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    słodko <3

Ja tam też korzystam z okazji i noszę szalik ;) a jak wiadomo jeden z ciązowych zabobonów mówi żeby nie nosić nic na szyi (szaliki, naszyjniki, apaszki), bo dziecko okręci się pępowiną i udusi :P
    W to nie wierzę, wiec w całą resztę z nie kupowaniem wyprawki też nie wierzę ;D
    Juz wam kiedyś pisałam, ze łóżeczko wzieliśmy od koleżanki w tym samym tygodniu gdy zobaczyłam dwie kreski na teście - wystawiła na fb za darmo, głupia bym była jakbym nie skorzystała z okazji.

Dzięki za słowa otuchy dotyczące sytuacji z teściową. Staram się o niej nie myśleć, ale wciąż przerażają mnie święta :/

Haha pamiętam jak zrobiłam sobie foto w ciąży i miałam płaszcz na sobie przewiązany na brzuchu taką burzę to wywołało, że syn okręci się pępowiną itp. Jakoś nic mu się nie stało.

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Wiem, tylko że w moim przypadku z białego zrobił się żółtawy, a wizyta u Gina dopiero 10 grudnia :(
    Żółtawy może być np po luteinie dopochwowej jeżeli taką stosujesz. Ja biorę od piątku wieczorem i śluz jest żółty i taki grudkowaty - ponoć resztki tabletek.

Nie odzywalam się całą niedzielę bo odpoczywałam. A w sobotę spotkała mnie miła niespodzianka i mój facet się w końcu! Po prawie 7latach oświadczył :D
    Co do samopoczucia po tych wszystkich lekach poprawa jest 100%. Plamien tfu tfu od wczoraj nie ma. Brzuch tylko ciągnie po bokach, ale to chyba normalne . Jutro będę dzwonić do gina to zapytam.

Co do wyprawki to ja też czekam do info o płci. Ale w sumie takie mniejsze rzeczy to pewnie zacznę kupować w lutym/marcu a wózek i łóżeczko w maju.

Witam też nową mamusię :)

Współczuję też przeżyć z teściowymi.

Oleandra, trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze :*

Kawokado, dais, JennyXS, Madzik84, xpaulinax, kirys, Lila2703 lubią tę wiadomość

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Haha pamiętam jak zrobiłam sobie foto w ciąży i miałam płaszcz na sobie przewiązany na brzuchu taką burzę to wywołało, że syn okręci się pępowiną itp. Jakoś nic mu się nie stało.

O maaatkooo! Serio? Ludzie to na prawdę nie myślą co wygadują :P bo już pół biedy jak sobie w coś tam wierzą (sama noszę czerwoną nitkę na kostce coby mi teściowa dzieciaka nie zauroczyła ;D ;D ), ale kurcze nagadają takich bzdur ciężarna sie przejmie, zdenerwuje i tylko nieszczęście z tego może być :/

Paula222 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz slysze o szaliku! Cala zime nosilam szalik z synkiem w ciazy, tak jak co roku i jakos nie byl owiniety pepowina. Ah nie moge juz z tymi zabobonami. Slyszalyscie ze nie wolno scinac wlosow bo dziecko bedzie mialo krotki rozum?! Ale dziwactwa wymyslaja, ale jakos trzeba bylo sobie tlumaczyc rozne przypadki przed rozwojem medycyny...

