X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Quatriona dziekuje, patrze do przodu i wpedzam sie w wir gotowania, co mi pomaga. Wbrew pozorom pomagaj ami tez Wassze posty/ Nie patrze na nie na zasadze - to moglam byc ja, patrze - super, ze im sie udalo. Mobilizuje moj organizm do dzialania.
    Bardzo sie ciesze. Silna z Ciebie babka. Pamietam o Tobie w modlitwie (mam nadzieję ze Cie to nie urazi w żaden sposob) i trzymam kciuki zebys zostala mama

bloodflower lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Bardzo sie ciesze. Silna z Ciebie babka. Pamietam o Tobie w modlitwie (mam nadzieję ze Cie to nie urazi w żaden sposob) i trzymam kciuki zebys zostala mama
    nie, nie urazi, pomimo tego, ze eja jestem razej niewierzaca. Ale dziekuje Ci za kazda mysl i dobre slowo :)

No to Kchane kto ma ochote na sajgonki lub golabki?? Jak zwykle narobilam jak dla wojska :)

Paula222, Frozenka lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka wrote:
    Mnie umawiał mój gin i też się martwię, że to za późno ;)

U mnie np z ostatniej miesiączki niczego nie idzie się doliczyć bo miałam ją 3.08 więc już powinnam być pewnie w 17/18tc. A gin sugeruje się tygodniami z usg i umowił mnie równo na 13 tydzień. Mi termin porodu wychodzi na 22.06

ja mam termin na 21 czerwca, z miesiączki też ciężko, bo miałam baaardzo nieregularne cykle (nawet pół roku bez okresu), więc ta ciąża to naprawdę cud.. i z moich obliczeń wychodzi, że 18 grudnia będę miała 12t5d .. bo 10 listopada miałam na usg 7t2d..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 18.11 miałam równo 9tc na usg i maleństwo miało 2.31 cm.

A teraz w tamtą środę (25.11) już miało prawie 3.7 albo 3.8 cm . Boję sie, że jak pójdę tak późno to młode będzie już za duże :D no ale wierzę swojemu lekarzowi. Ma te wszystkie certyfikaty itd to chyba wie co robi :)

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli ewidentnie masz starszą ciążę :D więc moja dzidzia też nie powinna być w dniu badania za duża :D 10.11, czyli w 7t2d miała 1,13 cm :D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    czyli ewidentnie masz starszą ciążę :D więc moja dzidzia też nie powinna być w dniu badania za duża :D 10.11, czyli w 7t2d miała 1,13 cm :D
    Według usg z 18.11 termin porodu wychodził mi dokładnie na 22.06 :)

A z 5t 6d (30.10) wychodził mi na 26.06 więc raczej twoja ciąża jest starsza skoro termin masz na 21.06 :D

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    jak już jesteśmy przy zabobonach to podobno jak się często w ciąży przytula psa, to dziecko urodzi się włochate :D
    w związku z tym moje będzie wyglądało jak wookie, bo ciagle siedzę na kanapie przytulona do mojej jamniczki długowłosej :D robi za przenośny grzejnik :D

haha to chyba moje też będzie bardzo włochate, moja też robi za kaloryferek :) i zawsze w nocy kładzie mi się koło brzucha, jak się przekręcam na drugą stronę to ona też przechodzi

Nie ma się co kłócić ważne pamiętać żeby kupić przed fotelik samochodowy bo Was nie wypuszczą ze szpitala bez

Agathea, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Agathea Znajoma

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy robi jak mu pasuje. Przy córce kupowałam wszystko w 7-8 miesiącu, bo prędzej mieliśmy remont i nie chciałam zeby wszystko nasiąkło zapachem farb plus sporo kasy szło wtedy na materiały do remontu. Plus masę ubranek dostałam od kuzyna z zagranicy po jego dzieciach. Przy synku prawie wszystko miałam w domu więc w 8 miesiącu dokupiłam tylko kołyskę, bo w łóżeczku spała córka. Obecnie większość jest u mojego brata, w domu zostały typowo dziewczęce ciuszki, bo brat ma synka. A odbierać będę dopiero pewnie w maju bo od marca chcemy gruntowny remont zrobić łącznie z łazienkami. Przy córeczce jeszcze kupowałam wszystko nowe plus rzeczy od kuzyna. Teraz nigdy bym nie brała nowych ubranek niemowlęcych tylko z ciucholandu, bo są świetnej jakości w świetnej cenie. Pewnie kupię cos na lato bo moje starszaki są jesienno zimowe.

Frozenka, Kawokado lubią tę wiadomość

vukXp2.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    nie, nie urazi, pomimo tego, ze eja jestem razej niewierzaca. Ale dziekuje Ci za kazda mysl i dobre slowo :)

No to Kchane kto ma ochote na sajgonki lub golabki?? Jak zwykle narobilam jak dla wojska :)

Ja bym gołąbki zjadła chętnie :P

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:

Ja chętnie sajgonkę bym przygarnęła ;)

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • Agathea Znajoma

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Nie ma się co kłócić ważne pamiętać żeby kupić przed fotelik samochodowy bo Was nie wypuszczą ze szpitala bez

I co najważniejsze fotelik ma pasować przede wszystkim do auta/kształtu kanapy auta a nie do ramy od wózka i być bezpieczny a nie ładny.
    Aaaa i nie kupuje się go w biedronce w promocji... Juz lepiej używany zmpewnego źródła że nie jest powypadkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 16:16

kuleczka777 lubi tę wiadomość

vukXp2.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My akurat jako, że bardzo mało jeździmy autem nie przywiązujemy aż takiej wagi do fotelika. Jest on u nas bardzo niewiele używany i dla mnie nie ma sensu wydawać na niego 600-700zl. Nawet na to mnie nie stać.

