X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleandra, bardzo się cieszę, że jest ok :) oby krwiak szybko się wchłonął i byś mogła już być spokojna :)

Co do jedzenia serów to mi lekarz powiedział, że o ile są z mleka pasteryzowanego to mogę jeść wszystkie. Zakaz mam na surowe jaja, mięso i ryby.

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...przebrnelam przez kilka stron naprodukowanych przez Was przez 1,5 doby:-)
    Witam serdecznie wszystkie nowe Mamusie:-)
    Co do jedzenia myślę że trzeba wszystko robić z głową i ostrożnie. Oczywiście zero surowych mies, ryb, serów plesniowych.
    Jutro wreszcie moja wyczekiwana wizyta usg genetycznego. Stres mnie już dość mocno trzyma. Trzymajcie jutro kciuki za mnie.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    A co do składu kosmetyków to prócz retinolu uważajcie na kwas salicylowy - czyli przeważnie wszystko, co na trądzik. Też szkodzi.
    a jakie szkody robi kwa salicylowy?bo parę razy musiałam się nim poratować, by odkazić te straszne pryszcze, ale zaraz szybko przemywałam wodą skórę..ma nadzieję...że to nie zaszkodzi...:/

feegu6l.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka super fotka, dobrze,ze wszystko dobrze z dzidzią:)
    Ja dzis zjadlam niemyte jabłko, mój tata zawsze mył, więc nawet mi przez myśl nie przeszlo zeby je myć. Po fakcie mi powiedział, że nie mył tym razem, bo zapomniał

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Przede wszystkim gratulacje !!!!! :)

BIorę luteinę dopochwowo, ale do tej pory miałam śluz biały, tak jak mówisz jakby z resztkami tabletki, a teraz od kilku dni się zmienił. Trochę poczytałąm, ponoć tak może być, więc nie panikuję i czekam na wizytę u gina .
    Nie przejmujcie sie tym śluzem, ja tez biore lutka dopochwoto. Śluz zazwyczaj mam biały Ale czasem jest i żółty. Lekarz powiedział, ze Śluz jest prawidłowy i ze nie widzi żadnej infekcji. Więc jak Maciek jakieś wątpliwości, to sie podpytajciw, Ale to nic takiwgo: )

Lila2703 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka, piękna dzidzia! najważniejsze, że zdrowa:) udało się Wam podpytać o płeć? :>

jakka, powodzenia! będę trzymała kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Asia2015 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dołączam do grona czerwcowych mam:) Wyznaczony termin porodu to 12 czerwca, obecnie weszłam w 13 tydzień, a dołączam do Was dopiero teraz, bo musiałam się przyzwyczaić do tej myśli, ponieważ to ciążowa wpadka:) Fajnie się czyta wasze wpisy i mam nadzieję, że też będę mogła się dzielić z Wami przeżyciami. Gratuluję wszystkim przyszłym Mamusiom!:)

mmarzenak, Kawokado, kamenkaa, dais, Madzik84, Frozenka, Paula1991, Kourtney, Magda34, Helenucha Klucha, xpaulinax, Malena91, HoniKa89, Paula222, ansad, madziak2202, Lila2703 lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Asia2015

Asia2015 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy:) rozgosc sie u nas:)

Asia2015 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) kolejny tydzień do przodu a już w czwartek prenatalne cieszę się na spotkanie z moim maluszkiem i nawet nie biorę pod uwagę że coś będzie nie tak :)

Witam wszystkie nowe mamusie i ogromnie się cieszę że nas tak dużo :D

Widzę że kolejny spór na forum. No cóż tyle bab to nie uniknione :)

Przede wszystkim jako osoba wierząca nie uznaje zabobonów co ma się stać i tak się stanie. A śmieszy mnie to gdy osoba która co niedzielę biegnie do kościoła i jednocześnie zdejmuje szalik bo dziecko owinie się pępowiną. Mam takie towarzystwo piętro niżej. Pan Bóg i wróżka. Niby tacy wierzący a jak wspomniałam o wózku to absolutnie nie można bo się zapeszy. Obłęd.