A nasz synek jest strasznie opiekunczy i w sumie tez glownie ze wzgledu na niego przekonalismy sie ze najwyzsza pora na rodzenstwo. Odkad tak sie opiekowal kuzynka (2 lata mlodsza), tulil, calowal i traktowal jak siostre i ciagle sie pyta kiedy pojedzie do niej (niestety oni mieszkaja w Opolu a my w Szwecji) i w przedszkolu tez zajmuje sie mdloszymi dzieciaczkami. Mysle, ze to najlepszy wiek, ale zobaczymy czy mu sie nie znudzi po tygodniu i czy czasem nie bedzie probowal wlozyc dzidziusia z powrotem do brzucha :P

Kawokado, miluszka, Abra lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Czy ja wiem czy to przesada. Np. jesli chcesz oszczedzic kase i widzisz niezla promocje wymarzonego wozka w sklepie, np przed swietami, albo szukasz uzywanego i trafi Ci sie perelka. Wtedy widze sens kupowania wozka czy lozeczka wczesniej. My tez juz kupilismy lozeczko dlatego, ze szukalam uzywanego w idealnym stanie i akurat ktos sprzedawal takie, a ze byla to pierwsza oferta u mnie w miescie odkad jestem w ciazy wolalam nie ryzykowac, ze juz sie nie pojawi. Wozki tez sledze bo kupowanie nowego bugaboo jest zbyt kosztowne, jesli trafi sie oferta z nowa wersja, ktora bedzie miala wszystko czego szukam nie bede sie dlugo zastanawiala. Ostatnio tez tak robilismy i uwazam, ze tak jest lepiej bo odciaza kieszen.
    Dodatkowym plusem jest to, ze nasz trzylatek tez juz sie nastawia powoli na brata lub siostre i straszna frajde mu zrobilo przygotowywanie lozeczka dla dzidziusia, nawet chcial oddac swoja poduszke.

Za żadne skarby bym nie kupiła mam odmienne zdanie .
    Kupie wózek gdy urodzi sie dziecko ;)

Kupisz i nie daj Boże Coś sie stanie i stracone pieniądze...

Coż mam inne zdanie niz Wy ale mam do tego prawo ;-) miec takie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:12

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Kochana bo nie widzę potrzeby kupowania wcześniej
    Nie którzy przesadzają kupując już np wózek toć dla mnie osobicie to glupie i mało poważne no ale każdy robi jak robi nie życze nikomu źle, Ale by potem nie żałowac... :)

Pozdrawiam Cie milusio i tez sie ciesze że mas zpodobne zdanie jak ja !!
    No tak kazdy robi jak chce ale czy Tobie bylo by przyjemnie jakby ktos teraz napisal ze to ze odkladasz wyprawke na późniejsze miesiace jest glupie i niepoważne?

miluszka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie podczytuje :)

Frozenka gratulacje :))))

Co do kupowania czegokolwiek - przypomniala mi sie akurat piosenka The Doors "Take it as it comes" i ja wlasnie do Was sle :)

btw odebralam wypis ze szpitala i moje wyniki praktycznie podrecznikowe, lacznie z tsh i ft4. wiec pewnie tak mialo byc i moj oganizm jeszcze podziala :D

Frozenka, mmarzenak, Madzik84, xpaulinax, kirys lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze taki zabobon zeby noza nie lizać w ciazy bo sie przetnie pepowine :-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, super że twój synek jest taki zainteresowany przyszłym rodzeństwem. Aż trochę zazdroszczę ;) moja córcia jak mówię, że mam dzidzie w brzuchu to mówi nie mamo , ni nia dzidzi :p zupełnie jej to nie interesuje.

Co do kupowania wcześnie wózka cóż w ciąży z córką już wszystko miałam w listopadzie kupione , a termin na kwiecień. Z perspektywy czasu ja sama - o swoich decyzjach mówię nie o kogoś ) uwazam, że było to glupie. I teraz bym już tak nie zrobiła, ale nie ze względu na zabobony. A chodzi o zabieranie niepotrzebnie miejsca, zbieranie przez sprzęty kurzu i w sumie lepsze oferty które pojawiły się po moich zakupach itp.

Wózek tym razem ponoć dziadki na współ z prababcia kupią więc Bedzie to albo na koniec maja, albo po urodzeniu bo u mnie większość uważa, że wcześniej nie ma sensu. Mi wszystko jedno. Ważne najpierw żeby dziecko udało mi się donosic.

