Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Quatriona wrote:Jest jeszcze taki zabobon zeby noza nie lizać w ciazy bo sie przetnie pepowine
...albo żeby nie patrzeć przez dziurkę od klucza, bo dziecko będzie zezowateQuatriona, Kawokado lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Quatriona wrote:Piszesz ze kupowanie wczesniej jest glupie i niepoważne i rozumiem ze masz inne zdanie ale nie powinnaś tak tego ująć, kwestia uszanowania zdania innych.
Ty możesz uważać że głupie jest że ja kupie po urodzeniu i co mam mieć problem do Ciebie o to? hahah Nie potrafisz widze zrozumieć "mowy pisanej" z zrozumieniem
to forum i mam prawo myśleć po swojemu jak każdy z Nas tutaj .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:27
-
Kamenka no ale mi np zrobiło się przykro, że uważasz moje postępowanie za głupie... pamiętaj, ze kiedyś bardzo poruszyło cię czyjeś zdanie tu na forum i wyszła z tego wielka burza, więc nie dziw się, że twoje słowa też są różnie odbierane.
"Kupisz i nie daj Boże Coś sie stanie i stracone pieniądze..." zawsze można nie używane oddać do sklepu, a jeżeli kupione już używane - ponownie sprzedać, albo wrzucić na strych żeby czekało. Moja ciotka trzymała rzeczy po synku 7 lat i dla mnie jest to teraz ogromne odciążenie.
Rozumiem dziewczyny, które mówią, że mają nie duże mieszkania i nie mają gdzie trzymać, ale ja mam gdzie trzymać i nie uważam, ze to głupota.
Wczoraj kupiłam dwie paczki pieluch "zerówek". W przyszłym miesiącu kupię pare paczek 3-5kg. Zdecydowałam się na te biedronkowe DADA, bo koleżanki polecają.mmarzenak, Quatriona, xpaulinax, Helenucha Klucha, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:ja moge mieć odmienne zdanie i uważać to za głupie ale nie obraziłam nikogo wprost to co piszesz uważam za bezpodstawne obwinianie
Ty możesz uważać że głupie jest że ja kupie po urodzeniu i co mam mieć problem do Ciebie o to? hahah Nie potrafisz widze zrozumieć "mowy pisanej" z zrozumieniem
to forum i mam prawo myśleć po swojemu jak każdy z Nas tutaj .Kawokado, Helenucha Klucha, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
beatas wrote:
mam nadzieję,że jutro usłyszę, że z dzidzią wszystko w porządku... mam do Was pytanie: czy na każdą wizytę robicie badania morfologiczne i moczu? ostatnio byłam 10 listopada i wtedy robilam badania i lekarz nic nie powiedział, żebym miała je zrobić na 1 grudnia.. zastanawiam się, czy nie robi się ich co miesiąc?
Beatas mi zawsze gin mówi jak mam zrobić badaniatym razem mam mu przynieść tylko mocz, na poprzednie nie robiłam nic, więc pewnie nie musisz nic robić
-
Quatriona wrote:Doskonale rozumiem co piszesz tylko uwazam ze nie powinnas oceniac wczesniejszego kupowania jako glupie i niepowazne. Takie jest moje zdanie
Ty masz swoje i nie mam o to problemu i to szanuje .
Wiec JA mam swoje i nie miej do mnie i tez to uszanuj . -
jak już jesteśmy przy zabobonach to podobno jak się często w ciąży przytula psa, to dziecko urodzi się włochate
w związku z tym moje będzie wyglądało jak wookie, bo ciagle siedzę na kanapie przytulona do mojej jamniczki długowłosejrobi za przenośny grzejnik
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Ja z synkiem kupowałam wyprawkę całą ciążę, najpierw mniejsze rzeczy aby mieć gdzie trzymać a na koniec zostawiłam sobie te większe
Teraz nie kupuję nic , bo mam. A moim zdaniem każdy robi jak uważa , każdy jest inny i inaczej podchodzi do pewnych spraw
Także ja popieram wszystko co robi każda z was, bo to właśnie dla was i waszych dzieci są te rzeczy, nie dla moich
I mi się tu nie kłócić.
Bloodflower co słychać? Jak samopoczucie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:38
Frozenka, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Kawokado wrote:jak już jesteśmy przy zabobonach to podobno jak się często w ciąży przytula psa, to dziecko urodzi się włochate
w związku z tym moje będzie wyglądało jak wookie, bo ciagle siedzę na kanapie przytulona do mojej jamniczki długowłosejrobi za przenośny grzejnik
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Kawokaqdo, tylko moja ostatnia wizyta była trochę "emocjonująca" i podejrzewam, że może lekarz nie chciał mi już zawracać głowy tymi badaniami.. i teraz nie wiem, czy nie lepiej będzie, jeśli je jednak zrobię..
Frozenka, ja się właśnie zaczynam obawiać, czy nie za późno umówiłam się na te badania prenatalne! Według usg dzisiaj to mój 10w1d ciąży, a według kalendarza bellowego 12 tydzień ! i teraz na to prenatalne się idzie licząc dni od ostatniej miesiączki czy wielkości płodu z usg ? skomplikowane to wszystko dla mnie
tak, czy siak - mam nadzieję, że badania wyjdą nam dobrze !Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:42
Frozenka lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Ja z synkiem kupowałam wyprawkę całą ciążę, najpierw mniejsze rzeczy aby mieć gdzie trzymać a na koniec zostawiłam sobie te większe
Teraz nie kupuję nic , bo mam. A moim zdaniem każdy robi jak uważa , każdy jest inny i inaczej podchodzi do pewnych spraw
Także ja popieram wszystko co robi każda z was, bo to właśnie dla was i waszych dzieci są te rzeczy, nie dla moich
I mi się tu nie kłócić.
Bloodflower co słychać? Jak samopoczucie? -
Quatriona wrote:Bloodflower jak sie masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:43
xpaulinax lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:Kawokaqdo, tylko moja ostatnia wizyta była trochę "emocjonująca" i podejrzewam, że może nie chciał mi już zawracać głowy tymi badaniami.. i teraz nie wiem, czy nie lepiej będzie, jeśli je jednak zrobię..
Frozenka, ja się właśnie zaczynam obawiać, czy nie za późno umówiłam się na te badania prenatalne! Według usg dzisiaj to mój 10w1d ciąży, a według kalendarza bellowego 12 tydzień ! i teraz na to prenatalne się idzie licząc dni od ostatniej miesiączki czy wielkości płodu z usg ? skomplikowane to wszystko dla mnie -
beatas wrote:Kawokaqdo, tylko moja ostatnia wizyta była trochę "emocjonująca" i podejrzewam, że może nie chciał mi już zawracać głowy tymi badaniami.. i teraz nie wiem, czy nie lepiej będzie, jeśli je jednak zrobię..
Frozenka, ja się właśnie zaczynam obawiać, czy nie za późno umówiłam się na te badania prenatalne! Według usg dzisiaj to mój 10w1d ciąży, a według kalendarza bellowego 12 tydzień ! i teraz na to prenatalne się idzie licząc dni od ostatniej miesiączki czy wielkości płodu z usg ? skomplikowane to wszystko dla mnie
U mnie np z ostatniej miesiączki niczego nie idzie się doliczyć bo miałam ją 3.08 więc już powinnam być pewnie w 17/18tc. A gin sugeruje się tygodniami z usg i umowił mnie równo na 13 tydzień. Mi termin porodu wychodzi na 22.06