Dla córki miałam używany maxi cosi Cabrio fix kupiłam go za 130zł, a teraz będziemy mieli jakiś z zestawu wózkowego pewnie. A na późniejszym etapie kupię jakiś baby design. Czy tam coto baby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 16:22

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    haha to chyba moje też będzie bardzo włochate, moja też robi za kaloryferek :) i zawsze w nocy kładzie mi się koło brzucha, jak się przekręcam na drugą stronę to ona też przechodzi

Mnie z Inflanckiej by wypuscili bo nawet nikt nie zwrocil uwagi ze sobie poszlismy :-)

Kawokado, jakka lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka wrote:
    My akurat jako, że bardzo mało jeździmy autem nie przywiązujemy aż takiej wagi do fotelika. Jest on u nas bardzo niewiele używany i dla mnie nie ma sensu wydawać na niego 600-700zl. Nawet na to mnie nie stać.

Dla córki miałam używany maxi cosi Cabrio fix kupiłam go za 130zł, a teraz będziemy mieli jakiś z zestawu wózkowego pewnie. A na późniejszym etapie kupię jakiś baby design. Czy tam coto baby :)
    Mi bardzo zalezalo zeby fotelik byl porzadny bo do tesciowej mamy kawałek drogi i po prostu czulam sie spokojniejsza. I mam maxi cosi cabrio fix :-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Agathea Znajoma

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawie wszystko używane dla dzieci, jeżdżę z dziećmi raz w tygodniu ale boję się że przez jakiegoś debila w innym aucie albo przez jakąś moją nieuwagę może się coś stać i dlatego mam dobre foteliki. Kupowałam nowe bo brałam pod uwagę to że chcemy mieć więcej dzieci i czas gwarancji. Ale gdybym brała z myśłą o jednym dziecku to byłby to znowu dobry fotelik ale używany z notami 4 w testach np. adac. Polecam filmy z crashtestów oraz blog http://osiemgwiazdek.blogspot.com

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 16:36

vukXp2.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Mi bardzo zalezalo zeby fotelik byl porzadny bo do tesciowej mamy kawałek drogi i po prostu czulam sie spokojniejsza. I mam maxi cosi cabrio fix :-)
    Jasne jak ktoś dużo podróżuję nawet po mieście jak się sporo kręci z dzieckiem w aucie to lepiej dla bezpieczeństwa i spokoju sumienia zakupić dobry, sprawdzony fotelik.

My w sumie tylko raz w tygodniu jechaliśmy na zakupy w obrębie 4-5km i ze dwa razy w miesiącu do moich rodziców 8km :)). A często było tak , że ja wszystko autobusem załatwiałam. To wtedy nawet fotelika nie brałam tylko w gondoli.

Teraz jak mała jest starsza to na wakacje pojechaliśmy czy do zoo. Ale tak do roku to my nigdzie się nie wybieraliśmy :)

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka wrote:
    Beatas, to my razem będziemy się stresować na wynik badań prenatalnych bo chyba jako dwie ostatnie będziemy je miały. Ja 16.12, a ty 18.12. Szkoda , że to jeszcze tak dużo czasu

Oj, chyba jednak nie ;) Mi lekarz wyliczył, że na usg genetyczne mam się stawić w 13+5, czyli 25 grudnia ;) Więc w tygodniu przed świętami będę się stresować.

Bloodflower, sajgonki... Ohhhh :D Aleś mi smaka narobiła ;)

No dziewczyny, powiem Wam, że macie stuprocentową skuteczność - ostatnia draka była też przy takiej pogodzie, wichura że mało głowy nie oberwie i Wy też koty drzecie ;) Wyluzujta :*

Frozenka, Kawokado lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, widocznie przegapiłam wpis, że ty masz jeszcze później badania :*

Będziemy się praktycznie we trzy stresować, a dziewczyny tu już nam pewnie o terminach połówkowych badań będą pisać :)

Ty piszesz o wichurze, a u nas spokój. Chociaż nie powiem rano wiało dosyć mocno.

Madzik84 lubi tę wiadomość

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower ja jestem chętna na gołąbki ! Poproszę :)

Ja mam genetyczne 10 grudnia, wciąż czeeeekam i odliczam...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka, termin mialam wyznaczony na pierwszej wizycie, z daty ostatniej miesiączki... Ale jak obliczam to idealnie 9 miesięcy wychodzi:) nie mogę miec starszej, skoro Ty 16.12 będziesz miała 13dc, a ja 18.12 dopiero 12t5d :D pogmatwane to wszystko, jutro się dowiem wszystkiego, bo możliwe, ze mi sie zmienił termin albo coś..

Jesli chodzi o fotelik, to ja mam obsesje na tym punkcie i szukam najbezpieczniejszego z możliwych..

Madzik, jak my juz się uspokoimy, ze wszystko w porządku, to będziemy trzymać kciuki za Ciebie!
    Właśnie dziewczyny, o tym mało sie mówi, ale co byście zrobiły, gdyby te badania wyszły źle? Ja się strasznie stresuję, ale wiem, że chyba nie dałabym rady usunąć dziecka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 17:03

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