X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Jest jeszcze taki zabobon zeby noza nie lizać w ciazy bo sie przetnie pepowine :-)

...albo żeby nie patrzeć przez dziurkę od klucza, bo dziecko będzie zezowate :D

Quatriona, Kawokado lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Nie kłóćcie się, to bezsensu! Każda robi co chce i niech tak zostanie!
    Absolutnie sie nie klocimy tylko wymieniamy poglady

mmarzenak lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Piszesz ze kupowanie wczesniej jest glupie i niepoważne i rozumiem ze masz inne zdanie ale nie powinnaś tak tego ująć, kwestia uszanowania zdania innych.
    ja moge mieć odmienne zdanie i uważać to za głupie ale nie obraziłam nikogo wprost to co piszesz uważam za bezpodstawne obwinianie ;-) Ty możesz uważać że głupie jest że ja kupie po urodzeniu i co mam mieć problem do Ciebie o to? hahah Nie potrafisz widze zrozumieć "mowy pisanej" z zrozumieniem ;-)
    to forum i mam prawo myśleć po swojemu jak każdy z Nas tutaj .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:27

• Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas, to my razem będziemy się stresować na wynik badań prenatalnych bo chyba jako dwie ostatnie będziemy je miały. Ja 16.12, a ty 18.12. Szkoda , że to jeszcze tak dużo czasu

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka no ale mi np zrobiło się przykro, że uważasz moje postępowanie za głupie... pamiętaj, ze kiedyś bardzo poruszyło cię czyjeś zdanie tu na forum i wyszła z tego wielka burza, więc nie dziw się, że twoje słowa też są różnie odbierane.

"Kupisz i nie daj Boże Coś sie stanie i stracone pieniądze..." zawsze można nie używane oddać do sklepu, a jeżeli kupione już używane - ponownie sprzedać, albo wrzucić na strych żeby czekało. Moja ciotka trzymała rzeczy po synku 7 lat i dla mnie jest to teraz ogromne odciążenie.

Rozumiem dziewczyny, które mówią, że mają nie duże mieszkania i nie mają gdzie trzymać, ale ja mam gdzie trzymać i nie uważam, ze to głupota.
    Wczoraj kupiłam dwie paczki pieluch "zerówek". W przyszłym miesiącu kupię pare paczek 3-5kg. Zdecydowałam się na te biedronkowe DADA, bo koleżanki polecają.

mmarzenak, Quatriona, xpaulinax, Helenucha Klucha, wisnia11 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    ja moge mieć odmienne zdanie i uważać to za głupie ale nie obraziłam nikogo wprost to co piszesz uważam za bezpodstawne obwinianie ;-) Ty możesz uważać że głupie jest że ja kupie po urodzeniu i co mam mieć problem do Ciebie o to? hahah Nie potrafisz widze zrozumieć "mowy pisanej" z zrozumieniem ;-)
    to forum i mam prawo myśleć po swojemu jak każdy z Nas tutaj .
    Doskonale rozumiem co piszesz tylko uwazam ze nie powinnas oceniac wczesniejszego kupowania jako glupie i niepowazne. Takie jest moje zdanie

Kawokado, Helenucha Klucha, wisnia11 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

mam nadzieję,że jutro usłyszę, że z dzidzią wszystko w porządku... mam do Was pytanie: czy na każdą wizytę robicie badania morfologiczne i moczu? ostatnio byłam 10 listopada i wtedy robilam badania i lekarz nic nie powiedział, żebym miała je zrobić na 1 grudnia.. zastanawiam się, czy nie robi się ich co miesiąc?

Beatas mi zawsze gin mówi jak mam zrobić badania :) tym razem mam mu przynieść tylko mocz, na poprzednie nie robiłam nic, więc pewnie nie musisz nic robić :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Doskonale rozumiem co piszesz tylko uwazam ze nie powinnas oceniac wczesniejszego kupowania jako glupie i niepowazne. Takie jest moje zdanie

Ty masz swoje i nie mam o to problemu i to szanuje .
    Wiec JA mam swoje i nie miej do mnie i tez to uszanuj .

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamuski

to dla Was
    https://www.youtube.com/watch?v=nMLhMss5rFQ

i niech to uspokoi Wasze emocje :*

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już jesteśmy przy zabobonach to podobno jak się często w ciąży przytula psa, to dziecko urodzi się włochate :D
    w związku z tym moje będzie wyglądało jak wookie, bo ciagle siedzę na kanapie przytulona do mojej jamniczki długowłosej :D robi za przenośny grzejnik :D

mmarzenak lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem kupowałam wyprawkę całą ciążę, najpierw mniejsze rzeczy aby mieć gdzie trzymać a na koniec zostawiłam sobie te większe :) Teraz nie kupuję nic , bo mam. A moim zdaniem każdy robi jak uważa , każdy jest inny i inaczej podchodzi do pewnych spraw ;) Także ja popieram wszystko co robi każda z was, bo to właśnie dla was i waszych dzieci są te rzeczy, nie dla moich :)

I mi się tu nie kłócić.

