Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
miluszka wrote:MerlinMo, ja zalewałam kilka plastrów korzenia imbiru wrzątkiem, po 10 minutach piłam taką herbatkę. A na moje przeziębienie czosnek, miód, cytryna, dużo herbat z cytryną właśnie, syrop prenalen i psikacz do nosa prenalen, tabletki do ssania propolki. Pomogło a lekarz straszył mnie antybiotykiem, na szczęście obeszło się bez:-/
Zdrówka Kochana!
Serdecznie Ci dziękuję :*
Mam nadzieję że nic mi się nie wykluje ale profilaktycznie wypije herbatę z imbirumiluszka lubi tę wiadomość
-
Witam po niezbyt dobrej nocy... Jakie ja miałam sny...
Pierwszym snem było to, że poszłam na usg w 13 tyg a dzidzia się nie ruszała, jakby nie żyła
Drugi sen. że zaczęłam rodzić i nawet nie wiedziałam jaka płeć, a okazało się że syn drugi...
CO za noc
JajkoNiespodzianka wrote:A co do składu kosmetyków to prócz retinolu uważajcie na kwas salicylowy - czyli przeważnie wszystko, co na trądzik. Też szkodzi.
No co ty ?? TO widać, że trzeba uważać... Nie wiedziałam, że takie rzeczy mogą szkodzić... Muszę zmienić kosmetyki
Frozenka gratulacjeZaręczyny to piękne chwile
No i w końcu chłop się zebrał
Asia2015 witamy serdecznieOpowiedz coś o sobie ?
Patutka jejjj współczuję tych wymiotów ... Mam nadzieję, że już lada moment przejdą :*
ansad piękne zdjęcia
-
Paula1991 wrote:Madzia idź do lekarza, u mnie też pogoda byle jaka dostałam zwolnienie w pracy na tydzień bo też jakaś gorączka mnie łapie i nie mogę spać po nocach. Lekarz powiedział żebym wzięła sobie tydzień wolnego i się zregenerowala. Ciesze się nawet bo akurat za tydzień w czwartek mam usg a w środę spotkanie z położna także mogę sobie odpoczywać przed wizytami
W pracy się pewnie to nie spodobało, ale co tam dziecko jest dla mnie ważniejsze niż ten sklep
Ansad śliczna dzidzia ♡ ja 4d będę robić na Święta i juz nie mogę się doczekaćAdaś ur. 07.05.2016 -
Helenucha Klucha wrote:Niesamowite!
nie znam się więc zapytam, czy widać tam płeć?
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
Dziewczyny tak zazdroszczę Wam wszystkim udanych badań prenatalnych, ja tez juz odliczam ze strachem i jednocześnie z ekscytacją do 9 grudnia... od ostatniej wizyty minely dwa tygodnie i sie troszke niepokoje, ale to normalne...
Ja od wczoraj mam straszne zawroty głowy, dzisiaj rano naczynia zmywałam na 3 razy
;/ może to ta pogoda dobijająca... ja już chce śnieg i świeże powietrze!!!
Witam nowe mamy!!! Jak jest nas dużo -
HoniKa89 wrote:Dziewczyny tak zazdroszczę Wam wszystkim udanych badań prenatalnych, ja tez juz odliczam ze strachem i jednocześnie z ekscytacją do 9 grudnia... od ostatniej wizyty minely dwa tygodnie i sie troszke niepokoje, ale to normalne...
Ja od wczoraj mam straszne zawroty głowy, dzisiaj rano naczynia zmywałam na 3 razy
;/ może to ta pogoda dobijająca... ja już chce śnieg i świeże powietrze!!!
Witam nowe mamy!!! Jak jest nas dużo, co tylko dobrze wróży
HoniKa89 lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
nick nieaktualny
-
witam wszystkie mamusie, byłam na wyjeździe i troszkę mnie tu nie było.
wczoraj miałam comiesięczną wizytę ale bez usg bo prenatalne miałam 16.11 więc pani gin powiedziała, że nie ma potrzeby. troszkę mnie to zasmuciło, bo myślałam, że podejrzymy co tam jest między nóżkami, ale gin powiedziała, że na tym etapie to i tak nie będzie 100% obraz, więc lepiej poczekać do kolejnej wizyty (28.12).
mam ostatnio zawroty głowy, gin zbadała ciśnienie i powiedziała że za niskie. mam nawadniać organizm.
z zaparciami poradziłam sobie naturalnie - codziennie podjadam suszone śliwki
wiecie, że mam już na plusie 4 kg !!! poszło w nogi i pupę. brzuszek w ostatnich dniach coraz bardziej widoczny ( mój R mówi, że to niesamowite że jeszcze w środę był normalny a na weekend nagle "wyskoczył balonik")
a jak tam wasze brzuszki?
-
Hej!
Rzadko się ostatnio udzielam, ale często czytam i cieszę się z każdą z Was z dobrych wiadomości i udanej wizyty
Ja wczoraj byłam na wizycie z badaniem przezierności i wszystko jest super: Bobas ma 55,35 mm, tętno 150 i najważniejsze NT 0,98 - wielki kamień spadł mi z serca, ale same wiecie jak jest
Także oby teraz pojawiały się tutaj same dobre wieści - za to mocno trzymam kciukiMadzik84, Paula222, ansad, Misia15, Kawokado, Magda34 lubią tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
madziak2202 wrote:lepiej poczekać do kolejnej wizyty (28.12).
wiecie, że mam już na plusie 4 kg !!! poszło w nogi i pupę. brzuszek w ostatnich dniach coraz bardziej widoczny ( mój R mówi, że to niesamowite że jeszcze w środę był normalny a na weekend nagle "wyskoczył balonik")
a jak tam wasze brzuszki?
Również mam kolejną wizytę 28.12, także chyba nasi lekarze się umawiają
Co do brzucha mam dokładnie to samo - jeszcze na początku tyg był normalny, a na weekend jakby nagle urósł i też się mąż dziwił, ale też śmiał z tego
Swoją droga myślę, że lada moment wszystkie nas "wywali" i będziemy paradować okrąglutkiemadziak2202 lubi tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
kuleczka777 wrote:Ja czekam do 07.12
Będziecie sobie kupować jakieś książki ??
Ja mam z poprzedniej ciazy 'Twoja ciąża tydzień po tygodniu', ale w sumie nie polecam. Wszystko mozna znalezc w internecie i na niewiele mi sie przydala.
Co do tycia to od tygodnia chudne i aktualnie waze mniej niz przed ciaza a mialam juz 2 kg na plusie. Nawet nie wiem dlaczego, bo jem jak jadlam, poranne mdlosci nadal sa i sniadanie jem na dwa razy, drugi raz skutecznie. Brzuszek juz widze i jest taki kuleczkowaty ale chyba nogi mi troche schudly bo spodnie sie luznawe zrobily.
Ja odliczam czas do poniedzialku i mam nadzieje, ze dowiem sie, ze wszystko w porzadku bo jedyny raz widzialam dzidzie w 7 tygodniu a to bylo daaaawno temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:18
-
Abra wrote:Również mam kolejną wizytę 28.12, także chyba nasi lekarze się umawiają
Co do brzucha mam dokładnie to samo - jeszcze na początku tyg był normalny, a na weekend jakby nagle urósł i też się mąż dziwił, ale też śmiał z tego
Swoją droga myślę, że lada moment wszystkie nas "wywali" i będziemy paradować okrąglutkieAbra lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016