Sama mam zamiar zrobić mały zapas pieluch, chusteczek. Butelki, smoczki, pieluchy, tetrowe , kocyki itd to zacznę kupować wczesną wiosną, a jak się trafi okazja to i nawet po nowym roku :)

Każdy robi jak uważa. Bo każda para ma prawo na swój sposób cieszyć się ciąża i urządzać dla dzidzi pokoik, kupować karoce kiedy tylko ma na to ochotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:20

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    No tak kazdy robi jak chce ale czy Tobie bylo by przyjemnie jakby ktos teraz napisal ze to ze odkladasz wyprawke na późniejsze miesiace jest glupie i niepoważne?

Czy Ja obraziłam kobieto Ciebie ? czytaj z zrozumieniem Ponieważ ja pisze co myśle o tym że to glupie a nie o Kimś tutaj ... hheheheheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:19

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Czy Ja obraziłam kobieto Ciebie ? czytaj z zrozumieniem Ponieważ ja pisze co myśle o tym że to glupie a nie o Kimś tutaj ... hheheheheheh
    Piszesz ze kupowanie wczesniej jest glupie i niepoważne i rozumiem ze masz inne zdanie ale nie powinnaś tak tego ująć, kwestia uszanowania zdania innych.

Kawokado lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kłóćcie się, to bezsensu! Każda robi co chce i niech tak zostanie!

kamenkaa, Frozenka, beatas, Kawokado lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam wózeczek upatrzony, ale kupimy go w przyszłym roku.. na pewno przed porodem, bo mąż jeszcze coś pomyli i kupi nie taki, jak chciałam :P wyprawkę zacznę kompletować jak będę znała płeć - mam cichą nadzieję, że od 18 grudnia, bo mam wtedy usg genetyczne 4d, a pani doktor, do której idziemy, podobno już wtedy jest w stanie dopatrzeć się, co jest w brzuszku :)

Frozenka, gratuluję zaręczyn! :)

mam nadzieję,że jutro usłyszę, że z dzidzią wszystko w porządku... mam do Was pytanie: czy na każdą wizytę robicie badania morfologiczne i moczu? ostatnio byłam 10 listopada i wtedy robilam badania i lekarz nic nie powiedział, żebym miała je zrobić na 1 grudnia.. zastanawiam się, czy nie robi się ich co miesiąc?

Frozenka, Kawokado lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    O maaatkooo! Serio? Ludzie to na prawdę nie myślą co wygadują :P bo już pół biedy jak sobie w coś tam wierzą (sama noszę czerwoną nitkę na kostce coby mi teściowa dzieciaka nie zauroczyła ;D ;D ), ale kurcze nagadają takich bzdur ciężarna sie przejmie, zdenerwuje i tylko nieszczęście z tego może być :/

Taaak zgadzam się, wtedy mnie nastraszyli ale uznałam że to zabobony i nosiłam nadal...No i nic się nie stało. Jakby słuchać wszystkich zabobonów, to nic nie można by robić bo wszystko źle ;)

Kawokado lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    ja już mam wózeczek upatrzony, ale kupimy go w przyszłym roku.. na pewno przed porodem, bo mąż jeszcze coś pomyli i kupi nie taki, jak chciałam :P wyprawkę zacznę kompletować jak będę znała płeć - mam cichą nadzieję, że od 18 grudnia, bo mam wtedy usg genetyczne 4d, a pani doktor, do której idziemy, podobno już wtedy jest w stanie dopatrzeć się, co jest w brzuszku :)

Frozenka, gratuluję zaręczyn! :)

mam nadzieję,że jutro usłyszę, że z dzidzią wszystko w porządku... mam do Was pytanie: czy na każdą wizytę robicie badania morfologiczne i moczu? ostatnio byłam 10 listopada i wtedy robilam badania i lekarz nic nie powiedział, żebym miała je zrobić na 1 grudnia.. zastanawiam się, czy nie robi się ich co miesiąc?
    Moj lekarz zleca co miesiac badania

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