Bloodflower co słychać? Jak samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:38

Frozenka, kamenkaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    jak już jesteśmy przy zabobonach to podobno jak się często w ciąży przytula psa, to dziecko urodzi się włochate :D
    w związku z tym moje będzie wyglądało jak wookie, bo ciagle siedzę na kanapie przytulona do mojej jamniczki długowłosej :D robi za przenośny grzejnik :D
    Dobrze ze nie kota bo mnie moj obsiada caly czas:-) a w ciazy z Hania mialam 2 koty ciagle sie tulace do mnie:-)

Kawokado lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower jak sie masz?

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokaqdo, tylko moja ostatnia wizyta była trochę "emocjonująca" i podejrzewam, że może lekarz nie chciał mi już zawracać głowy tymi badaniami.. i teraz nie wiem, czy nie lepiej będzie, jeśli je jednak zrobię..

Frozenka, ja się właśnie zaczynam obawiać, czy nie za późno umówiłam się na te badania prenatalne! Według usg dzisiaj to mój 10w1d ciąży, a według kalendarza bellowego 12 tydzień ! i teraz na to prenatalne się idzie licząc dni od ostatniej miesiączki czy wielkości płodu z usg ? skomplikowane to wszystko dla mnie :P
    tak, czy siak - mam nadzieję, że badania wyjdą nam dobrze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:42

Frozenka lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja z synkiem kupowałam wyprawkę całą ciążę, najpierw mniejsze rzeczy aby mieć gdzie trzymać a na koniec zostawiłam sobie te większe :) Teraz nie kupuję nic , bo mam. A moim zdaniem każdy robi jak uważa , każdy jest inny i inaczej podchodzi do pewnych spraw ;) Także ja popieram wszystko co robi każda z was, bo to właśnie dla was i waszych dzieci są te rzeczy, nie dla moich :)

I mi się tu nie kłócić.

Bloodflower co słychać? Jak samopoczucie?
    Ja z Hania tez rozlozylam wyprawke na cala ciaze bo nie byloby mnie stac zeby kupic wszystko na raz. Teraz pare drobiazgów wystarczy dokupic i wszystko będę miec

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Bloodflower jak sie masz?
    Quatriona,Paula dziekuje, patrze do przodu i wpedzam sie w wir gotowania, co mi pomaga. Wbrew pozorom pomagaj ami tez Wassze posty/ Nie patrze na nie na zasadze - to moglam byc ja, patrze - super, ze im sie udalo. Mobilizuje moj organizm do dzialania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:43

xpaulinax lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kawokaqdo, tylko moja ostatnia wizyta była trochę "emocjonująca" i podejrzewam, że może nie chciał mi już zawracać głowy tymi badaniami.. i teraz nie wiem, czy nie lepiej będzie, jeśli je jednak zrobię..

Frozenka, ja się właśnie zaczynam obawiać, czy nie za późno umówiłam się na te badania prenatalne! Według usg dzisiaj to mój 10w1d ciąży, a według kalendarza bellowego 12 tydzień ! i teraz na to prenatalne się idzie licząc dni od ostatniej miesiączki czy wielkości płodu z usg ? skomplikowane to wszystko dla mnie :P
    Czytałam ze istotna jest wielkość dziecka chyba miedzy 4 a 6 cm ale tu moge sie mylic

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja z Hania tez rozlozylam wyprawke na cala ciaze bo nie byloby mnie stac zeby kupic wszystko na raz. Teraz pare drobiazgów wystarczy dokupic i wszystko będę miec

No właśnie u mnie było tak samo :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na razie tylko skarpeteczki, które kupiłam w prezencie dla męża, żeby mu oznajmić o ciąży:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kawokaqdo, tylko moja ostatnia wizyta była trochę "emocjonująca" i podejrzewam, że może nie chciał mi już zawracać głowy tymi badaniami.. i teraz nie wiem, czy nie lepiej będzie, jeśli je jednak zrobię..

Mnie umawiał mój gin i też się martwię, że to za późno ;)

U mnie np z ostatniej miesiączki niczego nie idzie się doliczyć bo miałam ją 3.08 więc już powinnam być pewnie w 17/18tc. A gin sugeruje się tygodniami z usg i umowił mnie równo na 13 tydzień. Mi termin porodu wychodzi na 22.06

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