A plan mam taki:

teraz się rozglądam
    jeżeli poznamy w czwartek płeć i będzie dziewczynka to przejrzę rzeczy po kuzynkach żeby wiedzieć czego ewentualnie brakuje
    powoli chce komplementować wyprawkę żeby nie zbankrutować i robić w miarę przemyślane zakupy
    wózek kupują dziadkowie więc sprawa rozwiązana
    kołyska już jest moja sprzed 26 lat i czeka u rodziców

Na pewno nie będę kupować samych nowych rzeczy bo mnie po prostu nie stać. Mamy przeciętne pensje i dom na utrzymaniu więc trzeba wydawać z głową :)

I odnośnie tej kłótni nie wyobrażam sobie kupować wózka czy łóżeczka po porodzie. Jak w ogóle fizycznie to zrobić? Nie wiem jak będzie może potrzebna będzie cesarka a wiadomo po niej jeszcze dłużej dochodzi się do siebie. Mąż i tak już będzie miał sporo spraw do załatwienia a chyba wolałby być z nami niż latać po sklepach czy składać meble. A poza tym to są tak piękne chwile jedyne w naszym życiu że też chce uczestniczyć w szykowaniu łóżeczka i całej wyprawki :) takie moje skromne i nie wiele warte zdanie hehe:D

Zrobiłam już dziś pierwsze porządki świąteczne i garderoba lśni :D

Dobrej nocy Mamusie :-*

dais, Madzik84, Paula1991, Frozenka, Quatriona, mmarzenak, miluszka, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na pewno będę miała CC. Ale wózek pewnie będzie kupowany po porodzie lub może ze 2 tyg przed. Jako, że nie ja funduje tym razem bryke to i się nie wtrącam co do terminu. Ja mam tylko wybrać powiedzieć jaki kolor i model, a resztę załatwią rodzice z moją babcią.

Łóżeczko za to kupię gdzies około końcówki maja bo chcę by wywietrzal materac :)

Witam nowe mamusie :)

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:01

2016 🩷

2020 🩵

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jezu, ja to jutro do szpitala Chyba na oddział idę dziewczyny:(
    Czemu?!

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:01

Pati_89 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia i beatas witamy :) super ze jeszcze dolaczaja nowe mamusie.

Ja troche teraz nieobecna na forum a to ze wgledu zblizajacego sie wesela :)

Kawokado, mmarzenak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jejku. Mam nadzieje ze szybko wydobrzejesz i powrocic do formy w tym szpitalu.

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dostalam te czopki, na rzyganie(przepraszam, za wyrazenie Ale wymioty to Juz nie sa) powinny pomoc od pierwszej doby, A gow*o daja.... caly czas zwracam wode i sline nie wspomne o jedzeniu. A wszystko po 10 minutach zwracam. ;(

No i jutro jest 4 doba od wziecia leku No i jak nie przejdzie to niestety Ale oddział. A do tego choroba mnie wykancza....
    Ale przynajmniej ci pomogą i będzie dobrze :) ważne że z maluszkiem wszystko dobrze a niestety my musimy cierpieć :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezaponam sie huz w spodnie. Brzuszek huz troche sie pojawil. I przymierzalam dzisiaj suknie ze strachem...i...nie da rady zawiazac paska tak mocno. Bedzie musial byc luzniej
    Chyba ze jeszcze cos wykombinuje z krawcowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za bledy ale pisze z telefonu i dopiero pozniej widze jakie glupoty czasami wychodza :P ale beda jaja jak sie nie wcisne a niedziele w kiece

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2015 wrote:
    Cześć, dołączam do grona czerwcowych mam:) Wyznaczony termin porodu to 12 czerwca, obecnie weszłam w 13 tydzień, a dołączam do Was dopiero teraz, bo musiałam się przyzwyczaić do tej myśli, ponieważ to ciążowa wpadka:) Fajnie się czyta wasze wpisy i mam nadzieję, że też będę mogła się dzielić z Wami przeżyciami. Gratuluję wszystkim przyszłym Mamusiom!:)

Witaj:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